Ugroženi su oni koji brinu tuđe brigebasicm wrote:Sta ima veze, nema nikoga, preglednost velika, ko je ugrozen ovdje?
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#20751 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#20752 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozi suprotnom stranom, koristi mobitel dok vozi, sigurno nije ni vezan. Kako nije opasnost? Hajde sto ne misli na sebe, nego nema obzira ni prema drugima 
-
vauvau
#20753 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I šta kad mu iz suprotnog smjera naleti neregistrovan golf koji vozi istim slobodnim stilom?sime_cipol wrote:Vozi suprotnom stranom, koristi mobitel dok vozi, sigurno nije ni vezan. Kako nije opasnost? Hajde sto ne misli na sebe, nego nema obzira ni prema drugima
Pa skupljat će ih metlom i sjeći lim da ih povade iz auta.
- Bakir1
#20754 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije mi auto registriran pride 
- basicm
#20755 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nece nista biti, mimoidju se kao englezi.
- zforumas
#20756 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
basicm wrote:Nece nista biti, mimoidju se kao englezi.
-
corei3
#20757 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Većinom žene za volanom, odma skontaš da je žena.
Jedna jutros stoji ispred mene na semaforu, dala desni žmigavac i produži pravo, ono hladno.
Na drugom semaforu, isto ispred mene žena, upali se zeleno, ja joj trubnem, ništa, ja opet opet ništa,tek za 10 sec skontala da treba krenut.
Al opet, da neispadnem šofinistički gad, juče na raskrnici frajer ulijeće a priča na mobitel, cura zakoči naglo radi njega i dok su tako stajali nekih 10 sec. napričala se ona njemu svega i svačega, vjerovatno mu se i familije sjetila, i neka je.
Jebo vas mobitel da vas jebo
Jedna jutros stoji ispred mene na semaforu, dala desni žmigavac i produži pravo, ono hladno.
Na drugom semaforu, isto ispred mene žena, upali se zeleno, ja joj trubnem, ništa, ja opet opet ništa,tek za 10 sec skontala da treba krenut.
Al opet, da neispadnem šofinistički gad, juče na raskrnici frajer ulijeće a priča na mobitel, cura zakoči naglo radi njega i dok su tako stajali nekih 10 sec. napričala se ona njemu svega i svačega, vjerovatno mu se i familije sjetila, i neka je.
-
zdruzdjo
#20758 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A jeeebbo te sve majka tereza do majke tereze ovdje. Svi voze striktno po pravilima. Niko ne brza preko 60 nikad nigdje(glooho beelo).
Niko ne krene preticati na 10 metara prije isprekidane. Niko na upali 4 zmigavca da stane da ispusti nekoga iz auta tamo gdje mozda i ne bi trebao(autobusko stajaliste npr). Svi dadnu zmigavac kod prestrojavanja i pri tome puste da on zablinka 4-5 puta pa krenu u prestrojavanje. Od sarajeva do mora se putuje po 5-6 sati jer se mora postovati svako naseljeno mjesto pa se vozi 40.
Ne serite ba bezveze. Kvrcnemo svi zakon ponekad cisto radi udobnosti svakodnevne voznje. Ne kazem da je to sve ok. I pogotovo nije ok kad se time ugrozava necija sigurnost. Ili kad kompletna vozacka filozofija postane takva.
Ali tu i tamo, pa eto....uradimo svi to.
P.s. obojica na snimku to rade totalno bespotrebno obzirom na situaciju i konfiguraciju puta i totalno nesmotreno i opasno.
Niko ne krene preticati na 10 metara prije isprekidane. Niko na upali 4 zmigavca da stane da ispusti nekoga iz auta tamo gdje mozda i ne bi trebao(autobusko stajaliste npr). Svi dadnu zmigavac kod prestrojavanja i pri tome puste da on zablinka 4-5 puta pa krenu u prestrojavanje. Od sarajeva do mora se putuje po 5-6 sati jer se mora postovati svako naseljeno mjesto pa se vozi 40.
Ne serite ba bezveze. Kvrcnemo svi zakon ponekad cisto radi udobnosti svakodnevne voznje. Ne kazem da je to sve ok. I pogotovo nije ok kad se time ugrozava necija sigurnost. Ili kad kompletna vozacka filozofija postane takva.
Ali tu i tamo, pa eto....uradimo svi to.
P.s. obojica na snimku to rade totalno bespotrebno obzirom na situaciju i konfiguraciju puta i totalno nesmotreno i opasno.
-
zdruzdjo
#20759 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
corei3 wrote:Većinom žene za volanom, odma skontaš da je žena.
A kad ja kazem nesto protiv zenska za volanom onda ispadnem 'vakav ili 'nakav.
-
Throttle
#20760 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mi s benzincima stisnemo gas prije pocetka isprekidane al nema momenta pa tek pocnemo preticanje na isprekidanoj, nekad ne stignemo ni obavit preticanje do pune na iducoj krivinizdruzdjo wrote:Niko ne krene preticati na 10 metara prije isprekidane..
