Ja nalazio na Petrol pumpama.AhmetShabo wrote:Mountain Dew?
Gdje u Sa......
- alibaba_i_30_godina
#20751 Re: Gdje u Sa......
-
zdruzdjo
#20753 Re: Gdje u Sa......
Hajde da opet probam.
Pro, ostrenje nozeva. Trebam naostriti britvu za brijanje.
O dmah da iskljucimo ostraca kod trznice jer se ponasa kao da treba cijepati atome u nuklearnom reaktoru.
Ciko na carsiji u ulicici paralelno sa curcilukom ne radi. Zadnji put kad sam prolazio inspekcija zapecatila. Nasao sam jos jednog na Olx-u ali cim sam spomenuo britvu, bilo je "ooooo to je....ne bih".
O dmah da iskljucimo ostraca kod trznice jer se ponasa kao da treba cijepati atome u nuklearnom reaktoru.
Ciko na carsiji u ulicici paralelno sa curcilukom ne radi. Zadnji put kad sam prolazio inspekcija zapecatila. Nasao sam jos jednog na Olx-u ali cim sam spomenuo britvu, bilo je "ooooo to je....ne bih".
-
Hakiz
#20754 Re: Gdje u Sa......
Bez zezanja. Otiđi u OBi i kupi kamen za mokro oštrenje. Možeš dva, finiji i grublji, jer kao i šmirgl papiri dolaze u različitim finoćama.zdruzdjo wrote:Hajde da opet probam.
Kupi ovo:

Kamen navlažiš vodom obilno, neki kamenovi umjesto ili pored vode koriste i ulje i oštri. To je najpreciznije i najfinije oštrenje koje možeš uraditi.
-
zdruzdjo
#20755 Re: Gdje u Sa......
Vidi burazHakiz wrote:
Bez zezanja. Otiđi u OBi i kupi kamen za mokro oštrenje. Možeš dva, finiji i grublji, jer kao i šmirgl papiri dolaze u različitim finoćama.
Kupi ovo:
Kamen navlažiš vodom obilno, neki kamenovi umjesto ili pored vode koriste i ulje i oštri. To je najpreciznije i najfinije oštrenje koje možeš uraditi.
Imam ovo ali za kucne nozeve.
Britva je ultra fino ostrenje. Za kvalitetne nozeve je gradacija od 1000 do 1500.
Britva treba najmanje 2500. A vjeruj da su cjene toga prilicno velike. Bezveze mi da dajem lovu za nesto sto cu jednom upotrijebiti u pola godine.
Gledao sam u Obi, u peni, wurth....
Sve sto prodaju je odprilike za malo grublje alate i kose za kosenje trave.
- Leverage
#20757 Re: Gdje u Sa......
Imam nekih obaveza sutra na PMF-u u Sarajevu.
Nikad nisam bio tu ali čuo sam da ima parking koji bude uglavnom slobodan vikendom, jasno i zašto.
Eh sad, ja ću naravno doći Alipašinom ulicom pa ću skrenuti u Zmaja od Bosne desno. I sad imam problem jer mi je fakultet sa suprotne strane. Ima malo poslije fakulteta neka raskrsnica ali čisto sumnjam da je legalno tu se okretati polukružno,
Šta tačno da uradim pa da se elegantno i u skladu sa ZOBS-om nađem na parkingu PMF-a. Hvala.
Nikad nisam bio tu ali čuo sam da ima parking koji bude uglavnom slobodan vikendom, jasno i zašto.
Eh sad, ja ću naravno doći Alipašinom ulicom pa ću skrenuti u Zmaja od Bosne desno. I sad imam problem jer mi je fakultet sa suprotne strane. Ima malo poslije fakulteta neka raskrsnica ali čisto sumnjam da je legalno tu se okretati polukružno,
Šta tačno da uradim pa da se elegantno i u skladu sa ZOBS-om nađem na parkingu PMF-a. Hvala.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#20758 Re: Gdje u Sa......
Svaka raskrsnica lijevo mozes polukruzno napraviti. Znaci prodjes PMF i dodjes na Pofalice ides lijevo polukruzno i pred fakultet. Znaci opet sa glavne skreces do fakulteta. To ti je od Alipasine treca raskrsnica lijevo.
Samo gledaj da izađes prije 17:00! Naime sutra igra Saraj'vo, ocekuju se guzve u Alipasinoj.
Samo gledaj da izađes prije 17:00! Naime sutra igra Saraj'vo, ocekuju se guzve u Alipasinoj.
Last edited by Pitar sa Kariba on 19/10/2018 19:14, edited 1 time in total.
- Leverage
#20759 Re: Gdje u Sa......
Znači može polukružno.Pitar sa Kariba wrote:Svaka raskrsnica lijevo mozes polukruzno napraviti. Znaci prodjes PMF i dodjes na Pofalice ides lijevo polukruzno i pred fakultet. Znaci opet sa glavne skreces do fakulteta.
Imaju li tu semafori i kako su tempirani? Da li u mom slučaju moram propustiti ove koji idu pravo ili je njima crveno dok je meni zeleno?
Hvala.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#20760 Re: Gdje u Sa......
Ima semfor, ima baska traka. Pazis samo na pjesake i gledas da se odmah prestrojis u krajnju desnu traku.
- Leverage
#20761 Re: Gdje u Sa......
