hosting gambar"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#20777 Re: "Majstori" parkiranja
To po ZOBS-u znam... gore sam mislio da nisam siguran u vezi javnog reda i mira u smislu iskazane direktne namjere blokiranja nekoga ...notsure wrote:ZOBS član 74Travnički Noćni Šetač wrote:NAMJERNO blokiranje nekoga svojim vozilom i obično nepropisno parkiranje bez blokiranja drugog po logici nisu isti prekršaj...
...
ali kako je regulisano zakonom nisam siguran...
vjerujem da bi blokada slobodnog kretanja druge osobe trebala biti teži prekršaj i ista bi trebala biti navedena u JRM...
...
No možda reakcija policije zavisi i od načina prijave... da li se prijavi blokada kretanja ili samo nepropisno parkiranje...
Recimo neko te je blokira namjerno i još ti drsko i bezobzirno kaže da sad neće da se skloni i da ti neda proći , pa je kod tebe izazvao osjećaj nesigurnosti, uznemirenosti ili negodovanja kao građanina... pa kad tako prijaviš policiji onda se primijeni:
(2) Novčanom kaznom od 200,00 do 600,00 KM će se kazniti za prekršaj:
a) ko na javnom mjestu narušava javni red i mir naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeñanjem drugog
lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem ugrožava sigurnost ljudi ili izaziva osjećanje fizičke
ugroženosti, uznemirenosti ili negodovanja lica,
no nebitno... vjerovatno sam pogriješio... idemo dalje...
- drug_profi
#20778 Re: "Majstori" parkiranja
Pa sad ko zna, možda može nategnuti da zgura pod Zakon o JRM i blokiranje na parkingu.Član 2.
(Prekršaji protiv javnog reda i mira)
Prekršaji protiv javnog reda i mira su djela kojima se na nedozvoljen način remeti mir, rad i normalan način
života grañana, stvara neraspoloženje, uznemirenost ili ometa kretanje grañana na ulicama i drugim javnim
mjestima ili ometa ostvarivanje njihovih prava i dužnosti, vrijeña moral, ometa vršenje zakonitih mjera
državnih organa i službenih lica ili se omalovažavaju takve mjere, ugrožava opća sigurnost ljudi i imovine,
vrijeñaju državni organi, preduzeća i druga pravna lica ili se na drugi način narušava javni red i mir grañana
utvrñen ovim zakonom.
Član 8.
(Prekršaji i novčane kazne za fizička lica)
(1) Novčanom kaznom od 100,00 KM će se kazniti za prekršaj:
a) ko na javnom mjestu narušava javni red i mir svañom, vikom, nepristojnim ili drskim ponašanjem,
b) čija životinja svojim glasanjem narušava javi red i mir
(2) Novčanom kaznom od 200,00 do 600,00 KM će se kazniti za prekršaj:
a) ko na javnom mjestu narušava javni red i mir naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeñanjem drugog
lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem ugrožava sigurnost ljudi ili izaziva osjećanje fizičke
ugroženosti, uznemirenosti ili negodovanja lica,
-
kakavdanakneiskustvu
#20779 Re: "Majstori" parkiranja
da,sva cetiri i kontaju rijesen problemLogovan wrote:Joj što me nervira takvo parkiranje, tačnije maltretiranje drugih građana.Throttle wrote:U Zenici je redovno parkiranje na gradskoj magistrali u desnoj traci kraj apoteke. Debili blokiraju jednu od dvije trake![]()
I još uključe sva četiri i kontaju riješio sam problem, nevidljiv sam, ne smetam nikome, sve ok, super.
- Norm
#20780 Re: "Majstori" parkiranja
...ja se izvinjaJEm, ali oni ne kontaju...upale sva cetiri, kod onih kod kojih rade, i problem je fakat rijesen...cak i u kruznom...policija ne reaguje, ne kaznjava, znaci problema nema...a btw apoteka ima parking za par vozila sa strane...al to je za papke, za raju je u desnoj kolovoznoj traci...kakavdanakneiskustvu wrote:da,sva cetiri i kontaju rijesen problemLogovan wrote:Joj što me nervira takvo parkiranje, tačnije maltretiranje drugih građana.Throttle wrote:U Zenici je redovno parkiranje na gradskoj magistrali u desnoj traci kraj apoteke. Debili blokiraju jednu od dvije trake![]()
I još uključe sva četiri i kontaju riješio sam problem, nevidljiv sam, ne smetam nikome, sve ok, super.
-
lorente
#20781 Re: "Majstori" parkiranja
i ti bas kazes debilu? jesi siguran?beni-bu-man wrote:ulazi juce lik u dezurnu apoteku kod robota na socijalnom, pita me "Mogu li ja samo brzo, auto mi stoji ispred na cesti nisam se mogao popet radi onih ivicnjaka" kazem ja njemu "debilu imas parking odma iza apoteke i to djaba"
- beni-bu-man
#20782 Re: "Majstori" parkiranja
pa sta bi mu ti reko ?lorente wrote:i ti bas kazes debilu? jesi siguran?beni-bu-man wrote:ulazi juce lik u dezurnu apoteku kod robota na socijalnom, pita me "Mogu li ja samo brzo, auto mi stoji ispred na cesti nisam se mogao popet radi onih ivicnjaka" kazem ja njemu "debilu imas parking odma iza apoteke i to djaba"
-
noviclan
#20783 Re: "Majstori" parkiranja
Pa dobro mozda je bio neki debil ali da ke neki orangutan bio sa x5 ml kurac palac
- beni-bu-man
#20784 Re: "Majstori" parkiranja
Neam pojma sta je vozio nije usao s autom u apoteku, jebase ga ivicnjacinoviclan wrote:Pa dobro mozda je bio neki debil ali da ke neki orangutan bio sa x5 ml kurac palac
Problem je sto i ja izgledam kao orangutan od 150kg
- Optimist
#20785 Re: "Majstori" parkiranja
U Zenici se ispred apoteke uglavnom popnu na trotoar jer nema onih visokih zutih. Jedino ako je trotoar pun stanu ponekad na cestu.Throttle wrote:U Zenici je redovno parkiranje na gradskoj magistrali u desnoj traci kraj apoteke. Debili blokiraju jednu od dvije trake
- amar1994
#20786 Re: "Majstori" parkiranja
bingo vogosca , skup papanluka i seljakluka

