Hebiga, izgleda da nema više DRS zone u tom dijelu..
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel mu treba da ga pustim a vozi auto sa 150ps, idem 90 konstantno, da je krenuo da pretice i da hocu da ubrzam ne mogukakaljin wrote:Optimist wrote:Usporis i das mu desni zmigavac.
Nego kako ide dacia sa 1,0 motorom? Morel trecom uz Bradinu?
Samo desni zmigavac i pustis ga na prvoj ravnici na isprekidanoj liniji, i svi sretni
A tek sto je u vrapcicima preko pune poslije pretekao kolonu...
A uz bradinu, zavisi kako gdje, na ravnijim dijelovima moze 70, na vecoj uzbrdici mozes da biras brzine i pun gas i salavat da proucis preko 55/60 ne moze
Jos sam u autu
Prosli mjesec, troje nas i u tuzlu... uz brdo nikad
VW Up 1.0 mi bjezi uz brdo nenormalno, krivine bez brda, to moze
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jesi razmisljao neki ĆipiĆ da stavis?
- mk ultra
#20829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Taman pliMsku mapu da mi sredi
Ja sam zadovoljan sa ovim, ne bole leđa kao u sanderu, presao 15000km evo u 4 mjeseca bez problema
Ja sam zadovoljan sa ovim, ne bole leđa kao u sanderu, presao 15000km evo u 4 mjeseca bez problema
- dadoka84
#20830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta će onda sa tolike snage. Ko će izdržati te G sile sa dodatnih 0.3ksbitanga_sa_otesa wrote:jesi razmisljao neki ĆipiĆ da stavis?
- bitanga_sa_otesa
#20831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa nek ne prEtisce do poda dok mu bas ne zatrebadadoka84 wrote:
Šta će onda sa tolike snage. Ko će izdržati te G sile sa dodatnih 0.3ks
- Optimist
#20832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Skoro sam vozao Sandera 0.9tce sa 90ks i iznenadio se kako fino ide i kako na svim obrtajima fino povlaci. Sa tim 1.0 je stvarno patnja, jos je Logan veci i vjerovatno nesto tezi.mk ultra wrote:Taman pliMsku mapu da mi sredi![]()
- muha_sa
#20833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nerviraju me ovi rijetki koji ne tipkaju poruke dok voze
nisu u trenAdu 
- mk ultra
#20834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vjerujem da je taj 0.9turbo druga prica... mada sam se i na ovo navikaoOptimist wrote:Skoro sam vozao Sandera 0.9tce sa 90ks i iznenadio se kako fino ide i kako na svim obrtajima fino povlaci. Sa tim 1.0 je stvarno patnja, jos je Logan veci i vjerovatno nesto tezi.mk ultra wrote:Taman pliMsku mapu da mi sredi![]()
- Laplace
#20835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne baš, ali radim u Visokom pa vidim svašta. Od parkiranja na mostu (više auta) do prolaska auto škole kroz crveno, kandidat vozi (i to ne da se zaletio pa ne može stati nego lagano). Od otvaranja više radilišta (pa se maltene blokira grad) do blokade hitne pomoći.Bakir1 wrote:ti si ono moj zemljak jel de?
maloprije jedna autoskola je naredala kolonu iza sebe od d.zdravlja do policije, a druga od doma zdravlja do vatrogasnog, naĆi kolaps.
i zanimljivo, nema ogranicenja u broju vozila autoskole, sve biraju neke udarne relacije, naredaju iza sebe preko 30 auta, instruktori hoce da se biji a drugi su s pravom nervozni, prva od 0-10, druga 10-22, treca 22-31 kmh i lagano.
razumijem treba se svako nauciti voziti ali ovako se prave debili koji ne dozivljaju nikog osim sebe....
- Laplace
#20836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jednom sam naišao na policiju koja je vršila uviđaj na poligonu, čini mi se da je u pitanju bila tuča između instruktora i još nekog.Bakir1 wrote:ti si ono moj zemljak jel de?
maloprije jedna autoskola je naredala kolonu iza sebe od d.zdravlja do policije, a druga od doma zdravlja do vatrogasnog, naĆi kolaps.
i zanimljivo, nema ogranicenja u broju vozila autoskole, sve biraju neke udarne relacije, naredaju iza sebe preko 30 auta, instruktori hoce da se biji a drugi su s pravom nervozni, prva od 0-10, druga 10-22, treca 22-31 kmh i lagano.
razumijem treba se svako nauciti voziti ali ovako se prave debili koji ne dozivljaju nikog osim sebe....
- Laplace
#20837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isti slučaj juče: lik je zaustavio dvije kolone koje sa sporednog trebaju da se ukključe na glavnu: jedni lijevo, drugi desno, a onda bez žmigavca skrenuo desno. Da je na vrijeme dao žmigavac, bar 5-6 auta bi se uključili, I onda se pitamo otkud gužve u Sarajevu.drug_profi wrote:Stao ja na znak STOP. Raskrsnici se lijeva prilaze dva golfa (a koje drugo auto ima bez zmigavaca) i naravno skrecu u svoje desno. Ja uredno cekam da dva samoziva majmuna iskoriste svoje pravo prvenstva da bih ja prosao pravo. Jbt. koji sve krmci dijele ovaj prostor sa mnom.
Ako nekom nije jasno sta sam htio reci nek procita ponovo i slozi raskrsce u glavi.
- bitanga_sa_otesa
#20838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
guzve u sarajevu su zbog velikog broja imbecila koji ne znaju voziti,to smo apsolvirali davno...
