"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
drug_profi

#20801 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

U tom slucaju dajem zmigavac na tu stranu da ovaj iza mene zna sta sam naumio. Uglavnom me skontaju. Jednom jedan nije pa smo se morali malo potuć. :mrgreen: Našao i ja manjeg od sebe. :mrgreen:

Šalim se, bilo je blizu, ali se lik vratio nazad u auto i pomakao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20802 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

to su ta ulična pravila koja je neko smislio u hodu pa se to proširilo
ne znam jeste li ikad kao djeca izmislili neki glupi vic koji je kasnije proširen u raji i šire...

e to je ovo sa sva 4

:D
hellhammer

#20803 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hellhammer »

Black swan wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:nepisano pravilo je kad upalis sva 4 onda je to stealth mode,mozes stati gdje god pozelis...
to znam
to
i
zahvala

kad ga pustiš da se uključi

ali ima i bočno parkiranje unazad pa to upali da mu se ne približiš jer on mora proći prazno mjesto za duzinu auta da se vrati u rikverc

ima li kakav clanak u zakonu u vezi s tim da kaže ako neko upali sva četiri čekaj :D dok se ne parkira

imao sam dijalog s jednim koji je tako upalio trubim ja njemu on meni :D

reko pasa ne mogu ja desifrirati sto si planirao ( kontao sam da želi izbaciti djevojku na ulicu nakon što je poljubi a on prebacio ruku na drugo sjedište da krene u rikverc :mrgreen: )

i on meni pravilo je da se sa sva 4 parkiraš ( da se ja sklonim)

reko paša koja ba pravila
:mrgreen:
Ja samo desni ako parkiram u desnu stranu, ubacim u rikverc i po gasu a ti bajo kontaj sta hocu uradit, da vidis kako onda bjeze nazad. Jednom sam policisko auto tako zvekno pokusavajuci se uparkirati. Kuka glavu cuva
drug_profi

#20804 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Najednostavnije je da ne bude nesporazuma stati kraj mjesta sa desnim zmigavcem (ako ces desno parkiranje). I kad onaj iza tebe stane pomaknes se naprijed koliko treba da udjes fino.
To ne moze da ne skonta. Ako se pribije opet, znaci trazi frku. Do tebe je da mu je das ili ne.
Norm

#20805 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Norm »

...e tu moram pohvalit Zenicu, nikad ama bas nikad nije bilo problema, barem meni a i ja prema drugima :D , da kada prodju bocno parking mjesto i daju desni zmigavac, ubace u voznju unazad, svi kontaju sta hoce/s i nema frke... :thumbup:
Sodom1

#20806 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sodom1 »

Sta u Sa ovi zaostali? :lol: :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20807 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Sodom1 wrote:Sta u Sa ovi zaostali? :lol: :lol:
Tako ispade. :mrgreen:
Norm

#20808 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Norm »

konektovan wrote:
Tako ispade. :mrgreen:
To vi rekoste... :D
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#20809 Re: "Majstori" parkiranja

Post by liaar »

Ja ne znam gdje vi svi nervozni vozite, ja tako kad paralelno parkiram na ulicu, dovoljno da upalim sva 4, jer je vozač iza mene vjerovatno vidio da sam upalio sva 4, i autom se pomjerio maximalno lijevo/desno do reda gdje je parking i do parking mjesta, niko nikad nije zucnuo, a nisam zajeban lik, samo glavat :D
drug_profi

#20810 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Ma to se sve nesto lijepi na karambolku, jal retardirano, jal bezobrazno... izluđen svijet svakako.
tempuser

#20811 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Ima li gore stvari kad hoces da se rikvercom (a kako drugacije) paralelno parkiras na regularno parking mjesto, a debil ti se zalijepi za guzicu????
hellhammer

#20812 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hellhammer »

tempuser wrote:Ima li gore stvari kad hoces da se rikvercom (a kako drugacije) paralelno parkiras na regularno parking mjesto, a debil ti se zalijepi za guzicu????
Kuka je zakon, kad se nabije onda neka objasnjava zasto se nabio
konektovan

#20813 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

tempuser wrote:Ima li gore stvari kad hoces da se rikvercom (a kako drugacije) paralelno parkiras na regularno parking mjesto, a debil ti se zalijepi za guzicu????
Oko toga se vodi polemika, kako onom iza dati pravi znak da se hocu uparkirati?! :mrgreen:
holowey

