Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
dpjokala26

#20801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dpjokala26 »

Banksy wrote:Ovo se polako pretvara u komediju ...
komedija? tragikomedija ? il nesto trece? :(
starisalko

#20802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

It_is_a_Leclerc wrote:
"Ja mogu razumjeti Željka Komšića, ali i on treba biti konstruktivniji kako bi se što prije formirala vlast. Zahtjevi Dragana Čovića nisu realni i on bi trebao popustiti jer sjetimo se kako je završio HDZ BiH kada je na prošlim izborima tražio sve pozicije koje pripadaju Hrvatima. I DF i SDA su izašli HDZ-u u susret", rekao je Šepić.
:D
"Ne bih da komentarišem o tome da li ćemo tražiti trećeg partnera jer se nadam da će Komšić promjeniti mišljenje. Ovo bi se svakako moglo odraziti i na kantonalni nivo vlasti, ali mislim da neće. Pozvat ćemo DF da se vrati pregovorima", kazao je Izetbegović.
Slaba vajda od nadanja, dobri moj Bakire. Dajte ponudu, pa da se razmotri. Ljudski i personalno :D
"Ukoliko SDA odluči da ponovo sjednemo za pregovarački sto, onda krećemo ispočetka. Sve dosadašnje kompromisne ponude koje smo nudili zaboravljamo i izlazimo sa novim zahtjevima", navodi Suljagić.
Emir, stari troll :D :izet:
Ne mogu oni ponuditi koliko ZK moze odbiti. Da se nisu pitali oni oko njega koji su se vidjeli na ministarskim pozicijama ZK nikad u ovu koaliciju nebi ni usao
pametolog

#20803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pametolog »

madner wrote: Poprilicno tacno 25%.
Jednostavno, tvrde da njihovih 128058 glasova vrijede jednako kao i HDZovih 118375.

Fer raspodjela na osnovu rezultata bi bila 8:4:4, odnosno 9:4:4 ako se pika mjesto premijera.

SDA naravno moze pokloniti svoje glasove, no za vladu se pikaju jednako i jedni i drugi.
Slazemo se da DF-u posteno pripada 4 ministarstva. Ako SDA odluci da prepusti HDZ dva "svoja", ne razumijem zasto bi to imalo veze sa DF.

Ako platim pice svome prijatelju, ne moram zvati turu cijeloj kafani.
I ako moj komsija vrijedno radi I lijepo zaradi, ne mogu I ja otici u njegovo preduzece I traziti isto, jer eto mi smo komsije.

DF ima svoja cetiri I nek pokazu da su zasluzili te glasove. Ili ce se Komsic I dalje izvlaciti, eto mi bismo nesto napravili, ali nam ne daju. Visegodisnje kukanje I odbrana drzave na rijecima, pa onda povlacenje kad treba uraditi nesto konkretno. Ako glasaci DF misle da je konkretno i korektno povlacenje iz svakog procesa koje je trebao da vodi pod tezim uslovima koji ne garantuju pobjedu, super, eto im DF pa neka se slade sto je SDA tesko. Ali to nam kao narodu I drzavi nece pomoci.
I ja bi bio prvak svijeta u snukeru kad bi ostalim igracima svezali ruke. I malo diplomatije I kulture, ne glumiti g. Dodika I lajati novinarima sve sto se desava iza cetiri zida. To nije lijepo, ni korisno, osim sto je kratkorocno populisticno.
GoldenSpoon

#20804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

hrasno38 wrote:
GoldenSpoon wrote:u potpunosti je jasno da su bakir izetbegovic i SDA najveci neprijatelji Bosne i Hercegovine....
Onaj koji sa puno puno vise radosti ulazi u koaliciju sa strankom koja je razgradjivala, rusila BiH prije 20 godina a i dan danas to pokusava samo drugim sredstvima nego sa strankom na cijem celu je covjek koji je stao u odbranu sveg tog je potpuno isti kao i ovaj koji je rusio. Dakle od danas za mene vise nema razlike izmedju SDA i HDZ-a. Ja mislim da si i rahmetli Alija okrece u kaburu sta mu radi stranka i sin na celu te stranke. Pale su sve maske doduse poodavno ali danas bas onako da bi slijepac vidio. SDA je od danas stranka koja zajedno sa HDZ-om razjebava F BiH a kad im dodamo jos i SNSD eto ekipe za razjebanje komletne BiH. Nikad nisam mogao ni pomisliti dok sam nosao pusku od 92-96 da ce mi SDS postati simaticniji os SDA a u ovom trenutku to jeste!!!!!
ja sam davno napisala na ovom forumu da su ovi iz SDA najveci faktor razgradnje nase domovine jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine a dapace ne bi se libili prodati nas turcima samo da nas poklope jer sve sto rade u ovoj drzavi rade sa tim ciljem da nas sto vise ojade da bi lakse nama upravljali

vjerujem da se sva mudrost politike SDA ogleda u mudima Amira Zukica bivola i kafanske lole Asima Sarajlica

