Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
- haso hasic
- Grijem se na: Fujitsu waterstage
#20826 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Mozes potraziti netu.
Za skoro sve brendove imas spisak kod uvoznika.
A mozes i pozvati pa provjeriti ko je ovlasten za tvoje podrucje.
Jedino hisense ne trazi.
Kod njih je bitno da nomontira neko ko ima registrovanu djelatnost,da se namontira po pravilima struke.
Taj ovjeri garanciju, a ako dodje do kvara, iz gorenje servisa izlaze na intervenciju.
Za skoro sve brendove imas spisak kod uvoznika.
A mozes i pozvati pa provjeriti ko je ovlasten za tvoje podrucje.
Jedino hisense ne trazi.
Kod njih je bitno da nomontira neko ko ima registrovanu djelatnost,da se namontira po pravilima struke.
Taj ovjeri garanciju, a ako dodje do kvara, iz gorenje servisa izlaze na intervenciju.
- Kal El
#20827 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Znam da nisu necemu, ali koju bi mi mogli preporuciti dok ne uzmemo nesto kvalitetnije? Uzeli bi dva vjerovatno, jednu za dnevnu a drugu u hodnik koji bi sobe hladile. Pretezno me zanima samo hladjenje jer grijanje nam je ok.
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... D=uredjaji
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... D=uredjaji
- Haris033
#20828 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Na poslu imamo York klimu već 20 godina i radi
Meðutim, kako je rijetko servisiraju i čiste, zanima me koliko su djelotvorni oni sprejevi za čišćenje klima ureðaja i koji uzeti te gdje poprskati, kako bi sam odradio čišćenje?
Meðutim, kako je rijetko servisiraju i čiste, zanima me koliko su djelotvorni oni sprejevi za čišćenje klima ureðaja i koji uzeti te gdje poprskati, kako bi sam odradio čišćenje?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#20829 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Utalite se vas par pa zovite servisera da to uradi kako treba, sprej tu nece puno pomoci ako je zapustena klima
-
rraka
#20830 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Pozdrav svima,
Trebao bih kupiti inverter za dnevni boravak + trpezarija + kuhinja, pravougaonog oblika, bez pregrada, hajde da kazemo jedna otvorena prostorija povrsine nekih 30ak kvadrata. Okvirni budzet je 1300-1800 KM (bez ugradnje). Opseg je poprilično velik iz razloga da ako mogu kupiti neuporedivo bolji uredjaj za 100/200 KM vise, nije mi problem da dam.
Konkretno bih nešto od japanaca, Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Toshiba...
Iskreno, ranije sam koliko toliko pratio situaciju na trzistu, ali nisam odavno pa se ne mogu bas snaci sa novim modelima, njihovim kvalitetima i performansama itd, pa bi mi trebala pomoc iskusnih forumasa sa prijedlozima konkretnih modela i jos bolje ako imajte prijedloge prodavnica gdje bi se moglo kupiti po korektnim cijenama.
Jedini dodatni uslov je da ima wifi.
Ako bi mogli dati predloge sa vise modela svrstanih po klasama, bilo bi super.
Pozdrav
EDIT: Zaboravih glavnu stvar reći, služila bi za grijanje i hladjenje, zgrada je dobro izolovana, stolarija relativno nova PVC
Trebao bih kupiti inverter za dnevni boravak + trpezarija + kuhinja, pravougaonog oblika, bez pregrada, hajde da kazemo jedna otvorena prostorija povrsine nekih 30ak kvadrata. Okvirni budzet je 1300-1800 KM (bez ugradnje). Opseg je poprilično velik iz razloga da ako mogu kupiti neuporedivo bolji uredjaj za 100/200 KM vise, nije mi problem da dam.
Iskreno, ranije sam koliko toliko pratio situaciju na trzistu, ali nisam odavno pa se ne mogu bas snaci sa novim modelima, njihovim kvalitetima i performansama itd, pa bi mi trebala pomoc iskusnih forumasa sa prijedlozima konkretnih modela i jos bolje ako imajte prijedloge prodavnica gdje bi se moglo kupiti po korektnim cijenama.
Pozdrav
EDIT: Zaboravih glavnu stvar reći, služila bi za grijanje i hladjenje, zgrada je dobro izolovana, stolarija relativno nova PVC
-
dekara
#20831 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Mozes uzeti daikin sennsira 12 ftxd po novom ftxe cijena oko 1500-1600km pogledai na olx ba.wifi kontroler oko 60-80km. spojis na onecta daikin i mozes pratiti potrosnju struje svaka dva sata, dnevno, sedmicno, mjesecno i godisnje u grijanju i hladjenju posebno.rraka wrote: ↑11/07/2024 14:45 Pozdrav svima,
Pozdrav
-
rraka
#20832 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Razmisljao sa i o tom modelu, isto kao o Mitsubishi SF i AY. Nesto racunam da mogu dobiti vise od drugih japanaca za iste pare s obzir9m da je Daikin poprilicno skup kada se gleda po klasi....ili se varam...Znam da je SF dosta star model ali je koliko se sjecam ok a sad je oko 1500KM.
