Jadan ti bog, gdje si ti ucio matematiku?pametolog wrote:NIsam siguran da razumijem kako to racunaju, imaju nekih 15% glasova, kada se rasporede I glasovi stranaka koje nisu usle u raspodjelu vlasti, opet im pripada ta neka cetiri ministarstva. Ako SDA zeli da dio "svojih" mandata pokloni HDZ, to nema veze sa raspodjelom DF-u, oni I dalje imaju tih svojih 20-tak posto, iliti 4 ministarstva. Tacnije, i manje od cetiri, a SDA im daje 4.5, sto znaci da SDA poklanja dio svojih mandata osvojenih na izborima i njima. Ne toliko kao HDZ-u, ali im poklanja!madner wrote:To i rade, indirektno. Ako SDA ne cijeni svoje glasove, to je njihova odluka.pametolog wrote:
Ako je DF concept da igra, zasto ne porede svoj broj glasova I trazeni broj ministarstava sa SDA, a ne sa HDZ. SDA ima skoro duplo vise glasova, ako bi DF imao sest ministarstava I kazu da su fer igrac u formiranju vlasti, neka onda dozvole da SDA ima bar 10, sto bi bilo proporcionalno njihovom zahtjevu.
Demokratska fronta Željko Komšić
- seln
#20851 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hafis
#20852 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam što onom kletom Komšiću bi pa se prihvati lafo nekakvog sudjelovanja u vlasti.
Umjesto da bude konsstruktivna opzicija i da strpljivo i mudro ubire poene (ovo već malo teže, ali eto, zbog stilike) i gradi bolju startnu poziciju za iduće izbore, on navr'o ko seljak u špaiz.
I što sad? Kad su ga malo ozbiljnije čike izdikelileko jazavca, ne zna kako se elegantno izvući iz ovog svega.
Daj bože i da sačuva ono malo ministarskog miraza što su mu dodijelili u VM.
Umjesto da bude konsstruktivna opzicija i da strpljivo i mudro ubire poene (ovo već malo teže, ali eto, zbog stilike) i gradi bolju startnu poziciju za iduće izbore, on navr'o ko seljak u špaiz.
I što sad? Kad su ga malo ozbiljnije čike izdikelileko jazavca, ne zna kako se elegantno izvući iz ovog svega.
Last edited by Hafis on 02/03/2015 17:00, edited 1 time in total.
- seln
#20853 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bajke su na drugom spratu.Ali Kemal wrote:Nema sanse, kriminal i pljacka se moze rijesiti tek kad se formira TreciGoldenSpoon wrote:ko bi slutio da ce se ovako dobro stvari odvijati da DF napusti ove pregovore oko formiranja vlasti u fbih pa da SDA i HDZ naprave novu vladu. da ih konacno sahranimo na izborima 2018 godine jer onda nece imati izgovora za sav kriminal i pljacku koju ce da rade u tom periodu pogotovo ovi kriminalci iz SDA
- seln
#20854 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta se zajebavate sa sitnicama. Neka odmah trazi 16...kad se kosi, nek se mrsi.Hafis wrote:Na Čovu se unutar HNS vrši ozbiljan prisak da traži osam ministarstava...kažu bez toga nema ravnopravnosti.
- It_is_a_Leclerc
#20855 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hafis wrote:Ne znam što onom kletom Komšiću bi pa se prihvati lafo nekakvog sudjelovanja u vlasti.
umjesto da bude konsstruktivna opzicija i da strpljivo i mudro ubire poene (ovo već malo teže, ali eto, zbog stilike), on navr'o ko Sivonja u vlast.
Izvukao se Komšić itekako elegantno. Ali je pritom nekom i zavukao. Konkretno mislim na dvojac koji već 48 sati drži vruću telefonsku liniju u pokušaju da sakupi s koca i konopca išta da im izglasa vladu.
Al' evo... Biće manjinska. Samo što nije... Imali su Čova i Bake jučer sat vremena nasamo da završe posao oko manjinske, nu im se nešto zavrtilo u glavi. vertigo, takorekuć,
- seln
#20856 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O tome hrvati mogu pjesmu pjevati.dpjokala26 wrote:sanjati je dozvoljeno.madner wrote:
Mi jesmo i gradjanska drzava, df jeste gradjanska stranka i tako se i ponasa.
Zelje i stvarnost su krajnje jednostavne, ako se ne uvazi zelja da glasovi za DF vrijede kao i glasovi za HDZ, nema vlade. To je stvarnost.kazu da budjenje moze biti gadno.
-
Hafis
#20857 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bola čovječe, tek je 24 sata prošlo. što si očekivao u tolikom vremenu.It_is_a_Leclerc wrote:Hafis wrote:Ne znam što onom kletom Komšiću bi pa se prihvati lafo nekakvog sudjelovanja u vlasti.
umjesto da bude konsstruktivna opzicija i da strpljivo i mudro ubire poene (ovo već malo teže, ali eto, zbog stilike), on navr'o ko Sivonja u vlast.
