Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
pumica

#20776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pumica »

kluz franjo wrote:
pemanapemani wrote:Na stranu Suljagićeva agresivnost i nekultura, ali šta je pogriješio u repliciranju Sabini?
Suljagić je vrlo nadaren i dobar političar. Problem je samo kada mu se dirne u "slabu tačku" i proradi dinarski mačo mentalitet. Ja mu vjerujem kada je rekao, da mu je izbor Čavare za predsjednika FBiH teško pao. Na kraju krajeva, i on je jedan od potpisnika otvorenog pisma u kojem je svojevremeno najoštrije osudio svečani doček i glorifikaciju pravosnažno osuđenog ratnog zločinca. Ipak mislim da je ostao dužan odgovor, zašto su neki predstavnici tzv. lijevog političkog spektra u apsolutnoj šutnji i bespogovorno prihvatili imenovanje Čavare.
Ako osudu ratnih zločina, borbu protiv diskriminacije ili antifašizam prihvatimo kao normalne, univerzalne i prije svega ljevičarske principe, onda je bolje da se usput i držimo tih principa čak i po cijenu "da sjedimo u kancelariji" ili opoziciji, nego da zarad ulaska u veće kancelarije, na prvom manjem iskušenju zaboravimo na iste.
A ne daj bože, ako ih neko i podsjeti na to, onda je argumentacija "kuce-mace", "Marindvor-Sebilj", "internet stvarnost i selfiji" i "vid'mu budžetske glOAve!"
Suljagic je dao odgovor.
Sve je jasno ko zeli i sposoban je shvatiti.
kluz franjo

#20777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Innovation wrote:
Tužilaštvo KS: Nema osnova za krivično gonjenje Salmira Kaplana
http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /150226057
Hvala Innovation.

"Ovakva nedorečenost i manjkavost navedenih propisa, ne može biti osnov za krivično gonjenje, niti članova Komisije koji su odlučivali o pojedinim zahtjevima za ostvarivanje ovih prava, kao ni podnosioca zahtjeva", dodaje se u saopštenju.
Čudo jedno kako su uvijek zakoni i propisi "nedorečeni i manjkavi" kada su privilegije dužnosnika u pitanju.
Ili "Sve po zakonu!"
pemanapemani

#20778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

kluz franjo wrote:
pemanapemani wrote:Na stranu Suljagićeva agresivnost i nekultura, ali šta je pogriješio u repliciranju Sabini?
Suljagić je vrlo nadaren i dobar političar. Problem je samo kada mu se dirne u "slabu tačku" i proradi dinarski mačo mentalitet. Ja mu vjerujem kada je rekao, da mu je izbor Čavare za predsjednika FBiH teško pao. Na kraju krajeva, i on je jedan od potpisnika otvorenog pisma u kojem je svojevremeno najoštrije osudio svečani doček i glorifikaciju pravosnažno osuđenog ratnog zločinca. Ipak mislim da je ostao dužan odgovor, zašto su neki predstavnici tzv. lijevog političkog spektra u apsolutnoj šutnji i bespogovorno prihvatili imenovanje Čavare.
Ako osudu ratnih zločina, borbu protiv diskriminacije ili antifašizam prihvatimo kao normalne, univerzalne i prije svega ljevičarske principe, onda je bolje da se usput i držimo tih principa čak i po cijenu "da sjedimo u kancelariji" ili opoziciji, nego da zarad ulaska u veće kancelarije, na prvom manjem iskušenju zaboravimo na iste.
A ne daj bože, ako ih neko i podsjeti na to, onda je argumentacija "kuce-mace", "Marindvor-Sebilj", "internet stvarnost i selfiji" i "vid'mu budžetske glOAve!"
Sinoćnja emisija bi bila produktivna da je odgovorila na pitanje - Šta je to ljevica u BiH u ovim historijskim okolnostima?

Uvijek sam mislio da je Lagumdžija isključivi krivac za razjedinjenost lijevog političkog spektra, ali je vrijeme pokazalo da je ta ista ljevica puna egoističnih i narcisoidnih šupaka.

Mi nikad nismo imali iskristaliziran probosanskohercegovački politički projekat kojem će na prvom mjestu biti ljudska prava i socijalna pravda.
Dok se ne napravi široki lijevi politički blok pojedinaca i stranaka, oni koji se predstavljaju kao građanski političari će radi mira u kući morati gutati gorke pilule sastavljene od ratnih zločina, korupcije, kriminala...

