zippoo87 wrote:"prijatelju"...istina vecinom nije lijepa,ali je prvi korak ka ozdravljenju
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
breuer
#20801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- pumica
#20802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tvom ozdravljenju ili...?zippoo87 wrote:"prijatelju"...istina vecinom nije lijepa,ali je prvi korak ka ozdravljenjuThe BEN10 wrote:Mutavcima zoveš i bližnje, ili ti samo ponekad dođe da svoju nekulturu i frustriranost ispoljavaš ovako anonimno?zippoo87 wrote:to samo govori da smo mi zemlja mutavih ,neobrazovanih ljudi,koji ne gledaju ko je ko i sta nudi,nego se vode nekim najnizim strastima (citaj lanc paketom,cevapima,izvornom muzikom) prilikom glasanja (umjesto da biraju,oni glasaju po naredjenju)
-
kox
#20803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@permanapermani: Druže, potpisao bih većinu stvari koje si napisao u zadnjih par postova na ovoj temi. Medjutim, to što NS ima 1, 3 ili 5 poslanika ne bi trebao biti vječni izgovor zašto nešto ne mogu uraditi. I pod 'nešto uraditi' ne mislim na pisanje stranačkih saopštenja i davanje intervjua. Ali za to se moraju praviti dogovori, ulaziti u koalicije, trgovati podrškom za neke druge stvari kako bi se 'proguralo' ono za šta su im birači dali glasove. Ukratko, baviti se politikom. Šta se sve može uraditi sa jednim ili dva poslanika je odličan primjer Radeljaš, samo je pitanje šta neko želi da postigne.
-
zippoo87
#20804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
mislim da je vrlo neumjesno porediti poslanika NSa i poslanika BOSSa,Radeljasakox wrote:@permanapermani: Druže, potpisao bih većinu stvari koje si napisao u zadnjih par postova na ovoj temi. Medjutim, to što NS ima 1, 3 ili 5 poslanika ne bi trebao biti vječni izgovor zašto nešto ne mogu uraditi. I pod 'nešto uraditi' ne mislim na pisanje stranačkih saopštenja i davanje intervjua. Ali za to se moraju praviti dogovori, ulaziti u koalicije, trgovati podrškom za neke druge stvari kako bi se 'proguralo' ono za šta su im birači dali glasove. Ukratko, baviti se politikom. Šta se sve može uraditi sa jednim ili dva poslanika je odličan primjer Radeljaš, samo je pitanje šta neko želi da postigne.
drugo,Radeljas ne bi dobio nikada to sto je dobio,da nije onakav...on je bio izlozen javnosti i na udaru,dok su se u pozadini radile stvari koje niko ne zna...on je bio paravan
poslanik NSa nikada ne bi radio onako nesto kao Radeljas...mislim,bas lose poredjenje
-
zippoo87
#20805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a moja dijagnoza je ?pumica wrote:Tvom ozdravljenju ili...?zippoo87 wrote:
"prijatelju"...istina vecinom nije lijepa,ali je prvi korak ka ozdravljenju
-
kluz franjo
#20806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
http://www.klix.ba/biznis/bbi-banka-kup ... /150227013
ostavimo po strani činjenice da se ovih cca. 1.500 m2 na najatraktivnijoj lokaciji u državi prodaje u momentu izrazito niskih cijena na tržištu nekretnina.
Zaboravimo i to da kupac-privatna firma realizuje kupovinu iz dobiti ostvarene između ostalog iz višemilionskih depozita Federacije, Kantona, Općina i Javnih preduzeća.
Uzmimo samo sljedeće cifre.
Samo Vlada FBiH godišnje potroši preko 6 miliona KM po osnovu zakupa poslovnog prostora. Od toga najmanje oko milion KM se godišnje plati privatnoj firmi Unipromet d.d.