Daj bože i da sačuva ono malo ministarskog miraza što su mu dodijelili u VM.![]()
Izvukao se Komšić itekako elegantno. Ali je pritom nekom i zavukao. Konkretno mislim na dvojac koji već 48 sati drži vruću telefonsku liniju u pokušaju da sakupi s koca i konopca išta da im izglasa vladu.
Al' evo... Biće manjinska. Samo što nije... Imali su Čova i Bake jučer sat vremena nasamo da završe posao oko manjinske, nu im se nešto zavrtilo u glavi. vertigo, takorekuć,
Polahko, njima se ne žuri, a imaju sasvim dovoljno vremena. Ne može jedan Komšo ni tašnu nosati ovim lopinama.
To će se riješiti s njim ili bez njega u roku od nekoliko dana.
Zinula mu je guzica previše...tereba biti objektivan, i najbolje bi bilo da ga otresu k'o seljak slinu s rukava.
- seln
#20858 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa odlicno...zasto ti onda toliko laprdas na ovoj temi?Hafis wrote:Sklopiti vladu, a što se tiče većina, nije ni DF jedina stranka u parlamentu. ne podrže li oni neku odluku, ima tko će.
Treba početi još sutra sa sklapanjem manjinske vlade, tko će se s hajvanima hrvati, a ljude su već dobro zasvrbile guzice da sjednu u fotelje, a posla ima koliko hoćeš...
-
megaman4
#20859 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Brani stožernog predsednika komunjaru Čovićha...seln wrote:Pa odlicno...zasto ti onda toliko laprdas na ovoj temi?Hafis wrote:Sklopiti vladu, a što se tiče većina, nije ni DF jedina stranka u parlamentu. ne podrže li oni neku odluku, ima tko će.
Treba početi još sutra sa sklapanjem manjinske vlade, tko će se s hajvanima hrvati, a ljude su već dobro zasvrbile guzice da sjednu u fotelje, a posla ima koliko hoćeš...
- seln
#20860 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jugovinom se Covic zvao....Hafis wrote:Jel' to opet jugovina goreseln wrote:A ti vodi Covica kuci, pa nek ti pravi krizance hrsuza i uhljupa.Hafis wrote: Odlična ideja. Povedi ga u Kalesiju pa ondje organizirajte taj nadrealiti šou....a da, i za ručak spravljajte samo jedno službeno jelo - bosanski lonac
Eo, da i ja malo izdikelim
-
Hafis
#20861 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Iz edukacijskih motiva. Tko će vas NK radnike u inozemstvu uputiti u situaciju.seln wrote:Pa odlicno...zasto ti onda toliko laprdas na ovoj temi?Hafis wrote:Sklopiti vladu, a što se tiče većina, nije ni DF jedina stranka u parlamentu. ne podrže li oni neku odluku, ima tko će.
Eto, prvi si ti nešto naučio ..doduše nećeš priznati
- seln
#20862 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma kako da ne...Cova sve predvidio. To sto vam je sad voda do grla, Cova je tako i planirao.Hafis wrote:E moj krajišnik. Da ti kažem jednu zaista duboku: u suštini, jebe se Čove i za Željkana i za sklapanje vlade...Želja nesvjesno igra ulogu koja mu je i namjenjenaIt_is_a_Leclerc wrote:Otiš'o si Željkane, ostala je tuga. Vole tebe tvoi, stožerni sa juga. Ojha !![]()
Ne pomaže vlada, Bake, ako ona manjinska je. Lijek su mi, dobri Bake, skupštinske ruke Željkanove![]()
Manjinska vlada. Evo sa'će. samo što nije.
jos jedan pokusaj da se od provincijskog lopova napravi bozanstvo.
- seln
#20863 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako je, naucio sam da nema nista ljigavije od ojadjenog skutora.Hafis wrote:Iz edukacijskih motiva. Tko će vas NK radnike u inozemstvu uputiti u situaciju.seln wrote:Pa odlicno...zasto ti onda toliko laprdas na ovoj temi?Hafis wrote:Sklopiti vladu, a što se tiče većina, nije ni DF jedina stranka u parlamentu. ne podrže li oni neku odluku, ima tko će.
Eto, prvi si ti nešto naučio ..doduše nećeš priznati
-
megaman4
#20864 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čović plače za majorizacijom. Može mu se dolazi mu sutra Kolinda, a nas boli briga i za njim i za njom. Nek parčaju Hrvatsku, dalje prste od Bosne. Komunjara iz kamenjara najveća izdajica države. 
-
Hafis
#20865 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eto vidišseln wrote: Tako je, naucio sam da nema nista ljigavije od ojadjenog skutora.
I onda kažu internet kvari mladež.
Haj sad na drugu smjenu. pa te ispitam sutra u ova doba.
-
Hafis
#20866 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
svaka ti je za upisamegaman4 wrote:Čović plače za majorizacijom. Može mu se dolazi mu sutra Kolinda, a nas boli briga i za njim i za njom. Nek parčaju Hrvatsku, dalje prste od Bosne. Komunjara iz kamenjara najveća izdajica države.
Jel ovo vadiš iz nekavog bukvara, ili baš ono direktno iz glave?
