Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
clio_dci120

#20851 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Moj mladji buraz je clan tog omladinskog pogona, mada je haman odustao od toga, skontao kako stvari hodaju, on je mislio da ce biti Tufekcicka ili onaj neki drugi momak, Emir, poznajem i njega onako, obucavao se kod njegovog oca nekad davno. Navodno je cuo da su njih dvoje dovedeni pred svrsen cin, iako su prema njemu imali podrsku ostale omladine. Tufekciku znam licno, sta da kazem, da se gura, gura se ko i svi SDA-ovci, ali radi i u realnom sektoru, ovog drugog poznajem onako, isto realni sektor mislim da je ili neka NGO...
Mada bez sumnje, kazu da je i taj momak vrh, mada meni malo glupo, zavrsis medicinu i u najboljim godinama odes u politiku... :-) Mada iskreno mislim da tu omladina igra samo ulogu ikebane, da nemaju neki stvarni uticaj na politiku stranke, ali su kako sam skotnao vazan segment zbog toga sto se SDA upravo na njih oslanja u logistici...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20852 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Pa ko se to uclanio u ezdea ili bilo koju drugu stranu radi ideala?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#20853 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Casual's wrote: Zaviši šta ti je. Poštenog nema, ima samo manje nepoštenih. :D
A mazno sam ga šakom i ne radi, šta ja znam šta je. Nosio sam na jedan servis i sumnjaju da je baterija ali pošto je IpHone nisu mogli provjerit.

Šta ti preporučuješ?
BlackCaviar

#20854 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Joj kad je lenkoMi zgrahn'o jednom na tog lika kad je prvu knjigu objavio :D
avenija

#20855 Re: Zeničani

Post by avenija »

Mustang1

#20856 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

kamen spoticanja wrote:
Mustang1 wrote:
kamen spoticanja wrote: Imam ja bolju za preporuciti :mrgreen:
Pa preporuci stq cekas? :D
U blatusi ima fina doktorica...tacnije bombona :mrgreen:
Maida? :D Ona je udata valjda :D
Meni je Danira taman :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20857 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Gledam na ze-blogu danas godisnjica kako je preselio Hadziflasic. Jbt sta se taj lik nakrao, jedino mu je Brankovic ravan. Gledam likove koji su dosli, ondje brat bratu ima jedno 400 godina robije. :-)

P.S. Jeste li gledali Vijece? Je li bilo sta zanimljivo?
Ci-Nick

#20858 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

_BataZiv_0809 wrote:Gledam na ze-blogu danas godisnjica kako je preselio Hadziflasic. Jbt sta se taj lik nakrao, jedino mu je Brankovic ravan. Gledam likove koji su dosli, ondje brat bratu ima jedno 400 godina robije. :-)

Bilo je zanimljivo.
Ja sam gledao ovaj dio kad su raspravljali o finansijskom izvještaju Albe.
Dr. Amela Granić pitala,.. da li postoje ljudi koji počiste oko kontejnera jer je eto uvijek tako prljavo a ona nikad nije vidjela da neko ručno očisti oko kontejnera. :shock: Ne znam gdje ona živi ali ja vidim svaki dan radnike Albe koji čiste ne samo oko kontejnera nego pokupe i svo smeće oko zgrada koje čobani bacaju sa prozora. Plus najmanje tri puta godišnje pokose travu.
Pa je onda jedan od vijećnika većinskog vlasnika Albe oslovio sa: "Švabo". :lol:
A naš vrli gradonačelnik kaže kako nije zadovoljan radom Albe i kako radi na tome da se osnuje novo javno komunalno preduzeće. :shock:
Na sve strane BiH propadaju javna komunalna preduzeća. pola ih u stečaju a on tako,... bolje bi mu bilo da osnuje novo JP Grijanje.
Dalje nisam mogao gledati,.. :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20859 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ci-Nick wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Gledam na ze-blogu danas godisnjica kako je preselio Hadziflasic. Jbt sta se taj lik nakrao, jedino mu je Brankovic ravan. Gledam likove koji su dosli, ondje brat bratu ima jedno 400 godina robije. :-)

