Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#20851 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Pa mozda Susic smatra propustom sto su ovi pozvani na ovaj nacin? Kao sto vidis niko se nije odazvao.
I pola foruma je govorilo da je bilo kakav poziv recimo Halilovicu u ovom trenutku mozda kontraproduktivan.
Dead Man Walking

#20852 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

palermo wrote: Al u ovom slučaju, ako ga nisu obavijestili, on ima apsolutno pravo da se buni
Pa ko mu brani da izjavi nesto u stilu "Nisam uputio nikakav poziv, ne znam o cemu se tu radi. Moram porazgovarati sa predsjednikom saveza i razjasniti ovu stvar" umjesto sto odgovori "Halilovicu treba jos pure, svakako je on Hrvat, a Bosanac mozda bude nakon 2014te..." :?:
respo

#20853 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by respo »

koksi wrote:
BHF_Manijak wrote:Na stranu sto su ovi klocevi ispali ako se ne odazovu, ali ovaj safetov potez je seljacki i samo pokazuje njegovu zatucanost i iskompleksiranost, papanski totalno, fuj! Valjda predsjednik Saveza ima pravo da zove koga hoce da GOSTUJE reprezentaciji, i bar na taj nacin pokazuje da mu je stalo do tih momaka za razliku od selektora, koji se sprda sa istim, jebo pleme seljackom, egocentricno!
Nisi ti nikakav BHF, jer da jesi, ne bi tako pričao kao što pričaš. Prvo, kad pišeš Safetovo ime, trebaš ustati i pisati velikim slovom, a druga stvar, tvoje psovke jednoj takvoj legendi su odraz tvoje kulture i (-ne)zrelosti.
Predsjednik saveza ima pravo da zove koga hoće, al uz konsultaciju sa selektorom, jer selektor je taj koji odlučuje ko će dobiti poziv i ko će igrati.
Pape je u više navrata rekao da ti isti momci moraju sami srediti papire ako im je stalo do reprezentacije, isto tako je rekao da će dobijati pozive onda kada budu trebali. Šta, on treba, možda ić im od kuće do kuće, kleknuti pred njih i moliti ih da srede papire i da igraju za BiH?
treba li mu i popusiti kad se izgovara safetovo ime?
daj ba previse ga uzdizete
ako je bio igrac bio je to ne znaci da je i kao trener legenda
cak sta vise ispod prosjeka je i ne pere ga to sto je bio igrac za stavove i postupke u repki
drugo treba i on i osim i begic ( kako se vec zove) i jos njih da odu na kucna vrata i jednom i drugom i trecem i petom i desetom da bi ih pridobili da igraju jer mi nemamo 4 miliona igraca pa da biramo
al jok to je nas mentalitet cim se malo dignes kontas niko ti nije ravan
nabijem ja sve koji tako misle i ponasaju se
ko ce sutra igrati kad odu misimovic spahic ibisevic?
da nece kakav mahalac iz vratnika umjesto ovih pobrojanih koji ce sigurno igrati po velikim klubovima europe dok ce se nasi prodavati na kavkaz mozda koji zaluta u cesku poljsku i tako te malo zapadnije zemlje
dok ce mamic i ekipa uvaljivati halilovica arsenalu totenhemu realu i slicnima
dok ce ovi dijasporci jos vise biti ogorceni na bih jer ih sama njihova zemlja odbacuje

ma necu vise oteglo bi se

sad ocekujem da neko stavi tabelu na kojoj smo prvi jer smo mi kao sila a ispod nas velesile grcka i slovacka
palermo

#20854 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Bosanski_kralj wrote: Ma šta imamo od toga što ćemo ga, u slučaju neplasmana, pamtiti kao onog koji je usrao šefa i stanicu.

Valjda se sad, dok je vrijeme, treba ukazivati na neke propuste koje bi nas mogle koštati kako plasmana u Brazil, tako i budućih kvalifikacijskih ciklusa.
Na koji se njegov propust ovdje ukazuje ??
palermo

#20855 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

respo"

I ja tebe
Igrat će netko....onaj ko bude znao i plus pride htio.
Bosanski_kralj

#20856 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

palermo wrote:
Bosanski_kralj wrote: Ma šta imamo od toga što ćemo ga, u slučaju neplasmana, pamtiti kao onog koji je usrao šefa i stanicu.