Da li je pravi put ovo što radi DF ili što je radio SDP? Nije. Isto tako, nije pravi put ovo što radi NS.
Uostalom, brojke su neumoljive. Za skoro 10 godina postojanja NS-a, broj pristalica se nije nimalo povećao, a oni se nisu promijenili za centimetar.
To je sindrom "urbanluka", gdje se žuljevi dobivaju maženjem pametnih telefona, a sujeta i mašta ferceraju poput visoke peći u željezari, tj. nikad se ne smanjuju, a o gašenju se ne razmišlja. (nisam mislio na gašenje stranke, nego niskih strasti)

Koja je onda razlika između NS-a, DF-a i SDP-a? Svi egzistiraju u nekom svom svijetu i trude se da ih što manje dodiruju stvarni problemi ljudi.

DF i SDP to pravdaju brigom za građane, NS principima, ali se svima redovno uplaćuju primanja i oni ovo stanje mogu "trpiti" do sudnjeg dana. Uvijek će biti privatnih vrtića, škola i fakulteta, uvijek će se naći sredstava da oni i njihove porodice budu u svakom pogledu zaštićeni kao endemske vrste. To je ta famozna nametnuta rahat patnja, protiv koje se svi kao bore, a ustvari uživaju u svim njenim nakaradnim pogodnostima.
VjecitiStudent

#20779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

pemanapemani wrote: Sinoćnja emisija bi bila produktivna da je odgovorila na pitanje - Šta je to ljevica u BiH u ovim historijskim okolnostima?

Uvijek sam mislio da je Lagumdžija isključivi krivac za razjedinjenost lijevog političkog spektra, ali je vrijeme pokazalo da je ta ista ljevica puna egoističnih i narcisoidnih šupaka.

Mi nikad nismo imali iskristaliziran probosanskohercegovački politički projekat kojem će na prvom mjestu biti ljudska prava i socijalna pravda.
Dok se ne napravi široki lijevi politički blok pojedinaca i stranaka, oni koji se predstavljaju kao građanski političari će radi mira u kući morati gutati gorke pilule sastavljene od ratnih zločina, korupcije, kriminala...

Da li je pravi put ovo što radi DF ili što je radio SDP? Nije. Isto tako, nije pravi put ovo što radi NS.
Uostalom, brojke su neumoljive. Za skoro 10 godina postojanja NS-a, broj pristalica se nije nimalo povećao, a oni se nisu promijenili za centimetar.
To je sindrom "urbanluka", gdje se žuljevi dobivaju maženjem pametnih telefona, a sujeta i mašta ferceraju poput visoke peći u željezari, tj. nikad se ne smanjuju, a o gašenju se ne razmišlja. (nisam mislio na gašenje stranke, nego niskih strasti)

Koja je onda razlika između NS-a, DF-a i SDP-a? Svi egzistiraju u nekom svom svijetu i trude se da ih što manje dodiruju stvarni problemi ljudi.

DF i SDP to pravdaju brigom za građane, NS principima, ali se svima redovno uplaćuju primanja i oni ovo stanje mogu "trpiti" do sudnjeg dana. Uvijek će biti privatnih vrtića, škola i fakulteta, uvijek će se naći sredstava da oni i njihove porodice budu u svakom pogledu zaštićeni kao endemske vrste. To je ta famozna nametnuta rahat patnja, protiv koje se svi kao bore, a ustvari uživaju u svim njenim nakaradnim pogodnostima.
:thumbup:
kluz franjo

