SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bersK

#20751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bersK »

U 10 dana više sudara nego za čitavu zimu.
vješalica

#20752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

un1ted wrote:Rastojanje. Sta je to rastojanje? Koliko? Duzina auta? Sta se desi kada u spici, kada je auto uz auto dodje do sudara? Rastojanje i na semaforima treba biti u duzini jednog auta?
Kako tupo rezonujes
Jedino za vozila teza od 3,5/tone odstojanje mora biti najmanje i decidno je navedeno u zakonu da je to 100m a koja prevoze eksplozivne materije i 200 metara

Ne mozes fixno reci za automobile mora udlajenost biti npr 30m,50m...sve zavisi od uslova na putu npr. snijeg,poledica kisa...samo je jasno navedeno da ne smmijes ogrozavati sebe i druge
Dakle nepotrebno visiti u tudjem gepeku iz milion razloga
Covjek je pogrijesio i kraj price,dobro je u svemu tome sto on nije imao vece stete,radi majmunoglavaca koji se hoce saketati i prijetiti po ulici
Da ste bar stiglii mu upisati tablice
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#20753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by un1ted »

vješalica wrote: Dakle nepotrebno visiti u tudjem gepeku iz milion razloga
Jes da ne volim odgovarati tebi koja si hronično isfrustrirana, ali ovo moram.

Kako utvrditi odstojanje koje je propisano u uslovima saobraćajne nesreće? U koloni si i ostaviš 2 metra razmaka, ako te neko udari, a ti pri tome udariš auto ispred sebe, opet ćeš i ti biti kriv, jer nisi držao odstojanje i tu se završava priča za sudstvo.
invincible1921

#20754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

Mene samo cudi kako ne bude vise sudara pogotovo oko 4-5 kad je guzva. Samo gledal raju kako se ubacuje iz trake u traku , psuju jedni drugima, nista ne gledaju i sve da bi dosli minut i 5 sekundi prije na odrediste....

Za odstojanje ima zakonom propisano, ali mislim da ako se nekome previse priblizis i treba da te udare i jos kaznu da platis. Ne govorim konkretno za ovaj slucaj jer je bila specificna situacija nego opcenito. Primjera radi prije par mjeseci stoji djevojka sa autom uzbridica i semafor. Da krene auto se malo vratilo nazad, ma nije se ni vratilo nego trznulo i udari taksistu iza sebe. Ja prvo kontam kako ga je udarila nema sanse da je neko tako blizu iza nas kad ono fkt jes. Izadje lola gleda nema stete malo mu tablica iksrivljena i valjda na blef pokusava jos vidio P kaze haj daj cvaju da ne zovemo muriju. Reko cuj daj cvaju a ti kriv :-) :-) aj tebi se vratilo auto ovo ono , reko sta stojis u gepeku vako nako ....vidim ja poceo on silit se reko nemam se sta raspsravljat ako mislis da si upravu zovi muriju, kaze haj nista vozi....

Saobracajna kultura kod vozaca i pjesaka u Sarajevu ne da je niska nego uopste ne postoji...
vješalica

#20755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

un1ted wrote:
vješalica wrote: Dakle nepotrebno visiti u tudjem gepeku iz milion razloga
Jes da ne volim odgovarati tebi koja si hronično isfrustrirana, ali ovo moram.

Kako utvrditi odstojanje koje je propisano u uslovima saobraćajne nesreće? U koloni si i ostaviš 2 metra razmaka, ako te neko udari, a ti pri tome udariš auto ispred sebe, opet ćeš i ti biti kriv, jer nisi držao odstojanje i tu se završava priča za sudstvo.
Jara ostaju tragovi ima masa vozila pa i brzina pa svasta nesta
Elementarni zakoji fizike
A posto pojma nemas,nema nigdje propisano rastojanje u ualovima soabracajne nezgode
Ni izrazavati se ne znas
I logicno je da si kriv nema ni logike biti 2m u koloni
vješalica

#20756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

invincible1921 wrote:Mene samo cudi kako ne bude vise sudara pogotovo oko 4-5 kad je guzva. Samo gledal raju kako se ubacuje iz trake u traku , psuju jedni drugima, nista ne gledaju i sve da bi dosli minut i 5 sekundi prije na odrediste....

