Android OS
Moderator: Benq
-
brazzo19
#20851 Re: Android OS
raja imam problem, ovako jaran ima s6 ( doduse kopiju ali problem je isti desavalo se i sa orginal telefonima ostalih brandova ) jednostavno uvalio mu se neki virus ili malware aplikacije se instalirale neke "hot video" "sexy" i jos par i sad cim se konektuje na wi fi jednostavno telefon stopa izbacuje ne moze nista da otvori, uglavnom nema sta nisam pokusao , hard reset, reset preko telefona kroz meni, spojio sa usb kablom tel preskenirao telefon avastom i nasao mi je nekih virusa na telefonu obrisao sam ih onda obrisem sve foldere i fileove sa telefona ugasim ga uradim hard reset i kad se upali ko da nije radjen nikako reset sve se isto vrati i pojavi, ovo se isto ovako jos jednom desilo na nekom huawei.u i nisam uspio rijesit problem, u cemu je kvaka kako da se rijesim ovih aplikacija i da vratim tel na fabricke da bude ko da je tek kupljen, hvala puno unaprijed !!

- Dr Kova
#20852 Re: Android OS
Probaj mu flashati preko kompa zadnju verziju androidabrazzo19 wrote:raja imam problem, ovako jaran ima s6 ( doduse kopiju ali problem je isti desavalo se i sa orginal telefonima ostalih brandova ) jednostavno uvalio mu se neki virus ili malware aplikacije se instalirale neke "hot video" "sexy" i jos par i sad cim se konektuje na wi fi jednostavno telefon stopa izbacuje ne moze nista da otvori, uglavnom nema sta nisam pokusao , hard reset, reset preko telefona kroz meni, spojio sa usb kablom tel preskenirao telefon avastom i nasao mi je nekih virusa na telefonu obrisao sam ih onda obrisem sve foldere i fileove sa telefona ugasim ga uradim hard reset i kad se upali ko da nije radjen nikako reset sve se isto vrati i pojavi, ovo se isto ovako jos jednom desilo na nekom huawei.u i nisam uspio rijesit problem, u cemu je kvaka kako da se rijesim ovih aplikacija i da vratim tel na fabricke da bude ko da je tek kupljen, hvala puno unaprijed !!![]()
-
brazzo19
#20853 Re: Android OS
Buckethead wrote:Probaj mu flashati preko kompa zadnju verziju androidabrazzo19 wrote:raja imam problem, ovako jaran ima s6 ( doduse kopiju ali problem je isti desavalo se i sa orginal telefonima ostalih brandova ) jednostavno uvalio mu se neki virus ili malware aplikacije se instalirale neke "hot video" "sexy" i jos par i sad cim se konektuje na wi fi jednostavno telefon stopa izbacuje ne moze nista da otvori, uglavnom nema sta nisam pokusao , hard reset, reset preko telefona kroz meni, spojio sa usb kablom tel preskenirao telefon avastom i nasao mi je nekih virusa na telefonu obrisao sam ih onda obrisem sve foldere i fileove sa telefona ugasim ga uradim hard reset i kad se upali ko da nije radjen nikako reset sve se isto vrati i pojavi, ovo se isto ovako jos jednom desilo na nekom huawei.u i nisam uspio rijesit problem, u cemu je kvaka kako da se rijesim ovih aplikacija i da vratim tel na fabricke da bude ko da je tek kupljen, hvala puno unaprijed !!![]()
Ovo je neka kopija samsunga s6 ne znam smijem li mu ubacit original softwer sto ide za original s6, gdje da uopste nadjem softwer za ovu neku kinesku kopiju i tamo kad hocu da udjem u download mode izbaci mi sve kineska slova i hiljadu nekih stavki nema sanse da potrefim koji je download mode.
- Dr Kova
#20854 Re: Android OS
to je jebeno onda, teško je naći za te kineze. probaj malo guglati model i firmware, možda uspiješ. Vjerovatno će se javiti Maharadža ili neko od kolega ko bolje zna. sretnobrazzo19 wrote:
Ovo je neka kopija samsunga s6 ne znam smijem li mu ubacit original softwer sto ide za original s6, gdje da uopste nadjem softwer za ovu neku kinesku kopiju i tamo kad hocu da udjem u download mode izbaci mi sve kineska slova i hiljadu nekih stavki nema sanse da potrefim koji je download mode.
