Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skenderija04 wrote:To bi bilo to. Veceras se vidjelo gdje je trenutno Barcelona u poredjenju sa najboljim. Ako se izanalizira kako treba izvuci ce se i pravi zakljucci. Glupo je veceras praviti bilo kakve duboke analize. Ljeto ce biti jako bitno. Sad neka zatvore ligu i neka proslave plodove rada od septembra do januara. Da vidimo i Vilanovin autoritet i Rosellov karakter. Do sada se surfalo na valu koji su pokrenuli Laporta i Pep. Inercija je zavrsena i sada treba ponovo poeti. Imaju srece da nije sve sruseno i na baza postoji. Rezultatski ce sezona uspjesno zavrsiti ali utisak je grozan.
Losa transfer politika,npr meni nikad nece biti jasno kako se moglo dati 40 miliona za Cesca,a odbrana hafifna,a ima se talenat poput Alcantare recimo.Mozda se mislilo da ce Puyol vjecno igrati na vrhunskom nivou bez povreda.Na tih 40 miliona da su dodali jos 5 pa doveli Thiago Silvu.Drugo igra Barce je manje vise procitana i preveliko oslanjanje na Messija bez rezervnog plana tesko pije vodu nad ozbiljnim ekipama kakav je Bayern.Meni licno Barca je najljepsi fudbal igrala za vrijeme Ronaldinja, Eto-a Deca.Mnogo direktniji fudbal je Barca tada igrala bez prevelikog zadrzavanja lopte sa mnogo vise dijagonalnih lopti.Kao sto rece Barci treba velika rekonstrukcija ekipe sa najvise akcenta na odbranu.
Komplet ekipa je bila kriminalna u oba meca, bezveze je sad izdvajati pojedince....zapravo odigrali su samo jednu kvalitetnu tekmu na svom nivou ove godine u LP (revanš protiv Milana)....sve ostalo je za zaborav.
sargon wrote:
Hajd se sad vadi, a ostadoste vrlo vjerovatno bez ijednoga trofeja u sezoni Kup možda...
Samo se zanosite tom ligom. Niste ove godine ozbiljniju ekipu dobili. Hebes i ligu, bolje biti drugi nego se ovako obrukat.
Tika Taka je postala sinonim za sprdanciju. Da nemate Messija, vi bi iz lige ispali.
Samo da odgovorim Skenderiji, nedavno smo imali jednu pricu o klauzulama.
Rekoh da u Njemackoj zavisi od tima do tima ima li igrac klauzulu u ugovoru ili ne, evo ti recimo odgovor Rummeniggea, dosta govori o jacini i velicini kluba: "Ne, Goetze nece kod nas imati nikakvu klauzulu. Naravno pokusali su je ubaciti u ugovor, ali mi smo striktno to odbili, jer mi postavljamo uslove."
fixer wrote:
Samo se zanosite tom ligom. Niste ove godine ozbiljniju ekipu dobili. Hebes i ligu, bolje biti drugi nego se ovako obrukat.
Tika Taka je postala sinonim za sprdanciju. Da nemate Messija, vi bi iz lige ispali.
E sad ga i ti vala pretjerujesh, da ne kazhem shta gore/vishe.
svaki covijek kad je malo bolje i objektivnije razmislio nije mogao vjerovati da bi Barca mogla veceras neki preokret napraviti,ali svako je vjerovao u tu neki mocnu,misticnu Barcelonu koja u vaznim trenutcima moze svakoga oboriti.
ispostavilo se kao spuzva koja ne pije vodu....svi koji su pratili Barcu ove godine znaju da nisu na nivou,ali su sve svi opet nadali.....to samo govori koliki utisak je Barca ostavila nad nama ovi zadnji godina.
nadamo se novom pocetku sljedece sezone
fixer wrote:
E sad ga i ti vala pretjerujesh, da ne kazhem shta gore/vishe.
Halo, najgora ekipa ikad u polufinalu. Nije malo to postici. Tesko kad ce se desiti da gora ekipa zaluta u polufinale.