Valjda se sad, dok je vrijeme, treba ukazivati na neke propuste koje bi nas mogle koštati kako plasmana u Brazil, tako i budućih kvalifikacijskih ciklusa.
Pa ne može se po novinama onako pričati o momcima koje trebamo namamiti da igraju za nas, bez obzira što je on Sušić. Ako ga ovi iz Saveza nisu o pozivanju gostiju obavjestili i on se zbog toga osjeća uvrijeđeno, ne treba po djeci pljuvati, nisu oni za to krivi. Eno mu Begića u kancelariji pa neka se na njega "izgalami".
jeza u ledja

#20857 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Sta je to tako ruzno rekao o ovim momcima meni nikako nije jasno?
burek_in_space

#20858 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

jeza u ledja wrote:Sta je to tako ruzno rekao o ovim momcima meni nikako nije jasno?
Ne pokushavaj, dzaba je.
SaPnA

#20859 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SaPnA »

Bosanski_kralj wrote:
palermo wrote:
Pa ne može se po novinama onako pričati o momcima koje trebamo namamiti da igraju za nas, bez obzira što je on Sušić. Ako ga ovi iz Saveza nisu o pozivanju gostiju obavjestili i on se zbog toga osjeća uvrijeđeno, ne treba po djeci pljuvati, nisu oni za to krivi. Eno mu Begića u kancelariji pa neka se na njega "izgalami".
Ne ne, ne trebamo mi njih da namamimo nego oni da nas mole a mi da cekamo kad ce se susic smilovat
jeza u ledja

#20860 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Znaci poslan im je poziv, oni se nisu odazvali. Susic nije uputio isti niti se njega pitalo.
Medjutim on je kriv jer se ovi ne odazivaju.

Wtf?!
respo

#20861 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by respo »

palermo wrote:
respo"

I ja tebe
Igrat će netko....onaj ko bude znao i plus pride htio.
ako imas cim slobodno
to sto si slijepo zaljubljen u lik i djelo safeta je tvoj problem
to ne znaci da svi moramo biti taoci istog
ko netko piplice akrapovici i slicni?
blago se nama kad se vratimo u peti sesir onda
mogu se i ovi nagovoriti da hoce al sta ces kad ovaj nema pojma
konta bio dobar fudbaler pa je i povuko istovremeno boga za muda
jebo te kad su neki jos gori od njega pa ne vide od drveta sumu
respo

#20862 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by respo »

jeza u ledja wrote:Sta je to tako ruzno rekao o ovim momcima meni nikako nije jasno?
indirektno im reko ma sta ce te vi klocevi ste ne trebate nam imamo mi bolje
odjebite
nakon ovoga dobro bi razmislio bi li se javio da sam na njihovom mjestu pa nek mi sutra svi jebu mater po forumima koliko hoce i nek me nazivaju antipatriotom i slicno
palermo

#20863 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:Znaci poslan im je poziv, oni se nisu odazvali. Susic nije uputio isti niti se njega pitalo.

Wtf?!
Ja odustajem :D .

Al stvarno mi nikako nije jasna tolika opsjednutos ovim igračima. Čitam na onom dupolom sportu, o Sulejmanoviću, našem mladom košarkašu koji se jasno izjasnio da će igrati za BiH iako mu Finci prijete da će mu ocu ukinuti neku socijalu. Al dečko jednostavno zna. I usput je izgleda veći talenat nego većina ovdje spominanih fudbalera. I mi umjesto da promoviramo takve ljude, takve momke ( a možda je i Alen Halilović jedan od tih) mi ovdje promoviramo praksu nejednakosti, praksu nekulture.......
respo

#20864 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by respo »

jeza u ledja wrote:Znaci poslan im je poziv, oni se nisu odazvali. Susic nije uputio isti niti se njega pitalo.