#20814 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

konektovan wrote:
Oko toga se vodi polemika, kako onom iza dati pravi znak da se hocu uparkirati?! :mrgreen:
vozim, ugledam slobodno mjesto, migalec prema slobodnom mjestu, krenem nosom a onda se vratim na ulicu i ubacim u rikverc... valjda je dovoljan znak da hocu da se parkiram na to mjesto :D
konektovan

#20815 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

holowey wrote:
konektovan wrote:
vozim, ugledam slobodno mjesto, migalec prema slobodnom mjestu, krenem nosom a onda se vratim na ulicu i ubacim u rikverc... valjda je dovoljan znak da hocu da se parkiram na to mjesto :D
Svakodnevno sam u toj situaciji a i cesto gledam druge, kako im se ljudi zalijepe na karambolku, i pored uoaljenog zmigavca. Naravno da ima i onih koji prate situaciju i ostave dovoljno prostora, al' mensecini takvih je vrlo malo. :mrgreen:
tempuser

#20816 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

konektovan wrote:
Prvo nacinom voznje tj smanjenom brzinom dajem doznanja da trazim parking mjesto.
Drugo, kad ugledam mjesto, a jos uvijek je mjesto ispred tebe das zmigavac.
Trece, ako procjenim da imam majmuna iza ledja onda se u tom trenutku i zaustavim (da zaustavim i njega).
Cetvrto, tek onda polako prodjem ispred parking mjesta ali tako da uhvatim sto bolji ugao da se parkiram u rikverc.
Ako iz prva 3 koraka majmunu nije bilo jasno sta mi je namjera pa se zalijepo za guzicu onda nalegnem na sirenu i nema tog Boga koji bi me natjerao da odustanem.
nepass1

#20817 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

konektovan wrote:
Pa ako vozis a sa desne strane parking, vidis slobodno mjesto, usporis i primaknes se desno parkiranim autima. Ako tad ne skonta debil je
azdralovic

#20818 Re: "Majstori" parkiranja

Post by azdralovic »

nepass1 wrote:
konektovan wrote:
Pa ako vozis a sa desne strane parking, vidis slobodno mjesto, usporis i primaknes se desno parkiranim autima. Ako tad ne skonta debil je
napravismo nauku oko parkiranja... ako se i zalijepi kad vidi rikverc svjetla valjda mu svane sta hocu... nije mi se jos desilo da se neko ne pomjeri
drug_profi

#20819 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Jest, ali njemu se zalijepio jos jedan ko i on, pa niko ni da mrdne, svi trube jebu majke...
530i

#20820 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 530i »

Paljenje 4 žmigavca prilikom parkiranja meni je znak da je za volanom debil.
4 žmigavca služe da upozore na neku nepredviđenu, hitnu okolnost. Kod parkiranja je dovoljan lijevi ili desni, shodno potrebi.
holowey

#20821 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

kad god krenem u rikverc ukljucim sva cetiri...samim tim sto se krecem u rikverc, to je nepredvidjena okolnost na putu :D
Sodom1

#20822 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sodom1 »

Znaci pravi se nauka s parkiranjem kao neki dan sto ste pravili nauku sa sipanjem goriva :lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#20823 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

Sodom1 wrote:Znaci pravi se nauka s parkiranjem kao neki dan sto ste pravili nauku sa sipanjem goriva :lol: :lol: :lol:
pa rekoh ja, sve ti je kod nas kvantna fizika :bih:
beni-bu-man

#20824 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

holowey wrote:kad god krenem u rikverc ukljucim sva cetiri...samim tim sto se krecem u rikverc, to je nepredvidjena okolnost na putu :D
tako se uci i na polaganju
al-em

#20825 Re: "Majstori" parkiranja

Post by al-em »

530i wrote:Paljenje 4 žmigavca prilikom parkiranja meni je znak da je za volanom debil.
4 žmigavca služe da upozore na neku nepredviđenu, hitnu okolnost. Kod parkiranja je dovoljan lijevi ili desni, shodno potrebi.
znaci medju hiljadama i hiljadama kretena u saobracaju, nekulture i bahatosti, ubistava na cestama, tebi bas to smeta
Locked