Image
Last edited by GoldenSpoon on 02/03/2015 15:45, edited 1 time in total.
Hafis

#20805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

GoldenSpoon wrote:ko bi slutio da ce se ovako dobro stvari odvijati da DF napusti ove pregovore oko formiranja vlasti u fbih pa da SDA i HDZ naprave novu vladu. da ih konacno sahranimo na izborima 2018 godine jer onda nece imati izgovora za sav kriminal i pljacku koju ce da rade u tom periodu pogotovo ovi kriminalci iz SDA
A što ako se pokažu dobri, ako pokrenu stvar s mtrve, da prostiš točke?
Pa onda na izborima 2018. razvale tek da valja.
dpjokala26

#20806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dpjokala26 »

madner wrote:Sasvim sigurno glasaci DFa nece DFu zamjeriti sto misli da njihovi glasovi nisu manje vrijedni od glasaca HDZa.
mi nismo gradjanska drzava. nije ni df gradjanska stranka,nek se tako i ponasa. jedno su zelje,drugo je stvarnost. :)
Hafis

#20807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Na Čovu se unutar HNS vrši ozbiljan prisak da traži osam ministarstava...kažu bez toga nema ravnopravnosti.
GoldenSpoon

#20808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

Hafis wrote:
GoldenSpoon wrote:ko bi slutio da ce se ovako dobro stvari odvijati da DF napusti ove pregovore oko formiranja vlasti u fbih pa da SDA i HDZ naprave novu vladu. da ih konacno sahranimo na izborima 2018 godine jer onda nece imati izgovora za sav kriminal i pljacku koju ce da rade u tom periodu pogotovo ovi kriminalci iz SDA
smrde od glave do repa i jedni i drugi sve sami jad i tuga golema kako u bosnjackom tako i u hrvatskom korpusu vremena su imali u proteklih cca 20 godina
pametolog

#20809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pametolog »

mali problem u svemu tome je sto, da bi se to desilo, ljudu koji su glasali za SDA moraju da ovo vide kao gresku te stranke. A ne vide. Sto godina se ceka da neko kao smjeni lopove iz SDA, pa dodje g. Silajdzic, pa dodje g. Lagumdzija (sa g. Komsicem I g. Suljagicem), kad ono jos veci problemi ispadose. I g. Komsic I g. Suljagic su imali dovoljno 100-postotnih sansi da poentiraju u svojim politickim karijerama, imali su poluge vlasti u svojim rijama, ali nesto nisam vidio konkretne podeze osim bjezanja I galame koja godi usima narodnih masa.

Mi necemo dozvoliti da... Mi cemo uraditi.... Mi necemo kao ovi lopovi...
A mi aplauz, bravoooo. I tako dvadeset godina.
madner

#20810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

dpjokala26 wrote:
madner wrote:Sasvim sigurno glasaci DFa nece DFu zamjeriti sto misli da njihovi glasovi nisu manje vrijedni od glasaca HDZa.
mi nismo gradjanska drzava. nije ni df gradjanska stranka,nek se tako i ponasa. jedno su zelje,drugo je stvarnost. :)
Mi jesmo i gradjanska drzava, df jeste gradjanska stranka i tako se i ponasa.

Zelje i stvarnost su krajnje jednostavne, ako se ne uvazi zelja da glasovi za DF vrijede kao i glasovi za HDZ, nema vlade. To je stvarnost. :D
It_is_a_Leclerc

#20811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Realna ponuda za DF bi trebala da bude - četiri ministarstva + jedno zajedničko sa SDA. U ta četiri moraju biti energetika i rudarstvo, i finansije.

Neka HDZ prepusti finansije, a SDA energetiku, i kud ćeš većeg znaka dobre volje :D

Ili nek' prave manjinku vladu :lol:
Hafis

#20812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

GoldenSpoon wrote:
Hafis wrote:
smrde od glave do repa i jedni i drugi sve sami jad i tuga golema kako u bosnjackom tako i u hrvatskom korpusu vremena su imali u proteklih cca 20 godina
A ovi drugi što se nude, navodno bolji...i od jučer u politici.
SDP je imao priliku i pokazao kako ''ljevica'' znalački dikeli. A preostali su ionako isprdci iz istog šinjela.
pametolog

#20813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pametolog »

madner wrote:
dpjokala26 wrote:

Zelje i stvarnost su krajnje jednostavne, ako se ne uvazi zelja da glasovi za DF vrijede kao i glasovi za HDZ, nema vlade. To je stvarnost. :D
Trenutno im glasovi vaze kao glasovi SBB
Hafis

#20814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:Realna ponuda za DF bi trebala da bude - četiri ministarstva + jedno zajedničko sa SDA. U ta četiri moraju biti energetika i rudarstvo, i finansije.