-
kakaljin
#20839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kratko i jasnobitanga_sa_otesa wrote:guzve u sarajevu su zbog velikog broja imbecila koji ne znaju voziti,to smo apsolvirali davno...
- Travnički Noćni Šetač
#20840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh eto me opet sutra do Sarajeva da vidim kakva je situacija...
- SmokingMan
#20841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nepoštivanje pješakog prelaza,fudamentalna stvar!!!!Moraju imati više strljpljenja kada je zeleno za pješake,obratiti pažnju na one koji žele preći zebru...
- bitanga_sa_otesa
#20842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ponesi nam svegaTravnički Noćni Šetač wrote:Eh eto me opet sutra do Sarajeva da vidim kakva je situacija...
- Travnički Noćni Šetač
#20843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dogovoreno...bitanga_sa_otesa wrote:ponesi nam svegaTravnički Noćni Šetač wrote:Eh eto me opet sutra do Sarajeva da vidim kakva je situacija...
- mk ultra
#20844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti bas kad je promet najmanji
Dođi u stari grad u petak oko 12-14
-
kakaljin
#20845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Laplace wrote:Isti slučaj juče: lik je zaustavio dvije kolone koje sa sporednog trebaju da se ukključe na glavnu: jedni lijevo, drugi desno, a onda bez žmigavca skrenuo desno. Da je na vrijeme dao žmigavac, bar 5-6 auta bi se uključili, I onda se pitamo otkud gužve u Sarajevu.drug_profi wrote:Stao ja na znak STOP. Raskrsnici se lijeva prilaze dva golfa (a koje drugo auto ima bez zmigavaca) i naravno skrecu u svoje desno. Ja uredno cekam da dva samoziva majmuna iskoriste svoje pravo prvenstva da bih ja prosao pravo. Jbt. koji sve krmci dijele ovaj prostor sa mnom.
Ako nekom nije jasno sta sam htio reci nek procita ponovo i slozi raskrsce u glavi.
https://www.facebook.com/groups/1114345 ... 419773390/
- Travnički Noćni Šetač
#20846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mk ultra wrote:Ti bas kad je promet najmanji
Kako najmanji na pijaci na Stupu živi haos... a bio ja par petaka nije baš nešto zaglavilo bilo... ono standardno ima raje ne znaju đe će pa zapnu ali dobro je...
- Laplace
#20847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I onda uredno staneš pješaku koji se namjestio da pređe pješački, a on ili gledan negdje u nebo (astronom amater, valjda) ili se okrene ili priča sa nekim s druge strane ulice. Rijetkost je da stvarno pređe ulicu, naročito u Visokom. ali zato, čim na trotoaru prođe pored pješačkog, metar-dva dalje kao kamikaza iskoči pred vozila i prelazi.SmokingMan wrote:Nepoštivanje pješakog prelaza,fudamentalna stvar!!!!Moraju imati više strljpljenja kada je zeleno za pješake,obratiti pažnju na one koji žele preći zebru...
Neki dan pješak prođe kraj pješačkog, onda dva-tri metra dalje najsporijim korakom prelazi ulicu i to ukoso, onda isto polako i ukoso prelazi preko zelene površine i tek onda na trotoar. Visoko, jasno.
- SmokingMan
#20848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima svakakvih satelita,inače uvijek potegnem korak kada vidim da na skretanju ima više auta.Razumijem,svi mi negdje manje više žurimo.Laplace wrote:I onda uredno staneš pješaku koji se namjestio da pređe pješački, a on ili gledan negdje u nebo (astronom amater, valjda) ili se okrene ili priča sa nekim s druge strane ulice. Rijetkost je da stvarno pređe ulicu, naročito u Visokom. ali zato, čim na trotoaru prođe pored pješačkog, metar-dva dalje kao kamikaza iskoči pred vozila i prelazi.SmokingMan wrote:Nepoštivanje pješakog prelaza,fudamentalna stvar!!!!Moraju imati više strljpljenja kada je zeleno za pješake,obratiti pažnju na one koji žele preći zebru...
Neki dan pješak prođe kraj pješačkog, onda dva-tri metra dalje najsporijim korakom prelazi ulicu i to ukoso, onda isto polako i ukoso prelazi preko zelene površine i tek onda na trotoar. Visoko, jasno.
- drug_profi
#20849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E bas. Neko vece ja sa BMS hocu preko mosta na Otoci. I krecem prvi sa smeafora i naravno ocekujem pjesake. Stajem. Dviej cure stoje cekaju zeleno bulje u svoje telefone. Zeleno i dalje. Ja nit krenut nit cekat. Svirnem da ih probudim. kad se ove nesto brecnuse na mene, ko biva ja papak. Nek sam, bolji sam od vas dvije...Laplace wrote:I onda uredno staneš pješaku koji se namjestio da pređe pješački, a on ili gledan negdje u nebo (astronom amater, valjda) ili se okrene ili priča sa nekim s druge strane ulice. Rijetkost je da stvarno pređe ulicu, naročito u Visokom. ali zato, čim na trotoaru prođe pored pješačkog, metar-dva dalje kao kamikaza iskoči pred vozila i prelazi.SmokingMan wrote:Nepoštivanje pješakog prelaza,fudamentalna stvar!!!!Moraju imati više strljpljenja kada je zeleno za pješake,obratiti pažnju na one koji žele preći zebru...
- SmokingMan
#20850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prekinuo si im međusobnu interakciju preko VIbera.