Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Daryl Dixon
#20776 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vidi el baketa sto se kurci, gdje je vjesalica da ga objesi

-
adis204
#20777 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imati 50 i kusur godina i rastezati po forumu pod anonimnim imenom o svojoj neakoj svojoj vozačkoj časti... Jel to muški klimax prijatelju.drug_profi wrote:Sječem krivine kad su jasno pregledne i bez saobraćaja iz drugog smjera. Vozim do +10 od ograničenja, na autoputu i više. Prolazim na žuto. Koristim sirenu kad god nekog treba probuditi. Ne propuštam pješake kad nisu na pješačkom.
Pa šta sad?
Zato ne pretičem na punoj NIKAD. Ne gasam tamo gdje je to izvjesno provocira nezgodu. Neću proći na crveno NIKAD. Neću trubiti slovu P i autoškoli, ili pred bolnicom, hotelom, stambenom zgradom. Pred svakim pješačkim usporim ili satnema kao vidim da neko želi preći.
Pa šta sad.
Evo 32 godine sa vozačkom dozvolom. 10-15 hiljada godišnje minimum. jedno vrijeme i mnogo više. Kriv za jedan lakši udes na poledici sa minimalnom štetom u prve 3 godine staža. Plaćeno 5-6 kazni za prekoračenje brzine (mnimalna prekoračenja), jedna za neprilagođenu vožnju, dvije za parkiranje, jedna za alkohol (0,33 -granična vrijednost ali jbg.).
Jesam li ja opasan vozač po sudu foruma?
Ovo vam ilegala javlja, koja češće čita. Međutim vi pisci smoriste. Tempuser prvak drame klixovih kazališta.
- Laplace
#20778 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja pretičem uglavnom kad moram, inače mi auto nije za te stvari - 1.1 benzinac 60 HP. Nije mi bitno da sam ispred, ali ovi baš peglaju i onda ih uhvati prijenos. Jutros isto tako, i opet VW (Passat), ide ispod i odjednom ga uhvati prijenos i krene vjerovatno 20+ preko. Cijelo vrijeme iso ograničenje: 50.amar1994 wrote:Moras debile fatat na foru,ne znam koje je auto kod tebe al eto probaj tako i zmigavac daji tek kad krenes preticat
Tako sam jednog uz Bradinu sa dvicom drzao na pola gasa,sve ko on uz mene ide,dusu mu vadi,kad sam ga zakucao ostade,kasnije je pretekao na punoj sve redom
![]()
Last edited by Laplace on 27/03/2019 13:42, edited 1 time in total.
- Laplace
#20779 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na ovaj problem mi je ukazivao moj instruktor još neke 2000.-2001. na obuci (položio zimi, januar 2001.) - (tadašnji) novi instruktori jednostavno ne oslobađaju vozače da voze blizu ograničenja, nego sporo, uglavnom druga brzina. Ja sam većinom išao trećom, četvrtom van grada, par puta vani petom da osjetim brzinu, druga kada skrećem ako ne moram stati itd. Više puta mi je napominjao da ne vučem kolonu za sobom (i to čim mi se približi prvo vozilo).Bakir1 wrote:Jao autoskola, jao, treba im zakonom uvest termine kada smiju vrsiti obuku recimo od 00 do 07![]()
Ja isto kao ti s iznimkom da se blinkerasima ne sklanjam.
Dvije godine pauze (bez vožnje) kasnije sam se brzo uštelio i vozio po ograničenju. Ovima danas linija ubrzanja je duga ne 80 nego 5000 metara.
- Bakir1
#20780 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ti si ono moj zemljak jel de?
maloprije jedna autoskola je naredala kolonu iza sebe od d.zdravlja do policije, a druga od doma zdravlja do vatrogasnog, naĆi kolaps.
i zanimljivo, nema ogranicenja u broju vozila autoskole, sve biraju neke udarne relacije, naredaju iza sebe preko 30 auta, instruktori hoce da se biji a drugi su s pravom nervozni, prva od 0-10, druga 10-22, treca 22-31 kmh i lagano.
razumijem treba se svako nauciti voziti ali ovako se prave debili koji ne dozivljaju nikog osim sebe....
maloprije jedna autoskola je naredala kolonu iza sebe od d.zdravlja do policije, a druga od doma zdravlja do vatrogasnog, naĆi kolaps.
i zanimljivo, nema ogranicenja u broju vozila autoskole, sve biraju neke udarne relacije, naredaju iza sebe preko 30 auta, instruktori hoce da se biji a drugi su s pravom nervozni, prva od 0-10, druga 10-22, treca 22-31 kmh i lagano.
razumijem treba se svako nauciti voziti ali ovako se prave debili koji ne dozivljaju nikog osim sebe....
