Da.miikaa77 wrote:Izlija wrote:Skineš slike sa clouda na računar, obrišeš slike i imaš dovoljno memorije. Ja sebi mjesečno prebacujem slike u arhivu na pc i čistim "oblak" tako da uvijek imam viška par giga slobodno.miikaa77 wrote:Pozdrav ,imam pitanje vezano za iCloud memoriju, naime puna mi je 5gb i to sve od slika i ne moze mi uraditi sigurnosnu kopiju, e sad ako iskljucim fotoalbum icloud pise mi obrisat ce 1000 slika u manjoj rezoluciji, hoce stvarno obrisat ili samo s iclouda stvarno ne znam. Kad spojim da uradim sigurnosnu na racunalo ne nudi mi da je uradim nikako vec samo da je obnovim. Pozdrav i hvala unaprijed
A da li ce mi slike ostati na mobitelu, neovisno od iClouda?
iPhone - All about
Moderator: Benq
- Izlija
#20826 Re: iPhone - All about
- Haris033
#20827 Re: iPhone - All about
Instaliraj Google photos app (15 GB prostora ili neograničeno sa Google optimizacijom) i napravi backup svih slika sa iPhone-a .
Poslije obrišeš slike sa iP i slike uvijek imaš (online) u Google photos app na svim uređajima.
Sve što ti treba je gmail account.
Poslije obrišeš slike sa iP i slike uvijek imaš (online) u Google photos app na svim uređajima.
Sve što ti treba je gmail account.
-
miikaa77
#20828 Re: iPhone - All about
A da li ce mi slike ostati na mobitelu, neovisno od iClouda?[/quote]
Da.[/quote]
Pa da onda obrisem odma s iClouda i oslobodim memoriju ako ce mi vec ostat na mobitelu? Sto da prebacujem?
Da.[/quote]
Pa da onda obrisem odma s iClouda i oslobodim memoriju ako ce mi vec ostat na mobitelu? Sto da prebacujem?
- Better Man
#20829 Re: iPhone - All about
miikaa77 wrote: Pa da onda obrisem odma s iClouda i oslobodim memoriju ako ce mi vec ostat na mobitelu? Sto da prebacujem?
Bolje ti je prebaci na komp zbog toga što češ sigurno danas sutra htjeti očisti, tj. osloboditi i memoriju na telefonu.
-
exampLe.
#20830 Re: iPhone - All about
Je li dosao Iphone X u Domod na testing? 
- SmoLe
#20831 Re: iPhone - All about
ma svaki novi update na šestici trosi vise baterije. sto je najgore one baterije sa ebaya ogranicene na 500 punjenja, nakon toga opet novu treba 
-
Kapri
#20832 Re: iPhone - All about
Zna li neko neku dobru zastiti za telefon kao prednje staklo saitljivo.Svugdje nadjem obicno koje se napuni vazduhom za dan dva i budu zalud bacene pare
- Nisrin
#20833 Re: iPhone - All about
Kapri wrote:Zna li neko neku dobru zastiti za telefon kao prednje staklo saitljivo.Svugdje nadjem obicno koje se napuni vazduhom za dan dva i budu zalud bacene pare
Spigen, ali u Dojclandu...kolega dao nekih 18EUR i koristi preko 12 mjeseci jedno te isto..trebam li reci da sam isla mijenjati staklo kod nas vec 7x i još svaki put platila 10KM?
Narucih sa ebaya, jedno doslo puknuto, ostala nisu jos uvijek ni stigla...U Meklineu 39-59KM mi rekoše da im je cijena, a svi tvrde da nisu ništa bolja od ovih po mobile shopovima, i mene frustrira taj zrak! Još pazim!
-
Saka
#20834 Re: iPhone - All about
Ja ne znam šta radite s tim telefonima pa vam treba 100 zaštita. Ja nikad nisam koristio zaštitno staklo ni foliju i nikad nisam razbio ni ogrebao ekran. Samo case (baš Spigen koristim) koji ima obode iznad nivoa ekrana, tako da kad ga spustiš naopako ekran ne dolazi u kontakt sa podlogom. I naravno ide u džep sam, nema ništa sa telefonom u džepu, a džep se zakopčava. Dijete bilo koje kad pita mogu li da vidim - ne može, nije to igračka.
