BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tyke

#20851 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Hodzi iz utakmice u utakmicu nabija milionsku cijenu sebi. Bas me zanima hoce li ga Mamic prodati kao i hrvatske reprezentativce jer momak igra u strasnoj formi.
MOSALJOZE

#20853 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by MOSALJOZE »

Tyke wrote:Hodzi iz utakmice u utakmicu nabija milionsku cijenu sebi. Bas me zanima hoce li ga Mamic prodati kao i hrvatske reprezentativce jer momak igra u strasnoj formi.
Inter stoji u redu,pitanje je vremena 8)
todd_smith

#20854 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by todd_smith »

Tyke wrote:Hodzi iz utakmice u utakmicu nabija milionsku cijenu sebi. Bas me zanima hoce li ga Mamic prodati kao i hrvatske reprezentativce jer momak igra u strasnoj formi.
Sumnjam, on Hrvate prodaje nakon to izdominiraju ligu i onda krenu u repku zahvaljujuci njemu. Kovacic nije bio kapacitet za repku, a igrao je u njoj u to vrijeme.

Maminjo nema neki lobi za nasu repku pa da ga gura. Jedino ovako kroz Ligu Prvaka. Neka Ara samo igra, boli ga cundara negdje ce otici ako ovako nastavi :thumbup: :bih:
SkyLimit

#20855 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Nasa reprezentacija je uvijek sluzila kao poligon za prodaju igraca Hajduka, nema prolaza za igrace Dinama.
thekupus

#20856 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by thekupus »

Hodzic igra stalno i daje golove za klub koji solidno igra u Ligi prvaka, dok Djuric igra u osrednjem drugoligaskom timu, i to tek odnedavno vise minuta

Drag mi je Milan, ali mislim da bi umjesto Ibisevica koji ne igra nikako sa Dzekom mogao igrati Armin, pogotovo jer su razlicitog tipa igraci, a ne kao Milan i Edin slicnog
Mirza007

#20857 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mirza007 »

thekupus wrote:Hodzic igra stalno i daje golove za klub koji solidno igra u Ligi prvaka, dok Djuric igra u osrednjem drugoligaskom timu, i to tek odnedavno vise minuta

Drag mi je Milan, ali mislim da bi umjesto Ibisevica koji ne igra nikako sa Dzekom mogao igrati Armin, pogotovo jer su razlicitog tipa igraci, a ne kao Milan i Edin slicnog
Pa tako otprilike. Djuric moze biti alternativa Dzeki a ne drugi napadac u paru s njim. Dzeki je u 4-4-2 kompatibilniji Hodzic.
Mislim da Hodzic moze odigrati kvalitetno I u 4-2-3-1.
cyprus

#20858 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

thekupus wrote:Hodzic igra stalno i daje golove za klub koji solidno igra u Ligi prvaka, dok Djuric igra u osrednjem drugoligaskom timu, i to tek odnedavno vise minuta

Slažem se da bi tandem trebalo biti Džeko i Hodžić... Al nešto mi se ne čini kao da si u toku... Nit je Cesena PROSJEČNI drugoligaš, nit stoji da Vedo ne igra nikako :mrgreen:
thekupus

#20859 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by thekupus »

cyprus wrote:

Slažem se da bi tandem trebalo biti Džeko i Hodžić... Al nešto mi se ne čini kao da si u toku... Nit je Cesena PROSJEČNI drugoligaš, nit stoji da Vedo ne igra nikako :mrgreen:
vedo 4 utakmice dobio suspenziju, zar ne? nece igrati do irske

a nisam mislio prosjecni u toj ligi vec generalno, nije klub koji bi pobjedio arsenal i namucio Olimpijakos
cyprus

#20860 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

thekupus wrote:
cyprus wrote:

vedo 4 utakmice dobio suspenziju, zar ne? nece igrati do irske

a nisam mislio prosjecni u toj ligi vec generalno, nije klub koji bi pobjedio arsenal i namucio Olimpijakos
OK, nisam je najbolje razumio... Do mene :-D :thumbup:
SkyLimit

#20861 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Arminu je nacinjena nepravda u ovim kvalifikacijama. Utakmice protiv Andore su sluzile da se (neuspjesno) pokusa Ibisevica razigrati za klub :run: Protiv kvalitetnijih protivnika svakako igramo sa jednim napadacom(Dzeko ili Ibisevic) a ako krene po losem onda ulazi Djuric da se proba nabijanjem lopte na njega. Kako god, Hodzic izvisi na kraju. Treba se on postaviti ko Begovic davno nekad, "ako ce me selektor zvati da budem rezerva Hasagicu, nek me ne zove nikako".
3per

#20862 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by 3per »

SkyLimit wrote:Arminu je nacinjena nepravda u ovim kvalifikacijama. Utakmice protiv Andore su sluzile da se (neuspjesno) pokusa Ibisevica razigrati za klub :run: Protiv kvalitetnijih protivnika svakako igramo sa jednim napadacom(Dzeko ili Ibisevic) a ako krene po losem onda ulazi Djuric da se proba nabijanjem lopte na njega. Kako god, Hodzic izvisi na kraju. Treba se on postaviti ko Begovic davno nekad, "ako ce me selektor zvati da budem rezerva Hasagicu, nek me ne zove nikako".