-
bit101
#20781 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prije par dana na autocesti, malo prije onih kamera u malesicima u pravcu sarajeva vozim na tempomatu 120, pretice me bijeli volvo xc60 i odmah na kocnicu udari da ga ne uslikaju, ja smanjim na 110 a on nastavi oko 100 i lagano ga pocnem preticati. Prodjosmo kamere, ja njega vec pretekao ali sam mu preblizu da se vratim u desnu traku, ispred nas je auto u desnoj takodjer, i njemu se tada upali i ne da mi da budem ispred, pretekne me sa moje desne strane obilazeci u isto vrijeme i auto ispred. Morao sam da zakocim, i legnem mu na sirenu da zna da mu jebem sve po spisku.
Na naplatnoj rampi prodjem opet prije njega i nastavim pravo na stup, kad opet lik stize i nesto svira, blica. WTF ??? Kao, ne bih smio biti ispred, heej ja sam tebe pretekao, stani u red?!?!
Stvarno te strah bude s kime dijelis cestu nekad...
Na naplatnoj rampi prodjem opet prije njega i nastavim pravo na stup, kad opet lik stize i nesto svira, blica. WTF ??? Kao, ne bih smio biti ispred, heej ja sam tebe pretekao, stani u red?!?!
Stvarno te strah bude s kime dijelis cestu nekad...
- Bakir1
#20782 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sto mu nisi stao i pitao ga sta hoce?
jucer golf 4 u lijevoj na autoputu, 123 kmh vozi, ima rotacije, niko nece da ga prestigne ni da mu blica, ja sam ga natjerao da ode desno, sudska policija, zajahali lijevu i ne popustaju
jucer golf 4 u lijevoj na autoputu, 123 kmh vozi, ima rotacije, niko nece da ga prestigne ni da mu blica, ja sam ga natjerao da ode desno, sudska policija, zajahali lijevu i ne popustaju
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20783 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mnogo se divlja domaćom autocestom, i sreća pa nema više saobraćaja...
- amar1994
#20784 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa mogu se izivljavat na tom autuLaplace wrote:
Ja pretičem uglavnom kad moram, inače mi auto nije za te stvari - 1.1 benzinac 60 HP. Nije mi bitno da sam ispred, ali ovi baš peglaju i onda ih uhvati prijenos. Jutros isto tako, i opet VW (Passat), ide ispod i odjednom ga uhvati prijenos i krene vjerovatno 20+ preko. Cijelo vrijeme iso ograničenje: 50.
Zbog takvih mi je zao sto nemam auto od 300+ks i sredstava da ga vozim
- basicm
#20785 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cemu nervoza, predjes govno ili pustis da ode, ja takve ne registrujem u glavi. Jedino ove spore u lijevoj tjeram desno.
- amar1994
#20786 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa ne moze covjek proci govno sa 1.1 masinom,a znam kako je to(malo se druzio sa corsom 1.0),unaprijed isplanira i krene pa ga ovaj naguzi,to je za zatvora voznja 
- drug_profi
#20787 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A bogati sta si htio reci? Da se nešto hvalim, qurcim, sta li? O kakvoj časti je riječ?adis204 wrote: Imati 50 i kusur godina i rastezati po forumu pod anonimnim imenom o svojoj neakoj svojoj vozačkoj časti... Jel to muški klimax prijatelju.
Ovo vam ilegala javlja, koja češće čita. Međutim vi pisci smoriste. Tempuser prvak drame klixovih kazališta.
Kad kažeš da čitaš, pa valjda si povezao onda i o čemu je priča i zašto je moj post bio potreban.
I na kraju što čitaš nešto što te smara? Ima i druge literature.
-
Sunculish
#20788 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svaki dan najmanje 2x prodjem relaciju Ilidža-Skenderija, u špici, i ono što sam do sada primjetila je da, kad su padavine, puno se brže stigne a čim sunce ugrije, eto pridošlica za volanom koji ne znaju hodati a ne voziti i onda guslaj po 40 min. relaciju koju možeš za 20 min.realno stići.
