Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BlueBlood

#20776 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

ovi su vam u rangu onog serijala "Policijska akademija" :lol:

Image
Last edited by BlueBlood on 15/10/2016 18:01, edited 1 time in total.
leškarenje

#20777 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

BlueBlood, who is currently on your ignore list, made this post.
omega369

#20778 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Covjek prica o tome da apsolutno ne postoji razlika u tome da li postoji ta neka akademija sa investitorom ili ne, kad su rezultati akademije haman pa isti kao i oni omladinskog pogona prije. I nista ne laze. Sramota je da mi jedini imamo placenu skauting sluzbu po cijeloj BiH koja redovno dovodi "najvece talente" iz svih krajeva zemlje, da imamo najbolju infrastrukturu, vlastite terene, internat i stipendije, placeno skolovanje i da ako nista ne mozemo ni dominirati u ovoj ligi, a o prodaji tih igraca, koja je da se ne lazemo tanu obecana, da i ne pricam

i kad bih naveo da je u ovoj generaciji jedan od najboljih njihovih igraca, momak koji NIJE ZADOVOLJIO u nasoj akademiji :-) :-) tuga
leškarenje

#20779 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

omega369 wrote:Covjek prica o tome da apsolutno ne postoji razlika u tome da li postoji ta neka akademija sa investitorom ili ne, kad su rezultati akademije haman pa isti kao i oni omladinskog pogona prije. I nista ne laze. Sramota je da mi jedini imamo placenu skauting sluzbu po cijeloj BiH koja redovno dovodi "najvece talente" iz svih krajeva zemlje, da imamo najbolju infrastrukturu, vlastite terene, internat i stipendije, placeno skolovanje i da ako nista ne mozemo ni dominirati u ovoj ligi, a o prodaji tih igraca, koja je da se ne lazemo tanu obecana, da i ne pricam

i kad bih naveo da je u ovoj generaciji jedan od najboljih njihovih igraca, momak koji NIJE ZADOVOLJIO u nasoj akademiji :-) :-) tuga
Pa dovode i oni talente iz cijele zemlje isto ko sto i mi radimo.Majke mi ja ne znam sa koje si ti planete gruno ovdje pa sve nesto ti ono po svome sa neke visine .....ti sve znas,ti ovo,ti ono....haj bjezi ba :run:
Logovan

#20780 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Svaki put ista priča. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#20781 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Joj, sto vuces za jezik :D
Ima se 20 milja (eura) za sredjivanje terena, ima se za mali milion igraca, pa onda za sporazumne raskide ugovora, ima se za milion nekih drugih stvari, nema se za skauta :mrgreen:
Nema to nikakve veze sa dugovima, to se servisira po dogovorenom i ne utice na ostale aktivnosti.
Nista ne bi bilo drugacije da ste u situaciji kao mi (da nemate duga).
Problem je druge prirode.
I jedni i drugi imamo limite, imamo plafon koji dotaknemo i ne mozemo (a i ne znamo) dalje.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#20782 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:
hrasno38 wrote:Bez zajebancije nije mi jasno evo zadnje 4 utakmice nas nisu dobili.....mislim na prvi tim a od 2012 na Kosevu, prica jebo prvi tim akademija je bitna i danas ih hladno juniori Zelje poderu ko kvalitetan pjano glavicu kupusa nakon teske noci. Kadeti odigraju nerjeseno.....i u cemu je onda napredak tog "velikog" Tanovog Sarajeva a pogotovo te Akademije nepresusnih talenata. Mislim naravno nije nemoguce sutra da nas dobiju ali ovo Sarajevo mi se cini da je losije od onog prije Tana i da konstantno ide down :?
Ne kazem ni da je Zeljo ekipa za kapu skinuti....daleko od toga....ali Zelju se bori sa silnim finansijskim problelmima jos uvijek....pravi stadion kako zna i umije....omladinci nemaju uslove ni priblizne ko Akademci i opet navijaci Sarajeva piskaju kad se sutra pomene derbi te Stevanovic i Lendric :D
O cemu pricas,ne kontam :shock: juniori imaju tri boda vise od nasih koji imaju utakmicu manje,vasi kadeti imaju bod vise od nasih koji imaju isto tako utakmicu manje....oodoh gace promijeniti prije nego ovo zadnje prokomentarisem :run:
ama bolan nebio ne govorim o bodovima nego da vas junioru Zelje razgule ko dronjave macke! Po svim pricama i Tana, i uprave FK Sarajeva a posebno takvih navijaca kao sto si ti Akademci ne bi smjeli pobjediti ispod 5 razlike......nemoj samo poslije derbija ovdje svratiti u sitom stilu kao i prosli put :D
omega369