Šta im počiniše. Nije bruka ispasti od ovakvog Bayerna i ovog kozmičkog fudbala, al biti nagužen 7-0 jest. Guardiola nikad nije izgubio više od 2 razlike, a Tito u 7 dana priređuje multi-potope. Ova utakmica se može zaboraviti zbog deficita s kojim se u nju ušlo, ali neke ključne utakmice krajem sezone je amaterski pripremio, nije znao odgovoriti gotovo uvijek istim problemima koje je susretao. RM 2x, Milan prva, PSG druga, Bayern prva. Ostavlja dojam da nije siguran šta radi a i nema onaj Guardiolin šlif da promijeni ritam utakmice (bilo na bolje ili na gore).
sargon wrote:
Hajd se sad vadi, a ostadoste vrlo vjerovatno bez ijednoga trofeja u sezoni Kup možda...
Znam da svršio od srece, ali ne provaljuj se sa ovim pricama bezveze spamaš temu, a možeš ti to i bolje od ovoga.
skenderija04 wrote:To bi bilo to. Veceras se vidjelo gdje je trenutno Barcelona u poredjenju sa najboljim. Ako se izanalizira kako treba izvuci ce se i pravi zakljucci. Glupo je veceras praviti bilo kakve duboke analize. Ljeto ce biti jako bitno. Sad neka zatvore ligu i neka proslave plodove rada od septembra do januara. Da vidimo i Vilanovin autoritet i Rosellov karakter. Do sada se surfalo na valu koji su pokrenuli Laporta i Pep. Inercija je zavrsena i sada treba ponovo poeti. Imaju srece da nije sve sruseno i na baza postoji. Rezultatski ce sezona uspjesno zavrsiti ali utisak je grozan.
Losa transfer politika,npr meni nikad nece biti jasno kako se moglo dati 40 miliona za Cesca,a odbrana hafifna,a ima se talenat poput Alcantare recimo.Mozda se mislilo da ce Puyol vjecno igrati na vrhunskom nivou bez povreda.Na tih 40 miliona da su dodali jos 5 pa doveli Thiago Silvu.Drugo igra Barce je manje vise procitana i preveliko oslanjanje na Messija bez rezervnog plana tesko pije vodu nad ozbiljnim ekipama kakav je Bayern.Meni licno Barca je najljepsi fudbal igrala za vrijeme Ronaldinja, Eto-a Deca.Mnogo direktniji fudbal je Barca tada igrala bez prevelikog zadrzavanja lopte sa mnogo vise dijagonalnih lopti.Kao sto rece Barci treba velika rekonstrukcija ekipe sa najvise akcenta na odbranu.
Vecinom si u pravu ali nije samo Fabregas tu kriv ali ce zbog svoje kurcobolje i flegme biti lice poraza. Problem je sto su u dvije zadnje godine potrosena 100 miliona i samo je Alba standardni clan prve postave. Ja pratim Barelonu i ne znam kako da gledam na ovu sezonu. Pocetak odlican 18-1-0 prvi dio prvenstva. Niko nikad to nije ostvario a onda pad. Vilanovina bolest? Mozda Ipak, utisak je da taj covjek nema autoritet da poslozi sve ovo. Tek sad vidis zasto je Guardiola otisao. Imaju vremena da se prestroje ali ja ne vidim autoritet (ni trener ni predsjednik) koji bi mogao da stvari vrate na pravi put.Ako se sakriju iza lige , polufinala lige sampiona i Vilanovine bolesti sljedeca sezona bi mogñla biti bolna.
Zmijuga loma wrote:Šta im počiniše. Nije bruka ispasti od ovakvog Bayerna i ovog kozmičkog fudbala, al biti nagužen 7-0 jest. Guardiola nikad nije izgubio više od 2 razlike, a Tito u 7 dana priređuje multi-potope. Ova utakmica se može zaboraviti zbog deficita s kojim se u nju ušlo, ali neke ključne utakmice krajem sezone je amaterski pripremio, nije znao odgovoriti gotovo uvijek istim problemima koje je susretao. RM 2x, Milan prva, PSG druga, Bayern prva. Ostavlja dojam da nije siguran šta radi a i nema onaj Guardiolin šlif da promijeni ritam utakmice (bilo na bolje ili na gore).
Tito će biti nabijen nogom i to neće izletiti kroz vrata, nego kroz prozor pa će negdje drugo priređivati multi-potope.
Koji su najveći debakli Barcelone u Ligi prvaka? Je l' ovo sada najveći debakl?
Ovakva blamaza je bila samo pitanje vremena. I ne treba dijeliti sezonu na septembar-januar, januar-maj ili prije i poslije bolesti Villanove.