Mrzim kretene koji u toku vožnje ne ispuštaju mobitel iz ruku, koji ne daju žmigavac kad hoće skrenuti i koji voze pod dugim i onim nabildanim svjetlima
Rado bih uvela periodičan psiho pregled nekih vrsnih i nepristrasnih psihologa koji bi prorijedili broj vozača. Primjećujem da stariji ljudi 60+ godina postaju jako bezobrazni i opasni što kao pješaci-tako i za volanom.
Mrzim kretene koji u toku vožnje ne ispuštaju mobitel iz ruku, koji ne daju žmigavac kad hoće skrenuti i koji voze pod dugim i onim nabildanim svjetlima
Rado bih uvela periodičan psiho pregled nekih vrsnih i nepristrasnih psihologa koji bi prorijedili broj vozača. Primjećujem da stariji ljudi 60+ godina postaju jako bezobrazni i opasni što kao pješaci-tako i za volanom.
-
nlt
#20789 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja više neću kočit, a vi slobodno mi ulijećite ahahahaha
kad moram da kočim ko sivonja jer mi neko oduzme pravo prvenstva........
kad moram da kočim ko sivonja jer mi neko oduzme pravo prvenstva........
- scarface32
#20790 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
90% vozaca ne daje zmigavac, u kruznom toku 95% vozaca ne zna voziti.
-
zrakomlat
#20791 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne znam jel za ovu temu, ali lik je vozač, pa se može povezat.
Mostar, semafor u mahali (bulevar)

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20792 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne pika se,nije digao nogu 
- muha_sa
#20793 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
što mu registarsku tablicu zatamnizrakomlat wrote:ne znam jel za ovu temu, ali lik je vozač, pa se može povezat.
-
zrakomlat
#20794 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam ja slikao ni zatamnio, preuzeto sa lokalnog fb pejđamuha_sa wrote:što mu registarsku tablicu zatamnizrakomlat wrote:ne znam jel za ovu temu, ali lik je vozač, pa se može povezat.
- Travnički Noćni Šetač
#20795 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fina boja na fordu...
- drug_profi
#20796 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stao ja na znak STOP. Raskrsnici se lijeva prilaze dva golfa (a koje drugo auto ima bez zmigavaca) i naravno skrecu u svoje desno. Ja uredno cekam da dva samoziva majmuna iskoriste svoje pravo prvenstva da bih ja prosao pravo. Jbt. koji sve krmci dijele ovaj prostor sa mnom.
Ako nekom nije jasno sta sam htio reci nek procita ponovo i slozi raskrsce u glavi.
Ako nekom nije jasno sta sam htio reci nek procita ponovo i slozi raskrsce u glavi.
- Optimist
#20797 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jako cest slucaj na raskrsnici iznad stadiona Kosevo. Jako malo auta ide zaista pravo prema porodilistu iz pravca Ciglana i Kosevskog brda, a isto tako jako malo ljudi ukljuci zmigavac da ce skrenuti desno prema stadionu. Pa se ti nacekas dok se ukljucis.drug_profi wrote:Stao ja na znak STOP. Raskrsnici se lijeva prilaze dva golfa (a koje drugo auto ima bez zmigavaca) i naravno skrecu u svoje desno. Ja uredno cekam da dva samoziva majmuna iskoriste svoje pravo prvenstva da bih ja prosao pravo. Jbt. koji sve krmci dijele ovaj prostor sa mnom.
- Travnički Noćni Šetač
#20798 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Standardno...drug_profi wrote:Stao ja na znak STOP. Raskrsnici se lijeva prilaze dva golfa (a koje drugo auto ima bez zmigavaca) i naravno skrecu u svoje desno. Ja uredno cekam da dva samoziva majmuna iskoriste svoje pravo prvenstva da bih ja prosao pravo. Jbt. koji sve krmci dijele ovaj prostor sa mnom.
-
vauvau
#20799 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uuuu, katastrofa. Zamisli da žmigavac, a nastavi pravo. 
- drug_profi
#20800 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I toga je bilo. Ali ti stari matori troleru, odbij od mene.vauvau wrote:Uuuu, katastrofa. Zamisli da žmigavac, a nastavi pravo.