Sirija vol. 2

Locked
husein_kapetan

#20851 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

jao_situacije wrote:
husein_kapetan wrote:
jao_situacije wrote:zna li se kakvo je oružje bilo u brodovima
Pjesadijsko.. uglavnom, kao i municija i odredjena kolicina eksploziva..
Radi se .. izgleda.. o tursko-katarskoj "donaciji" libanskoj frakciji Yamaat Islamiya koja do sada je djelovala (politicki) pod okriljem Saada Haririja.. ergo.. namjera "donatora" je ocigledna.. (po meni).. zele od partijske frakcije koja izgleda ima predispoziciju.. stvoriti naoruzanu radikalnu grupu.. koja bi trebala mrsiti konce kako Haririju tako i Hezbolahu.. Scenario toliko puta vidjen na BI.. onda eskalacija.. pozicioniranje.. tutori.. rat...
zrtve.. MZ.. i tako dalje..
Ovaj "zdruzeni ......poduhvat" sa ciljem stvaranja "nove sirije..libije.." dolazi u vrijeme kada Liban prolazi veliku institucionalnu krizu.. presjednika ne uspijevaju izabrati..
tempizam perfektan..
Brod su grci presreli negdje oko Krita i odmah prebacili na sigurno..(luka La Canea).. slijedeci trag dokumenata.. ovaj tovar smrti je krenuo iz Izmira.
Ovdje grci odradise posao bez presedana.. sada je jasno kao dan.. naravno ko zeli vidjeti.. ali ovi gore se naravno nece zaustaviti na ovom..
Medjutim.. zarko me zanima koju ce morbidnu krilaticu rabiti kao "motiv" revolucije na tlu Libana..jer fizicki je nemoguce urlati "dole diktator"..
Vidjecemo..
namjere su jasne, ali sam mislio da nisu neko teže naoružanje poslali, što me ne bi čudilo
Ne pocinje tako..gledaj unazad..
Prvo "mirne demonstracije" ..snajperi i AK po" demonstrantima".. pa onda "legitimna reakcija".. onda sve samo od sebe ide.. vazda se nadje koji top, tow, teski mitraljez viska..
husein_kapetan

#20852 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

General War wrote:
husein_kapetan wrote:
Radi se .. izgleda.. o tursko-katarskoj "donaciji" libanskoj frakciji Yamaat Islamiya koja do sada je djelovala (politicki) pod okriljem Saada Haririja.. ergo.. namjera "donatora" je ocigledna.. (po meni).. zele od partijske frakcije koja izgleda ima predispoziciju.. stvoriti naoruzanu radikalnu grupu.. koja bi trebala mrsiti konce kako Haririju tako i Hezbolahu.. Scenario toliko puta vidjen na BI.. onda eskalacija.. pozicioniranje.. tutori.. rat...
Ovaj "zdruzeni ......poduhvat" sa ciljem stvaranja "nove sirije..libije.." dolazi u vrijeme kada Liban prolazi veliku institucionalnu krizu.. presjednika ne uspijevaju izabrati..
tempizam perfektan..
Brod su grci presreli negdje oko Krita i odmah prebacili na sigurno..(luka La Canea).. slijedeci trag dokumenata.. ovaj tovar smrti je krenuo iz Izmira.
Ovdje grci odradise posao bez presedana.. sada je jasno kao dan.. naravno ko zeli vidjeti.. ali ovi gore se naravno nece zaustaviti na ovom..
Medjutim.. zarko me zanima koju ce morbidnu krilaticu rabiti kao "motiv" revolucije na tlu Libana..jer fizicki je nemoguce urlati "dole diktator"..
Vidjecemo..
Moozdaaa...dole Hezbollah?
Naravno..ali ne kao live motiv za opravdati svijetu.. jer ovi jednostavno nisu "gore".. biti ce prije ona oprobana "borba protiv terorizma".. ponavljam vidjecemo..
jao_situacije

#20853 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

husein_kapetan wrote: Ne pocinje tako..gledaj unazad..
Prvo "mirne demonstracije" ..snajperi i AK po" demonstrantima".. pa onda "legitimna reakcija".. onda sve samo od sebe ide.. vazda se nadje koji top, tow, teski mitraljez viska..
ma gori im pod nogama pa rekoh da nisu poslali nešto teže da odmah otvore drugi front 50 km od damaska..
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#20854 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

husein_kapetan

#20855 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ipak.. (vazda ono ipak) mora se priznati da djeluju u uslovima totalne oprativno-tehnicke superiornosti.. kao i ovi drugi.. cak i glede koalicije..tako da..
Ali ono sto me vise cudi je neshvatljivo dug vijek trajanja njihove tehnike bez redovnog remonta..i rotacije zrakoplova..
Ovo je prvi put da mozemo porediti ucinak jednih i drugih paralelno.. neke stvari se daju naslutiti..ali i ovo ne mora apsolutno nista znaciti..
insomnia78

