IRAN

Post Reply
Lincoln-Burrows

#20851 Re: IRAN

Post by Lincoln-Burrows »

KSA + Emirati su napravili ogroman fijasko u Jemenu nisu računali na to da će zaglibiti tako duboko. Zamislite da je Iran odgovoran za nešto slično poput katastrofe u Jemenu?! Mislim da bi ga zapadni mediji bukvalno rastrgli i nebi dugo potrajalo već bi se neko našao da im "uvede demokraciju".
KSA i Emirati pak, šta bi? Ništa.
славянин

#20852 Re: IRAN

Post by славянин »

Lincoln-Burrows wrote:KSA + Emirati su napravili ogroman fijasko u Jemenu nisu računali na to da će zaglibiti tako duboko. Zamislite da je Iran odgovoran za nešto slično poput katastrofe u Jemenu?! Mislim da bi ga zapadni mediji bukvalno rastrgli i nebi dugo potrajalo već bi se neko našao da im "uvede demokraciju".
Cek a ko je i uz ciju pomoc krenuo da svrgne vladu u jemenu ?
Ljuci

#20853 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Za Jemen glavni krivci su Huti koji uz podrsku Irana terorisu Jemen. Jemen je sunijska zemlja i ona mora biti vracena sunijama.
славянин

#20854 Re: IRAN

Post by славянин »

Ovaj igra duplu igru tj :lol:
Lincoln-Burrows

#20855 Re: IRAN

славянин wrote:
Lincoln-Burrows wrote:KSA + Emirati su napravili ogroman fijasko u Jemenu nisu računali na to da će zaglibiti tako duboko. Zamislite da je Iran odgovoran za nešto slično poput katastrofe u Jemenu?! Mislim da bi ga zapadni mediji bukvalno rastrgli i nebi dugo potrajalo već bi se neko našao da im "uvede demokraciju".
Cek a ko je i uz ciju pomoc krenuo da svrgne vladu u jemenu ?
Znam ono što znaš i ti iz medija, a na terenu se vidi koja zemlja granatira drugu, ne komentiram špijunske i druge radnje kao
šverc oružja i strane plaćenike, toga ima u svim ratovima.
славянин

#20856 Re: IRAN

Post by славянин »

Pa iz medija a i logikom da pleme ne moze da krene oboriti vladu + da se tuce sa saudijcima i emiracanima.Mislim eto primjer odakle plemenu u papucama raketa dometa 400+ Kilometara realno :D

I sve se to poklopilo sa uplitanjem saudijaca u siriju - na sto je iran odgovorio jemenom...
Ljuci

#20857 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Saudijska Arabija je postena zemlja i oni zele da Jemen bude jedinstven i da ne bude prekrajanja granica. Huti su teroristi koji nabavljaju oruzje iz Irana. Zato Saudijska Arabija ne voli Iran i zalaze se za americku vojnu intervenciju.
Lincoln-Burrows

#20858 Re: IRAN

Čini mi se da je na temi jedan trol, nebi da se ulovim, možda griješim
славянин

#20859 Re: IRAN

Post by славянин »

Lincoln-Burrows wrote:Čini mi se da je na temi jedan trol, nebi da se ulovim, možda griješim
Ne grijesis :D :lol:
Ljuci

#20860 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Lincoln-Burrows wrote:Čini mi se da je na temi jedan trol, nebi da se ulovim, možda griješim
to je sloboda misljenja i ne znam u cemu je problem.
Lincoln-Burrows

#20861 Re: IRAN

Ljuci wrote:
to je sloboda misljenja i ne znam u cemu je problem.
Nema problema, samo glasno razmišljam.
Edin H.

#20862 Re: IRAN

Post by Edin H. »

Da li ce u Iranu uskoro dozvoliti da se plese na koncertima?
Ljuci

#20863 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Saudijska Arabija je americki saveznik i nadam se da ce Amerika umiriti Iran koji zeli destabilizirati Bliski Istok. Iranci su najveci promoteri terorizma.
Ljuci

#20864 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Iran zeli da pregovara sa Trumpom uz uslove da SAD ukine sankcije. To se nece desiti jer Trump zeli totalno razoruzavanje Irana a Iran na to nije spreman. Saudijska Arabija bi zeljela da se otkloni iranska prijetnja regionu i mnoge sunije zele da se utjecaj shiizma smanji i da se prestane sa tim misionarstvom. Inace Saudijska Arabija zeli da prosiri ucenje selefizma a ja praktikujem selefijski nacin Islama koji je najbolji oblik Islama. Saudijska Arabija nikada nece surovati sa Rusijom jer zna da je ona americki saveznik.
Guadalajara