- shalla
#20856 Re: Android OS
Buki, šta bi sa LG?
- MOSALJOZE
#20857 Re: Android OS
Eto bukija u s7 klubshalla wrote:Buki, šta bi sa LG?
- Dr Kova
#20858 Re: Android OS
Crko skrozshalla wrote:Buki, šta bi sa LG?
Kontam uzeti S7 obični, pa kad ovaj poprave da ga odmah udam.. Jer čim se on jednom pokvario, garant će opet...
- Bronco_Billy
#20859 Re: Android OS
Znaci kod G4 izbjegavati serije 505-508 ili i novije verzije imaju isti bootloop problem?
- Dr Kova
#20860 Re: Android OS
Pogledam kad dođem kući serial no. pa javim, ne znam napametBronco_Billy wrote:Znaci kod G4 izbjegavati serije 505-508 ili i novije verzije imaju isti bootloop problem?
- Dr Kova
#20861 Re: Android OS
nema notea u ponudi, jer jbg nikad nije oficijelno izašao u Europi. Ima u piljaramaKvaziExpert wrote:Ima li kakve price za note 5, kod najdražegnam operatera
![]()
S7 je izašao kasnije, a odavno je već u ponudi
- Dr Kova
#20862 Re: Android OS
Povelik je, klizav do bola, ali premoćan.. Mene više fura obični, pa ću ga vjerovatno uzeti, i onda tamo nekad ganjati Note 6KvaziExpert wrote:Jbg, nije mi to opcija. Mozda bi se moglo o edžetu razmislit
- Dr Kova
#20863 Re: Android OS
Sredinom Jula, tako nešto, a u prodaji od Augusta. Ja sam htio odmah čekati Note, ali sjeba mi se ovaj, tako da mi je to poremetilo planove.KvaziExpert wrote:Ma nije bogzna veci od trenutnog notea. A obicni s7 mi i nije neki upgrade. Kad predstavljaju note6? Jbg nema njega u telecomu do naredne godine, ako i tada.
- shalla
#20864 Re: Android OS
Nije brate ništa veći od G4, evo mi ih trenutno oba u ruci, da prostišBuckethead wrote:Povelik je, klizav do bola, ali premoćan.. Mene više fura obični, pa ću ga vjerovatno uzeti, i onda tamo nekad ganjati Note 6KvaziExpert wrote:Jbg, nije mi to opcija. Mozda bi se moglo o edžetu razmislit
Klizav jeste i to sam već napisao al naručio sam tanku prozirnu masku sa ebaya pa ćemo dohakati i toj klizavosti
- agent_zero
#20865 Re: Android OS
Koristi na njemu facebook lite: https://play.google.com/store/apps/deta ... lite&hl=hrBuckethead wrote:Crko skrozshalla wrote:Buki, šta bi sa LG?na servisu je, pa zvaće. Mada jbg Fontele je to, stajaće garant 45 dana kod njih, dok ga ne poprave.. sad nosam S3 mini, da vidiš patnje... Učitava Fejs po minut
![]()
Kontam uzeti S7 obični, pa kad ovaj poprave da ga odmah udam.. Jer čim se on jednom pokvario, garant će opet...
- Dr Kova
#20866 Re: Android OS
agent_zero wrote:
Koristi na njemu facebook lite: https://play.google.com/store/apps/deta ... lite&hl=hr
- Quaresma
#20867 Re: Android OS
Note5 nema u evropi, bar ne u ovoj našoj divljoj regijiKvaziExpert wrote:Ima li kakve price za note 5, kod najdražegnam operatera
![]()
S7 je izašao kasnije, a odavno je već u ponudi
- Maharadza
#20868 Re: Android OS
Ma ima kupiti Note 5 ali nema verzije za Evropsko tržište, to su sa nekih mreža (ugl. iz Azije) skidani i otključavani!KvaziExpert wrote:Evo ga u tuzli u mercatoru, u nekakvom shopu, dvije stoje jeftiniji od s7 edge
- burekodsira
#20869 Re: Android OS
neko o petici a neko kurza sedmichicu 
-
mekses
#20870 Re: Android OS
Ne mogu da nadjem temu za Samsung Galaxy S4 pa cu postaviti ovdje pitanje, ako neko moze pomoci...