Upravu si. Bolje to, nego da vrijedno radi, daje golove i strpljivo ceka svoju sansu
ILVIIR

#20863 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ILVIIR »

hodzic ima 20 godina i njegovo vrijeme ce tek doci. jako mi je drago, da se konacno u napadu nesto novo nadolazi sa hodzicem i djuricem. zec i visca za razliku od njih dvojice nisu bili bas obecavajuci.

sto se tice para u napadu, nije mi sljedeci nikako jasno!!! zar nije hiljadu puta gore za jednu odbranu kad imaju 2 jako opasna igraca u skoku (dzeko i djuric), nego 2 razlicita tipa (dzeko+ibisevic ili dzeko+hodzic)? odbrana moze jednog visokog jos nekako zakrpiti mozda nekim visokom odbranbenim igracom ili dvojicom, ali ako imas takva 2 jaka napadaca u skoku, onda bi to moralo stvarati velike probleme za svaku odbranu, ne samo iz ubacaja sa krila, nego i kroz prekide. pa nije tako da su dzeko i djuric tehnicki totalno losi ili ne mogu niske lopte primiti i sa 5 metara zabiti.
cyprus

#20864 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

SkyLimit wrote:Arminu je nacinjena nepravda u ovim kvalifikacijama. Utakmice protiv Andore su sluzile da se (neuspjesno) pokusa Ibisevica razigrati za klub :run: Protiv kvalitetnijih protivnika svakako igramo sa jednim napadacom(Dzeko ili Ibisevic) a ako krene po losem onda ulazi Djuric da se proba nabijanjem lopte na njega. Kako god, Hodzic izvisi na kraju. Treba se on postaviti ko Begovic davno nekad, "ako ce me selektor zvati da budem rezerva Hasagicu, nek me ne zove nikako".
Slažem se da je Hodžić već trebao dobiti priliku (uostalom, bio sam mišljenja da ga se trebalo voditi i u Brazil, kao trećeg napadača), a jel ti stvarno misliš da je dobra stvar da se igrači kad im nešto nije po volji počnu tako postavljat? :-)
SkyLimit

#20865 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Ako se Begovic, kojeg se cesto predstavlja kao olicenje profesionalizma, mogao tako postaviti, zasto da ne. Treba znati cijeniti sebe. Sjecam se i Pjanicevog javnog odjebausa kad je nekom palo na pamet da ga zove u U - 21 reprezentaciju. On sa 18 godina postao standardan igrac u francuskoj ligi, sa 20 godina svojim golom srusio Real u sred Madrida a oni ga hoce u mladu u reprezentaciju. Nije ga niko kritikovao sto je odbio. Pa i Dzeko je izjavljivao svojevremeno da ce igrati za Cesku ako ubrzo ne dobije poziv u seniorsku reprezentaciju BiH :D
Point.

#20866 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

Samo budala ce ucjenjivati selektora da igra pored zivog Vede i Dzeke.
SkyLimit

#20867 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Nemoj Dzeku mjesati u tu pricu, on je klasa za sebe. Problem je Ibisevic. Jos od SP on je puno cesce los nego dobar u klubovima, frustriran je promasajima, dobija crvene kartone...Pokusalo ga se oziviti u reprezentaciji protiv Andore pa se ispromasivao dok je Hodzic to gledao sa klupe, promasio zicer protiv Kipra koji nas je mogao skupo kostati. Ali neka, zaduzio nas je :run:
cyprus

#20868 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

SkyLimit wrote:Ako se Begovic, kojeg se cesto predstavlja kao olicenje profesionalizma, mogao tako postaviti, zasto da ne. Treba znati cijeniti sebe. Sjecam se i Pjanicevog javnog odjebausa kad je nekom palo na pamet da ga zove u U - 21 reprezentaciju. On sa 18 godina postao standardan igrac u francuskoj ligi, sa 20 godina svojim golom srusio Real u sred Madrida a oni ga hoce u mladu u reprezentaciju. Nije ga niko kritikovao sto je odbio. Pa i Dzeko je izjavljivao svojevremeno da ce igrati za Cesku ako ubrzo ne dobije poziv u seniorsku reprezentaciju BiH :D
Begoviću je ono bilo šupački i nekorektno, koliko god se on uzimao za oličenje profesionalnosti... A to za Pjanića i Džeku ne znam... To je sve inekako prošlo zato što su takvi slučajevi bili izolovani... Ali kad bi se svi vodili istim rezonom, na šta bi nam reprezentacija ličila? Pitanje je da li bi i postojala...
SkyLimit

#20869 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Cimirot na klupi PAOK - a u utakmici Europa Lige protiv Krasnodara, to je prvi put da se vratio u tim nakon povrede u augustu :-D
Kako bi bilo dobro da se sad ustali u prvoj postavi, u normalnim okolnostima on bi imao ulogu i minutazu Hadzica u reprezentaciji, kvalitetniji je igrac od njega.