-
Seyfo
#20761 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako ja na magistralnoj cesti siječem krivine jer vidim da nema nikog naprijed i ne ugrožavam nikoga (bar tako mislim) iako siječem punu liniju, a u tom momentu mene neko iza pokušava preteći iako se radi o punoj liniji, i bude sudar ili neki veći belaj, ko je onda od nas dvojice veća budala? Ko je više kriv, što formalno što lično? Obojica smo debili svakako 
-
corei3
#20762 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stojim jednom na autobuskoj, stade auto, muz i zena valjda u njemu, cekaju djete. Ok, dode mali, kaže muz idemo uz Drinsku, ona hladno: Haj ti onda vozi.zdruzdjo wrote:corei3 wrote:Većinom žene za volanom, odma skontaš da je žena.
A kad ja kazem nesto protiv zenska za volanom onda ispadnem 'vakav ili 'nakav.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#20763 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sto puta napisano, ne znači da će biti tačno. Niko nije rekao da slijepo poštujemo pravila, znakove, ograničenja i ostale palce.zdruzdjo wrote:A jeeebbo te sve majka tereza do majke tereze ovdje. Svi voze striktno po pravilima. Niko ne brza preko 60 nikad nigdje(glooho beelo).
Rečeno je tebi i sličnima da NEMA OPRAVDANJA ZA SJEČENJE KRIVIRNE. Je li stvarno ne razumijete zašto nema opravdanja?
Znači zamisli da je puna linija ZID i da ne možeš kroz njega, pa će nam svima biti lakše ako ne možeš drugačije shvatiti poentu ove rasprave.
-
BadBoy
#20764 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma vala ja više muškaraca debila vidim sa ovim nekim manevarskim zahvatima. Žene uglavnom znaju svoje limite i ne pokušavaju nemoguće.corei3 wrote:Većinom žene za volanom, odma skontaš da je žena.
- Laplace
#20765 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
corei3 wrote:Većinom žene za volanom, odma skontaš da je žena.
Danas na semaforu, ja sam u traci za skretanje lijevo a malo iza mene taksista (sa žrtvama, pardon mušterijama) malo iza. Njima se lali zeleno, prvi krene na vrijeme i ode, taksista još par sekundi stoji pa polako krene. Dok me prolazio vidim da drži mobitel na volanu i topka.
Napomena: taksista je muškarac.
- Laplace
#20766 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta je to sa vozačima golfova i njihovim kompleksima? Neki dan dolazim sa autoputa (obilaznica) ka kružnom ka Pofalićima, ispred mene golf četvorka pegla, rekoh dok imam zalet da ga obiđem u lijevoj pa taman imam vremena da polagano prilagodim brzinu prema ograničenjima (a da ga ne oetam, svakako je bio mnogo sporiji od mene) i da bezbjedno uđem u kružni. Malo morgen! Čim je vidio moju namjeru, on ti oplete po gasu i pojuri, pa prolezi kroz kružni k'o metak 7,62 mm. Jasno, ja već odustao.
Juče isto ispred mene golf četvorka pegla, ja na isprekidanoj provirim da vidim imam li sigurno preticanje kad i ovaj spusti ciglu na gas i pojuri k'o Saturn V raketa.
Ne daju ispred sebe pa ti vidi.
Juče isto ispred mene golf četvorka pegla, ja na isprekidanoj provirim da vidim imam li sigurno preticanje kad i ovaj spusti ciglu na gas i pojuri k'o Saturn V raketa.
Ne daju ispred sebe pa ti vidi.
-
Throttle
#20767 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A i ti vala navalio ispred, neka te gdje jesi
Trenerka, torbica, brze cvike i kuliranje.
- amar1994
#20768 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moras debile fatat na foru
,ne znam koje je auto kod tebe al eto probaj tako i zmigavac daji tek kad krenes preticat 
Tako sam jednog uz Bradinu sa dvicom drzao na pola gasa,sve ko on uz mene ide,dusu mu vadi,kad sam ga zakucao ostade
,kasnije je pretekao na punoj sve redom

Tako sam jednog uz Bradinu sa dvicom drzao na pola gasa,sve ko on uz mene ide,dusu mu vadi,kad sam ga zakucao ostade
Last edited by amar1994 on 26/03/2019 17:37, edited 1 time in total.
- Dope_Man
#20769 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ko si ti da pretices sveti Golf. 
-
zdruzdjo
#20770 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa evo sad sam sebi skoci u grlo u jednom redu.un1ted wrote:Sto puta napisano, ne znači da će biti tačno. Niko nije rekao da slijepo poštujemo pravila, znakove, ograničenja i ostale palce.zdruzdjo wrote:A jeeebbo te sve majka tereza do majke tereze ovdje. Svi voze striktno po pravilima. Niko ne brza preko 60 nikad nigdje(glooho beelo).
Rečeno je tebi i sličnima da NEMA OPRAVDANJA ZA SJEČENJE KRIVIRNE. Je li stvarno ne razumijete zašto nema opravdanja?