Posjedujem Galaxy S4 sa Android OS 4.4.2.. Telefon je OK, medjutim par puta dnevno iz cista mira se pojavi poruka
sim kartica izvadjena
nema sim kartice. uredjaj ce se ponovno pokrenuti za provjeru SIM kartice
i nakon toga se telefon sam restartuje... Telefon je isao kod majstora, koji ga je "pravio", sve uredno naplatio, ali nista nije uradi.. Da li je neko imao slican problem i jos bitnije rjesenje istog
...
Posjedujem Galaxy S4 sa Android OS 4.4.2.. Telefon je OK, medjutim par puta dnevno iz cista mira se pojavi poruka
sim kartica izvadjena
i nakon toga se telefon sam restartuje... Telefon je isao kod majstora, koji ga je "pravio", sve uredno naplatio, ali nista nije uradi.. Da li je neko imao slican problem i jos bitnije rjesenje istog
- Maharadza
#20871 Re: Android OS
mekses wrote:Ne mogu da nadjem temu za Samsung Galaxy S4 pa cu postaviti ovdje pitanje, ako neko moze pomoci...
sim kartica izvadjena
i nakon toga se telefon sam restartuje... Telefon je isao kod majstora, koji ga je "pravio", sve uredno naplatio, ali nista nije uradi.. Da li je neko imao slican problem i jos bitnije rjesenje istog...
-
mekses
#20872 Re: Android OS
hvala ti na linku, ali bi bolje bilo da ima video kako tacno to uraditi, ne samo slika... Vidim i iz komentara na YT da je vecini nejasno na koji nacin uraditi ovo sto on opisuje...
- Maharadza
#20873 Re: Android OS
Imaš google, tražiš malo...ja to gore našao za 5 sec., zamisli šta možeš naći za minutu?! 
- Dr Kova
#20874 Re: Android OS
Jučer kupih S7 obični, pa evo da nabacam par dojmova.
Dizajn fantazija, dobro leži u ruci, jer je zadnji dio malo i zaobljen. Malo je klizav, ali šta je tu je. Kameru nisam imao prilike dovoljno testirati, ali po onom što sam vidio vrh je. Displej je stvarno priča za sebe. AMOLED je napredovao iz generacije u generaciju, prikaz bijele bolji nego na bilo kojem IPS-u, o crnoj da ne govorim. 4 tipa kalibracije displeja, po stepenu zasićenosti boja. Možeš naštimati kako želiš. Mogu slobodno reći da je klasa iznad svih ostalih, bez premca. Nije ni čudo što Apple hoće od 2017 da pređe na OLED. Touchwiz je toliko ispeglan i olakšan, da nemam riječi. Sve doslovno leti, nema više laga, sve aplikacije se otvaraju instantno. Touchwiz je sada ludilo...
Dizajn fantazija, dobro leži u ruci, jer je zadnji dio malo i zaobljen. Malo je klizav, ali šta je tu je. Kameru nisam imao prilike dovoljno testirati, ali po onom što sam vidio vrh je. Displej je stvarno priča za sebe. AMOLED je napredovao iz generacije u generaciju, prikaz bijele bolji nego na bilo kojem IPS-u, o crnoj da ne govorim. 4 tipa kalibracije displeja, po stepenu zasićenosti boja. Možeš naštimati kako želiš. Mogu slobodno reći da je klasa iznad svih ostalih, bez premca. Nije ni čudo što Apple hoće od 2017 da pređe na OLED. Touchwiz je toliko ispeglan i olakšan, da nemam riječi. Sve doslovno leti, nema više laga, sve aplikacije se otvaraju instantno. Touchwiz je sada ludilo...
-
quarterback
#20875 Re: Android OS
nemas vise note, ne pricam s tobomBuckethead wrote:Jučer kupih S7 obični, pa evo da nabacam par dojmova.