Da, vidim da je skretanje za fakultet nekih 30-ak metara dalje, moram odma desno.Pitar sa Kariba wrote:Ima semfor, ima baska traka. Pazis samo na pjesake i gledas da se odmah prestrojis u krajnju desnu traku.
Hvala puno na pomoći.
-
PhilCou
#20762 Re: Gdje u Sa......

Da li neko zna gdje mogu nabaviti ove patike kod nas? Sve sam živo pretražio, Buzz ih je prije imao, ali valjda više ne dobavljaju ovaj model. Da probam i ovdje..
- bilic
#20763 Re: Gdje u Sa......
https://www.facebook.com/groups/1592629 ... 154215228/Averus wrote:Živin toplomjer?
Vidjeh pa da podjelim
- okanomalo
#20764 Re: Gdje u Sa......
ja kupila tri i ni jedan ne radi.pripazite na ispravnost kod kupovine.DaffyDuck wrote:Ima po gradu na banderama polijepljeno "prodajem zivine toplomjere" sa brojem telefona, pa obratite paznju. Oko 8KMbeni-bu-man wrote:mislim da ces to danas tesko naci, ako nadjes javiAverus wrote:Živin toplomjer?
- Averus
#20765 Re: Gdje u Sa......
Kako ću pripaziti na ispravnost? Izmjeriti temperaturu pri kupovini?
Hvala svima na odgovorima, pokušaću probrati pravi
- mayab
#20766 Re: Gdje u Sa......
Samo da napomenem, živini toplomjeri ne pište, i prije upotrebe ih treba "otresti"....... bez ljutnje, samo kažem, da ne bude poslije, "ovo nešto neće"Averus wrote:Kako ću pripaziti na ispravnost? Izmjeriti temperaturu pri kupovini?![]()
![]()
- beni-bu-man
#20767 Re: Gdje u Sa......
mayab wrote:Samo da napomenem, živini toplomjeri ne pište, i prije upotrebe ih treba "otresti"....... bez ljutnje, samo kažem, da ne bude poslije, "ovo nešto neće"Averus wrote:Kako ću pripaziti na ispravnost? Izmjeriti temperaturu pri kupovini?![]()
![]()
Hvala svima na odgovorima, pokušaću probrati pravi![]()
![]()
![]()
- alica.k
#20768 Re: Gdje u Sa......
Gdje kupiti dobar deterdzent za osjetljivo rublje (svila)?
- beni-bu-man
#20769 Re: Gdje u Sa......
DMalica.k wrote:Gdje kupiti dobar deterdzent za osjetljivo rublje (svila)?
- nepass1
#20770 Re: Gdje u Sa......
Pa stavis na dno palca, kako se vec zove ovo izmedju kaziprsta i palca, stisnes 30 sec i vidjeces radi liAverus wrote:Kako ću pripaziti na ispravnost? Izmjeriti temperaturu pri kupovini?![]()
![]()
- JanuaryJones
#20771 Re: Gdje u Sa......
Mini spužva puzzle sva slova abecede?
-
el_Norte
#20772 Re: Gdje u Sa......
Nike Cortez, bude ih u Buzzu često, bude i u Skenderiji ali u originalnost siguran nisam. Imaš ih na Buzzovoj stranici i oglašene.PhilCou wrote:Da li neko zna gdje mogu nabaviti ove patike kod nas? Sve sam živo pretražio, Buzz ih je prije imao, ali valjda više ne dobavljaju ovaj model. Da probam i ovdje..
Neki džudo klub da radi sa starijim početnicima?
- exliberal-ex
#20773 Re: Gdje u Sa......
Dobre kaminske peci za kuce ?
Ima plinsko grijanje ali "nemogu ja da palim grijanje kad nije previse hladno" ili " ako je puno hladno ja sao nalozim jednu peci i cijela kuca je topla"
Treba mi sa ukljucenom dostavom/instalacijom sa mogucnoscu online placanja ( ja da sve regulisem odavde)
nasao sam na ove , interesuje me dali je iko kupovao kod njih
https://www.ekupi.ba/Kamini-i-peci-g118 ... SubPage(1)
Ima plinsko grijanje ali "nemogu ja da palim grijanje kad nije previse hladno" ili " ako je puno hladno ja sao nalozim jednu peci i cijela kuca je topla"
Treba mi sa ukljucenom dostavom/instalacijom sa mogucnoscu online placanja ( ja da sve regulisem odavde)
nasao sam na ove , interesuje me dali je iko kupovao kod njih
https://www.ekupi.ba/Kamini-i-peci-g118 ... SubPage(1)
- Nisrin
#20774 Re: Gdje u Sa......
Averus wrote:Hvala za toplomjer, pogledam![]()
![]()
Ima li gdje u Sarajevu Doner Pizza (pizza sa mesom od donera) da se pojede?
Naravno, u PIRPI, kod Dva Ribara na Cobaniji
-
PhilCou
#20775 Re: Gdje u Sa......
Hvala, pogledaću i u Skenderiji.el_Norte wrote:Nike Cortez, bude ih u Buzzu često, bude i u Skenderiji ali u originalnost siguran nisam. Imaš ih na Buzzovoj stranici i oglašene.PhilCou wrote:Da li neko zna gdje mogu nabaviti ove patike kod nas? Sve sam živo pretražio, Buzz ih je prije imao, ali valjda više ne dobavljaju ovaj model. Da probam i ovdje..
Neki džudo klub da radi sa starijim početnicima?