O troškovima zakupa na drugim nivoima vlasti da ne govorimo (npr. državne institucije oko 9 mio KM godišnje), o kupovinama nekretnina od strane profitabilnih javnih preduzeća takođe (35 mio KM BH Telekom za OKI)
Fascinantan je nemar, neznanje ili kriminalna energija, šta god, sa kojim se izabrani, imenovani ili postavljeni dužnosnici odnose prema novcu i imovini građana.
ostavimo po strani činjenice da se ovih cca. 1.500 m2 na najatraktivnijoj lokaciji u državi prodaje u momentu izrazito niskih cijena na tržištu nekretnina.
Zaboravimo i to da kupac-privatna firma realizuje kupovinu iz dobiti ostvarene između ostalog iz višemilionskih depozita Federacije, Kantona, Općina i Javnih preduzeća.
Samo Vlada FBiH godišnje potroši preko 6 miliona KM po osnovu zakupa poslovnog prostora. Od toga najmanje oko milion KM se godišnje plati privatnoj firmi Unipromet d.d.
O troškovima zakupa na drugim nivoima vlasti da ne govorimo (npr. državne institucije oko 9 mio KM godišnje), o kupovinama nekretnina od strane profitabilnih javnih preduzeća takođe (35 mio KM BH Telekom za OKI)
Fascinantan je nemar, neznanje ili kriminalna energija, šta god, sa kojim se izabrani, imenovani ili postavljeni dužnosnici odnose prema novcu i imovini građana.
-
zippoo87
#20807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
naravno...to i jest jedina svrha vlasti zadnjih 10ak godinakluz franjo wrote:http://www.klix.ba/biznis/bbi-banka-kup ... /150227013
da zakljucimo...da je recimo vlada kupila ovu zgradu...za samo pola iznosa koji izdvaja za godisnju rentu...osigurala bi sebi prostorije ,plus sto bi ogroman novac ostao za druge svrhe...jer ni u narednim godinama ne bi placali rentu
sve goli kriminalci na vlasti
-
kox
#20808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao što napisah, samo je pitanje šta neko želi da postigne.zippoo87 wrote:mislim da je vrlo neumjesno porediti poslanika NSa i poslanika BOSSa,Radeljasakox wrote:@permanapermani: Druže, potpisao bih većinu stvari koje si napisao u zadnjih par postova na ovoj temi. Medjutim, to što NS ima 1, 3 ili 5 poslanika ne bi trebao biti vječni izgovor zašto nešto ne mogu uraditi. I pod 'nešto uraditi' ne mislim na pisanje stranačkih saopštenja i davanje intervjua. Ali za to se moraju praviti dogovori, ulaziti u koalicije, trgovati podrškom za neke druge stvari kako bi se 'proguralo' ono za šta su im birači dali glasove. Ukratko, baviti se politikom. Šta se sve može uraditi sa jednim ili dva poslanika je odličan primjer Radeljaš, samo je pitanje šta neko želi da postigne.
drugo,Radeljas ne bi dobio nikada to sto je dobio,da nije onakav...on je bio izlozen javnosti i na udaru,dok su se u pozadini radile stvari koje niko ne zna...on je bio paravan
poslanik NSa nikada ne bi radio onako nesto kao Radeljas...mislim,bas lose poredjenje
-
Novak20
#20809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pravo je pitanje zašto glasači ne žele ovakvoj stranci dati glasove za dovoljan broj mandata da nešto konkretno uradi i pomete dokazanu bandu.kox wrote:@permanapermani: Druže, potpisao bih većinu stvari koje si napisao u zadnjih par postova na ovoj temi. Medjutim, to što NS ima 1, 3 ili 5 poslanika ne bi trebao biti vječni izgovor zašto nešto ne mogu uraditi. I pod 'nešto uraditi' ne mislim na pisanje stranačkih saopštenja i davanje intervjua. Ali za to se moraju praviti dogovori, ulaziti u koalicije, trgovati podrškom za neke druge stvari kako bi se 'proguralo' ono za šta su im birači dali glasove. Ukratko, baviti se politikom. Šta se sve može uraditi sa jednim ili dva poslanika je odličan primjer Radeljaš, samo je pitanje šta neko želi da postigne.