Bilo je zanimljivo.
Ja sam gledao ovaj dio kad su raspravljali o finansijskom izvještaju Albe.
Dr. Amela Granić pitala,.. da li postoje ljudi koji počiste oko kontejnera jer je eto uvijek tako prljavo a ona nikad nije vidjela da neko ručno očisti oko kontejnera. :shock: Ne znam gdje ona živi ali ja vidim svaki dan radnike Albe koji čiste ne samo oko kontejnera nego pokupe i svo smeće oko zgrada koje čobani bacaju sa prozora. Plus najmanje tri puta goišnje pokose travu.
Pa je onda jedan od vijećnika većinskog vlasnika Albe oslovio sa: "Švabo". :lol:
A naš vrli gradonačelnik kaže kako nije zadovoljan radom Albe i kako radi na tome da se osnuje novo javno komunalno preduzeće. :shock:
Na sve strane BiH propadaju javna komunalna preduzeća. pola ih u stečaju a on tako,... bolje bi mu bilo da osnuje novo JP Grijanje.
Dalje nisam mogao gledati,.. :run:
Nadam se da je Ekrem Cosic reagovao na takvu zavjeru protiv Bosnjaka. :oops:

Kad lik kaze GradonaĆeliće nelegalno ste usvojili buĐet

Izabrani ste glasovima BošnjOOOOkO

Onih 10% ostalije'h u Zenici su isto tako Sulje i Muje :izet:
avenija

#20860 Re: Zeničani

Post by avenija »

clio_dci120 wrote:.
Sjecas se kada smo pisali da bi trebalo srediti onu kulu na ulazu u rudnik i osposobiti neki muzej rudarstva u njemu.
Evo Mittal odradi finu stvar samo za zeljezaru.

https://www.zenicablog.com/foto-u-prize ... re-zenica/

Napušteni skladišni prostor preuređen je i osposobljen, a muzejska postavka bi uskoro mogla biti dostupna i široj javnosti, odnosno pojedincima i organizovanim grupama, koje žele da se upoznaju sa istorijatom metalne industrije, stvaranja Željezare Zenica i procesa koji je rezultirao današnjom kompanijom Arcelormittal Zenica.

Kako smo se uvjerili, prostor je prebogat raritetnim originalnim dokumentima dokumenata i predmeta iz istorije Željezare, ali i Zenice. Neki od eksponata iz muzeja su ugovor o osnivanju fabrike iz 1892. godine, kao i prvi kolektivni ugovor iz 1937. godine.
clio_dci120

#20861 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Mozda citaju forum :)
Defitivno ekstra potez, ako otvore za javnost must see :-D
U nekim stranim zemljama sam obilazio te tematske muzeje i svi su uvijek bili ekstra posjeceni. Ovdje treba samo malo marketinga, da se odredi dobro vrijeme za posjete i mislim da bi uspjesnije radili od ovog gradskog muzeja.
Kralj Tvrtko I.

#20862 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Cisto sumnjam da ce se moja uprava odreci "kule" ili barem jednog dijela...Prije bi se matere odrekli.
A isto tako sumnjam da bi imali išta za pokazati sto se tice starih stvari i opreme...možda neke pisane dokumente i sl.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20863 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ne moraju se odreci. Dovoljno bi bilo da se kula malo usminka i da se prostor oko nje rascisti kako bi bila vidljivija sa glavne saobracajnice. Trg rudara, sa recimo lokomotivom kao eksponatom na otvorenom i tako nesto slicno.

Mada ce sve bolje izgledati kad se Hotel Rudar konacno rijesi.

Dokle je to?