#20783 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

leškarenje wrote: Pa dovode i oni talente iz cijele zemlje isto ko sto i mi radimo.Majke mi ja ne znam sa koje si ti planete gruno ovdje pa sve nesto ti ono po svome sa neke visine .....ti sve znas,ti ovo,ti ono....haj bjezi ba :run:
Ni blizu kao sto to mi radimo, samo ti nisi informisan ;-) a za ovo ostalo....sta da ti kazem.... izvini sto sam skolovan i informisan :mrgreen: :mrgreen:
leškarenje

#20784 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

omega369 wrote:
leškarenje wrote: Pa dovode i oni talente iz cijele zemlje isto ko sto i mi radimo.Majke mi ja ne znam sa koje si ti planete gruno ovdje pa sve nesto ti ono po svome sa neke visine .....ti sve znas,ti ovo,ti ono....haj bjezi ba :run:
Ni blizu kao sto to mi radimo, samo ti nisi informisan ;-) a za ovo ostalo....sta da ti kazem.... izvini sto sam skolovan i informisan :mrgreen: :mrgreen:
Sorry onda informisani :sad: do mene je....de onda malo nam nabaci sta i kako,bar se to ne mora kriti :zzzz:
leškarenje

#20785 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:
leškarenje wrote:
hrasno38 wrote:Bez zajebancije nije mi jasno evo zadnje 4 utakmice nas nisu dobili.....mislim na prvi tim a od 2012 na Kosevu, prica jebo prvi tim akademija je bitna i danas ih hladno juniori Zelje poderu ko kvalitetan pjano glavicu kupusa nakon teske noci. Kadeti odigraju nerjeseno.....i u cemu je onda napredak tog "velikog" Tanovog Sarajeva a pogotovo te Akademije nepresusnih talenata. Mislim naravno nije nemoguce sutra da nas dobiju ali ovo Sarajevo mi se cini da je losije od onog prije Tana i da konstantno ide down :?
Ne kazem ni da je Zeljo ekipa za kapu skinuti....daleko od toga....ali Zelju se bori sa silnim finansijskim problelmima jos uvijek....pravi stadion kako zna i umije....omladinci nemaju uslove ni priblizne ko Akademci i opet navijaci Sarajeva piskaju kad se sutra pomene derbi te Stevanovic i Lendric :D
O cemu pricas,ne kontam :shock: juniori imaju tri boda vise od nasih koji imaju utakmicu manje,vasi kadeti imaju bod vise od nasih koji imaju isto tako utakmicu manje....oodoh gace promijeniti prije nego ovo zadnje prokomentarisem :run:
ama bolan nebio ne govorim o bodovima nego da vas junioru Zelje razgule ko dronjave macke! Po svim pricama i Tana, i uprave FK Sarajeva a posebno takvih navijaca kao sto si ti Akademci ne bi smjeli pobjediti ispod 5 razlike......nemoj samo poslije derbija ovdje svratiti u sitom stilu kao i prosli put :D
:lol:

Gdje ja ikad napisa ista od toga o cemu ti pricas,osim ovog zadnjeg :P cuj pet razlike :lol:
Nista se tu specijalno ne ulaze u tu djecu koliko se prikazuje i fura raja tom pricom,mada u odnose na druge imamo sve uslove ....ali to ti je isto ko i prvi tim,vazda ko imas neku ekipu a oni te najvise iznenade koliko ne znaju....jer ne moze se zaboraviti igrati,jbg
Tomahawk11
Globalni moderator

