SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
calculator

#20826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by calculator »

Tercius wrote:...Sta je oteo koga je oteo nije ni bitno više.Bitno je da niko od gradjana nije stradao na bilo koji.nacin i da su svi ti policajci takodje dobro.Poenta je da svako ko na drugu osobu usmjeri vatreno oružje sa ciljem da zastraši ili čak povrijedi ili još gore liši života treba da bude legitimna meta da mu se oduzme zivot, kako bi se zaštitili zivoti drugih ljudi.Vrlo jednostavno.

Suviše je okrutna tvoja percepcija borbe protiv kriminalaca. Ubistvo prestupnika moglo bi biti ipravdano samo ukoliko su iscrpljeni svi drugi načini, ili ukoliko ne postoji drugačiji ni u kojem slučaju.

Ovdje opet više odgovornosti od učesnika uvog incidenta na Grbavici i Trebeviću, pada na pravosuđe, na Tužilaštvo KS najprije, pa onda na sud. Opet ne rade svoje zakonom određene poslove.... Da jesu, jedan ljudski život danas bi bio sačuvan, jedan čovjek bi sigurno imao priliku za popravljanje vlastitih normi ponačanja i povrat u društvene. Ne možemo ljude tek tako ubijati, ne živimo u praistorijsko vrijeme... :-)
Naslovnica

#20827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

calculator wrote:
Tercius wrote:...Sta je oteo koga je oteo nije ni bitno više.Bitno je da niko od gradjana nije stradao na bilo koji.nacin i da su svi ti policajci takodje dobro.Poenta je da svako ko na drugu osobu usmjeri vatreno oružje sa ciljem da zastraši ili čak povrijedi ili još gore liši života treba da bude legitimna meta da mu se oduzme zivot, kako bi se zaštitili zivoti drugih ljudi.Vrlo jednostavno.

Suviše je okrutna tvoja percepcija borbe protiv kriminalaca. Ubistvo prestupnika moglo bi biti ipravdano samo ukoliko su iscrpljeni svi drugi načini, ili ukoliko ne postoji drugačiji ni u kojem slučaju.

Ovdje opet više odgovornosti od učesnika uvog incidenta na Grbavici i Trebeviću, pada na pravosuđe, na Tužilaštvo KS najprije, pa onda na sud. Opet ne rade svoje zakonom određene poslove.... Da jesu, jedan ljudski život danas bi bio sačuvan, jedan čovjek bi sigurno imao priliku za popravljanje vlastitih normi ponačanja i povrat u društvene. Ne možemo ljude tek tako ubijati, ne živimo u praistorijsko vrijeme... :-)
Možemo ih ubijati. I moramo.
Lik je imao oružje, nije stao kada je pozvan od policije da stane, bio je spreman da ga upotrijebi (ne bi mu bilo prvi put), vjerovatno ga je i uperio u osobu.
Treba čekati da on ispali prvi metak da bi se djelovalo?
U slučaju korištenja vatrenog oružja na bilo koji način, ako okrivljeni ne pristaje da se razoruža i preda, naravno da treba djelovati.
Kada je vatreno oružje u pitanju nema tu čekanja i kalkulisanja.
Na stranu što je rahmetlija imao više šansi da se vrati u društvo i društvene tokove, ali očito da nije, svojom ili krivicom drugih.
O'zone
Globalni moderator

#20828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Naslovnica wrote: Možemo ih ubijati. I moramo.
Lik je imao oružje, nije stao kada je pozvan od policije da stane, bio je spreman da ga upotrijebi (ne bi mu bilo prvi put), vjerovatno ga je i uperio u osobu.
U slučaju korištenja vatrenog oružja na bilo koji način, ako okrivljeni ne pristaje da se razoruža i preda, naravno da treba djelovati.
Na stranu što je rahmetlija imao više šansi da se vrati u društvo i društvene tokove, ali očito da nije, svojom ili krivicom drugih.
:thumbup:
kox

#20829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kox »

O'zone wrote:
Naslovnica wrote: Možemo ih ubijati. I moramo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Dakle, treba zastiti kriminalce od postenog svijeta i policije? :roll:
Sta sve neces procitati na forumu....
Da cesce ovako izvrnu po nekog, bilo bi puno manje kriminala.
bull21

#20831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bull21 »

Zamalo da sada zaginu dijete i motorista - ni krivi ni dužni. Na Grbavici kod pekare, ona raskrsnica. Pametnica sa unukom pretrčava dok je prazno (još možda 30 sekundi do semafora je bilo... 'bem ti praznu glavu). Uspio ih je izbjeći. Čovjek se pridržava zakona, vozi odgovarajućom brzinom na zeleno i zamalo da pogine dijete zato što se nani žurilo da pređe ulicu da stigne na seriju... Na kraju joj još se dere "Ne sa djetetom ne" prema njoj a ona uvrijeđeno gleda...
Dobro je sačuvao pamet, da sam na njegovom mjestu opalio bih joj šamarčinu da joj se svijet zavrti. Pazite, ljudi, jebalo vas pretrčavanje...
zateznistub

#20832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

calculator wrote:

šta su trebali? Odnijeti buket cvijeća i ponuditi kafu iz đezve?