#20780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

pemanapemani wrote: Sinoćnja emisija bi bila produktivna da je odgovorila na pitanje - Šta je to ljevica u BiH u ovim historijskim okolnostima?
Sinoćnju emisiju sam pohvalio u kontekstu da se konačno jednom tematiziralo nešto što bi srednjo- i dugoročno moglo značajno (a po mom sudu pozitivno) uticati na politička dešavanja u zemlji, a ne da slušamo emisije tipa "hljeba i igara" ili šta je poručio Čavara Nikšiću i obrnuto.
Pozitivno sam takođe shvatio i svijest i spremnost predstavnika 4 stranke tzv "lijevog" opredijeljenja da dođe do određenog približavanja stavova pa možda i nekog zajedničkog nastupa. Siguran sam npr. da su simpatizerima i glasačima NS bliži stavovi DF-a, nego stavovi SDA. A mislim da to važi i u velikom broju i za SDP-DF, DF-SDU itd. Na koncu, ove 4 stranke su na zadnjim izborima razjedinjene i međusobno posvađane osvojile cca. 40% glasova u KS.
Što se tiče NS-a, brojke nisu za euforije, ali za BH uslove nisu ni za bacanje. NS je do sada nastupila na po dva ciklusa lokalnih i općih izbora i svaki put je poboljšavala rezultat. Za jednu malu stranku mislim da nije loše.
Za kraj, odbijam da vjerujem da su svi isti i da se ništa neće i ne može promijeniti. U svakom slučaju lopta "ujedinjenja" oko pravih vrijednosti je kod DF-a (izborni rezultat) i SDP-a (stranačka infrastruktura). Ako uspiju vjerodostojno stati iza minimuma principa socijalne pravde, jednakosti i solidarnosti, onda NS i ne mora postojati.
pemanapemani

#20781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

kluz franjo wrote:
Sinoćnju emisiju sam pohvalio u kontekstu da se konačno jednom tematiziralo nešto što bi srednjo- i dugoročno moglo značajno (a po mom sudu pozitivno) uticati na politička dešavanja u zemlji, a ne da slušamo emisije tipa "hljeba i igara" ili šta je poručio Čavara Nikšiću i obrnuto.
Pozitivno sam takođe shvatio i svijest i spremnost predstavnika 4 stranke tzv "lijevog" opredijeljenja da dođe do određenog približavanja stavova pa možda i nekog zajedničkog nastupa. Siguran sam npr. da su simpatizerima i glasačima NS bliži stavovi DF-a, nego stavovi SDA. A mislim da to važi i u velikom broju i za SDP-DF, DF-SDU itd. Na koncu, ove 4 stranke su na zadnjim izborima razjedinjene i međusobno posvađane osvojile cca. 40% glasova u KS.
Što se tiče NS-a, brojke nisu za euforije, ali za BH uslove nisu ni za bacanje. NS je do sada nastupila na po dva ciklusa lokalnih i općih izbora i svaki put je poboljšavala rezultat. Za jednu malu stranku mislim da nije loše.
Za kraj, odbijam da vjerujem da su svi isti i da se ništa neće i ne može promijeniti. U svakom slučaju lopta "ujedinjenja" oko pravih vrijednosti je kod DF-a (izborni rezultat) i SDP-a (stranačka infrastruktura). Ako uspiju vjerodostojno stati iza minimuma principa socijalne pravde, jednakosti i solidarnosti, onda NS i ne mora postojati.
Slažem se sa napisanim osim "poboljšavanja" rezultata NS kroz četiri izborna ciklusa.
NS jeste trenutno mala stranka. Isto tako, NS nema želju da poraste.
Njima je dobro. Drže se principa i koriste ih kao odgovor za sve. Od problema iz prošlosti, preko sadašnjih problema do nekih hipotetičkih problema koji bi se mogli desiti u budućnosti.

Jebi ga, malo je bezobrazno koristiti pogodnosti nakaradnog i segregacijskog sistema kada je u pitanju korist pojedinaca (od budžetskih jasli, preko rada kod ratnih profitera do sitnih političkih malverzacija, opet ponavljam, zbog lične koristi), a kada treba preuzeti bilo kakvu odgovornost, onda se drvljem i kamenjem nasrće na taj isti sistem.
kluz franjo

#20782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

pemanapemani wrote: Slažem se sa napisanim osim "poboljšavanja" rezultata NS kroz četiri izborna ciklusa.
NS jeste trenutno mala stranka. Isto tako, NS nema želju da poraste.
Njima je dobro. Drže se principa i koriste ih kao odgovor za sve. Od problema iz prošlosti, preko sadašnjih problema do nekih hipotetičkih problema koji bi se mogli desiti u budućnosti.