Bitno mi je da ima dovoljno snage za grijanje tog prostora, da je tih i da ima wifi opciju da mogu remote upravljati.
Bitno mi je da ima dovoljno snage za grijanje tog prostora, da je tih i da ima wifi opciju da mogu remote upravljati.
- Pandakonda
#20833 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Da li neko otprilike moze objasniti sta utice na to koliko klima trosi struje ? Da li je to brzina puhanja koji namjestim ili recimo razlika temperature između polja i unutrasnjosti koju klima mora da namjesti ? Ako je vani sad npr 40 stepeni, uzet ce vise struje ako sam kuci namjestio 20 stepeni nego 30 ?
- BeYaZ
#20834 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Ja sam na kraju instalirao ConnectLife aplikaciju i odmah povezalo sa klimom i radi vrhunski
- rovac13
#20835 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Sve sto hladnije puse vise trosi.Pandakonda wrote: ↑11/07/2024 20:29 Da li neko otprilike moze objasniti sta utice na to koliko klima trosi struje ? Da li je to brzina puhanja koji namjestim ili recimo razlika temperature između polja i unutrasnjosti koju klima mora da namjesti ? Ako je vani sad npr 40 stepeni, uzet ce vise struje ako sam kuci namjestio 20 stepeni nego 30 ?
Ostalo su finese.
Ostavis da radi non stop,u pocetku trosi puse ledeno,ali kako se soba rashladi ona onda pocinje blaze da puse,mlako,i tad je potrisnja super.
- Pandakonda
#20836 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Da li se to odnosi ako je klima namjestena na automatsko ? Posto je kod mene fiksna temperatura zadana i maltene stalno isto puse. Jedino kada podignem malo temperaturu rucno navecer onda manje puserovac13 wrote: ↑11/07/2024 20:55Sve sto hladnije puse vise trosi.Pandakonda wrote: ↑11/07/2024 20:29 Da li neko otprilike moze objasniti sta utice na to koliko klima trosi struje ? Da li je to brzina puhanja koji namjestim ili recimo razlika temperature između polja i unutrasnjosti koju klima mora da namjesti ? Ako je vani sad npr 40 stepeni, uzet ce vise struje ako sam kuci namjestio 20 stepeni nego 30 ?
Ostalo su finese.
Ostavis da radi non stop,u pocetku trosi puse ledeno,ali kako se soba rashladi ona onda pocinje blaze da puse,mlako,i tad je potrisnja super.
- rovac13
#20837 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Pitao si za potrosnju,invertera valjda.
Imas ruku,stavis ispred,sve sto puse ledenije vise i trosi.
A to da li puse jace ili slabije,to moze da utice na cop ili eer samo minimalno,sto vjerovatno nikog i ne zanima.
Imas ruku,stavis ispred,sve sto puse ledenije vise i trosi.
A to da li puse jace ili slabije,to moze da utice na cop ili eer samo minimalno,sto vjerovatno nikog i ne zanima.
- Mirzareli
#20838 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Ima li ko iskustva sa ovim Hisense uredjajem ? ... Ovo je neka njihova nova serija ,doduse ima skoro iste karakteristike nekih prijašnjih modela... https://ba.hisense.com/proizvodi/klimat ... 0020013460
-
rraka
#20839 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Ima li neko još neki prijedlog?dekara wrote: ↑11/07/2024 19:01Mozes uzeti daikin sennsira 12 ftxd po novom ftxe cijena oko 1500-1600km pogledai na olx ba.wifi kontroler oko 60-80km. spojis na onecta daikin i mozes pratiti potrosnju struje svaka dva sata, dnevno, sedmicno, mjesecno i godisnje u grijanju i hladjenju posebno.rraka wrote: ↑11/07/2024 14:45 Pozdrav svima,
Pozdrav
Recimo da je budžet max 2000KM
-
dekara
#20840 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Pogledaj na OLx ba.mitsubishi ay35 do 2000km.ili uzmi sf 35veh ako ima za 1500km.jedino je stari plin ako ti to nije vazno.rraka wrote: ↑12/07/2024 08:20Ima li neko još neki prijedlog?dekara wrote: ↑11/07/2024 19:01Mozes uzeti daikin sennsira 12 ftxd po novom ftxe cijena oko 1500-1600km pogledai na olx ba.wifi kontroler oko 60-80km. spojis na onecta daikin i mozes pratiti potrosnju struje svaka dva sata, dnevno, sedmicno, mjesecno i godisnje u grijanju i hladjenju posebno.rraka wrote: ↑11/07/2024 14:45 Pozdrav svima,
Pozdrav
Recimo da je budžet max 2000KM
-
rraka
#20841 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Sto se tice plina, ne znam koja je razlika, odnosno, da li imam neke razlike u koristenju uredjaja u zavisnosti od vrste plina u njoj? Ako je to samo EKO prica i nema uticaj na eksploataciju uredjaja onda mi nije bitno.
