Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pitar sa Kariba wrote: ↑19/01/2025 11:14
@ing-ecc haj' mi ba pogledajte ovo
Bili su tehnicari (sve pohvale momcima) i sredili liniju koliko su mogli, zamjenili ruter stavili ovaj novi(?) zte , veci sa 5G. Bilo je super jedno desetak dana speed test zakucavao na 10MB (ne znam zasto nikad bajt nije isao vise od 10 al' eto), stabilna veza... Medjutim ponovo je brizina otisla dole (i test mjeri otprilike ovih 3.5MB sa svim pogasenim) cesto ruter gubi konekciju iako zeleni lampica nema interneta. Jbg bas ide na zivce.
Zvao bih ja opet 1444 ali vrlo teško mi je da se uganjam sa tehnicarima radi moga radnog vremena.
brzine su ti u skladu sa onim sto ti parica moze isporuciti, vrlo lose, zovi opet nek prave
koliko si udaljenod centrale, meni su ove brzine vrlo vrlo lose
nivla wrote: ↑19/01/2025 17:49
brzine su ti u skladu sa onim sto ti parica moze isporuciti, vrlo lose, zovi opet nek prave
koliko si udaljenod centrale, meni su ove brzine vrlo vrlo lose
Ma ne znam, ovo me buni....
Evo stanje od veceras
Ne očekujem 50MB, ali valjda može cenera stabilnog nagurati. Osim toga imao sam te brzine godinama kao i stabilnu vezu ali od decembra jebe konekcija.
Pitar sa Kariba wrote: ↑19/01/2025 11:14
@ing-ecc haj' mi ba pogledajte ovo
Bili su tehnicari (sve pohvale momcima) i sredili liniju koliko su mogli, zamjenili ruter stavili ovaj novi(?) zte , veci sa 5G. Bilo je super jedno desetak dana speed test zakucavao na 10MB (ne znam zasto nikad bajt nije isao vise od 10 al' eto), stabilna veza... Medjutim ponovo je brizina otisla dole (i test mjeri otprilike ovih 3.5MB sa svim pogasenim) cesto ruter gubi konekciju iako zeleni lampica nema interneta. Jbg bas ide na zivce.
Zvao bih ja opet 1444 ali vrlo teško mi je da se uganjam sa tehnicarima radi moga radnog vremena.
Vrijeme je za promjenu – do 30. januara zamijenite BESPLATNO svoju staru SIM karticu za novu USIM karticu i iskusite nevjerovatne brzine na BH Telecom 4G+ mobilnoj mreži!
Korištenjem USIM kartice uživate u velikim brzinama interneta, ali i izvanrednom kvalitetu i korisničkom iskustvu svih mobilnih servisa BH Telecoma.
Ne propustite ovu akciju i čim prije zamijenite svoju SIM karticu za USIM na bilo kojem prodajnom mjestu BH Telecoma.
drug_profi wrote: ↑20/01/2025 14:39
Da pitam ekipu iz telekoma:
Brzina iz snova uz novu BH Telecom USIM karticu!
Vrijeme je za promjenu – do 30. januara zamijenite BESPLATNO svoju staru SIM karticu za novu USIM karticu i iskusite nevjerovatne brzine na BH Telecom 4G+ mobilnoj mreži!
Korištenjem USIM kartice uživate u velikim brzinama interneta, ali i izvanrednom kvalitetu i korisničkom iskustvu svih mobilnih servisa BH Telecoma.
Ne propustite ovu akciju i čim prije zamijenite svoju SIM karticu za USIM na bilo kojem prodajnom mjestu BH Telecoma.
drug_profi wrote: ↑20/01/2025 14:39
Da pitam ekipu iz telekoma:
Brzina iz snova uz novu BH Telecom USIM karticu!
grafit wrote: ↑20/01/2025 14:51
Ista USIM kartica, ostalo sve je marketinški trik.
Tako sam i pretpostavio.
Da se sto prije rastereti mreza i ugasi 3G,
Ali narod i besplatno nece da zamjeni karticu za poboljsanu uslugu, ali ce kukati kad je treba platiti da se zamjeni.
Zato što naš narod govori da dok radi, ne diraj. On ako ima uredne pozive, ne pada mu na pamet da mijenja. U mom okruženju na poslu, od pet ljudi, troje ih ima "osunećene" kartice sa kraja 90-ti i 00-tih. Kad pitam što ne zamijene, kaže da neće mijenjati sve dok rade. A kartice jedva stale u slot koliko su debele.
Ali i kad se ugasi 3G, neće takvi mijenjati, ostat će na 2G, jer "rade"
Kakve su vam brzine mobilnog interneta? Kod mene na TK - upload 3,31-19mbps (jednom u Tuzli taj max) a download 13-17.6 mbps. Uglavnom su to ove donje granice.
