Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tap3ah75

#20751 Re: Zeničani

Post by tap3ah75 »

Đe se u Zenici ide pojesti:
- pizza
- burek
- čevapi

Išao sam u đananoviće u sweet na đambo pizzu i par jela od piletine.
Išao sam kod Bešliča na čevape.
Išao sam u Caballo na pizzu. I u onu pizzeriju kod mašinskog fakulteta.

Ovo gore sve nabrojano mi je ok.

Ima li još gdje da valja?
kakavdanakneiskustvu

#20752 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

burek u lađani
avenija

#20753 Re: Zeničani

Post by avenija »

tap3ah75 wrote:Đe se u Zenici ide pojesti:
- pizza
- burek
- čevapi

Ćevabdžinica i restoran kod Seje, na GGM - Sarajevska 41,
Imaju pizzu nisam jeo ali su im cevapi broj 1.
Bas danas i sutra imaju neku akciju upratio sam na fb

Po mnogim istraživanjima pizza je najomiljenije jelo na svijetu. Ako ste i vi ljubitelj, dođite u petak i subotu od 20:00h do 24:00h i uživajte u ovom specijalitetu po cijeni od 5 KM za sve vrste pizza. #pizza #kodSeje
zenicablues

#20754 Re: Zeničani

Post by zenicablues »

Na ovoj temi sam 06.08.2016. Godine objavio da je Bingo kupio Konzum. Sada bih rado objavio neke informacije u vezi Čelika, ali bojim se da je prerano, a pouzdane su...uglavnom javnosti nisu poznate, i ne pišite ovdje na osnovu neprovjerenih informacija...
tap3ah75

#20755 Re: Zeničani

Post by tap3ah75 »

kakavdanakneiskustvu wrote:burek u lađani
jel` to onaj kiosk što trebaš imati "štelu" :) da dođeš do bureka .... sve rasprodano.
Norm

#20756 Re: Zeničani

Post by Norm »

tap3ah75 wrote:
jel` to onaj kiosk što trebaš imati "štelu" :) da dođeš do bureka .... sve rasprodano.
...stara pijaca, pite ispod saca, ne samo burek nego sve...vratices se po jos... :D
Norm

#20757 Re: Zeničani

Post by Norm »

avenija wrote:Radi li sta konkretno ubleha osim sto se sastaje svaka 2 dana sa Biju Nairom ? Smart reci mu da nam osvjetli ova dva mosta viseca kao nekad i nek poploca glavnu ulicu od Kamenog do Bosanke , jos nije ciglu sazidao za 9 mjeseci a nek nas popusti sa kladionicama i Biju Nairom i ponavljam iste price kojom prikriva da vrecu cementa nije ulozio u grad.
Godisnji?...ima jos vremena, samo PRESERAVATE...nego sta je sa Travnickom? Taj dio nije dio grooda? Mislim, cuka ko u bajki... :D :D :D
...a i zagadjenje je na nivou...Cernobila...
...opet preseravam... :lol: :lol: :lol:
lokalni_razdjevicar

#20758 Re: Zeničani

Post by lokalni_razdjevicar »

:shock:
avenija wrote:
tap3ah75 wrote:Đe se u Zenici ide pojesti:
- pizza
- burek
- čevapi

Jeo cevape.... nula

Ćevabdžinica i restoran kod Seje, na GGM - Sarajevska 41,
Imaju pizzu nisam jeo ali su im cevapi broj 1.
Bas danas i sutra imaju neku akciju upratio sam na fb