#20856 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

General War wrote:
husein_kapetan wrote:
tempizam perfektan..
Vidjecemo..
Ili pak "meti ispred svoga praga"
PS: Bejrut
Image
handžar88

#20857 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

husein_kapetan wrote:
Ipak.. (vazda ono ipak) mora se priznati da djeluju u uslovima totalne oprativno-tehnicke superiornosti.. kao i ovi drugi.. cak i glede koalicije..tako da..
Ali ono sto me vise cudi je neshvatljivo dug vijek trajanja njihove tehnike bez redovnog remonta..i rotacije zrakoplova..
Ovo je prvi put da mozemo porediti ucinak jednih i drugih paralelno.. neke stvari se daju naslutiti..ali i ovo ne mora apsolutno nista znaciti..
Nema smisla komentarisat na osnovu ovog clanka, cuj TAJNI dokumenti i objavi ih smrdljivi avaz :lol: .. prave podatke mi nikad necemo imat pa tako nema smisla ni pricat o efikasnosti jednih ili drugih, mada vjerujem da Rusija ima vise uspjeha protiv ISILa al samo zato sto oni i imaju nekog interesa u toj borbi, a ne zbog neke nadmoci u odnosu na "koaliciju" ili zbog toga sto su humaniji.
General War

#20858 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

husein_kapetan wrote:
General War wrote:
Naravno..ali ne kao live motiv za opravdati svijetu.. jer ovi jednostavno nisu "gore".. biti ce prije ona oprobana "borba protiv terorizma".. ponavljam vidjecemo..
Mislio sam vise da hezbollah vec dugo igra u gostima red "navale" kod assada ...pa rekoh mozda na taj nacin zamjene ulogu iz napada u odbranu na domacem terenu, dobro Izraelu, dobro turskoj, americi...lose svim ostalima sa druge strane...ali nemora nista da znaci, onda Grcka bi bila zadnja da otkriva ista.
Last edited by General War on 05/03/2016 19:34, edited 1 time in total.
arman1

#20859 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

husein_kapetan wrote:
Da se naslutiti ono što ne piše u većini knjiga ni u CNN vijestima. USA snaga je velika(u svakom pogledu) ali je ipak debelo precijenjena. Kad su uveli ove sankcije Rusiji nagovještavali su da će Putin biti u problemima u roku pola godine. Isti oni koji stidljivo priznaju da su Kini dužni preko 200 Milijardi USD.
Ima toga još ali ne u emisijama Al jadije niti EU brand magainima.
General War

#20860 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

arman1 wrote:
husein_kapetan wrote:
Da se naslutiti ono što ne piše u većini knjiga ni u CNN vijestima. USA snaga je velika(u svakom pogledu) ali je ipak debelo precijenjena. Kad su uveli ove sankcije Rusiji nagovještavali su da će Putin biti u problemima u roku pola godine. Isti oni koji stidljivo priznaju da su Kini dužni preko 200 Milijardi USD.
:lol: I sta kazu te oBektivne news?
-Putin pred vratima Kijeva
-Izgradjena oba naftovoda
-Cijena rublje 1-1$
-Nafta 100$
-Kina trazi nazad 200 milijardi inace ce uvesti sankcije USA?
Mislim...stvarno :roll:
arman1

#20861 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

General War wrote:
arman1 wrote:
-Cijena rublje 1-1$
-Nafta 100$
Država koja je napalmom palila djecu po vijetnamu i nikad se za to nije izvinula vam uzor.
Mislim stvarno. :zid:
Ironmen

#20862 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Rusija objavila video snimku za koju se ističe kako prikazuje teroriste koji prelaze tursko-sirijsku granicu - iz Moskve upozoravaju: "Turska i dalje granatira položaje kurdskih boraca koji se bore protiv Al-Nusra Front terorista"

Turska i dalje nastavlja da podrzava teroriste a cijeli svijet suti.
husein_kapetan

#20863 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

General War wrote:
husein_kapetan wrote:
General War wrote:
Mislio sam vise da hezbollah vec dugo igra u gostima red "navale" kod assada ...pa rekoh mozda na taj nacin zamjene ulogu iz napada u odbranu na domacem terenu, dobro Izraelu, dobro turskoj, americi...lose svim ostalima sa druge strane...ali nemora nista da znaci, onda Grcka bi bila zadnja da otkriva ista.
Ode' ti u stranu..digresijom evidentirah fakat u osnustku u zemlji nadasve rovitoj..
To ko gdje igra je svima dobro znano..ali ne znamo ko ce i kako igrati u Libanu.. i cime ce svoju igru pravdati..
A da igraju.. igraju Bogme svi..
Grijesim.. ili slutim odredjenu dozu iritacije po ovom grckom "igranju"..
Kaligrafija