Za ovakva i slične nije nista drugo nego metak u potiljak, jer da mozga ima ne bi radio to sto je vec radio.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#20833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Jimmy McNulty »

Joj ti boga u Čemerici samo ako imaš nešto u rukama što svojim izgledom asocira na pištolj (novčanik, čokoladica, špartla) već si rahmetlija. A ovdje jadni drot mora sačekat da ga lola ispromašiva pa ako preživi onda tek da uzvraća. Ko mu yebe mater, poštenog insana neće policija tek tako ubit.
Kinaski

#20834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kinaski »

Bgm nije lako ni policiji, za sekundu zivot izgubit.
O'zone
Globalni moderator

#20835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /150729071

Naslov jedno text drugo ali još jedna mrtva glava :(
rumenige_brajtner

#20836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by rumenige_brajtner »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150729061

ovdje nešto baš smrdi...
neke informacije se smjenjuju, a jedna drugu pobija. ja ne znam jel ikome jasno šta se ovdje dešava... :?
insomnia78

#20837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Duse drage
Ovo onaj sto je s bombom up'o u policijsku stanicu

Ma posvadjali se ovaj je strpo u autu i povuko na planinu, policija, poteg'o na njih i eto

Vjerovatno su joj policajci spasili zivot
Ovo "smrdi" na pokusaj ubistva i samoubistva
zateznistub

#20838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

rumenige_brajtner wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150729061

ovdje nešto baš smrdi...
neke informacije se smjenjuju, a jedna drugu pobija. ja ne znam jel ikome jasno šta se ovdje dešava... :?
Ako mu je vjerovati, a to je pomalo teško obzirom na background, onda nešto fakat jeni u dure....
Tomahawk11
Globalni moderator

#20839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Znaci policija iz cista mira pucala....
rumenige_brajtner

#20840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

zateznistub wrote:

ovdje nešto baš smrdi...
Ako mu je vjerovati, a to je pomalo teško obzirom na background, onda nešto fakat jeni u dure....
ma nevezano za izjavu oca, al tri nekakve škode se spominju, otmica, krađa, porodica zahtjeva tajnovitost pa istu veče se pojavi ime i prezime ubijenog, pucala policija, on pucao na policiju...
nemam pojma, ja ovo ništa ne kontam, majke mi
zateznistub

#20841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

rumenige_brajtner wrote:
zateznistub wrote:

ovdje nešto baš smrdi...
ma nevezano za izjavu oca, al tri nekakve škode se spominju, otmica, krađa, porodica zahtjeva tajnovitost pa istu veče se pojavi ime i prezime ubijenog, pucala policija, on pucao na policiju...
nemam pojma, ja ovo ništa ne kontam, majke mi
Same here!

@tomahawk,

što se mene lično tiče, policiji max ovlasti, samo ošini po prašini...
Tercius

#20842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

calculator wrote:

Druze mi.kao da dolazimo iz različitih svjetova. Sve što si rekao oko socijalizacije i resocijalizacije u potpunosti se slazem al fakat, mislim ono udarim mačku autom pa mi krivo bude po 10 dana a kamoli sad nekom čovjeku oduzeti život.Medjutim realnost je malo drugačija.Koliko god to bilo mučno i pogubno za ljude i one koji to rade i one koji to gledaju nažalost trenutno sad ovo je jedini način da se odgovori na ovakvo stanje.Trebaš da pokušas shvatiti da likovima poput ovog debila i njegovog brata je ubost tebe nožem u grudni koš zbog nekog razloga tipa sta me gledas ko vode se napit.Neko je u sistemu zakazao ko sta gdje i kad trebaju stručnjaci da odgovore, realnost mog i tvog života je da ovakvih ko.ova dva brata imaš masu što se šetaju ovim gradom i jedino onaj drot prasinar policajac saobracajac specijalac nebitno kako ih nazivali jedini stoje izmedju tebe i ovakvih ko ovaj.Ja bi uvijek izabrao tebe da mi budeš živ i zdrav nego da resocijalizijem ove wannabe gangstere, koliko god da je to okrutno.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

Tercius wrote: realnost mog i tvog života je da ovakvih ko.ova dva brata imaš masu što se šetaju ovim gradom i jedino onaj drot prasinar policajac saobracajac specijalac nebitno kako ih nazivali jedini stoje izmedju tebe i ovakvih ko ovaj.Ja bi uvijek izabrao tebe da mi budeš živ i zdrav nego da resocijalizijem ove wannabe gangstere, koliko god da je to okrutno.
slazem se u potpunosti s tobom :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#20845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Tomahawk11
Globalni moderator

#20846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Zatukao budalas oca pajserom i majku ranio nozem. :roll: :(
insaneinthebrain

#20847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

udarila vrucina. pobudalio narod totalno :roll:
na stupu se ubio covjek :-)
zateznistub

#20848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Tomahawk11 wrote:Zatukao budalas oca pajserom i majku ranio nozem. :roll: :(
I onda se neko ljuti kad kažem da narkomana treba zatuć tupim predmetom u potiljak!
drndalo

#20849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drndalo »

insaneinthebrain wrote:ubila ga djevojka :-)

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150729058
Iz vlastitog pistolja marke Scorpion... Jos nek je imao 20 metaka magazin, i nek je gledao filmove sa automatskom paljbom... Ruzno je reci, ali 1 kreten manje...
rumenige_brajtner

#20850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

kažem ja, jebo lud zbunjenog ovdje :-)

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150729126
Locked