Wtf?!
alo ba ako su gluhi telefoni u savezu treba njima reci a ne ovoj djeci

je li tebi jasno kako stvari idu inace?
nije mi rekao begic? begicu jebem ti sve po spisku sto me ne kontaktiras kad nesto planiras u vezi repke i dovidjenja
pitali ga na prvom intervjuu on saznao na drugom preskoci pitanje i rijeseno pa nek ovi pitaju koliko hoce
i sta tu nije jasno?
jeza u ledja

#20865 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

respo wrote:
odjebite
nakon ovoga dobro bi razmislio bi li se javio da sam na njihovom mjestu pa nek mi sutra svi jebu mater po forumima koliko hoce i nek me nazivaju antipatriotom i slicno
Ma gdje je to rekao?
Ja imam osjecaj da sam nesto negdje fulio.
jeza u ledja

#20866 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

respo wrote:

Wtf?!
alo ba ako su gluhi telefoni u savezu treba njima reci a ne ovoj djeci

je li tebi jasno kako stvari idu inace?
nije mi rekao begic? begicu jebem ti sve po spisku sto me ne kontaktiras kad nesto planiras u vezi repke i dovidjenja
pitali ga na prvom intervjuu on saznao na drugom preskoci pitanje i rijeseno pa nek ovi pitaju koliko hoce
i sta tu nije jasno?
Sta mi nije jasno? Nista sto ti pises. :D
Bosanski_kralj

#20867 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

palermo wrote:

Wtf?!
Ja odustajem :D .

Al stvarno mi nikako nije jasna tolika opsjednutos ovim igračima. Čitam na onom dupolom sportu, o Sulejmanoviću, našem mladom košarkašu koji se jasno izjasnio da će igrati za BiH iako mu Finci prijete da će mu ocu ukinuti neku socijalu. Al dečko jednostavno zna. I usput je izgleda veći talenat nego većina ovdje spominanih fudbalera. I mi umjesto da promoviramo takve ljude, takve momke ( a možda je i Alen Halilović jedan od tih) mi ovdje promoviramo praksu nejednakosti, praksu nekulture.......
Trebao je Aco Petrović izjaviti za taj isti dupli sport, u ciničnom tonu, kako Sulejmanović treba da pošalje faksom dokaz o oduzimanju socijale ili nešto u tom stilu. :oops:
palermo

#20868 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

respo wrote: to sto si slijepo zaljubljen u lik i djelo safeta je tvoj problem
to ne znaci da svi moramo biti taoci istog
:D lud sam za Safetom, idi bre begaj.
cole in kolarov out
llorente in dzeko out
lampard in garcia out
hangeland in lescott out
walcott in balotelli out
eve ga, sa blue moona, e na ovo me podsjećaju neki forumaši....
respo

#20869 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by respo »

jeza u ledja wrote:
respo wrote:
odjebite
Ma gdje je to rekao?
Ja imam osjecaj da sam nesto negdje fulio.
imas dobar osjecaj al izgleda samo za fulanje :D
and

#20870 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

Edin H. wrote:Jez, ne znam, mozda ja zivim u drugom filmu, meni izuzetno neprofesionalno, pa i malo vjerovatno djeluje da ga nisu pokusali obavjestiti. Ali ko sve kod radi ne iskljucujem u potpunosti. U svakom slucaju bi ovo trebalo rascistiti i Bakovic i Begic bi se trebali izjasniti po ovom slucaju, da li su pokusali komunicirati i kako. Ako nisu, trebali bi uputiti neku vrstu izvinjenja.

Medjutim kod Papeta je sve nekako vruce, hladno.
Oko utakmica se zagrije, zainteresira, a kada ih nema kao da se u potpunosti povuce, kao da zivi negdje u potpunoj izolaciji.
meni malo nevjerovatno djeluje da sušić već nije primjetio ove momke,obavjestio ljude u savezu da bi trebalo da ih se kontaktira.čudno je da begić i ljudi iz vrhunskih klubova u ovim momcima vide potencijal,a da sušić ne vidi.
nema ništa loše što su oni od strane saveza kontaktirani i pozvani na neformalno druženje i gledanje utakmice.ovi igrači mogu pomoći ne samo sušiću već i selektorima mlađih selekcija.
naravno da je selektor onaj koji poziva ZVANIČNO igrače,a u ovom neformalnom potezu saveza ne vidim ništa loše.
ako ništa ne mogu za par godina govoriti kako ih niko iz bih nije primijetio i zvao.
nekad je igračima koji su razmišljali da igraju za nas tražen novac da igraju,a sada ih neko fino pozove na utakmicu reprezentacije i druženje
palermo