Znači zamisli da je puna linija ZID i da ne možeš kroz njega, pa će nam svima biti lakše ako ne možeš drugačije shvatiti poentu ove rasprave.
Evo receno je tebi I ostalima da nema opravdanja da vozis 65 po gradu pa ga I pritisnes na 70 kad obilazis nekoga ko smara. Eto zamisli da ti je u autu bomba pa kad pritisnes na 65 a ona explodira ko u filmu speed(tu nije smio spustiti ispod) I sta sad.
Znaci ne mozes mi reci da je ok da se malo "cut the corners" za neke stvari u zakonu o saobracaju a onda mi kazes nema opravdanja za sjecenje krivine.
Kao sto rekoh gore. krivine sjecim samo kad su pregledne I vidim da nema nikoga ispred I kad nema niko iza mene da ne bih nikoga ugrozio svojim postupcima.
-
zdruzdjo
#20771 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najgora povreda na svijetu je povrijedjen ego onoga koga vidis u ogledalu.amar1994 wrote:Moras debile fatat na foru,ne znam koje je auto kod tebe al eto probaj tako i zmigavac daji tek kad krenes preticat
Tako sam jednog uz Bradinu sa dvicom drzao na pola gasa,sve ko on uz mene ide,dusu mu vadi,kad sam ga zakucao ostade,kasnije je pretekao na punoj sve redom
![]()
- drug_profi
#20772 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sječem krivine kad su jasno pregledne i bez saobraćaja iz drugog smjera. Vozim do +10 od ograničenja, na autoputu i više. Prolazim na žuto. Koristim sirenu kad god nekog treba probuditi. Ne propuštam pješake kad nisu na pješačkom.
Pa šta sad?
Zato ne pretičem na punoj NIKAD. Ne gasam tamo gdje je to izvjesno provocira nezgodu. Neću proći na crveno NIKAD. Neću trubiti slovu P i autoškoli, ili pred bolnicom, hotelom, stambenom zgradom. Pred svakim pješačkim usporim ili satnema kao vidim da neko želi preći.
Pa šta sad.
Evo 32 godine sa vozačkom dozvolom. 10-15 hiljada godišnje minimum. jedno vrijeme i mnogo više. Kriv za jedan lakši udes na poledici sa minimalnom štetom u prve 3 godine staža. Plaćeno 5-6 kazni za prekoračenje brzine (mnimalna prekoračenja), jedna za neprilagođenu vožnju, dvije za parkiranje, jedna za alkohol (0,33 -granična vrijednost ali jbg.).
Jesam li ja opasan vozač po sudu foruma?
Pa šta sad?
Zato ne pretičem na punoj NIKAD. Ne gasam tamo gdje je to izvjesno provocira nezgodu. Neću proći na crveno NIKAD. Neću trubiti slovu P i autoškoli, ili pred bolnicom, hotelom, stambenom zgradom. Pred svakim pješačkim usporim ili satnema kao vidim da neko želi preći.
Pa šta sad.
Evo 32 godine sa vozačkom dozvolom. 10-15 hiljada godišnje minimum. jedno vrijeme i mnogo više. Kriv za jedan lakši udes na poledici sa minimalnom štetom u prve 3 godine staža. Plaćeno 5-6 kazni za prekoračenje brzine (mnimalna prekoračenja), jedna za neprilagođenu vožnju, dvije za parkiranje, jedna za alkohol (0,33 -granična vrijednost ali jbg.).
- Bakir1
#20773 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jao autoskola, jao, treba im zakonom uvest termine kada smiju vrsiti obuku recimo od 00 do 07
Ja isto kao ti s iznimkom da se blinkerasima ne sklanjam.
Ja isto kao ti s iznimkom da se blinkerasima ne sklanjam.
-
zdruzdjo
#20774 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
drug_profi wrote:Sječem krivine kad su jasno pregledne i bez saobraćaja iz drugog smjera. Vozim do +10 od ograničenja, na autoputu i više. Prolazim na žuto. Koristim sirenu kad god nekog treba probuditi. Ne propuštam pješake kad nisu na pješačkom.
Pa šta sad?
Pa šta sad.
ANTIKRIST I ANARHIST. Najgori si. pljuni me te te dusebriznici sad ne prijave policiji da si ubojica. mozda ti zakace koji nerjesen sudar gdje je vinovnik pobjegao sa lica mjesta.
Apsolutno se slazem sa svim navedenim. I moje su kazne tu negdje. s tim sto ja imam 23 godine vozackog iskustva. I s tim sto nemam ni jednu za voznju pod alkoholom. Neki dan prva kazna u zivotu za parkiranje. Pijem kad se god ukaze prilika sa rajom i povod za to ali za volan nikad ne sjedam ma kako pijan ili "ne pijan" bio ako sam pio niti sa nekim ko je pio ma kako dobar da je vozac. Jednom sjeo za volan pripit' na pocetku vozacke karijere i sam sebi rekao nikada vise. Lijepi taxi.
- Travnički Noćni Šetač
#20775 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja necu spominjati vozacku dozvolu... zajebavacete me...