Ispadali su mi par puta al nikad nije ekran pukao, baš bi trebalo da padne na neki kamen posred ekrana da ga slomi. Case nekako trpim al vala ne bih neko jeftino staklo preko ekrana nema šanse.
Ispadali su mi par puta al nikad nije ekran pukao, baš bi trebalo da padne na neki kamen posred ekrana da ga slomi. Case nekako trpim al vala ne bih neko jeftino staklo preko ekrana nema šanse.
- Nisrin
#20835 Re: iPhone - All about
Ne znam, ali meni padne sa stola mobitel, zastitno staklo pukne, vec 2xSaka wrote:Ja ne znam šta radite s tim telefonima pa vam treba 100 zaštita. Ja nikad nisam koristio zaštitno staklo ni foliju i nikad nisam razbio ni ogrebao ekran. Samo case (baš Spigen koristim) koji ima obode iznad nivoa ekrana, tako da kad ga spustiš naopako ekran ne dolazi u kontakt sa podlogom. I naravno ide u džep sam, nema ništa sa telefonom u džepu, a džep se zakopčava. Dijete bilo koje kad pita mogu li da vidim - ne može.
A Bogami se izgrebe ako nema zastitnog, to su one skrooooz sitne parnice, ali se svejedno vide kad se zagledamo.
jesi li okvir Spiegen kupio u BiH ILI VANI?
-
Saka
#20836 Re: iPhone - All about
Pa kad padne case ga zastiti jer ima bumper oko ivica telefona, praktično ne može pasti na ekran osim ako ne udari u neki ćošak, ivicu, kamen.Nisrin wrote:Ne znam, ali meni padne sa stola mobitel, zastitno staklo pukne, vec 2xSaka wrote:Ja ne znam šta radite s tim telefonima pa vam treba 100 zaštita. Ja nikad nisam koristio zaštitno staklo ni foliju i nikad nisam razbio ni ogrebao ekran. Samo case (baš Spigen koristim) koji ima obode iznad nivoa ekrana, tako da kad ga spustiš naopako ekran ne dolazi u kontakt sa podlogom. I naravno ide u džep sam, nema ništa sa telefonom u džepu, a džep se zakopčava. Dijete bilo koje kad pita mogu li da vidim - ne može.
Ispadali su mi par puta al nikad nije ekran pukao, baš bi trebalo da padne na neki kamen posred ekrana da ga slomi. Case nekako trpim al vala ne bih neko jeftino staklo preko ekrana nema šanse.Bolje to nego ovo originalno.
A Bogami se izgrebe ako nema zastitnog, to su one skrooooz sitne parnice, ali se svejedno vide kad se zagledamo.
A ne može se izgrebati ako ga ne stavljaš sa ključevima, sa novčićima, po torbama i slično. Kod mene nema packe, možeš ga pod suncem gledati koliko hoćeš. A naravno da će se zaštitno staklo slomiti puno lakše nego originalno koje je ipak gorilla glass 5.
Spigen case naručio (https://www.ebay.com/itm/Spigen-iPhone- ... 2761203686), kod nas nema a i kad nabave dupla im je cijena.
-
Kapri
#20837 Re: iPhone - All about
Molim vas ako znare neko dobro staklo kao zastitu ipak moram skinuti ovo sa telefona izgleda pregrozno-Puno vazduha
-
Ali_G
#20838 Re: iPhone - All about
Ja sam na 3 iP stavljao to zastitno staklo, i ni sa jednim nije bilo problema. Da ga nisam imao, ne bih imao ni ekrana. Na svakom cosku je okrnjeno:)
Jedino sto ne znam koja je marka. Imam negdje kuci jos jedan komad, ako nadjem postavim.
Jedino sto ne znam koja je marka. Imam negdje kuci jos jedan komad, ako nadjem postavim.
- diablobih
#20839 Re: iPhone - All about
Ako zastitno staklo se razbije, okrnji itd, to ne znaci da bi se i pravom ekranu desilo. Posto se ne zna koja je zastita na Iphoneu, ali gorilla glass 4,5... je prosto nemoguce od normalnog pada da se slomi ili ogrebe nekim kljucevima i slicnim. Ja imam to zastitno sranje na svom mobu, ali iskljucivo jer je doslo uz mob postavljeno, pa cu ga skinuti za koji mjesec.