#20871 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Bosanski_kralj wrote: Trebao je Aco Petrović izjaviti za taj isti dupli sport, u ciničnom tonu, kako Sulejmanović treba da pošalje faksom dokaz o oduzimanju socijale ili nešto u tom stilu. :oops:
hoćeš reći da su ovi momci isto tako spremni po svaku cijenu igrati za BiH, kao što je izgleda Sulejmanović, Drago mi je to čuti
respo

#20872 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by respo »

nije u pitanju hoce li ili nece
u biti i ne znamo jer se niko nije konkretno izjasnio niti sam ijednu izjavu od njih cuo

stvar je u tome da ih moramo ganjati na svakom cosku i ove sada i buduce jer nemamo pravo na kockanje
kad kaze necu odoh igrati za hr njemacku svicarsku mali togo onda im se zahvaliti i dovidjenja sve do tada ih treba ganjati

a to sto nekome izgleda glupo ponizavajuce ili sta je samo odraz njegovog ponasnja egoizma i kompleksa
cvrčak_na_hedonizmu

#20873 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

palermo wrote:
Del Boske ide da gleda Mičua, koga i kada je Sušić išao da gleda od potencijalnih reprezentativaca ? Brat, bratu ima jedno dvije godine kako čovjek nije otišao da pogleda nijednog reprezentativca. O mogućnosti da recimo ode da pogleda Bičakčića u Cvajti ove sezone neću ni da pričam. Jel to amaterizam. Jel ti to liči na laika ? Meni liči. Lika koji konta da je njegov posao par dana pred utakmicu da dođe u Sarajevo, odradi svoje i nazad u Francusku. Tako se ponaša.

Dobro su ljudi sumirali cijelu priču, prije nego što je postao selektor nije previše gledao reprezentaciju, ego triper ( bez osnova što se tiče trenerskog posla ), čini se da ga ne zanima previše budućnost BiH reprezentacije. Tako ispada. Tako se ponaša i priča.

Aco Petrović i Harun se slomiše hodajući po svijetu tražeći reprezentativce, šta radi Sušić ?
palermo

#20874 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
palermo wrote:
Del Boske ide da gleda Mičua, koga i kada je Sušić išao da gleda od potencijalnih reprezentativaca ? Brat, bratu ima jedno dvije godine kako čovjek nije otišao da pogleda nijednog reprezentativca. O mogućnosti da recimo ode da pogleda Bičakčića u Cvajti ove sezone neću ni da pričam. Jel to amaterizam. Jel ti to liči na laika ? Meni liči. Lika koji konta da je njegov posao par dana pred utakmicu da dođe u Sarajevo, odradi svoje i nazad u Francusku. Tako se ponaša.

Dobro su ljudi sumirali cijelu priču, prije nego što je postao selektor nije previše gledao reprezentaciju, ego triper ( bez osnova što se tiče trenerskog posla ), čini se da ga ne zanima previše budućnost BiH reprezentacije. Tako ispada. Tako se ponaša i priča.

Aco Petrović i Harun se slomiše hodajući po svijetu tražeći reprezentativce, šta radi Sušić ?
???'' čekaj bolan, jes ti čitao diskusiju koja je vođena uopšte. Nisi, naravno. Jer ne bi lupao ko maksim po diviziji, uopšte nije bila priča o tome valja li Sušić ili ne valja, gleda li ili ne gleda, nego o tome da nije bio (ili je bio to još ne znamo) informisan o zvanju ovih igrača na druženje u reprezentaciji.

Ineče, šta ti o Sušiću misliš, znam. Al nije to bila tema
cvrčak_na_hedonizmu

#20875 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

palermo wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
palermo wrote:

???'' čekaj bolan, jes ti čitao diskusiju koja je vođena uopšte. Nisi, naravno. Jer ne bi lupao ko maksim po diviziji, uopšte nije bila priča o tome valja li Sušić ili ne valja, gleda li ili ne gleda, nego o tome da nije bio (ili je bio to još ne znamo) informisan o zvanju ovih igrača na druženje u reprezentaciji.

Ineče, šta ti o Sušiću misliš, znam. Al nije to bila tema
Nisi mi odgovorio na pitanje ? Zašto, nije valjda toliko komplikovano. Možeš ti to :D
Locked