zagradi ga momak kad je vidio , "mozes li izac" reko mogu , kae ko mu jebe mater

PS. meni najbolje ispalo

zagradi ga momak kad je vidio , "mozes li izac" reko mogu , kae ko mu jebe mater

PS. meni najbolje ispalo
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- Logovan
#20788 Re: "Majstori" parkiranja
Ma ja ispadam budala, kao i gomila ostalih, što ciljam da budem tačno između dvije linije na parkingu.
-
noviclan
#20789 Re: "Majstori" parkiranja
Izvini nisam bas mislio da je orangutan al' taj je stvarno bas debilbeni-bu-man wrote:Neam pojma sta je vozio nije usao s autom u apoteku, jebase ga ivicnjacinoviclan wrote:Pa dobro mozda je bio neki debil ali da ke neki orangutan bio sa x5 ml kurac palac![]()

Izgubili momci zvake
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20790 Re: "Majstori" parkiranja
Tri patrole maloprije prozujale između ostalog i ova Vitara...
- beni-bu-man
#20791 Re: "Majstori" parkiranja
Kako god, majmun jenoviclan wrote:Izvini nisam bas mislio da je orangutan al' taj je stvarno bas debilbeni-bu-man wrote:Neam pojma sta je vozio nije usao s autom u apoteku, jebase ga ivicnjacinoviclan wrote:Pa dobro mozda je bio neki debil ali da ke neki orangutan bio sa x5 ml kurac palac![]()
Izgubili momci zvake
-
tempuser
#20793 Re: "Majstori" parkiranja
Gledam danas situaciju na trotoaru ispred onoga parkinga od marku i po pored SCC-a... Seljancura nabila crnog Golfa V na trotoar, a dvojica likova sa djelom u kolicima zbog nje silaze sa trotoara na cestu.

-
Throttle
#20794 Re: "Majstori" parkiranja
Nece niko da se svadja il ganja s policijom oko tih trotoar-parking-majstora. Lakse zaobici. A stoka to koristi, dzabice parking, eeeej
-
tempuser
#20795 Re: "Majstori" parkiranja
A sta da rade ti ljudi, da ostave kolica i udave seljancuru?
-
noviclan
#20796 Re: "Majstori" parkiranja
Jedan da je gusi u usta a drugi da jekara pa obrnuto a djecu u scc igrqonicu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20797 Re: "Majstori" parkiranja
imal što u zakonu da se spominje kad upališ sva 4
ono da moraš čitati misli kako se lik ispred parkira...pa da mu se ne približiš previše
ono da moraš čitati misli kako se lik ispred parkira...pa da mu se ne približiš previše
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20798 Re: "Majstori" parkiranja
nepisano pravilo je kad upalis sva 4 onda je to stealth mode,mozes stati gdje god pozelis...
-
zdruzdjo
#20799 Re: "Majstori" parkiranja
Kad imas Avudija onda ovako.
Sto je najgore lik je skroz pismena faca mid-age sa dvoje djece.

Sto je najgore lik je skroz pismena faca mid-age sa dvoje djece.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20800 Re: "Majstori" parkiranja
to znambitanga_sa_otesa wrote:nepisano pravilo je kad upalis sva 4 onda je to stealth mode,mozes stati gdje god pozelis...
to
i
zahvala
kad ga pustiš da se uključi
ali ima i bočno parkiranje unazad pa to upali da mu se ne približiš jer on mora proći prazno mjesto za duzinu auta da se vrati u rikverc
ima li kakav clanak u zakonu u vezi s tim da kaže ako neko upali sva četiri čekaj
imao sam dijalog s jednim koji je tako upalio trubim ja njemu on meni
reko pasa ne mogu ja desifrirati sto si planirao ( kontao sam da želi izbaciti djevojku na ulicu nakon što je poljubi a on prebacio ruku na drugo sjedište da krene u rikverc
i on meni pravilo je da se sa sva 4 parkiraš ( da se ja sklonim)
reko paša koja ba pravila