Po mnogim istraživanjima pizza je najomiljenije jelo na svijetu. Ako ste i vi ljubitelj, dođite u petak i subotu od 20:00h do 24:00h i uživajte u ovom specijalitetu po cijeni od 5 KM za sve vrste pizza. #pizza #kodSeje
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20759 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Rijetko glup tekst mada je namjera dobra. Spiker u predstavnickim tijelima nije isto sto i Baho Topalbecirevic, nego je predsjedavajuci. Izraz dolazi iz anglosaksonskog pravnog kruga. :D
clio_dci120 wrote:Ma vjerujem, sve je na mjestu sto si napisao, i ja sam zadovoljan onim sto sam postigao, i sam ne bih nikada prihvatio posao npr. u gradskoj upravi zbog toga sto u privatnom sektoru mozes puno vise zaraditi (s tim da iskreno ne bih se dvoumio prihvatiti u nekome jakom preduzecu tipa telecom ili posta :D ), ali barem sam ja takav, ne mogu da mi ne bude krivo kad vidim da zbog toga sto mi svi sutimo ovi prolaze samo tako...htio sam samo reci da ovi ipak nisu toliki levati, jbg treba znati prosipati ublehe i na tome zardjivati, barem je to moje misljenje.
Samo mislim da nisi upravu u dijelu sto se tice da ce doci vrijeme kada ce morati pokazati svoje prave sposobnosti,mislim da nikada nece doci vrijeme (barem u skorijoj buducnosti) Ova potencijalna kriticna masa sto je trebala biti prevaga davno je otisla.
Daleko su oni od levata, to se slazem. Ali razvijanje fotografije predsjednika tudje drzave u maniru Čaušeskua zasluzuje podsmijeh. Ako prevrtis postove, vidjeces da ja nisam nikog poimenice spomenuo, jer uopste ne znam ko su ljudi :wink:

P.S. Gledam ovo za Inter i nadaju se da ce prodajom uvezati staz za solidan broj radnika, sto bi bilo super. Mada dabogda da se hotel proda po ovoj cijeni. (ovo pisem generalno na temu, a ne kao reply tebi :D )
N.N.

#20760 Re: Zeničani

Post by N.N. »

zenicablues wrote:
Na ovoj temi sam 06.08.2016. Godine objavio da je Bingo kupio Konzum. Sada bih rado objavio neke informacije u vezi Čelika, ali bojim se da je prerano, a pouzdane su...uglavnom javnosti nisu poznate, i ne pišite ovdje na osnovu neprovjerenih informacija...
Dobre ili lose ? :D
clio_dci120

#20761 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

A sto bi to Renicka dobila radno mjesto mimo konkursa?
Najveca glupost profesionalni mandati. Ja bi to brisao iz Statuta.Sad joj prpa, lobira, hoce profesionalizaciju ili posao.
Slabiji vijecnik od nje bio je samo onaj Salko iz nacionalnih manjina u proslom vijecu. :lol:
Casual's

#20762 Re: Zeničani

Post by Casual's »

zenicablues wrote:
Znalo se sve to ranije, ali nije jasno da li su kupili samo Konzum ili cijeli centar (a koja bi budala prodala objekat unutar objekta, a koja budala kupila).
Elem, rado bi i ja napisao neke stvari oko Čelika (isto provjerene) samo ispade da se na ovoj temi ne smije o tome. :D

@Norm Travnička postaje nova Blatuša. Svakakve mrake se naselilo.
kakavdanakneiskustvu

#20763 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

tap3ah75 wrote:

ne znam baš da je tako,znam da je burek odličan
Norm

#20764 Re: Zeničani

Post by Norm »

Casual's wrote: @Norm Travnička postaje nova Blatuša. Svakakve mrake se naselilo.
ma...samo pitam, da li zato cuke i dalje haraju Travnickom?
Ili ima jos vremena? ;-)
avenija

#20765 Re: Zeničani

Post by avenija »

Norm wrote:
Casual's wrote: @Norm Travnička postaje nova Blatuša. Svakakve mrake se naselilo.
ma...samo pitam, da li zato cuke i dalje haraju Travnickom?
Ili ima jos vremena? ;-)
Sinoc sam ih vidio kako uhvatise dvije lutalice ovdje kod hitne oko 1h, tacno mi doslo da ih pocastim ali odose ih prevuci pa po novu turu.
Sto se tice lutalica ja sam zadovoljan, svaki dan ih je sve manje.
Norm nazovi broj za pse prijavi, stvarno djeluje :mrgreen:
channel10

