kox wrote:Pa meni je fenomen da se neko iz NS-a na ovoj temi prije par mjeseci hvalio tim kako su imali ne znam koliko inicijativa u čini mi se opštinskom vijeću Novog Sarajeva ali ni jedna nije dobila podršku ostalih vijećnika. I to je valjda trebao biti pokazatelj neprepoznatog vizionarstva. Pa velika većina građana može u pola dana i noći predložiti 5 mjera koje bi ovu zemlju preporodile, od smanjenja administracije i ukidanja entiteta pa nadalje ali sprovesti to je problem. I u tome je za mene bit politike, ne samo u lijepoj priči.
Tačno tako. I ključ je ono što je Suljagić odbrusio Sabinici - lahko je minderati i pravit se mudar sa strane, treba probati nešto učiniti konkretno. Evo, smio bih garantovati da će svaki od "viđenijih" forumaša, neovisno koliko se ja lično procentualno sa njim slagao, iznijeti barem 10-15 mjera koje bi drastično popravilo stanje u KS. Zapravo, od Vječitog, preko Sabine, madnera, Ridjobrkog, Banksya itd bi se mogla formirati Vlada KS-a, koja bi bila efikasnija jedno 5 puta od ove koja će biti.
No, džaba se mi ovdje koljemo i pametujemo kad to ništa ne pije vode. Možemo zastupati principe desnice i ljevice do Sudnjeg dana kad se drugi pitaju i odlučuju...