#20865 Re: IRAN

Post by Guadalajara »

Ljuci wrote:Saudijska Arabija je americki saveznik i nadam se da ce Amerika umiriti Iran koji zeli destabilizirati Bliski Istok. Saudijci su najveci promoteri terorizma.
Ljuci

#20866 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Saudijska Arabija je lider islamskog svijeta i Pakistanci vole KSA i sklopili su ugovor da u slucaju napada neke zemlje na Saudijsku Arabiju ce se ukljuciti i Pakistan da bi stitio bracu muslimane. Saudijska Arabija budi u svakom muslimanu pozitivan osjecaj i muslimani vole da posjecuju Mekku i Medinu i da klanjaju. Amerika cijeni KSA i ta zemlja ima ugleda na Zapadu i niko ne smije da je dirne.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#20867 Re: IRAN

Post by arman1 »

Ljuci wrote:
Idemedosumom wrote:Ko je ovaj veh-bi-aj agent što vozi trolu :-D
Ja sam Albanac i volim svaku muslimansku drzavu koja je za Ameriku. Saudijska Arabija je pomagala balkanskim muslimanima i zato trebamo biti zahvalni.
Ajde ne laži. Hurme i obuka teorista sve su samo ne pomoć.
Ljuci

#20868 Re: IRAN

Post by Ljuci »

arman1 wrote:
Ljuci wrote:
Idemedosumom wrote:Ko je ovaj veh-bi-aj agent što vozi trolu :-D
Ja sam Albanac i volim svaku muslimansku drzavu koja je za Ameriku. Saudijska Arabija je pomagala balkanskim muslimanima i zato trebamo biti zahvalni.
Ajde ne laži. Hurme i obuka teorista sve su samo ne pomoć.
Mudzahidi u Bosni nisu bili teroristi.
Ljuci

#20869 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Nisam za odbacivanje Irana kao muslmanske zemlje. Iran samo treba da prekine sa izradom nuklearnog oruzja jer se nuklearnog Irana boje Izrael i Saudijska Arabija. Iran mora da se povuce u okviru svojih granica i da da prava sunnijskoj manjini u toj drzavi. Teheranu su potrebne sunnijske dzamije gdje ce se sunnije moci moliti Allahu. Nije istina da Saudijska Arabija mrzi Iran. U vrijeme Saha te dvije zemlje su bile u odlicnim odnosima. Saudijska Arabija je imala dobre odnose sa Iranom sve dok nije izbila Homeini revolucija koja je uvela shiizam kao sluzbenu religiju. Rijad je uvidio da nece izaci na dobro ako Iran pocne jacati. Iran danas ima dosta oruzja da naudi Saudiji i zato ona se oslannja na Ameriku koja postuje Saudijsku Arabiju.
Guadalajara

#20870 Re: IRAN

Post by Guadalajara »

Sto Saudija ne proizvodi svoje naoruzanje nego placaju reket Americi ?
славянин

#20871 Re: IRAN

Post by славянин »

Guadalajara wrote:Sto Saudija ne proizvodi svoje naoruzanje nego placaju reket Americi ?
Ti mozes odgovoriti na to pitanje siguran sam :-D
Guadalajara

#20872 Re: IRAN

Post by Guadalajara »

Pusti mene, tebe...Ljuci neka odgovori. :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#20873 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

meni je ovaj ljuci beton trol
simpatičan dečko
Ljuci

#20874 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Guadalajara wrote:Sto Saudija ne proizvodi svoje naoruzanje nego placaju reket Americi ?
Saudija ima dovoljno novca da kupi najmodernije oruzje iz Amerike. Njima nisu potrebne fabrike oruzja. Saudijska Arabija ne zeli uci u konflikt sa SADom jer Saudija prevashodno misli na svoj ekonomski razvoj a tradicija odnosa sa Zapadom potice jos od Britanije koja je pomogla Saudu da se odvoji od Osmanlijskog carstva. Saudija ima dosta novca da plati reket Americi da je cuva. Saudijska Arabija nije agresor kao Iran koji izradjuje oruzje a narod gladuje. Saudijska Arabija vise voli da se ekonomski razvije nego da trosi pare na fabrike oruzja.
Guadalajara

#20875 Re: IRAN

Post by Guadalajara »

Njih ce znaci Allah odbraniti kad ih mrske shije napadnu. :lol:
Post Reply