-
megaman4
#20867 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta ti nije jasno? Hoćeš li da nacrtam? Prvo neka gospoda iz Zagreba pozabavi Hrvatskom koja puca po šavovima, Bosnu ostavite na miru. Dosta je bilo čačkanja.Hafis wrote:svaka ti je za upisamegaman4 wrote:Čović plače za majorizacijom. Može mu se dolazi mu sutra Kolinda, a nas boli briga i za njim i za njom. Nek parčaju Hrvatsku, dalje prste od Bosne. Komunjara iz kamenjara najveća izdajica države.![]()
- seln
#20868 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Isao bih kuci...ali razmisljam da posjetim onu Hrvaticu koja mi je nekoc bila ljubavnica.Hafis wrote:Eto vidišseln wrote: Tako je, naucio sam da nema nista ljigavije od ojadjenog skutora.![]()
-
Hafis
#20869 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eto te k'o ona redateljka Jasmila Ž, a nije joj mrska hrvatska paramegaman4 wrote:Šta ti nije jasno? Hoćeš li da nacrtam? Prvo neka gospoda iz Zagreba pozabavi Hrvatskom koja puca po šavovima, Bosnu ostavite na miru. Dosta je bilo čačkanja.Hafis wrote:svaka ti je za upisamegaman4 wrote:Čović plače za majorizacijom. Može mu se dolazi mu sutra Kolinda, a nas boli briga i za njim i za njom. Nek parčaju Hrvatsku, dalje prste od Bosne. Komunjara iz kamenjara najveća izdajica države.![]()
Jebo ga ti, ne dolazi kod tebe kući na pirijan, nego u zvaničnu posjetu BiH.
-
Hafis
#20870 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E moj kume...da si ti išta valjao, ne bi ti bila bivša.seln wrote:Isao bih kuci...ali razmisljam da posjetim onu Hrvaticu koja mi je nekoc bila ljubavnica.Hafis wrote:Eto vidišseln wrote: Tako je, naucio sam da nema nista ljigavije od ojadjenog skutora.![]()
Upamti sad jednu i pričaj raji sutra na baušteli: nikada ne zatvaraj guzicom vrata...uvijek će ti nekada zatrebati.
- pametolog
#20871 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I dobro, sto se tu g. Komsic izvukao. Izvukao se iz vlasti, u koju je htio da udje. Po definiciji, politicke stranke se bore za udio u vlasti. Ako se izvukao iz vlasti, zasto je izlazio na izbore??? Vlada ce se sastaviti, a ako cemo se mi aplaudirati pljuvanju likova I djela ostalih stranaka/pojedinaca, blago onda nama. Ovdje je cini mi se vaznije da propadne SDA, pa makar povukla cijelu drzavu jos dublje ka dnu, nego da nesto krene naprijed ukljucujuci I SDA.It_is_a_Leclerc wrote:Hafis wrote:Ne znam što onom kletom Komšiću bi pa se prihvati lafo nekakvog sudjelovanja u vlasti.
Daj bože i da sačuva ono malo ministarskog miraza što su mu dodijelili u VM.![]()
- lerdi
#20872 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tačno znaš kad je HDZ u govnima jer Hafiz u tim momentima prebacuje normu ko Alija Sirotanović birvaktile.
- pametolog
#20873 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
necemo mijesati Boga u ovo. Mozes li mi molim te objasniti gdje grijesim, po kojoj matematici DF-u pripada 6 mandata.seln wrote:Jadan ti bog, gdje si ti ucio matematiku?pametolog wrote:
NIsam siguran da razumijem kako to racunaju, imaju nekih 15% glasova, kada se rasporede I glasovi stranaka koje nisu usle u raspodjelu vlasti, opet im pripada ta neka cetiri ministarstva. Ako SDA zeli da dio "svojih" mandata pokloni HDZ, to nema veze sa raspodjelom DF-u, oni I dalje imaju tih svojih 20-tak posto, iliti 4 ministarstva. Tacnije, i manje od cetiri, a SDA im daje 4.5, sto znaci da SDA poklanja dio svojih mandata osvojenih na izborima i njima. Ne toliko kao HDZ-u, ali im poklanja!
- JThomas
#20874 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pseudodoktora razumijem, njemu je sigurno neka sinekura u pitanju, ali što vi ostali ovako lično shvatate sve ovo... 
-
Hafis
#20875 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja se ne bih igrao s hastom.lerdi wrote:Tačno znaš kad je HDZ u govnima jer Hafiz u tim momentima prebacuje normu ko Alija Sirotanović birvaktile.
Imam gripu, na bolovanju sam. a s druge strane previše me stvarno boli glava, da bih nešto konkretno radio u svom dodatnom aranžmanu.
Pa velim da malo doprinesem konstruktivnijem dijalogu.
Što se tiče situacije s ove teme: treba priznati da Cho ima najjače karte ovaj put i ne pomaže ovo naivno likovanje i bodrenje Komšića. Izdikelili su ga k'o jazavca i sad se po svom dobrom običaju bezrazložno naljutio. Što nije mislio prije nego što se u kolo uhvatio sa ovim starim prevarantima.