Jebi ga, malo je bezobrazno koristiti pogodnosti nakaradnog i segregacijskog sistema kada je u pitanju korist pojedinaca (od budžetskih jasli, preko rada kod ratnih profitera do sitnih političkih malverzacija, opet ponavljam, zbog lične koristi), a kada treba preuzeti bilo kakvu odgovornost, onda se drvljem i kamenjem nasrće na taj isti sistem.
OK, složićemo se da se po nekim pitanjima slažemo, a po nekim ne. :)
Ridjobrki

#20783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Evo baš gledam reprizu i mislim da nam između nekritičkog oduševljenja Čudićkinim šupljacima i a priori kritike svega što dođe od Naše stranke i sličnih promiče fakat da ta neka cjelokupna "ljevica" u BiH nije vala ni za šta.
kluz franjo

#20784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Sve je u redu. Kanton je stabilan, a i Grad ima riješenja!

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-u-i ... /150226104
http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?st ... 2432&kat=2

Na ljeto završetak prve faze biciklističke staze u Novom Gradu
Sarajevo, 26.2.2015
Na insistiranje gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića, intenzivirani su radovi na izgradnji prve faze biciklističke staze na području općine Novi Grad, u dužini od 2,12 kilometara. Staza će prolaziti obostrano - Bulevarom Meše Selimovića i dijelom Zmaja od Bosne, od Nedžarića do mosta na Otoci. Tako će na ljeto, Općina Novi Grad biti prva općina u BiH, koja će imati izgrađenu biciklističku stazu po evropskim standardima. Radnici KJKP „Rad“, prema planiranoj dinamici, izvode zemljane radove, koji podrazumijevaju skidanje asfalta, postavljanje tampona i ivičnjaka. Trenutno ove radove izvode na trasi duž Bulevera Meše Selimovića, od pijace Heco do RTV doma, s tim da će uskoro nastaviti sa izgradnjom staze do Otoke.

A Min. saobraćaja KS već priprema priručnik za bicikliste: "min. preporučena brzina vožnje biciklom je 62,5 km/h - da Vas ne stigne čopor pasa ili neko sa nožem!"
kluz franjo

#20785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Konaković za Klix.ba: Svjesni smo situacije u kojoj se KS nalazi, stečaj GRAS-a nije rješenje!
Ovo je rješenje!
Image
seln

#20786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

starisalko wrote:
seln wrote:Da je retoricka vjestina mjerilo dobrog politicara, Zlaja bi bio Adenauer.
I jos se bunis kad ti neko napise da blebeces
Ko se buni? Cak ga nisam ni prijavio moderaciji.
VjecitiStudent

#20787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Ridjobrki wrote:Evo baš gledam reprizu i mislim da nam između nekritičkog oduševljenja Čudićkinim šupljacima i a priori kritike svega što dođe od Naše stranke i sličnih promiče fakat da ta neka cjelokupna "ljevica" u BiH nije vala ni za šta.
Imamo stranke na nacionalnim predznakom i one bez, tu uglavnom prestaju sve razlike među njima.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#20788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

pemanapemani wrote:
Sinoćnja emisija bi bila produktivna da je odgovorila na pitanje - Šta je to ljevica u BiH u ovim historijskim okolnostima?

DF i SDP to pravdaju brigom za građane, NS principima ali se svima redovno uplaćuju primanja i oni ovo stanje mogu "trpiti" do sudnjeg dana. Uvijek će biti privatnih vrtića, škola i fakulteta, uvijek će se naći sredstava da oni i njihove porodice budu u svakom pogledu zaštićeni kao endemske vrste. To je ta famozna nametnuta rahat patnja, protiv koje se svi kao bore, a ustvari uživaju u svim njenim nakaradnim pogodnostima.
Odličan post :thumbup: Ljudski , emotivan..... :thumbup:
Dodala bih par stvari :

- Naša Stranka nije stranka ljevice. Oni sebe pozicioniraju u lijevi centar u tom socijalnom smislu. U svakom drugom oni su ortodoksni liberali.

