Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
breuer wrote: ↑15/04/2023 16:40
i kažu nije Kralj gradio...
ove godine je mislim 90 godina od početka građenja naselja Crni vrh
Za 20 godina kraljevine Sarajevo je više (i ljepše) izgrađeno nego za prvih 20 godina socijalističke Jugoslavije.
Al je to teško dokazati ovima za koje je Sarajevo počelo '45 a završilo '92..
jao jebemti jeste fakat
bila i biblioteka u boško buhi, bilo je jako puno interesantnih stvari, i stripova i politikinih zabavnika i svega drugoga
to sam skroz zaboravio
vidis da sve znas ,pored biblioteke bio kabinet za solfeđo i kabinet za engleski,ja isao na kurs engleskog tu kad sam bio osnovna skola
ma ne ferceram ti ja više ko nekad, pola mi je stvari izvapilo iz sive mase
ova je bila na forumu meni draga fotka inace zgrada na uglu dositeljeve i titove je stambeno poslovna zgrada josefa krestana a do nje lijevo zgrada na broju 18 napravljena za Muhamedaga Šolbata
jao jebemti jeste fakat
bila i biblioteka u boško buhi, bilo je jako puno interesantnih stvari, i stripova i politikinih zabavnika i svega drugoga
to sam skroz zaboravio
vidis da sve znas ,pored biblioteke bio kabinet za solfeđo i kabinet za engleski,ja isao na kurs engleskog tu kad sam bio osnovna skola
bitanga_sa_otesa wrote: ↑15/04/2023 16:00
u toj kuci u podrumu bio obucar ,radio do neke 87-88,ne znam bas tacno kad su iseljeni ,jer se tu 1990. pocela praviti nova zgrada ,radnju dobio u zutoj zgradi u marka marulica i sad je tamo
bitanga_sa_otesa wrote: ↑15/04/2023 16:00
u toj kuci u podrumu bio obucar ,radio do neke 87-88,ne znam bas tacno kad su iseljeni ,jer se tu 1990. pocela praviti nova zgrada ,radnju dobio u zutoj zgradi u marka marulica i sad je tamo
Gelo
jeste
eto te kuce ,kasnije u njoj bile kancelarije žgp-a dok se gradila ta zgrada ,poslije je srusili...