Jedino nisam siguran da SF35veh ima integrisan wifi modul?
-
dekara
#20842 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
De ti lijepo idi malo na peci na cvrsto gorivo imaju one wifi modul nabavi se lozac sve treba platiti.rraka wrote: ↑12/07/2024 14:36Sto se tice plina, ne znam koja je razlika, odnosno, da li imam neke razlike u koristenju uredjaja u zavisnosti od vrste plina u njoj? Ako je to samo EKO prica i nema uticaj na eksploataciju uredjaja onda mi nije bitno.
Jedino nisam siguran da SF35veh ima integrisan wifi modul?
-
mistek
#20843 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Ima li neko kakvu preporuku za neki manji budžet (ispod 1000KM svakako), za prostor 25-30 kvadrata. Koristila bi se gotovo isključivo za hlađenje (možda šta prelazni grijanje, ali generalno nevažno), nije u tom prostoru nikad pretjerano vruće (nikad ne prelazi 26 stepeni), ali čisto da se može spustiti još 3-4 stepena niže. Znači, čisto da nije neki krš, koristit će se do mjesec godišnje maksimalno
I jesu fakat ove montaže sada 300+ svuda? Nerealno mi da nema nekog da to malo na nižu cijenu rastura.
I jesu fakat ove montaže sada 300+ svuda? Nerealno mi da nema nekog da to malo na nižu cijenu rastura.
- hopi
#20844 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Bijela tehnika hadžići montaža je 280 KM. Ostali preko 300 KM.
Preporuka vivax inverter 12ka, sa wifi modulom 700 KM. Tek sam je nabavio tako da dugoročno iskustvo nemam, za sada sasvim dobra.
Preporuka vivax inverter 12ka, sa wifi modulom 700 KM. Tek sam je nabavio tako da dugoročno iskustvo nemam, za sada sasvim dobra.
- drug_profi
#20845 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Pa u ljeto je skuplje svakako. Klima se nabavlja u maju najkasnije.
Monteri su razapeti sada.
- hopi
#20846 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Ja sam se i u maju raspitivao za cijene klima i montaže. Cijena montaže je bila ista tada kao i prije 10 dana, barem što se tiče ekupi.drug_profi wrote: ↑12/07/2024 22:13 Pa u ljeto je skuplje svakako. Klima se nabavlja u maju najkasnije.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20847 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Ma nestane klima sad ne mozes ni doci tako lako do klime
-
dekara
#20848 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Ispod 1000km imas jedino vivax aeri 12 ima i gree klima pogledaj na e kupi mozes na 24 rate.mistek wrote: ↑12/07/2024 22:05 Ima li neko kakvu preporuku za neki manji budžet (ispod 1000KM svakako), za prostor 25-30 kvadrata. Koristila bi se gotovo isključivo za hlađenje (možda šta prelazni grijanje, ali generalno nevažno), nije u tom prostoru nikad pretjerano vruće (nikad ne prelazi 26 stepeni), ali čisto da se može spustiti još 3-4 stepena niže. Znači, čisto da nije neki krš, koristit će se do mjesec godišnje maksimalno![]()
-
haroks
#20849 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Uzeo 2 Mitsubishi LN klime u Luku u Sarajevu, dali mi majstora koji nema veze sa klimama, prvi put u zivotu montira LN klime. Nit je potpisao garanciju niti ista. Sta god se desi, kazu ti zovi majstora koji ti je ugradio... Neki dan mi cistio klime, da ga nisam nadgledao, prekinuo bi zice od WiFi modula. Mislim da je ta prica oko garancije i ovlastenih majstora samo suplja.dexxa wrote: ↑09/07/2024 21:16I da li mora biti ovlašteni instalater, zbog ovjere garancije ?insaneinthebrain wrote: ↑08/07/2024 10:38 Koliko se otprilike krecu cijene montaze i instalacije klima.![]()
I da li se garancija gubi ako klimu instalira majstor koji ne moze da ovjeri garanciju ?
- -Chesterfield-
#20850 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
https://olx.ba/artikal/62470219mistek wrote: ↑12/07/2024 22:05 Ima li neko kakvu preporuku za neki manji budžet (ispod 1000KM svakako), za prostor 25-30 kvadrata. Koristila bi se gotovo isključivo za hlađenje (možda šta prelazni grijanje, ali generalno nevažno), nije u tom prostoru nikad pretjerano vruće (nikad ne prelazi 26 stepeni), ali čisto da se može spustiti još 3-4 stepena niže. Znači, čisto da nije neki krš, koristit će se do mjesec godišnje maksimalno![]()
Ja imam ovu. Mislim da bi ti zadovoljila potrebe koje si naveo.
Vivax aeri je vjerovatno bolji, ali je i skuplji za oko 150 KM.