Neka HDZ prepusti finansije, a SDA energetiku, i kud ćeš većeg znaka dobre volje :D

Ili nek' prave manjinku vladu :lol:
HDZ nema ništa protiv manjinske vlade, s tim da bi podjela ministarstava sa SDA bila sada malo drugačija
madner

#20815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

SBB nije u koalicionim pregovorima. Naravno da je legitimno da se sa SBBom dogovore ako zele.
dpjokala26

#20816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dpjokala26 »

madner wrote:
dpjokala26 wrote:

sanjati je dozvoljeno. ;-) kazu da budjenje moze biti gadno.
GoldenSpoon

#20817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

Hafis wrote: A ovi drugi što se nude, navodno bolji...i od jučer u politici.
SDP je imao priliku i pokazao kako ''ljevica'' znalački dikeli. A preostali su ionako isprdci iz istog šinjela.
mislim da nisam do sada propagirala niti jednu politicku opciju vec samo iznosim svoje licno misljenje zasto mislim da je dobro da vlast formiraju iskljucivo i samo sami SDA i HDZ jer onda nece biti prostora za upiranje prstom da im je neko kriv za neuspjeh

naravno racunam na svesrdnu pdorsku mmf-a koji nece uplacivati transe na vrijeme sto ce dovesti do potpunog kolapsa SDA aparature rasporedjene po javnim preduzecima i kojekakvim ministarstvima
Hafis

#20818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Bila manjinska vlada ili ne, nema nikakve razlike s ovako nestabilnim, da ne kažem nesazrjelim DF-om.

Sudjelovanje DF-a u vladi ne jamči njihovo kasnije korektno ponašanje u parlamentu kod odlučivanja.

Tako da ga isto dođe: bili u vladi ili ne bili.

Zato, ako su već obećali podržati manjinsku vladu, treba ići u njeno sastavljanje.
StupskaBitanga

#20819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Izetbegović: Nadam se da će u DF-u promijeniti mišljenje kao što su ga i dosad mijenjali - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/166512/izetbe ... F749m.dpuf
madner

#20820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Naravno, no mislim da SDA bas ne preferira taj ishod.

Teska situacija, svi bi nesto a ne mogu. :D
GoldenSpoon

#20821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

Hafis wrote:Bila manjinska vlada ili ne, nema nikakve razlike s ovako nestabilnim, da ne kažem nesazrjelim DF-om.

Sudjelovanje DF-a u vladi ne jamči njihovo kasnije korektno ponašanje u parlamentu kod odlučivanja.

Zato, ako su već obećali podržati manjinsku vladu, treba ići u njeno sastavljanje.
naprotiv nece kociti stvaranje nove vlade ali ako ne budu dio nje imaju pravo da glasaju za ili protiv pojedinih odluka simapticno zar ne? :D
pametolog

#20822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pametolog »

Hafis wrote:Bila manjinska vlada ili ne, nema nikakve razlike s ovako nestabilnim, da ne kažem nesazrjelim DF-om.

Lideri DF nastavljaju da se ponasaju nestabilno I povlace poteze koje ce im donijeti malo slave u nekoliko medija ukljcujuci I nekoliko nickova na ovom forumu. Nisam siguran da je tih pet minuta slave vrijedno. A g. Suljagic I g. Komsic nastavljaju po svome, danas sam za I sa ovim, sutra sam protiv I njegov/njen sam neprijatelj, a prekosutra ko zna ko je na redu. Ne garantujem da se na narednim izborima g. Suljagic nece kandidovati sa nekom novom strankom.
A upravo to sto kazes, svojim ponasanjem pokazali su nedosljednost I nije garancija da bi se dosljedno ponasali I u vlasti. Kao g. Silajdzic I njegova stranka koja je uvijek bila u vlasti a uvijek se ponasala kao opozicija.
madner

#20823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Tako je, problem je ocit i treba malo poraditi da na izborima te opcije ne dobiju vise glasova. :D
Oligarh

#20824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Oligarh »

Možemo li ovako stvari postaviti:

Svi traže ministarstva sa ozbiljnim budžetima. A najpoželjnije je ono što se zove enrgetika i rudarstvo.
Zašto? Pitajte ljude iz MMF, (da ne budem maliciozan pa spominjem imena nekih što vole kupovati naš ćumur) jer kada to što ovo ministarstvo pokriva bude išlo na bubanj (a ići će) dobro će biti bliže kazanu.
dpjokala26

#20825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dpjokala26 »

odmah nakon izbora izjavio je da ga ne interesuju fotelje...vidi bruke. ko da povjeruje malom komsi?
Post Reply