Ne vidim ovde problem do NS nego do karaktera glasača, da ne kažem naroda koji strpljivo trpi ovo karanje u mozak već 23 godine.
-
kluz franjo
#20810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zamislimo da svaki dan šalješ nekog u prodavnicu sa 5 maraka da ti kupi 2 hljeba i 2 mlijeka, a on se svaki dan vrati sa jednim hljebom i mlijekom, a ostatak novca je a)izgubio, b) potrošio u kladionici c) poklonio nekom, jer mu je ovaj rekao da je lijep d) dao haveru da ovaj potroši u kladionici e) potrošio u kafiću...zippoo87 wrote:naravno...to i jest jedina svrha vlasti zadnjih 10ak godinakluz franjo wrote:http://www.klix.ba/biznis/bbi-banka-kup ... /150227013
da zakljucimo...da je recimo vlada kupila ovu zgradu...za samo pola iznosa koji izdvaja za godisnju rentu...osigurala bi sebi prostorije ,plus sto bi ogroman novac ostao za druge svrhe...jer ni u narednim godinama ne bi placali rentu
sve goli kriminalci na vlasti
Pa da ti je dijete, šesti dan bi našao nekog drugog da ti ide u granap ili bi te strpali u ludaru. Ali očigledno ovaj vrlo jednostavan primjer ne fercera na izborni dan.
-
The BEN10
#20811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dakle, ipak se radi o nedostatku kulture i nedostatku tolerancije prema drugom i drugačijem. Inače, u srednjem su vijeku zbog drugačijih stavova ljudi završavali na lomači - da bi imati takvu moć, jelda?zippoo87 wrote:"prijatelju"...istina vecinom nije lijepa,ali je prvi korak ka ozdravljenjuThe BEN10 wrote:Mutavcima zoveš i bližnje, ili ti samo ponekad dođe da svoju nekulturu i frustriranost ispoljavaš ovako anonimno?zippoo87 wrote:to samo govori da smo mi zemlja mutavih ,neobrazovanih ljudi,koji ne gledaju ko je ko i sta nudi,nego se vode nekim najnizim strastima (citaj lanc paketom,cevapima,izvornom muzikom) prilikom glasanja (umjesto da biraju,oni glasaju po naredjenju)
- lerdi
#20812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pravo je pitanje šta je NS konkreno uradio da bi te glasače privukao. Da bi privukao neku masu moraš ti prvi nešto da uradiš a ne da očekuješ od njih da ti tek tako dadnu povjerenje. U tome i jeste problem NS-a. Kontaju da je njihova pojava i više nego dovoljna što opet govori više o njima nego o narodu. Peđu bi izbacio iz ove priče, ali nažalost on ispada samo izuzetak koji potvrđuje pravilo.Novak20 wrote:Pravo je pitanje zašto glasači ne žele ovakvoj stranci dati glasove za dovoljan broj mandata da nešto konkretno uradi i pomete dokazanu bandu.kox wrote:@permanapermani: Druže, potpisao bih većinu stvari koje si napisao u zadnjih par postova na ovoj temi. Medjutim, to što NS ima 1, 3 ili 5 poslanika ne bi trebao biti vječni izgovor zašto nešto ne mogu uraditi. I pod 'nešto uraditi' ne mislim na pisanje stranačkih saopštenja i davanje intervjua. Ali za to se moraju praviti dogovori, ulaziti u koalicije, trgovati podrškom za neke druge stvari kako bi se 'proguralo' ono za šta su im birači dali glasove. Ukratko, baviti se politikom. Šta se sve može uraditi sa jednim ili dva poslanika je odličan primjer Radeljaš, samo je pitanje šta neko želi da postigne.
Ne vidim ovde problem do NS nego do karaktera glasača, da ne kažem naroda koji strpljivo trpi ovo karanje u mozak već 23 godine.
- PapakizSarajeva
#20813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
lerdi wrote: .
..
...
