Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lavic
#20851 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pitanje za vlasnike i poznavaoce Astre g,
kod starog se cuje neki zvuk u volanu /stubu volana kad mota, isto kao da neki lezaj preskace...
Iskustva, savjet, isti problem ako je neko ima-o.... hvala
kod starog se cuje neki zvuk u volanu /stubu volana kad mota, isto kao da neki lezaj preskace...
Iskustva, savjet, isti problem ako je neko ima-o.... hvala
-
Throttle
#20852 Re: Pitamo Mehanicare ?
Radi li normalno servo? Na njoj je elektricni pa mozda oko toga nesto. Mozda je i do letve.
-
lavic
#20853 Re: Pitamo Mehanicare ?
servo radi i letva ne pravi zvuk, zvuk dolazi ispod volanaThrottle wrote:Radi li normalno servo? Na njoj je elektricni pa mozda oko toga nesto. Mozda je i do letve.
- Bakir1
#20854 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na nekom Opelu ne znam ni sam kojem sam imao problem sa krstom volana...
- commendatore
#20855 Re: Pitamo Mehanicare ?
ti si njakog vlaskog opela vozioBakir1 wrote:Na nekom Opelu ne znam ni sam kojem sam imao problem sa krstom volana...
- Bakir1
#20856 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ispričavam se, zglob
sMog 
-
NediM17
#20857 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima jedan ovlasteni servis koji naplacuje 31.50 marku za shell helix 5w30 kojeg razljeva iz bureta. Smio bih staviti glavu da njih litar ne izadje ni cenera, pa kontaj kolika im je marza.Throttle wrote:To ove radnje sa dijelovima imaju dosta vece marze od 30%?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20858 Re: Pitamo Mehanicare ?
ispod volana bi trebao biti lezaj na stubu volana,da nije to?lavic wrote:servo radi i letva ne pravi zvuk, zvuk dolazi ispod volanaThrottle wrote:Radi li normalno servo? Na njoj je elektricni pa mozda oko toga nesto. Mozda je i do letve.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#20859 Re: Pitamo Mehanicare ?
To se cuje kako ga nagriza korozija
-
lavic
#20860 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na to mi vuce najvise, jesi kad radio to?bitanga_sa_otesa wrote:ispod volana bi trebao biti lezaj na stubu volana,da nije to?lavic wrote:servo radi i letva ne pravi zvuk, zvuk dolazi ispod volanaThrottle wrote:Radi li normalno servo? Na njoj je elektricni pa mozda oko toga nesto. Mozda je i do letve.
-
preludezalude
#20861 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bitango...
Kod mene na Grandu taj krst ima malo lufta. Sta se tu moze uciniti? Trazio na netu da to kupim i nisam uspio naci. Moze li se uopste mijenjati samo taj krst ili je neka druga opcija u pitanju?
Kod mene na Grandu taj krst ima malo lufta. Sta se tu moze uciniti? Trazio na netu da to kupim i nisam uspio naci. Moze li se uopste mijenjati samo taj krst ili je neka druga opcija u pitanju?
-
esso_sa
#20862 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja se sjecam jednog Golfa 3 GTI u kojeg je vlasnik sipao to ulje - majstor rukom okrece remenicu na radilici, a zamajac na drugoj strani stojikonektovan wrote:Moj dajdza godinama u svoj peugeot 205 1.8 d, sipao ono ulje iz interexa 15w40, ako se neko sjeca, njihova neka robna marka, 15 KM 5 l ili 4 l, i nikad motor nije zaribao.![]()
Auto prodao svom kolegi prije dvije godine, i još se kotrlja....![]()
A ovdje sad ispade, sve fuseraj, nemas kupiti pošteno ulje za svog ljubimca...
-
Me_again
#20863 Re: Pitamo Mehanicare ?
O Bože, pa da nije slučajno remenica prosvirala ?esso_sa wrote:Ja se sjecam jednog Golfa 3 GTI u kojeg je vlasnik sipao to ulje - majstor rukom okrece remenicu na radilici, a zamajac na drugoj strani stojikonektovan wrote:Moj dajdza godinama u svoj peugeot 205 1.8 d, sipao ono ulje iz interexa 15w40, ako se neko sjeca, njihova neka robna marka, 15 KM 5 l ili 4 l, i nikad motor nije zaribao.![]()
Ima li to veze sa uljem ?
Kakva anegdota
- Industrialyzer
#20864 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sta bi mogao da znaci plavi dim koji se javlja uzbrdo, samo znaci pod vecim opterecenjem? I kad dugo vozim i pustim gas, par sekundi dimi i stane. U svim ostalim situacijama nema nikakvog dima. Da li ima veze sto je lpg?
-
lavic
#20865 Re: Pitamo Mehanicare ?