-
Ali_G
#20840 Re: iPhone - All about
Ne mora znaciti, ali postoji i sansa. Meni licno ne smeta, nit mi sta narusava izgled telefona. Vise mi smetaju recimo bumperi
- kokuz_sa
#20841 Re: iPhone - All about
Zastitna stakla za iphone 6 i modele iznad toga radije uzimati ona uza..
Ekrani su blago zakrivljeni i nema stakla koje se kvalitetno drzati da ne udje zrak ispod ma koliko da kostalo..
Jos problem je kada se stavi silikonska maska ona podize full staklene zastite..
Moja preporuka su deblje folije koje prekrivaju zakrivljeni dio
Ima u Anki Nano folije i u Digitalu Monster..
Mada u Anki ima i nano tekucina koja stiti ekran od ogrebotina udaraca itd..
Jako cool stvar pogotovo za zakrivljene ekrane
Ekrani su blago zakrivljeni i nema stakla koje se kvalitetno drzati da ne udje zrak ispod ma koliko da kostalo..
Jos problem je kada se stavi silikonska maska ona podize full staklene zastite..
Moja preporuka su deblje folije koje prekrivaju zakrivljeni dio
Ima u Anki Nano folije i u Digitalu Monster..
-
Kapri
#20842 Re: iPhone - All about
gdje je tokokuz_sa wrote: Ima u Anki Nano folije i u Digitalu Monster..
- kokuz_sa
#20843 Re: iPhone - All about
Veleprodaje mob opreme..Kapri wrote:gdje je tokokuz_sa wrote: Ima u Anki Nano folije i u Digitalu Monster..
Ima adresa na netu..an-ka.ba
- Nisrin
#20844 Re: iPhone - All about
diablobih wrote:Ako zastitno staklo se razbije, okrnji itd, to ne znaci da bi se i pravom ekranu desilo. Posto se ne zna koja je zastita na Iphoneu, ali gorilla glass 4,5... je prosto nemoguce od normalnog pada da se slomi ili ogrebe nekim kljucevima i slicnim. Ja imam to zastitno sranje na svom mobu, ali iskljucivo jer je doslo uz mob postavljeno, pa cu ga skinuti za koji mjesec.
Sta znaci ili ne znaci ne bih znala, ali pouzdano znam da su servisi puni IPHONE-a sa razbijenim displejima..cak i S8ica
vidjela svojim ocima/cula od raje koja rade po servisima!
-
Kapri
#20845 Re: iPhone - All about
esava se nesto cudno.Naime imala sam wifi mrezu ukucanu i radio je normalno.U zadnje vrijeme primjetim da mi izbacuje sa mreze vec hvata samo 3g-kada odem rucno trazenje wi fi kaze da je pogresna sifra i tako vec nekoliko puta.Nikako da spoji.Sifra nije pogresna.Sta da radim?
- kokikol
#20846 Re: iPhone - All about
Resetuj router a ako to ne upali onda nosi telefon na servis wifi čip je u pitanjuKapri wrote:esava se nesto cudno.Naime imala sam wifi mrezu ukucanu i radio je normalno.U zadnje vrijeme primjetim da mi izbacuje sa mreze vec hvata samo 3g-kada odem rucno trazenje wi fi kaze da je pogresna sifra i tako vec nekoliko puta.Nikako da spoji.Sifra nije pogresna.Sta da radim?
-
Kapri
#20847 Re: iPhone - All about
Do rutera je bilo-sve je ok.Hvala
- xoklix
#20848 Re: iPhone - All about
Mobitel mi štopa(kod skrolanja najvise) i frizira vrlo često... da li se ovo ikom dešavalo?
U pitanju je iP 8 plus.
U pitanju je iP 8 plus.
-
Kataklinger
#20849 Re: iPhone - All about
Kod mene 7 Plus se isto ponaša (problemi počeli od updatea na iOS11.xoklix wrote:Mobitel mi štopa(kod skrolanja najvise) i frizira vrlo često... da li se ovo ikom dešavalo?
U pitanju je iP 8 plus.
-
exampLe.
#20850 Re: iPhone - All about
Uradite clean install preko iTunesa u DFU modu.