#20786 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

lendric wrote:
Tomahawk11 wrote:Joj, sto vuces za jezik :D
Ima se 20 milja (eura) za sredjivanje terena, ima se za mali milion igraca, pa onda za sporazumne raskide ugovora, ima se za milion nekih drugih stvari, nema se za skauta :mrgreen:
Nema to nikakve veze sa dugovima, to se servisira po dogovorenom i ne utice na ostale aktivnosti.
Nista ne bi bilo drugacije da ste u situaciji kao mi (da nemate duga).
Problem je druge prirode.
I jedni i drugi imamo limite, imamo plafon koji dotaknemo i ne mozemo (a i ne znamo) dalje.
Bolan to sve uzimamo na kredit kod misketa uz već unaprijed definisanu kamatu od 7%

vidjet ćeš kad krenu loši rezltati pa kad đavo dođe po svoje pare, gori ćemo od čelika bit
:wink: :mrgreen:
agnostic_front

#20787 Re: Sarajevski derbi

Post by agnostic_front »

Nemamo para, nemamo ništa... :nargila: :nargila:
supercali

#20788 Re: Sarajevski derbi

Post by supercali »

Dzaba ti skaut sluzba kad u akademiji nemas ucitelja koji ce tu djecu kanalisati da postane vrhunski igrac
Evo imao je zeljo dzeku pa dok ga nisu u ceskoj upravili na pravi put nista od njega jos dobije nadimak kloc
E da je u teplicama bio omladinac danas bi se mozda ganjao sa ronaldom i mesijem
Eto akademija sarajeva vjerovatno po infrastrukturi ne zaostaje od zemunela kocijan hitrec itd a opet nemaju uspjehe kao partizan dinamo zvezda i sl
Zasto? Zato jer je uscuplic taj pedagog za razliku od ovih u partizanu i dinamu
Citao sam negdje da su njihovi ti treneri isli po raznim velikim klubovima tipa ajax leverkusen i sl na usavrsavanja da vide metode rada organizaciju i sl a gdje nasi idu u makarsku da jebu cehinje
lijek-za-sve

#20789 Re: Sarajevski derbi

Post by lijek-za-sve »

SGZ :izet: 8-)
bjelave

#20790 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Fino pada. Sutra će biti lijepa kaljuga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20791 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Teren ce biti ko stvoren za derbi :mrgreen:
Logovan

#20792 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Sutra će biti prava prvenstvena utakmica.
lijek-za-sve

#20793 Re: Sarajevski derbi

Post by lijek-za-sve »

nema veze mi smo na svom mjestu na svom istoku na svom sjeveru i na svom zapadu a onda lagano :izet: male plavke :)
lijek-za-sve

#20794 Re: Sarajevski derbi

Post by lijek-za-sve »

lendric wrote:Da li će manji sarajevski klub prekinuti tradiciju bez pobjede na svom nedomaćem terenu koji traje od 2012. godine ? Ostaje nam da vidimo
luckasta si ti takav sam i ja :izet: :izet: :izet:
bjelave

#20795 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Samo je jedan sarajevski klub
ibizza

#20796 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

bjelave wrote:Samo je jedan sarajevski klub
Vala bas :D
Charuga
Globalni moderator

#20797 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Samo će posjeta biti odlična ako nastavi padati i sutra.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20798 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Charuga wrote:Samo će posjeta biti odlična ako nastavi padati i sutra.
Prema prognozi, u vakat utakmice bi trebalo biti oblacno bez kise, e sad hoce li biti tako, vidjecemo na licu mjesta.
vicious

#20799 Re: RE: Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

Tomahawk11 wrote:
Charuga wrote:Samo će posjeta biti odlična ako nastavi padati i sutra.
Prema prognozi, u vakat utakmice bi trebalo biti oblacno bez kise, e sad hoce li biti tako, vidjecemo na licu mjesta.
Neke prognoze kažu tek od 17 bez kiše... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#20800 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Tad ne mora ni prestajati :D
Post Reply