Cijela godina je apsolutno ista: Samaranje smijesnih protivnika u Primeri (ali i tu se mogle vidjeti brojne slabosti) i nemoc protiv iole jacih timova i trenera.
Igra ista, jednolicna, bezidejna, kriminalna odbrana, a kako su dolazili jaci protivnici bilo je sve teze:
patnja sa drvosjecama Celtica u grupnoj fazi
pa u 1/8 finala veca patnja sa raspalim Milanom (koji je jaci od Celtica)
pa jos veca patnja u 1/4 sa PSG-om (koji je jaci od Milana)
blamaza protiv Bayerna (koji je jaci od PSG-a)...
Da se ne ponavljam sa izgubljenim dvomecima protiv Reala u sva tri takmicenja.
Osvojena Primera je premija za ovakvu sezonu, ali bi metla trebala zahvatiti i trenera. Svaka cast Tito, posteno si odradio posao, vratio domacu titulu, ali jednostavno nisi kapacitet za nesto vise.
Znam da vas boli, ali nisam ja kriv. Znate se busati u prsa sa nekakvom statistikom, posjed i to. E, pa, statisticki je ova ekipa Barcelone najgora ekipa koja je igrala polufinala LP-a. Kad je Real gubio od Barce 5-0, nije vam smetalo da stavljate slike Pikca sa podignutim petakom u zraku. Ja bi stavio sad jednu prigodnu, ali nemam sliku nekog ko ima 7 prstiju na jednoj ruci.
don vito wrote:Ovakva blamaza je bila samo pitanje vremena. I ne treba dijeliti sezonu na septembar-januar, januar-maj ili prije i poslije bolesti Villanove.
Cijela godina je apsolutno ista: Samaranje smijesnih protivnika u Primeri (ali i tu se mogle vidjeti brojne slabosti) i nemoc protiv iole jacih timova i trenera.
Igra ista, jednolicna, bezidejna, kriminalna odbrana, a kako su dolazili jaci protivnici bilo je sve teze:
patnja sa drvosjecama Celtica u grupnoj fazi
pa u 1/8 finala veca patnja sa raspalim Milanom (koji je jaci od Celtica)
pa jos veca patnja u 1/4 sa PSG-om (koji je jaci od Milana)
blamaza protiv Bayerna (koji je jaci od PSG-a)...
Da se ne ponavljam sa izgubljenim dvomecima protiv Reala u sva tri takmicenja.
Osvojena Primera je premija za ovakvu sezonu, ali bi metla trebala zahvatiti i trenera. Svaka cast Tito, posteno si odradio posao, vratio domacu titulu, ali jednostavno nisi kapacitet za nesto vise.
Problem je sto nece niko nista reci Vilanovi, naprotiv, sakrie se iza njegaa.
fixer wrote:Znam da vas boli, ali nisam ja kriv. Znate se busati u prsa sa nekakvom statistikom, posjed i to. E, pa, statisticki je ova ekipa Barcelone najgora ekipa koja je igrala polufinala LP-a. Kad je Real gubio od Barce 5-0, nije vam smetalo da stavljate slike Pikca sa podignutim petakom u zraku. Ja bi stavio sad jednu prigodnu, ali nemam sliku nekog ko ima 7 prstiju na jednoj ruci.
Evo brate, da te usrećimo do kraja ali imaj i ti mjere....da si navijac Bayern, pa i nekako...provokacije su ti smiješne, zapravo pokušaji.
fixer wrote:Znam da vas boli, ali nisam ja kriv. Znate se busati u prsa sa nekakvom statistikom, posjed i to. E, pa, statisticki je ova ekipa Barcelone najgora ekipa koja je igrala polufinala LP-a. Kad je Real gubio od Barce 5-0, nije vam smetalo da stavljate slike Pikca sa podignutim petakom u zraku. Ja bi stavio sad jednu prigodnu, ali nemam sliku nekog ko ima 7 prstiju na jednoj ruci.
Evo brate, da te usrećimo do kraja ali imaj i ti mjere....da si navijac Bayern, pa i nekako...provokacije su ti smiješne, zapravo pokušaji.
Nista je to. Gdje 505 da postavi kakav gif?
Nisu ovo provokacije. Ja nemam nista s tim sto tebe boli cinjenica da je ovakva Barca zalutala u polufinale.