P.S. Gledao sam malo vijece na preskok. Glavni utisak mi je da ovaj ljekar lafcina djeluje pismenije kao predsjedavajuci od Sanje. I da je Zlatan Hadzic najveci brat u vijecu. Nermine, jesi me shvatio :lol:

Fudo u elementu. Kad su neke stvari u pitanju, stvarno svaka mu je ka u Njegosa.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#20864 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Dajte ljudi zar fakat niko ne zna pouzdan i dobar servis za mobitele?

Ovaj jedan me već 3 dana zavlači, zapaliću i njega i servis u pm :evil:
DD_ASD

#20865 Re: Zeničani

Post by DD_ASD »

Ja sam nesto popravljao u lameli, tamo lijevo od ulaza u Evropu, pa je korektno uradio. Mijenjao neki dio za punjenje mobitela. Bio si tu?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#20866 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

DD_ASD wrote:Ja sam nesto popravljao u lameli, tamo lijevo od ulaza u Evropu, pa je korektno uradio. Mijenjao neki dio za punjenje mobitela. Bio si tu?
Ako mi ovaj u pon ne riješi nosim ga tu. Hvala na preporuci :thumbup:
s@mson

#20867 Re: Zeničani

Post by s@mson »

Jimmy McNulty wrote:Dajte ljudi zar fakat niko ne zna pouzdan i dobar servis za mobitele?

Ovaj jedan me već 3 dana zavlači, zapaliću i njega i servis u pm :evil:
Idi kod Lale na pijaci, ulaz od kineskog preko mosta pa poludesno gdje se one store prodaju...
Priupitaj za svaki slucaj gdje je jer je zavuceno malo ali ako ce ti neko uraditi posteno i kako treba onda je to tu..
Nije reklama, govorim iz vlastitog iskustva..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20868 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Gdje uzet mobitel staro za novo? Varijanta dam svoj i doplatim jos kesa. Pijaca jedino zar ne?
dajdza-ze

#20869 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

_BataZiv_0809 wrote:Gdje uzet mobitel staro za novo? Varijanta dam svoj i doplatim jos kesa. Pijaca jedino zar ne?
Da.
Casual's

#20871 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Muda pokažu samo kada se ne radi o tatinom sinu. Momak nije kriv uopšte.

@Jimmy Preporučujem ti servis kod Evrope u Lameli. Pošten i dobar momak.
cvijet s reverom

#20872 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Casual's wrote:

I ja sam čuo da mu je curica izletila iz nekog kombija koji je doveo iz škole i pravo pred auto.Dva života sjebana.
Amir zukić ode jahat konje jer su mu povređena prava.
kakavdanakneiskustvu

#20873 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

cvijet s reverom wrote:
Casual's wrote:

I ja sam čuo da mu je curica izletila iz nekog kombija koji je doveo iz škole i pravo pred auto.Dva života sjebana.
Amir zukić ode jahat konje jer su mu povređena prava.

izletila iz dvorišta
Casual's

#20874 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Lično sam od njega čuo da je izletila iza kombija koji je bio parkiran u suprotnoj traci. Protiv njega su jedino imali to što mu jedan točak nije pravilno kočio (privatno vještaćenje je dokazalo da to ne mijenja ishod nesreće), a čovjek 7 dana ranije prošao tehnicki. Elem, jebe ga to što otac pravi pritisak putem medija.
kakavdanakneiskustvu

#20875 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Casual's wrote:Lično sam od njega čuo da je izletila iza kombija koji je bio parkiran u suprotnoj traci. Protiv njega su jedino imali to što mu jedan točak nije pravilno kočio (privatno vještaćenje je dokazalo da to ne mijenja ishod nesreće), a čovjek 7 dana ranije prošao tehnicki. Elem, jebe ga to što otac pravi pritisak putem medija.

ma ja,a momak je ok,kod mene u kancelariji sjedio poslije nezgode,sav uplakan,tad na pauzu krenuo koiko se sjecam
Post Reply