#20864 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

arman1 wrote:
General War wrote:
arman1 wrote:
-Cijena rublje 1-1$
-Nafta 100$
Država koja je napalmom palila djecu po vijetnamu i nikad se za to nije izvinula vam uzor.
Mislim stvarno. :zid:
Meni je draga Amerika zbog nacina zivota jednim dijelom, ali da su ratnicka nacija i okupatorska sila, kao nekad Rimljani, jesu...Oni da prestanu ratovat 10 godina, Amerika nebi bila to sto jeste...Vojna industrija kod njih jednostavno ne moze da prestane da radi, zato oni moraju da ratuju...
Od 239 godina postojanja proveli su 222 godine u ratu, na svojoj ili tudjoj teritoriji, vecinom tudjoj... Doduse ni Rusija nije nista bolja, jedino sto su Rusi starija nacija, pa kad bi uzeli sve njihove ratove, za isti period postojanja, mislim da bi i njihovo uplitanje u svijetu bilo bara-bar....
Grean

#20865 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

husein_kapetan wrote:
tempizam perfektan..
Vidjecemo..
Ne znam sto im treba neka krilatica?

U Libanu se zna ko je problem za onaj normalni dio, paravojna formacija Hezbollah preko koje Sirija godinama ubija politicare i sve koji se ne slazu sa njihovim uplitanjem. Meni je morbidno tvoje zmirenje pred cinjenicom da se ta zemlja i narod vec godinama bezuspjesno bori da razoruza paravojsku Hezbollaha.

Naravno da niko normalan ne prizeljkuje rat ali za neki suzivot u Libanu potreban je balans snaga, znaci ako postoji naoruzana siitska paravojska neka onda i sunitske, i hriscanske.
Challenger__

#20866 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Znači, uz pomoć vojske Jordana, a upadom sa njihove teritorije, tzv. FSA je juče preuzela prelaz Al-Tanaf da bi ga već danas izgubila:
The IS recaptured Al-Tanaf border crossing. The New Syrian Army withdrew.
- Pokušaj farbanja crnog u zeleno se desio i na sjeveru provicije Sweida tako što su saudijski zrakoplovi (sic!) pružili vazdušnu podršku tzv. "FSA":
Saudi airstrikes to assist FSA against ISIS near Sweida in southern Syria, a day after Jordan did so in Tanf
______

- Inače, primirje uglavnom funkconiše a ne drže ga se prije svega ISIL i Turska koja granatira sirijsku teritoriju (Kurde), ubacuje ISIL, Nusru i druge militante, te oružje i municiju u Siriju, oružje u Liban (zaplijenjena pošiljka) i izbjeglice/migrante u Evropu.

Primirje ih je markira kao glavnog destabilizatora prilika u Siriji i regionu.
husein_kapetan

#20867 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Evo "opozicija".. ma sta to znacilo, iznjedri sveobuhvatnog i sveraprezentativnog novog lidera.. iz Londona inace..
Challenger__

#20868 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

:lol:

New face vol. 1143
Ironmen wrote:Turska i dalje nastavlja da podrzava teroriste a cijeli svijet suti.
Ta medijska tišina samo pokazuje iskrenost namjera tzv. "zapada" u pogledu postizanja mirnog rješenja krize. Očigledno im odgovara dugoročna nestabilnost u regionu. Međutim ta nestabilnost vrlo lako može progutati i njihove regionalne satelite. Nešto mi govori da će se i ovaj put prekalkulisati.
husein_kapetan

#20869 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

A Erdogan hoce pravit' "izbjeglicki grad" na granici sa Sirijom... biva permanentna solucija.. ili stalni izvor prihoda i predmet ucjene kada treba..
Ha ja..
Challenger__

#20870 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Šibicar a ne političar.