- SDP je velika i potrošena stranka koja ima ogromne novce zahvaljujući rentama na nekretnine koje su naslijedili od SKJ , zahvaljujući upravnim odborima , nadzornim , preduzećima....ta stranka je bila posljednji glas razuma do 2010 , posljednja nada bilo kakve promjene sadašnjeg stanja...a onda su koalirali sa SDA pa sa kurtom i murtom i u svom tom političkom ludilu su završili tamo gdje niko od nas nije htio...zbog ove zemlje ali su uprskali sve , htjeli su VLAST , POZICIJE....dobili su lakat

- DF je stranka koja nije morala koalirati sa SDA. A učinila je to. Nači će oni stotinu opravdanja za taj potez jer je najlakše naći opravdanje...njihov poziv za "promjene" nije ozbiljan jer oni žele mijenjati sistem sa strankom koja sistematski , ozbiljno i proračunato čuva svaki djelić , svaki kamenčić ovog jadnog , bijednog i nepravednog sistema. Utopizirati o promjenama sa SDA je zbilja nepotrebno. SDA će promijeniti mjesec , zvijezde i sunce ali svoju poziciju , moć i uticaj neće ugoriti nikada ni po najskuplju cijenu što smo već osjetili na svojoj koži hiljadu puta a još gore nam se sprema jer SDA je bezskrupulozna....
DF je po mom skromnom sudu koalirao sa SDA samo da uhljebi vlastite nezadovoljne...osnovni i jedini motiv i skupo će to platiti na izborima...zaslužili su i potpuno su nebitni , nezanimljivi...stranka jednog lica, nikakav pokret i nažalost nikakva promjena

-Imovinsko stanje zastupnika NS-a me u ovom trenutku savršeno ne zanima. Totalno me ne zanima da li zastupnici NS-a žive lagodno , dobro , da li moraju da rade ili ne moraju...to je tako trivijalno i beznačajno. Zašto ? Za njih sam svjesno GLASALA I rade posao za koji smo ih BIRALI a to je zaštita interesa građana SKS. Pored njih troje od svog teškog i mučnog rada moram da hranim još 33.333 nehljebovića u raznim kantonima , federacijama koje mi je nametnuo SDA sistem te razne savjetnike , stanove ili metrese....moram da hranim i preglomazan i neradan javni sektor koji ima sve više samo funkciju GLASA za sistem koji nam siše krv..... e kad moram da hranim vojsku koja mi uzima život od srca ću hraniti ovo troje iz NS-a....od srca jer govore mojim jezikom i traže ono što ja želim...dovoljno...

3/35 u SKS....malo , premalo manje od 10 %. Do koga je ?
Sa ideološki srodnim strankama DF-om i SDP-om nema dovoljno ruku da se formira vlast. Čak iako bi to podržala opskurna SBB bilo bi tu svega osim racionalnog i razumnog vladanja....no...... Stoga je ZADATAK trenutnih zastupnika NS-a da štite interese građana SKS i da ostanu dosljedni i principijelni GLASAČIMA koji su ih BIRALI I IZABRALI. Tako počinje JAVNA ODGOVORNOST i tako se vodi ZDRAVA POLITIKA i sigurna sam da će Peđa , Forto i Sabina u SKS-u napraviti čudo iako ih je samo ali samo troje.

To da se Naša Stranka optužuje "za nerad" iako su njeni zastupnici najglasniji i najtransparentniji a ne mogu preglasati nikoga pa se uz taj "nerad" doda i "odgovornost" i na to sve optužba da se "može a neće" jer eto tu je DF pa su skupa "jači"...besmisleno i smiješno a najviše propali pokušaj DF-a da preko leđa NS-a nađe alibi za koaliranje sa SDA....

Uz dužno poštovanje prema tebi i tvojim postovima , srdačno te pozdravljam.
zippoo87

#20789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

tvsabina wrote:
Odličan post :thumbup: Ljudski , emotivan..... :thumbup:
Dodala bih par stvari :

- Naša Stranka nije stranka ljevice. Oni sebe pozicioniraju u lijevi centar u tom socijalnom smislu. U svakom drugom oni su ortodoksni liberali.