Pravo je pitanje šta je NS konkreno uradio da bi te glasače privukao. Da bi privukao neku masu moraš ti prvi nešto da uradiš a ne da očekuješ od njih da ti tek tako dadnu povjerenje. U tome i jeste problem NS-a. Kontaju da je njihova pojava i više nego dovoljna što opet govori više o njima nego o narodu. Peđu bi izbacio iz ove priče, ali nažalost on ispada samo izuzetak koji potvrđuje pravilo.
Upravo tako drug, s tim jos sto pojedinci iz NS svojom arogancijom prevazilaze cak i Zlaju Lagumasa ...
-
zippoo87
#20814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
tipicno KRATKO PAMCENJE bih glasacalerdi wrote:Pravo je pitanje šta je NS konkreno uradio da bi te glasače privukao. Da bi privukao neku masu moraš ti prvi nešto da uradiš a ne da očekuješ od njih da ti tek tako dadnu povjerenje. U tome i jeste problem NS-a. Kontaju da je njihova pojava i više nego dovoljna što opet govori više o njima nego o narodu. Peđu bi izbacio iz ove priče, ali nažalost on ispada samo izuzetak koji potvrđuje pravilo.Novak20 wrote:Pravo je pitanje zašto glasači ne žele ovakvoj stranci dati glasove za dovoljan broj mandata da nešto konkretno uradi i pomete dokazanu bandu.kox wrote:@permanapermani: Druže, potpisao bih većinu stvari koje si napisao u zadnjih par postova na ovoj temi. Medjutim, to što NS ima 1, 3 ili 5 poslanika ne bi trebao biti vječni izgovor zašto nešto ne mogu uraditi. I pod 'nešto uraditi' ne mislim na pisanje stranačkih saopštenja i davanje intervjua. Ali za to se moraju praviti dogovori, ulaziti u koalicije, trgovati podrškom za neke druge stvari kako bi se 'proguralo' ono za šta su im birači dali glasove. Ukratko, baviti se politikom. Šta se sve može uraditi sa jednim ili dva poslanika je odličan primjer Radeljaš, samo je pitanje šta neko želi da postigne.
a sta to rade SDA,SDP;DF...pa privlace "narodne mase"...osim cevapa,igranki i sijela ?
DF obeca sve osim koaliranja sa SDA i upravo im je to bio prvi potez
u TK,svi pricali kako ce smanjiti potrosnju...prvi potez SDA i DF i ostalih je pvoecanje plata
znaci to su te stvari koje "RADE" za nasu dobrobit ??
kakva zamjena teza...nevjerovatno je sta sve ljudi ovdje nece napisati
upravo najveci problem bh drustva je bh drustvo,znaci mi sami sebi...a upravo iz razloga sto nismo puno inteligentni i sto se zaboravljaju dogadjaji od 2-3 mjeseca...cuj SDA nesto radi hahahah
e boze...moram se izgleda iskljuciti...
Last edited by zippoo87 on 27/02/2015 14:14, edited 1 time in total.
-
Novak20
#20815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS ili nekoj drugoj manjoj stranci, nebitno, je preostalo jedino da organizuje koridu ili javno samospaljivanje na Koševu i/ili Grbavici pa da privuče glasače koji imaju nepogrješivi instinkt da ne izađu na izbore ili da glasaju za dokazano kriminogene političare i stranke.PapakizSarajeva wrote:lerdi wrote: .
..
...
Pravo je pitanje šta je NS konkreno uradio da bi te glasače privukao. Da bi privukao neku masu moraš ti prvi nešto da uradiš a ne da očekuješ od njih da ti tek tako dadnu povjerenje. U tome i jeste problem NS-a. Kontaju da je njihova pojava i više nego dovoljna što opet govori više o njima nego o narodu. Peđu bi izbacio iz ove priče, ali nažalost on ispada samo izuzetak koji potvrđuje pravilo.
Upravo tako drug, s tim jos sto pojedinci iz NS svojom arogancijom prevazilaze cak i Zlaju Lagumasa ...
Bilo kako bilo, super nam je 'vako.
-
Pedja Kojovic
#20816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tesko je i opisati kolicinu frustracije koju u meni izazivaju komentari o malenkosti, o Sarajevo-centricnosti, o elitistickom sindromu Nase stranke.