#20766 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Casual's wrote:
zenicablues wrote:
Znalo se sve to ranije, ali nije jasno da li su kupili samo Konzum ili cijeli centar (a koja bi budala prodala objekat unutar objekta, a koja budala kupila).
Elem, rado bi i ja napisao neke stvari oko Čelika (isto provjerene) samo ispade da se na ovoj temi ne smije o tome. :D

@Norm Travnička postaje nova Blatuša. Svakakve mrake se naselilo.
Gdje piše da se ne smije :)? Samo pucajte.Kome se ne sviđa, vozdra...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20767 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Joj ljudi ja horora u Konzumu u Šopingu :-?
channel10

#20768 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Sto,sta je bilo?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20769 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Černobil u najavi.

Dosta rafa prazno, vecina jedva popunjeno, subota podne, nema 15 kupaca sveukupno, 2 kase rade.

Dosta brendova nema (npr. Coca Cola i njeni derivati, cigare frajer prije mene hoce da kupi, koje god pita nema ih).

Nadao sam se, a i dalje se nadam da ce Merkator preuzeti, jer ako se i ovo zatvori, onda stvarno nemamo pismene samoposluge u gradu.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#20770 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Bata, pa biće Bingo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20771 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ma bjezi ba, Bingo i pristojan supermarket se nisu sreli u putu.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#20772 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote:Ma bjezi ba, Bingo i pristojan supermarket se nisu sreli u putu.
Nemoj se ljutit, znas da smo pp drugari :D ali sto bi rekao Norm ovo je preseravanje.

Sve sto imas u Konzumu, imaces i u Bingu plus masu nekih domacih proizvoda.

Naravno da je Konzum špica i bolje sredjen, ali 1000x mi je draži naš Bingo. Izgubices mozda 5-6 minuta i nazivcirat se sigurno par puta zbog potencijalnog kuršlusa i nereda, ali jbg. Svima nam je isto.
avenija

#20773 Re: Zeničani

Post by avenija »

_BataZiv_0809 wrote:Joj ljudi ja horora u Konzumu u Šopingu :-?
Ko im je kriv za propast Agrokora, neka tako i treba.
Prazne police vec 7 dana a polovina dobavljaca im ne dovlaci robu zbog dugova.
Samo mi je zao dobavljaca a ovu kriminalnu organizaciju nimalo ne zalim.
Nadat se da ce Bingo ili ko bude vec preuzeti radnice i da ce zadrzati "pismenost" objekta
MOSALJOZE

#20774 Re: Zeničani

Post by MOSALJOZE »

Bio sam jučer u prolazu i svratim,radnica nekoj koni "šapče" a ja 2 m od nje čuo kako ne znaju ništa sigurno,ni za posao ni za vlasnika.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20775 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ma bjezi ba, Bingo i pristojan supermarket se nisu sreli u putu.
Nemoj se ljutit, znas da smo pp drugari :D ali sto bi rekao Norm ovo je preseravanje.

Sve sto imas u Konzumu, imaces i u Bingu plus masu nekih domacih proizvoda.

Naravno da je Konzum špica i bolje sredjen, ali 1000x mi je draži naš Bingo. Izgubices mozda 5-6 minuta i nazivcirat se sigurno par puta zbog potencijalnog kuršlusa i nereda, ali jbg. Svima nam je isto.
Ma ne ljutim se bruzba, svakom svoje. Bingo nije nas, to je suplja prica. On je od svog gazde, a gazda je tuzlanska verzija Salke Dzananovica, Ekre i kompanije. Ko je to 95 osnivao firmu? Moj i tvoj caca u rovu, a neko osniva firmu :-)

Sve se svodi kome ces dati pare za novi Bentli, Dzambicu ili Todoricu...

Meni se Bingo ne svidja najvise sto radnike tretira kako tretira, tacno mi bude mucno gledat one radnice onako prumorne, pa tek onda to sto je onako neuredan i nabacan.

Znas i sam da ne bi radio u Bingu ni kao part time job.
Post Reply