Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
REDDEVILS wrote: ↑10/01/2025 14:39
Imaju da kupe telemach, a nemaju meni 250 metara optickog kabla da pruze do kuce.
Ko je rekao da nema 250 m optike za uvlacenje?
Ja sam spreman i da platim samo da mi dovedu optiku u kucu.
Direkcija sa Ilidze mi je rekla da nemaju opticki kablova, ali zato imaju za vikendice od politicara
Gornje Vlakovo
cicagorio wrote: ↑16/01/2025 18:59
Onda kažeš da želiš optički priključak i da si spreman da snosiš troškove priključka te proširenja mreže i da ti naprave predračun koliko bi to koštalo. Ako je nadzemni vod, troškovi ne bi trebali biti veliki. Za podzemni nemam pojma iskreno.
Koliko korisnika je spremno da ulozi npr. 1000 KM za uvodjenje optike?
Onda kažeš da želiš optički priključak i da si spreman da snosiš troškove priključka te proširenja mreže i da ti naprave predračun koliko bi to koštalo. Ako je nadzemni vod, troškovi ne bi trebali biti veliki. Za podzemni nemam pojma iskreno.
Evo ima jedan siguran koji je spreman to platiti. Napisao par postova iznad
REDDEVILS wrote: ↑10/01/2025 14:39
Imaju da kupe telemach, a nemaju meni 250 metara optickog kabla da pruze do kuce.
Direkcija sa Ilidze mi je rekla da nemaju opticki kablova, ali zato imaju za vikendice od politicara
Gornje Vlakovo
Dobices 250 m optike 2 vlakna, to je najmanji trosak. A ko ce uvuci tih 250 m od centrale u Vlakovu do tebe? To je najveci dio troska i najtezi dio posla.
ing-ecc wrote: ↑16/01/2025 20:04
Dobices 250 m optike 2 vlakna, to je najmanji trosak. A ko ce uvuci tih 250 m od centrale u Vlakovu do tebe? To je najveci dio troska i najtezi dio posla.
Za sve imate odgovor osim za zadovoljstvo i potrebe korisnika.
Zato su svi pobjegli od vas a ova šugava država će kao i milion puta dosada natjerati sve nas da vama služimo umjesto da je obrnuto jer plaćamo , ZARADIMO PA PLATIMO VAMA.
Evo ja bih 1000 odmah halalio. Nije puno skuplje od starlink opreme.
Ja sam bio i pronašlo se rješenje.
Mislim da bi to samo službeno trebalo biti opcija i da bude javno dostupno da se pošalje zahtjev za predračun za takvo nešto. Ne isplati se BHT-u da radi ali za xxxxx KM možemo uraditi.
ing-ecc wrote: ↑16/01/2025 14:45
Gornje Vlakovo
Pozdrav, da li neko zna da li je moguce vratiti kupljen artikal u BH Telecom-u. Pise na site-u da ima pravo povrata 15 dana za isporuku na adresu.
Ako se nalog napravi u poslovnici (sto nije isto kao webshop) pa onda oni isporuce brzom postom u roku 3 dana (sto je u sustini opet kupovina na daljinu), da li vrijedi to za povrat?
Ako se neko predomisli i zeli vratiti artikal koji nije ni upaljen, jer ne odgovara laptop fizicki zbog velicine i tezine osobi kojoj je kupljen na poklon.
Zer0 wrote: ↑18/01/2025 19:24
Ako se neko predomisli i zeli vratiti artikal koji nije ni upaljen, jer ne odgovara laptop fizicki zbog velicine i tezine osobi kojoj je kupljen na poklon.
Da li je raspakovan?
Zakonom o unutrašnjoj trgovini je određeno da je elektronska trgovina oblik prodaje na daljinu, koja se realizira na način da se robe i usluge nude, naručuju i prodaju preko interneta.
Iz ovoga je zakljucno da ti treba misljenje pravnika. Ti nisi narucio robu putem interneta, vec na salteru.
Bili su tehnicari (sve pohvale momcima) i sredili liniju koliko su mogli, zamjenili ruter stavili ovaj novi(?) zte , veci sa 5G. Bilo je super jedno desetak dana speed test zakucavao na 10MB (ne znam zasto nikad bajt nije isao vise od 10 al' eto), stabilna veza... Medjutim ponovo je brizina otisla dole (i test mjeri otprilike ovih 3.5MB sa svim pogasenim) cesto ruter gubi konekciju iako zeleni lampica nema interneta. Jbg bas ide na zivce.
Zvao bih ja opet 1444 ali vrlo teško mi je da se uganjam sa tehnicarima radi moga radnog vremena.
Adi-g wrote: ↑19/01/2025 16:30
Da li je neko od vas isao u Meksiko? Vidim da imaju travel pakete za SAD Kanadu. Da li ovaj paket za SAD vrijedi i za Meksiko?
Ne vrijedi.
Samo za SAD i Kanadu (i Portoriko kao neuvezanu američku teritoriju).