Ta frustriranost je dodatno pojacana shvatanjem, barem mojim, da u svakoj ovoj "optuzbi" ima barem zrnce istine.
To da NS-a nije "biro za zaposljavanje" poput drugih partija, da uglavnom trazi rad, a pruza malo prakticnih povlastica i da, zbog pojedinih, ja bih rekao, radikalno - za nase prilike - liberalnih stavova (kada su u pitanju gradjanska i ljudska prava manjinskih grupai pojedinaca) su objasnjenja koja mogu posluziti kao izgovori ali nemaju tu ubjedljivost.
Takodje, moj osjecaj je da su ljudi mozda i spremni uloziti svoje vrijeme i trud ukoliko vjeruju da ce "nagrada" (recimo,pobjeda na izborima, ulazak u vlast itd.) stici brzo. Par mjeseci, najvise godinu dana. Ali ako im se cini da dostizanje cilja zahtijeva dugogodisnji predani rad osjecaju da je to gubljenje vremena, odnosno, uzaludan posao.
Nekoliko puta sam pisao i govorio, a najvise na ovom forumu, da mi se cini da nisam za politiku.
Jednostavno, receno. Ja zaista ne bih mogao privatno biti jedno a u politickom, pogotovo, predizborno vrijeme nesto drugo.
Pogotovo ne bih mogao s toliko cinizma "glumiti" svoju politicku ulogu, "spustiti se", kako to kolege iz drugih partija kazu, na "nivo glasaca" bahatim ponasanjem.Meni je neshvatljivo, recimo, da Ivo Tadic, koji me optuzio da napadam cijeli Hrvatski narod - nakon sto sam na sjednici Doma naroda iznio stav NS-a o imenovanju predsjednika FBiH g. Cavara - pridje u pauzi i kaze "Sve si u pravu, potpisujem svaku rijec". (Kao i mnogi clanovi SDA).
Mi, pogotovo Dennis i Albin, nismo lijeni, niti imamo otpor prema provinciji -dapace, svaki put kad izadjem iz Sarajeva "napunim baterije" pozitivnom energijom - i nasi timovi stalno obilaze, Mostar, Bihac, Doboj Istok, Brcko, Banjaluku, Sanski Most, Livno, Zivinice, Gracanicu, Tuzlu, Zenicu, Vares, Visoko...itd. Pokusavamo naci ljude koji dijele nasa uvjerenja i koji su spremni raditi na podizanju opstinskih odbora.
Zapanjujuce je koliko se cesto dogodi da se slazemo oko 99% bitnih stvari ali zbog jedne, vrlo ceste efemerne teme, odustaju.
Mislim, ja razumijem da su teska vremena i da je borba za golu egzistenciju apsolutni prioritet ljudima, ali sam, priznajem, zbunjen njihovom kratkovidoscu. (U najvecem broju slucajeva, nazalost, ljudi pokusavaju angazmanom u NS-u doci u poziciju da rade ono protiv cega se verbalno bore).
Ali kao sto rekoh, sve su to izgovori koji ne mogu zadovoljiti ni mene, a pogotovo ne vas.
Nisam, naravno,nezadovoljan rastom koji imamo.
Mislim da je nas rast "organski", u smislu da se u stranku uclanjuju ljudi koji zaista zele biti u NS-u, a ne ljudi koji - kao sto je vecinom bio slucaj na samom pocetku - koji time izrazavaju protest protiv partije ciji su clanovi do tada bili.
U svakom slucaju, potpuno smo otvoreni za razumne sugestije kako da poboljsamo rad i kako da NS zazivi i u drugim sredinama van Sarajeva.
p.k.
Nebrojeno se puta nadjem u situaciji da kazem nesto popularno i nerelano i da se oslonim na ociglednu kratkocu pamcenja birackog tijela.
Mozda bih i volio da to mogu i umijem uraditi, ali ne mogu.
Ako je cijena za to malenkost stranke kojoj pripadam, ja sam ok s tim.