- SDP je velika i potrošena stranka koja ima ogromne novce zahvaljujući rentama na nekretnine koje su naslijedili od SKJ , zahvaljujući upravnim odborima , nadzornim , preduzećima....ta stranka je bila posljednji glas razuma do 2010 , posljednja nada bilo kakve promjene sadašnjeg stanja...a onda su koalirali sa SDA pa sa kurtom i murtom i u svom tom političkom ludilu su završili tamo gdje niko od nas nije htio...zbog ove zemlje ali su uprskali sve , htjeli su VLAST , POZICIJE....dobili su lakat

- DF je stranka koja nije morala koalirati sa SDA. A učinila je to. Nači će oni stotinu opravdanja za taj potez jer je najlakše naći opravdanje...njihov poziv za "promjene" nije ozbiljan jer oni žele mijenjati sistem sa strankom koja sistematski , ozbiljno i proračunato čuva svaki djelić , svaki kamenčić ovog jadnog , bijednog i nepravednog sistema. Utopizirati o promjenama sa SDA je zbilja nepotrebno. SDA će promijeniti mjesec , zvijezde i sunce ali svoju poziciju , moć i uticaj neće ugoriti nikada ni po najskuplju cijenu što smo već osjetili na svojoj koži hiljadu puta a još gore nam se sprema jer SDA je bezskrupulozna....
DF je po mom skromnom sudu koalirao sa SDA samo da uhljebi vlastite nezadovoljne...osnovni i jedini motiv i skupo će to platiti na izborima...zaslužili su i potpuno su nebitni , nezanimljivi...stranka jednog lica, nikakav pokret i nažalost nikakva promjena

-Imovinsko stanje zastupnika NS-a me u ovom trenutku savršeno ne zanima. Totalno me ne zanima da li zastupnici NS-a žive lagodno , dobro , da li moraju da rade ili ne moraju...to je tako trivijalno i beznačajno. Zašto ? Za njih sam svjesno GLASALA I rade posao za koji smo ih BIRALI a to je zaštita interesa građana SKS. Pored njih troje od svog teškog i mučnog rada moram da hranim još 33.333 nehljebovića u raznim kantonima , federacijama koje mi je nametnuo SDA sistem te razne savjetnike , stanove ili metrese....moram da hranim i preglomazan i neradan javni sektor koji ima sve više samo funkciju GLASA za sistem koji nam siše krv..... e kad moram da hranim vojsku koja mi uzima život od srca ću hraniti ovo troje iz NS-a....od srca jer govore mojim jezikom i traže ono što ja želim...dovoljno...

3/35 u SKS....malo , premalo manje od 10 %. Do koga je ?
Sa ideološki srodnim strankama DF-om i SDP-om nema dovoljno ruku da se formira vlast. Čak iako bi to podržala opskurna SBB bilo bi tu svega osim racionalnog i razumnog vladanja....no...... Stoga je ZADATAK trenutnih zastupnika NS-a da štite interese građana SKS i da ostanu dosljedni i principijelni GLASAČIMA koji su ih BIRALI I IZABRALI. Tako počinje JAVNA ODGOVORNOST i tako se vodi ZDRAVA POLITIKA i sigurna sam da će Peđa , Forto i Sabina u SKS-u napraviti čudo iako ih je samo ali samo troje.

To da se Naša Stranka optužuje "za nerad" iako su njeni zastupnici najglasniji i najtransparentniji a ne mogu preglasati nikoga pa se uz taj "nerad" doda i "odgovornost" i na to sve optužba da se "može a neće" jer eto tu je DF pa su skupa "jači"...besmisleno i smiješno a najviše propali pokušaj DF-a da preko leđa NS-a nađe alibi za koaliranje sa SDA....

Uz dužno poštovanje prema tebi i tvojim postovima , srdačno te pozdravljam.
dobar post
ovako nesto glasac SDA nikada nece shvatiti...jer oni se vode drugim principima ,moto je "kradi koliko mozes"
eno i Kaplan nista nije ukrao,sve je po zakonu,naravno zakonu koji je SDA krojila...a takvim zakona,gdje je po zakonu otimati i krasti je mali milion
u svakom tom zakonu je ucestvovala i SDA...a toliko su napredovali,da ih se vise nema za sta osuditi...kradu po zakonu
kox

#20790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kox »

Upravo sam odgledao sinoćnje izdanje Odgovorite ljudima i prema mom mišljenju Sabina je bila daleko najslabija karika. Slaviša Šućur mi je ostavio najbolji utisak. Inače, iznenadjen sam tim da je i pored Suljagića i Pećanca koji su tome skloni svojim temperamentom Sabina ostavila dojam najveće prznice.
The BEN10