Plavi dim je u pravilu od sagorjelog ulja......Industrialyzer wrote:Sta bi mogao da znaci plavi dim koji se javlja uzbrdo, samo znaci pod vecim opterecenjem? I kad dugo vozim i pustim gas, par sekundi dimi i stane. U svim ostalim situacijama nema nikakvog dima. Da li ima veze sto je lpg?
- Industrialyzer
#20866 Re: Pitamo Mehanicare ?
Znam, ali mi je cudno jer se samo javlja na visokim obrtajima duze kad vozim. Cim se pocne normalno voziti nestane dima. Po gradu mogu 2-3 sata ici i nema nista izmedju 2-3k rpm.lavic wrote:Plavi dim je u pravilu od sagorjelog ulja......Industrialyzer wrote:Sta bi mogao da znaci plavi dim koji se javlja uzbrdo, samo znaci pod vecim opterecenjem? I kad dugo vozim i pustim gas, par sekundi dimi i stane. U svim ostalim situacijama nema nikakvog dima. Da li ima veze sto je lpg?
- bitanga_sa_otesa
#20867 Re: Pitamo Mehanicare ?
jesam davno na golfu dvicilavic wrote:
jesi kad radio to?
- bitanga_sa_otesa
#20868 Re: Pitamo Mehanicare ?
skidao sam to nekad prije 4-5 godina,mislim da se mora cijela osovina sa 2 krsta zamijeniti ,ima se sarafat dostapreludezalude wrote:Bitango...
-
shofer
#20869 Re: Pitamo Mehanicare ?
jesi ti ono skoro tvrdio za Jeepa djelova ko sodorapreludezalude wrote:Bitango...
-
shofer
#20870 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma i moj jaran u Fiestu, 9.90 km kanta 5l , al su to bili auti starog kova, ovo sad fakat drugi zvuk ima ako stavis fush ulje,tacno cujes da mu ne godikonektovan wrote:Moj dajdza godinama u svoj peugeot 205 1.8 d, sipao ono ulje iz interexa 15w40, ako se neko sjeca, njihova neka robna marka, 15 KM 5 l ili 4 l, i nikad motor nije zaribao.![]()
-
preludezalude
#20871 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jesam, ali taj krst nemam jer ga nema u prodaji. Zato i pitam Bitangu kako i sta se mijenja. Sto pitas, treba li ti sta?shofer wrote:jesi ti ono skoro tvrdio za Jeepa djelova ko sodorapreludezalude wrote:Bitango...
-
preludezalude
#20872 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jbg...ja bi to da mijenjam ali pojma nemam sta da kupim.bitanga_sa_otesa wrote:skidao sam to nekad prije 4-5 godina,mislim da se mora cijela osovina sa 2 krsta zamijeniti ,ima se sarafat dostapreludezalude wrote:Bitango...
- bitanga_sa_otesa
#20873 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma znam da sam skidao stub kompletan da to zamijenim, ima neko sranje...ne mogu se sjetiti majkemipreludezalude wrote: Jbg...ja bi to da mijenjam ali pojma nemam sta da kupim.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#20874 Re: Pitamo Mehanicare ?
U teoriji, moze biti slabija kompresija ili da su otisle gumice ventila. Ne mora nuzno biti tako, ali je indikativno. Kad odu gumice ventila obicno baca plav dim prilikom promjene stepena prenosa ili kod voznje nizbrdo i kad se koci motorom.Industrialyzer wrote:Sta bi mogao da znaci plavi dim koji se javlja uzbrdo, samo znaci pod vecim opterecenjem? I kad dugo vozim i pustim gas, par sekundi dimi i stane. U svim ostalim situacijama nema nikakvog dima. Da li ima veze sto je lpg?
Kad je zagrijan motor izvadi sipku od ulja dok motor radi i vidi dimi li na otvor od sipke ili baca kapljice ulja. Ako je tako, moguće da su karike slabe.
- Industrialyzer
#20875 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko je opasno voziti neko vrijeme tako (kontrolisati ulje naravno) jer zelim ubrzo prodati auto, i reci cu novom vlasniku za taj problem ali stvarno nemam vremena da se zezam oko toga, a svakako do ljeta zelim kupiti nesto novije.Romeo 80 wrote:U teoriji, moze biti slabija kompresija ili da su otisle gumice ventila. Ne mora nuzno biti tako, ali je indikativno. Kad odu gumice ventila obicno baca plav dim prilikom promjene stepena prenosa ili kod voznje nizbrdo i kad se koci motorom.Industrialyzer wrote:Sta bi mogao da znaci plavi dim koji se javlja uzbrdo, samo znaci pod vecim opterecenjem? I kad dugo vozim i pustim gas, par sekundi dimi i stane. U svim ostalim situacijama nema nikakvog dima. Da li ima veze sto je lpg?
Kad je zagrijan motor izvadi sipku od ulja dok motor radi i vidi dimi li na otvor od sipke ili baca kapljice ulja. Ako je tako, moguće da su karike slabe.