Inace primjetio sam da Mesa od svih potencijalnih reprezentativaca daleko najvise prizeljkuje u timu Milicevica iz Genta. Toliko puta je isao da ga gleda ili poprica sa njim, toliko puta ga je spomenuo u medijima...Ocito je da Mesa u njemu ne vidi samo tek jos jednog igraca u kadru, vec da je vidio nesto puno vise u njemu, da ga smatra karikom koja nam nedostaje. Uvjeren sam da bi imao pristojnu minutazu da je u reprezentaciji. Nagadjam i da mu je Mesa obecao mjesto u avionu za Francusku(ako se plasiramo, naravno) ako na vrijeme sredi papirologiju da moze nastupati za BiH, što je ponuda koja se ne odbija.
Logovan

#20870 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

SkyLimit wrote:Cimirot na klupi PAOK - a u utakmici Europa Lige protiv Krasnodara, to je prvi put da se vratio u tim nakon povrede u augustu :-D
Obradovao si me sa ovom informacijom. :thumbup: :thumbup:
Mirza007

#20871 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mirza007 »

SkyLimit wrote:Cimirot na klupi PAOK - a u utakmici Europa Lige protiv Krasnodara, to je prvi put da se vratio u tim nakon povrede u augustu :-D
Kako bi bilo dobro da se sad ustali u prvoj postavi, u normalnim okolnostima on bi imao ulogu i minutazu Hadzica u reprezentaciji, kvalitetniji je igrac od njega.

Inace primjetio sam da Mesa od svih potencijalnih reprezentativaca daleko najvise prizeljkuje u timu Milicevica iz Genta. Toliko puta je isao da ga gleda ili poprica sa njim, toliko puta ga je spomenuo u medijima...Ocito je da Mesa u njemu ne vidi samo tek jos jednog igraca u kadru, vec da je vidio nesto puno vise u njemu, da ga smatra karikom koja nam nedostaje. Uvjeren sam da bi imao pristojnu minutazu da je u reprezentaciji. Nagadjam i da mu je Mesa obecao mjesto u avionu za Francusku(ako se plasiramo, naravno) ako na vrijeme sredi papirologiju da moze nastupati za BiH, što je ponuda koja se ne odbija.
Cini se da bi nam izuzetno dobro dosao na deficitarnoj poziciji. Znam Mesa svoj posao no ostaje da se vidi kakav je njegov interes za BiH dres I koliko se brzo moze rijestiti papirologija.
Iz ove kompilacije klipova, djeluje dosta impresivno. Malo sam vise paznje obratio na asistencije, sasvim solidno - dobra I duga lopta I zadnji pas, ne gnjavi mnogo, prvi ili drugi dodir ali je isto "jak na lopti" kad treba. Ipak bih ga volio odgledati u par cijelih utakmica (sto nisam do sada).
Sve u svemu, trebalo bi se potruditi oko njega.
thekupus

Post by thekupus »

Igrali Sehic, S.Vranjes, Mahmutovic, Grahovac do sad, ostali Stilic,Kolasinac Cimirot i Buric valjda
Last edited by thekupus on 05/11/2015 21:31, edited 1 time in total.
stari_rastafari

#20873 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by stari_rastafari »

SkyLimit wrote:Inace primjetio sam da Mesa od svih potencijalnih reprezentativaca daleko najvise prizeljkuje u timu Milicevica iz Genta. Toliko puta je isao da ga gleda ili poprica sa njim, toliko puta ga je spomenuo u medijima...Ocito je da Mesa u njemu ne vidi samo tek jos jednog igraca u kadru, vec da je vidio nesto puno vise u njemu, da ga smatra karikom koja nam nedostaje. Uvjeren sam da bi imao pristojnu minutazu da je u reprezentaciji. Nagadjam i da mu je Mesa obecao mjesto u avionu za Francusku(ako se plasiramo, naravno) ako na vrijeme sredi papirologiju da moze nastupati za BiH, što je ponuda koja se ne odbija.
Iskren da budem prvi put cujem za ovog momka a nisam upratio da ga Mesa spominje a prema ovoj video kompilaciji definitivno ima zasto! Djeluje mi kao dosta zahvalan igrac. 29 mu je godina i nije nikad igrao za neku seniorsku reprezentaciju, sto mi je zanimljivo. Zanima me koliko zaista to ima sanse. Opet prema ovom video imam osjecaj da bi se on lijepo uklopio u nas sistem igre.
thekupus

#20874 Re:

Post by thekupus »

.
jeza u ledja

#20875 Re:

Post by jeza u ledja »

thekupus wrote:Igrali Sehic, S.Vranjes, Mahmutovic, Grahovac do sad, ostali Stilic,Kolasinac Cimirot i Buric valjda
Subic za Partizan. Do juce ganjao loptu po kukurizstima, sad na San Mamesu.
Post Reply