#20791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

kox wrote:Upravo sam odgledao sinoćnje izdanje Odgovorite ljudima i prema mom mišljenju Sabina je bila daleko najslabija karika. Slaviša Šućur mi je ostavio najbolji utisak. Inače, iznenadjen sam tim da je i pored Suljagića i Pećanca koji su tome skloni svojim temperamentom Sabina ostavila dojam najveće prznice.
Šta joj Emir reče - politika nisu cuke i mace. Kako je otrese... :lol:
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1226 ... a-25022015
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

The BEN10 wrote:
kox wrote:Upravo sam odgledao sinoćnje izdanje Odgovorite ljudima i prema mom mišljenju Sabina je bila daleko najslabija karika. Slaviša Šućur mi je ostavio najbolji utisak. Inače, iznenadjen sam tim da je i pored Suljagića i Pećanca koji su tome skloni svojim temperamentom Sabina ostavila dojam najveće prznice.
Da, ineče je poznat po tome da trese žene bukvalno i verbalno :roll:
A cuke i mace jesu tamo gdje im nije mjesto (na ulici i pardon, samo cuke) baš zato što je onaj vladao kojem je papak Suljagić posvetio knjigu i napisao, pa glasao jedan zakon pa ga nije sproveo, pa glasao drugi zakon, pa ni taj ne sprovodi zajedno sa SDA. Tako, manite se ublejharanja oko nerada, kad što je taknuo to je srušio. Od ministarske fotelje pa dalje. Neotesani neizgrađeni seljak koji Komšiću nikako, baš nikako nije trebao.
The BEN10

#20793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

Ama, može on bit i rogat, ali Suljaga je dobio 115 hiljada glasova. Koliko je NS imala glasova ukupno, jesu li barem imali pola?
Edit: za Parlament FBiH NS imala ukupno 15 tisućica. Pa dobro, 7 puta manje od Emira, nije tako strašno. ;-)
VjecitiStudent

#20794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
The BEN10 wrote:
Da, ineče je poznat po tome da trese žene bukvalno i verbalno :roll:
A cuke i mace jesu tamo gdje im nije mjesto (na ulici i pardon, samo cuke) baš zato što je onaj vladao kojem je papak Suljagić posvetio knjigu i napisao, pa glasao jedan zakon pa ga nije sproveo, pa glasao drugi zakon, pa ni taj ne sprovodi zajedno sa SDA. Tako, manite se ublejharanja oko nerada, kad što je taknuo to je srušio. Od ministarske fotelje pa dalje. Neotesani neizgrađeni seljak koji Komšiću nikako, baš nikako nije trebao.

Efendić i Suljagić, koji je to nenadjebivi mizogeni tim. :D
Banksy

#20795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

The BEN10 wrote: Ama, može on bit i rogat, ali Suljaga je dobio 115 hiljada glasova.
Da, dobio je zato što je govorio ovako:
Glas za SDA je glas za Lagumdžiju - Emir Suljagić

Izašli smo na megdan tamnoj sili koja vlada ovom zemljom već više od dvije decenije, zajedno sa svojim mračnim saveznicima - Emir Suljagić
Da su glasači znali da je u pitanju prevara, lansirana tek da oduzimanjem glasova Fahrudinu Radončiću sačuva Bakira Izetbegovića u predsjedničkoj fotelji, dobio bi nulu, koju će zaista i dobiti stavi li se više ikad, igdje, i na jednu listu.
Da ne spominjemo tek Domovinu, ublehu kojom je glasove prevarenih povratnika isporučio direktno u SDA.
Lukavi seljačić je sve svoje sluganske aranžmane, od Terzića, preko Behmena i Zlatka pa sve do Bakira, dosad dobro naplatio, ali u tom smislu, karijeru je završio. Što sad naplati, naplatio je.
The BEN10

#20796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

Banksy wrote:Lukavi seljačić je sve svoje sluganske aranžmane, od Terzića, preko Behmena i Zlatka pa sve do Bakira, dosad dobro naplatio, ali u tom smislu, karijeru je završio. Što sad naplati, naplatio je.
Da, i opet taj seljačić dobije 7 puta više glasova od elite iz NS-a. :evil:

edit: moram biti fer i korektan - da NS-u nije Peđe za njih se vjerovatno ne bi ni znalo. Taj čovjek ih gura godinama...
Iako sam ga par puta kritikovao od mene ima pozitivnu ocjenu za svoj rad. :thumbup:
pemanapemani

#20797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

@tvsabina

U potpunosti se slažem sa tobom. Kratko i jasno - sa SDA je nemoguć napredak. (HDZ, SNSD, SDS..., da ne spominjem).