Ta frustriranost je dodatno pojacana shvatanjem, barem mojim, da u svakoj ovoj "optuzbi" ima barem zrnce istine.
To da NS-a nije "biro za zaposljavanje" poput drugih partija, da uglavnom trazi rad, a pruza malo prakticnih povlastica i da, zbog pojedinih, ja bih rekao, radikalno - za nase prilike - liberalnih stavova (kada su u pitanju gradjanska i ljudska prava manjinskih grupai pojedinaca) su objasnjenja koja mogu posluziti kao izgovori ali nemaju tu ubjedljivost.
Takodje, moj osjecaj je da su ljudi mozda i spremni uloziti svoje vrijeme i trud ukoliko vjeruju da ce "nagrada" (recimo,pobjeda na izborima, ulazak u vlast itd.) stici brzo. Par mjeseci, najvise godinu dana. Ali ako im se cini da dostizanje cilja zahtijeva dugogodisnji predani rad osjecaju da je to gubljenje vremena, odnosno, uzaludan posao.
Nekoliko puta sam pisao i govorio, a najvise na ovom forumu, da mi se cini da nisam za politiku.
Jednostavno, receno. Ja zaista ne bih mogao privatno biti jedno a u politickom, pogotovo, predizborno vrijeme nesto drugo.
Pogotovo ne bih mogao s toliko cinizma "glumiti" svoju politicku ulogu, "spustiti se", kako to kolege iz drugih partija kazu, na "nivo glasaca" bahatim ponasanjem.Meni je neshvatljivo, recimo, da Ivo Tadic, koji me optuzio da napadam cijeli Hrvatski narod - nakon sto sam na sjednici Doma naroda iznio stav NS-a o imenovanju predsjednika FBiH g. Cavara - pridje u pauzi i kaze "Sve si u pravu, potpisujem svaku rijec". (Kao i mnogi clanovi SDA).
Mi, pogotovo Dennis i Albin, nismo lijeni, niti imamo otpor prema provinciji -dapace, svaki put kad izadjem iz Sarajeva "napunim baterije" pozitivnom energijom - i nasi timovi stalno obilaze, Mostar, Bihac, Doboj Istok, Brcko, Banjaluku, Sanski Most, Livno, Zivinice, Gracanicu, Tuzlu, Zenicu, Vares, Visoko...itd. Pokusavamo naci ljude koji dijele nasa uvjerenja i koji su spremni raditi na podizanju opstinskih odbora.
Zapanjujuce je koliko se cesto dogodi da se slazemo oko 99% bitnih stvari ali zbog jedne, vrlo ceste efemerne teme, odustaju.
Mislim, ja razumijem da su teska vremena i da je borba za golu egzistenciju apsolutni prioritet ljudima, ali sam, priznajem, zbunjen njihovom kratkovidoscu. (U najvecem broju slucajeva, nazalost, ljudi pokusavaju angazmanom u NS-u doci u poziciju da rade ono protiv cega se verbalno bore).
Ali kao sto rekoh, sve su to izgovori koji ne mogu zadovoljiti ni mene, a pogotovo ne vas.
Nisam, naravno,nezadovoljan rastom koji imamo.
Mislim da je nas rast "organski", u smislu da se u stranku uclanjuju ljudi koji zaista zele biti u NS-u, a ne ljudi koji - kao sto je vecinom bio slucaj na samom pocetku - koji time izrazavaju protest protiv partije ciji su clanovi do tada bili.
U svakom slucaju, potpuno smo otvoreni za razumne sugestije kako da poboljsamo rad i kako da NS zazivi i u drugim sredinama van Sarajeva.
p.k.
Nebrojeno se puta nadjem u situaciji da kazem nesto popularno i nerelano i da se oslonim na ociglednu kratkocu pamcenja birackog tijela.
- Banksy
#20817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za p.k.
Primjećujem da imaš ružan običaj da mahalaš svoje kolege (Budumir, Čardžić, Tadić) i prepričavaš vaše razgovore obavljene u povjerenju. Koliko god možda podržavala tvoju političku opciju, a njihovu ne, nalazim to, nekako, niskim i nepristojnim.
