Ne pocinje tako..gledaj unazad..jao_situacije wrote:namjere su jasne, ali sam mislio da nisu neko teže naoružanje poslali, što me ne bi čudilohusein_kapetan wrote:Pjesadijsko.. uglavnom, kao i municija i odredjena kolicina eksploziva..jao_situacije wrote:zna li se kakvo je oružje bilo u brodovima
Radi se .. izgleda.. o tursko-katarskoj "donaciji" libanskoj frakciji Yamaat Islamiya koja do sada je djelovala (politicki) pod okriljem Saada Haririja.. ergo.. namjera "donatora" je ocigledna.. (po meni).. zele od partijske frakcije koja izgleda ima predispoziciju.. stvoriti naoruzanu radikalnu grupu.. koja bi trebala mrsiti konce kako Haririju tako i Hezbolahu.. Scenario toliko puta vidjen na BI.. onda eskalacija.. pozicioniranje.. tutori.. rat...
zrtve.. MZ.. i tako dalje..
Ovaj "zdruzeni ......poduhvat" sa ciljem stvaranja "nove sirije..libije.." dolazi u vrijeme kada Liban prolazi veliku institucionalnu krizu.. presjednika ne uspijevaju izabrati..
tempizam perfektan..
Brod su grci presreli negdje oko Krita i odmah prebacili na sigurno..(luka La Canea).. slijedeci trag dokumenata.. ovaj tovar smrti je krenuo iz Izmira.
Ovdje grci odradise posao bez presedana.. sada je jasno kao dan.. naravno ko zeli vidjeti.. ali ovi gore se naravno nece zaustaviti na ovom..
Medjutim.. zarko me zanima koju ce morbidnu krilaticu rabiti kao "motiv" revolucije na tlu Libana..jer fizicki je nemoguce urlati "dole diktator"..
Vidjecemo..
Prvo "mirne demonstracije" ..snajperi i AK po" demonstrantima".. pa onda "legitimna reakcija".. onda sve samo od sebe ide.. vazda se nadje koji top, tow, teski mitraljez viska..