NS ima 3 zastupnika u SKS, do koga je?

Do građana i do NS.

Igrom slučaja, znam kako se vodila kampanja za prošle izbore i koliko je pojedinim kandidatima, koji su bili visoko na listama, stalo da nešto promijene. Ukratko - užas živi.

Da nema Peđe, za NS bi se čulo od jedne do druge izborne kampanje.

Za mene je to nenormalno ponašanje u ovakvom poretku snaga na političkom nebu BiH. Totalno letargično stanje koje prelazi u besmisao.
Druga stvar, uopšte se ne pokušava bilo šta ozbiljno uraditi u drugim dijelovima BiH. Shvatam da nema sredstava, ali bilo kakve konstantne akcije, promocije, tribine, razgovori..., bi bilo poželjni.

Dosta ljudi sa kojima komuniciram to tumači kao neku vrstu gađenja NS prema ljudima koji su iz manjih sredina.

Uglavnom, i ja sam svjesno glasao za Peđu i opet bih. Ostali - više nemam volje da komentarišem njihov rad, posebno rad narcisoidnog Dennisa, za kojeg je i Bojan Bajić bio lider nad liderima.

Srdačan pozdrav.
zippoo87

#20798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

The BEN10 wrote:
Banksy wrote:Lukavi seljačić je sve svoje sluganske aranžmane, od Terzića, preko Behmena i Zlatka pa sve do Bakira, dosad dobro naplatio, ali u tom smislu, karijeru je završio. Što sad naplati, naplatio je.
Da, i opet taj seljačić dobije 7 puta više glasova od elite iz NS-a. :evil:

edit: moram biti fer i korektan - da NS-u nije Peđe za njih se vjerovatno ne bi ni znalo. Taj čovjek ih gura godinama...
Iako sam ga par puta kritikovao od mene ima pozitivnu ocjenu za svoj rad. :thumbup:
to samo govori da smo mi zemlja mutavih ,neobrazovanih ljudi,koji ne gledaju ko je ko i sta nudi,nego se vode nekim najnizim strastima (citaj lanc paketom,cevapima,izvornom muzikom) prilikom glasanja (umjesto da biraju,oni glasaju po naredjenju)
meni uopste nije cudo sto suljagic,izetbegovic dobiju glasove...narod se identificira sa njima...mutav narod,mutavi oni...samo sto oni oko sebe imaju i pametne...pa im pokazu kako da izvuku lovu ...a narodu,lanc paket od izbora do izbora
kada narod pocne koristiti mozak i birati...mozemo ocekivati bolje stranke u vlasti...a do tada ti i tebi slicni slobodno nazivajte NS "elitistickom strankom"...to sto kadar NSa razmislja i nije sklon tim prizemnim manipulacijama,tebi je elitizam
The BEN10

#20799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

zippoo87 wrote:to samo govori da smo mi zemlja mutavih ,neobrazovanih ljudi,koji ne gledaju ko je ko i sta nudi,nego se vode nekim najnizim strastima (citaj lanc paketom,cevapima,izvornom muzikom) prilikom glasanja (umjesto da biraju,oni glasaju po naredjenju)
Mutavcima zoveš i bližnje, ili ti samo ponekad dođe da svoju nekulturu i frustriranost ispoljavaš ovako anonimno?
zippoo87

#20800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

The BEN10 wrote:
zippoo87 wrote:to samo govori da smo mi zemlja mutavih ,neobrazovanih ljudi,koji ne gledaju ko je ko i sta nudi,nego se vode nekim najnizim strastima (citaj lanc paketom,cevapima,izvornom muzikom) prilikom glasanja (umjesto da biraju,oni glasaju po naredjenju)
Mutavcima zoveš i bližnje, ili ti samo ponekad dođe da svoju nekulturu i frustriranost ispoljavaš ovako anonimno?
"prijatelju"...istina vecinom nije lijepa,ali je prvi korak ka ozdravljenju
Locked