Nego, kad već spominješ i druge, članove SDA (Kao i mnogi clanovi SDA) red je sad da nam kažeš i njihova imena, zar ne?
Primjećujem da imaš ružan običaj da mahalaš svoje kolege (Budumir, Čardžić, Tadić) i prepričavaš vaše razgovore obavljene u povjerenju. Koliko god možda podržavala tvoju političku opciju, a njihovu ne, nalazim to, nekako, niskim i nepristojnim.
Nego, kad već spominješ i druge, članove SDA (Kao i mnogi clanovi SDA) red je sad da nam kažeš i njihova imena, zar ne?
-
kakonako
#20818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ono,kad mahulasa nekom kaze da "mahala"...jos bi i koji trac oko SDA.Naravno da je P.K. principijelan i samokritican i svjestan svojih "nedostataka" za ovdasnju politiku.
- Banksy
#20819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Što, nije problem cinkati marginalce, ali u SDA se ne smije dirnuti?
''Trač'' prenosi Peđa, ne ja.
Izvinjavam se Peđi ako je ''mahalaš'' prejak izraz, neka bude onda da ogovaraš.
''Trač'' prenosi Peđa, ne ja.
Izvinjavam se Peđi ako je ''mahalaš'' prejak izraz, neka bude onda da ogovaraš.
- Ridjobrki
#20820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"Sestro Hajro, što ti voliš mahalati... To ti je jako ružno, ali - dina ti - s kim se viđa ona Zejna Mahmutova?"
- Banksy
#20821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sestro Hajro kad već mahalaš sirotu Muliju, mahalaj i Zejnu Mahmutovu, nema veze što joj je babo najveći hadžija u selu. 
- Ridjobrki
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#20823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja Kojovic wrote:Tesko je i opisati kolicinu frustracije koju u meni izazivaju komentari o malenkosti, o Sarajevo-centricnosti, o elitistickom sindromu Nase stranke.
p.k.
Zapravo definisali ste suštinu kako politička organizacija treba izgledati i djelovati a meni je kao glasačici još i važna poruka koju nosite. Politička poruka.
Mnogo puta sam (smo) rekla(i) da je fenomenalna stvar ta vaša principijelnost. Meni je žao što mnogi divni , preinteligentni forumaši ne mogu da shvate da je vaša principijelnost oko neulaska u razne forme i oblike vlasti zapravo održavanje izbornog obećanja. To mi govori da ćete također održati izborno obećanje onog trenutka kada zbilja uđete u vlast , da ćete mijenjati retrogradni i mučni sistem u kom živimo. Ne glasam za Vas Peđa zbog vaših obećanja ,već zbog vašeg činjenja i još uvijek mislim da ćete dobro vladati kada za vas bude glasalo 50% + 1 građanin ovog Kantona odnosno kada budete u mogućnosti da formirate kvalitetnu vlast.
Isto tako mi je super vaša odluka da se ni po koju cijenu ne formira vlast sa SDA. SDA smatram za jedinog i isključivog krivca za sav jad,bijedu i čemer ovog dijela Bosne i Hercegovine koji voli i svim srcem se bori za svoju zemlju - za Bosnu i Hercegovinu. Mi smo nažalost kažnjeni i gurnuti u kandže jednog poduhvata koji ste Vi jako dobro definisali i opisali. Kuku nama sa njima , žalim svaki sekund koji sam provela i koji ću provesti u svom životu u kom oni odlučuju indirektno ili direktno o istom odnosno o životima mojih najdražih i o budućnosti moje jedine domovine.
Ta vaša odluka...mi govori da se nisam prevarila. Ne znam da li ste imali politički pritisak ili političke ponude niti me zanima. Sigurna sam da bi prve bile strašne a druge jako zamamne. Pa kredibilitet ovoj Kiflinoj vladi ne mogu nikada dati partijski apartčici nastali u političkoj akademiji SDA niti s brda s dola skupljeni neiživljeni "kadrovi" DF-a koliko joj mogu kredibilitet dati Sabina , Forto i Vi.
