Čisto sumnjam da Unitrade ima potrebu ili bi sebi dozvolio da prodaje čungalunga Castrol.coco1 wrote:da si procitao, prije nego si komentarisao, skontao bi da nije bio kvar u pitanju, nego redovni, veliki servis.commendatore wrote:nemrem vjerovat da se na tedeiju nesto pokvari i da je 300kmica
sto se kvarova tice, hvala bogu, nemam ozbiljnih problema. uzimam aute sa manjom kilometrazom, redovno odrzavane i mjenjam svakih 4-5 godina. od rata, do danas, promjenio 7 auta, sto dizela, sto benzinaca i ni na jednom nisam mjenjao set kvacila, nije bilo potrebe. sitnijih kvarova jeste bilo, ali nista strasno. ko god vodi brigu o autu i redovno odrzava sve sto je potrosno, nece imati ozbiljnih problema.
recimo, u ovo auto sipam castrol 5w-30 i kupujem ga samo u magna oil-u, jer znam da je original. dodje me skuplje nekih 20-25 KM u odnosu na cijenu u raznim prodavnicama auto dijelova, ali za tu razliku ne bih sebi dozvolio da sumnjam jesam li nasuo castrol ili optimu. recimo, nedavno mjenjao set guma u unitrade i pogledao cijene ulja. tu negdje sa magna oil, ali kod njih se ne preklapa ona naljepnica na kanti od 4 litra, niti na boci od litar. meni odmah suhva da nije original
Osim toga, ne fali Optimi ništa pod uslovom da ulje zadovoljava tvorničku specifikacuju.