Na poslu, koje je u naseljenom podrucju, blaga katastrofa. Minut ima minut nema interneta.
kazo wrote: ↑21/01/2025 09:09
Je li moguce da mi se pojavio tek sada neki dug iz septembra 2023. godine u iznosu od 15 KM? Inace su mi svi racuni oko 130 KM.
Kada kliknem da skinem ovaj racun, pise na njemu 135 KM, ne pise nigdje ovih 15 KM.
Tek sada vidim da su mi propali i bonus bodovi. Mislio sam da se vezu na ugovor dvije godine, ali izgleda da vaze samo u kalendarskoj godini
Ako nisu sudski nista pokrenuli zastara je nastupila.
nakon 1x godine zastarijevaju računi tako da lagano samo
mfa_secure wrote: ↑21/01/2025 06:58
Zato što naš narod govori da dok radi, ne diraj. On ako ima uredne pozive, ne pada mu na pamet da mijenja. U mom okruženju na poslu, od pet ljudi, troje ih ima "osunećene" kartice sa kraja 90-ti i 00-tih. Kad pitam što ne zamijene, kaže da neće mijenjati sve dok rade. A kartice jedva stale u slot koliko su debele.
Ali i kad se ugasi 3G, neće takvi mijenjati, ostat će na 2G, jer "rade"
U kakvoj li ti firmi radis. Nadam se da nije IT XD
Je li moguce da mi se pojavio tek sada neki dug iz septembra 2023. godine u iznosu od 15 KM? Inace su mi svi racuni oko 130 KM.
Kada kliknem da skinem ovaj racun, pise na njemu 135 KM, ne pise nigdje ovih 15 KM.
Tek sada vidim da su mi propali i bonus bodovi. Mislio sam da se vezu na ugovor dvije godine, ali izgleda da vaze samo u kalendarskoj godini
Ovo je tačno. Znam iz vlastitog iskustva.
Ne mora značiti, a najvjerovatnije je da su i pokrenuli prije zastare, tj. prije 9.2024. godine, samo još uvijek nije stigla obavijest sa suda. To zna potrajati i godinama, ali ako su predali u sudsku pisarnicu (a vjerovatno jesu) prije datuma zastare, tada nema zastare. Ažuran je Telekom u ovome i ako stvarno ima dug (nije neka greška u app) onda su i pokrenuli utuženje.
U tom slučaju teče vrijeme zastare od 10 godina, koliko sud ima roka da obavijesti stranke o pokretanju postupka, za odluku i na kraju za izvršenje.
Pitanje za insidere. Šta je sa Fritzbox ruterima? Zatražio jedan prije nove godine i još mi se niko nije javio. Ima li ih uopšte ili moram ići na noge?
trebao bih pomoc ako je neko imao sličan problem. Pokušavam skinuti mojawebtv app na tv, ali ne vidim tu app na samsung smart tv. Kontam nemaju app za tizen OS, zovem podršu, kazu imaju. Ajde reko jebat ga svakako na tome tvu imam i firestick pa cu na njega isti mi vrag. Odem na firestick i u playstore trazim moja webtv i ne mogu da ga nadjem. Znači ne moze na tizen osu da se nadje i ne moze na playstoru da se nadje da ga skinem, aktiviram i gledam. Ne vidim ga uopste da postoji. Da li je neko imao sličan problem.
PS. u mame u prizemlju sam nekada davno skinuo Moja webtv na xiaomi mibox i tu vidim da postji skinuta app, ali kada odem na playstore opet ne mogu da ga nadjem.
trebao bih pomoc ako je neko imao sličan problem. Pokušavam skinuti mojawebtv app na tv, ali ne vidim tu app na samsung smart tv. Kontam nemaju app za tizen OS, zovem podršu, kazu imaju. Ajde reko jebat ga svakako na tome tvu imam i firestick pa cu na njega isti mi vrag. Odem na firestick i u playstore trazim moja webtv i ne mogu da ga nadjem. Znači ne moze na tizen osu da se nadje i ne moze na playstoru da se nadje da ga skinem, aktiviram i gledam. Ne vidim ga uopste da postoji. Da li je neko imao sličan problem.
PS. u mame u prizemlju sam nekada davno skinuo Moja webtv na xiaomi mibox i tu vidim da postji skinuta app, ali kada odem na playstore opet ne mogu da ga nadjem.
U decembru uklonili aplikaciju uz navod da će nova poboljšana verzija biti dostupna uskoro.
U decembru uklonili aplikaciju uz navod da će nova poboljšana verzija biti dostupna uskoro.
Debila braco mila, znaci u prevodu ko je skinuo skinuo, a ostalim ostaje da čekaju a do kad samo dragi Bog zna.
Hvala ti drug u svakom slucaju
Debila braco mila, znaci u prevodu ko je skinuo skinuo, a ostalim ostaje da čekaju a do kad samo dragi Bog zna.
Hvala ti drug u svakom slucaju