Stoga od srca čestitam i zahvaljujem se još jednom što niste podlegli pritisku ili prihvatili ponude to je to.
Isto tako smo mogli pročitati na prethodnim stranama da se analizira članstvo NS-a da se pominju arogancija i šta već sve ne....
Sigurna sam da ljudi koji to kritiziraju i pišu su 100% upravu. Sigruna sam.
Ali sam također sigurna da VEĆINA članova Naše Stranke , djeluje , i razmišlja baš kao i vi Peđa. Jer da nije tako , Naša Stranka bi pala na još milion malih "testova" dosada...a eto nije...iako ste imali izlete : Ćudić , Haverić , povećanja plata u Centru , obdaništa o kojima piše Vječiti....
Nisam Vas džaba upitala Peđa da li ćete biti kandidat za Predsjednika stranke? Ako se kandidujete i ako pobijedite to će mi reći da VEĆINA tamo kod Vas misli , radi i govori onako kao Vi. Naravno ne zbog kulta ličnosti , vi ste reprezent svega onoga kako političar teba djelovati i što je još važnije kakvu politiku VODITI....to bi mi reklo Peđa da je klima i organizacija kod Vas , zdrava....
Zato sam Vas to pitala....
I da...jako mi je žao što NS ima samo tri predstavnika u SKS....sa sedam,osam to bi već bilo.....dobro , ovako nama vrijeme prolazi a vi ćete valjda nekada narasti....samo ne bih voljela da to nekada ne postane nevažno....
Srdačno Vas pozdravljam.
-
kox
#20824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vjerovatno u njoj ne vide kapacitet za pozitivne promjene. Možda je to tačno, možda nije, iskreno nemam pojma jer nemam niti jedan pokazatelj da o tome sudim. Zadnji konkretan potez Naše Stranke kojeg se sjećam je uskraćivanje podrške SDP-u u gradskom vijeću Sarajeva za kupovinu tadašnje ntv 99 kako bi od nje napravili nekakvu televiziju gradske uprave, a to je bilo prije nekih 5-6 godina. Možda su još nešto uradili nakon toga a da se ja toga ne sjećam i unaprijed se izvinjavam ako je tako. Pa meni je fenomen da se neko iz NS-a na ovoj temi prije par mjeseci hvalio tim kako su imali ne znam koliko inicijativa u čini mi se opštinskom vijeću Novog Sarajeva ali ni jedna nije dobila podršku ostalih vijećnika. I to je valjda trebao biti pokazatelj neprepoznatog vizionarstva. Pa velika većina građana može u pola dana i noći predložiti 5 mjera koje bi ovu zemlju preporodile, od smanjenja administracije i ukidanja entiteta pa nadalje ali sprovesti to je problem. I u tome je za mene bit politike, ne samo u lijepoj priči.Novak20 wrote:Pravo je pitanje zašto glasači ne žele ovakvoj stranci dati glasove za dovoljan broj mandata da nešto konkretno uradi i pomete dokazanu bandu.kox wrote:@permanapermani: Druže, potpisao bih većinu stvari koje si napisao u zadnjih par postova na ovoj temi. Medjutim, to što NS ima 1, 3 ili 5 poslanika ne bi trebao biti vječni izgovor zašto nešto ne mogu uraditi. I pod 'nešto uraditi' ne mislim na pisanje stranačkih saopštenja i davanje intervjua. Ali za to se moraju praviti dogovori, ulaziti u koalicije, trgovati podrškom za neke druge stvari kako bi se 'proguralo' ono za šta su im birači dali glasove. Ukratko, baviti se politikom. Šta se sve može uraditi sa jednim ili dva poslanika je odličan primjer Radeljaš, samo je pitanje šta neko želi da postigne.
-
kakonako
#20825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zakuca tricu ridji brko,a mahalusa se jos nije uhavizala!Ridjobrki wrote:"Sestro Hajro, što ti voliš mahalati... To ti je jako ružno, ali - dina ti - s kim se viđa ona Zejna Mahmutova?"