_____

Masa, ali masa prebjega iz cionističke ISIL-paravojske na sjeveru Alepa:

Dok su bili "In", niko kao oni. Sad kada su otpisani i kad nema para i narkotika, hvataj se noge. Stoka a ne vojska.
jefff

#20871 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Kurdska Partija demokratskog jedinstva zabranila učenje ezana i klanjanje na sjeveru Sirije
Mart 5th, 2016
8
Kurdska Partija demokratskog jedinstva zabranila učenje ezana i klanjanje na sjeveru Sirije
Svijet

Partija demokratskog jedinstva (PYD), političko krilo terorističke organizacije YPG, zabranilo je ezan i namaz u područjima koje na sjeveru Sirije kontroliše ova grupa, prenosi turska internet stranica Jeni Šafek.
“PYD smatra zabranu ezana pobjedom u njihovom revolucionarom ratu”, kazao je Ebu Halil, brigadni general Džejš es-Sunne, grupe koja pripada Slobodnoj sirijskoj vojsci (FSA).
Uz podršku ruskih zračnih snaga i snaga sirijskog režima, teroristička grupa YPG nastavlja da napada područja pod kontrolom umjerene sirijske opozicije uprkos sporazumu o prekidu oružanih dejstava širom zemlje.
Grupa je zabranila ezan i namaz u Tel Rifatu, Ahrasu, Kafr Naji, Der Džinejlu i Ajn Dakni nakon što su iste gradove preuzeli od FSA.

“Glavni rat PYD-a je protiv islama”, kazao je Ebu Halil, tvrdeći da je PYD počeo ovaj rat kako bi služio imperijalističkim silama i Iranu.
On je obećao da će uskoro PYD izgubiti rat.
“Sektaški Iran, teroristička država Rusija i PYD su pretvorili zemlju u ruševine zarad vlastitih interesa”, dodao je on.
“Ali najveća izdaja dolazi od terorističke grupe PYD. Oni su vrijeđali Sveti Kur’an, oni su uzvikivali komunističke parole sa minareta”, kaže on. “Nakon što su preuzeli područja naseljena Arapima i Turkmenima oni su pljačkali i ubijali Arape, Turkmene pa čak i Kurde koji se protive njihovoj brutalnosti”.
Ebu Hilal kaže da su Arapi, Turci i Kurdi živjeli jedni pored drugih i borili se zajedno prije PYD-a.

“PYD je bodež sirijskoj narodnoj revoluciji”, dodao je on.

On je kazao da je PYD opasnija teroristička grupa od IDIŠ-a u Siriji i Iraku.
“Sirijski narod dobro poznaje svoje neprijatelje”, kazao je Ebu Halil i obećao je da će prije ili kasnije pobijediti PYD.

IslamBosna.ba
cbrt

#20872 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Challenger__ wrote:Šibicar a ne političar.

_____

Dok su bili "In", niko kao oni. Sad kada su otpisani i kad nema para i narkotika, hvataj se noge. Stoka a ne vojska.
Ali koliko fundamentalno i spektakularno promašen post. Cionistički ISIL, stoka a ne vojska (a ubedljivo su najbolji vojnici tamo, od Sirijaca, ne upoređujem ih sa drugim nacijama), narkotici i pare (nijednog još ne videh drogiranog a čisto sumnjam da ih se na stotine ako ne i preko hiljadu raznelo zbog para) i na kraju, hvataj se noge (a ovi prelaze na stranu rebela na severu Alepa gde će tek da bude čupavo)...Čeli briljira, kao i obično
Ironmen

#20873 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

cbrt wrote:
Challenger__ wrote:Šibicar a ne političar.

_____

Ali koliko fundamentalno i spektakularno promašen post. Cionistički ISIL, stoka a ne vojska (a ubedljivo su najbolji vojnici tamo, od Sirijaca, ne upoređujem ih sa drugim nacijama), narkotici i pare (nijednog još ne videh drogiranog a čisto sumnjam da ih se na stotine ako ne i preko hiljadu raznelo zbog para) i na kraju, hvataj se noge (a ovi prelaze na stranu rebela na severu Alepa gde će tek da bude čupavo)...Čeli briljira, kao i obično

Zlocine koje je ISIL uradio moze uraditi samo psihicki bolesna osoba i osoba na drogama a na raznim forumima kruze price da se ISIL raspada jer su ostali bez droge i energetskih pica na koje su postali ovisni.

Nisi vidio ni jednog drogiranog trebas onda malo bolje gledati snimke bit ce ti jasnije...
Co0l

#20874 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote:Nego.. kako nazvati ovaj uradak turaka glede Libana..
Evidentni cin agresije na suverenu drzavu ili..motivirani pokusaj instauracije "arapskog proljeca" protiv..mrskih tirana..
Kako nazvati ono sto je sirijski rezim decenijama radio Libanu?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#20875 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Co0l wrote:
husein_kapetan wrote:Nego.. kako nazvati ovaj uradak turaka glede Libana..
Evidentni cin agresije na suverenu drzavu ili..motivirani pokusaj instauracije "arapskog proljeca" protiv..mrskih tirana..
Kako nazvati ono sto je sirijski rezim decenijama radio Libanu?
borba protiv cionista, euroatlantista, imperijalista, bankara, američkog hegemonizma,
Locked