Za odstojanje ima zakonom propisano, ali mislim da ako se nekome previse priblizis i treba da te udare i jos kaznu da platis. Ne govorim konkretno za ovaj slucaj jer je bila specificna situacija nego opcenito. Primjera radi prije par mjeseci stoji djevojka sa autom uzbridica i semafor. Da krene auto se malo vratilo nazad, ma nije se ni vratilo nego trznulo i udari taksistu iza sebe. Ja prvo kontam kako ga je udarila nema sanse da je neko tako blizu iza nas kad ono fkt jes. Izadje lola gleda nema stete malo mu tablica iksrivljena i valjda na blef pokusava jos vidio P kaze haj daj cvaju da ne zovemo muriju. Reko cuj daj cvaju a ti kriv :-) :-) aj tebi se vratilo auto ovo ono , reko sta stojis u gepeku vako nako ....vidim ja poceo on silit se reko nemam se sta raspsravljat ako mislis da si upravu zovi muriju, kaze haj nista vozi....

Saobracajna kultura kod vozaca i pjesaka u Sarajevu ne da je niska nego uopste ne postoji...
Taxe su posebni mentalitet u saobracaju
Normalno i logicno da ce se auto na uzbrdici malo vratiti unazad
Ali lola seljackoglava primitivna misli da mora glumiti prikolicu na tudjem autu
insomnia78

#20758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

vješalica wrote:
invincible1921 wrote:Mene samo cudi kako ne bude vise sudara pogotovo oko 4-5 kad je guzva. Samo gledal raju kako se ubacuje iz trake u traku , psuju jedni drugima, nista ne gledaju i sve da bi dosli minut i 5 sekundi prije na odrediste....

Taxe su posebni mentalitet u saobracaju
Normalno i logicno da ce se auto na uzbrdici malo vratiti unazad
Ali lola seljackoglava primitivna misli da mora glumiti prikolicu na tudjem autu
Normalno ko ne zna. Al ni je ne volim kad mi se na semaforu zalijepi u guzicu. Tacno bi ga pustio malo u nazad pa nek dokazuje ko je koga udario
noviclan

#20759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Image

haha godinu dana prioje haha ubse nam zoku kriminalca mamicu im ze-do lopovsku
vješalica

#20760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Da ga je kogod postenije od policije zaklopio kako bi prnula prica o brutalnosti,zivjeti se od forumskih moralista ne bi moglo....izmedju ostalog
zateznistub

#20762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Trebo ih je zoka pojest za večeru, mamicu im...
zateznistub

#20764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Sto ne pustiše čoveka
SvojTiPos'o

#20765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SvojTiPos'o »

Lakše im ga bilo skinut nego pisat izvještaj.
I guess 8-)
vješalica

#20767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

https://faktor.ba/vijest/nakon-udesa-na ... aka-292704

Nije imao polozen vozacki
Uzas sta svijet sve sebi dozvoljava
Thorgerson

#20768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

zateznistub wrote:
Trebo ih je zoka pojest za večeru, mamicu im...
Zoka je meni legenda.

Samo meni nije jasno kako se on nadje bas na svakom protestu. Znaci ja sam bio na ovim nekim protestima, negdje sam samo prolazio i koga sam uvijek vidio - njega.

Ali uvijek, uvijek je on tu prvi da pritrci. Haha koji gigant. :D
vješalica

#20769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Zato sto je osl i zato sto je komadant te jedinice za obezbjedjenje licnosti i objekata pa se nadje tu
Trebo ga je posteno utabat klosica debeli
LakePlacid

#20770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by LakePlacid »

faktor SDA portal a Zoran Čegar psihicki bolesna osoba koja boluje od PTSP-a, sluga režima koji pripada odanom krug ljudi oko Izetbegovioca jos od 1992., prije par godina su zbog njega i izmislili sektor u FUP-u nebi li imao sta raditi, dan poslije protesta 2014 šetkao se u pustinjskoj maskirnoj uniformi oko zgrade vlade ks. i predsjednista gdje je provocirao i dobacivao prolaznicima i demonstrantima kako je on to branio, i tu se vidjelo da nije sav svoj, izmisljanje hapsenja famoznih krimosa iz Srbije na Grbavici, spominjanju kako su borci Armije BIH sjekli usi pripadnicima JNA u Dobrovoljackoj i da ne spominjem, inace kavranjak samo takav, u svakoj normalnoj zemlji kao takav bi vec odavno bio u penziji, drago mi je ako ga je taj borac malo nalupao, samo mi ga zao sto ce mu to sve biti naplaceno preko posrednika

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

vješalica wrote: Nije imao polozen vozacki
Uzas sta svijet sve sebi dozvoljava
pa zna voziti, sta ce polagat,naucio po mahali :-D
vješalica

#20772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

LakePlacid wrote:
faktor SDA portal a Zoran Čegar psihicki bolesna osoba koja boluje od PTSP-a, sluga režima koji pripada odanom krug ljudi oko Izetbegovioca jos od 1992., prije par godina su zbog njega i izmislili sektor u FUP-u nebi li imao sta raditi, dan poslije protesta 2014 šetkao se u pustinjskoj maskirnoj uniformi oko zgrade vlade ks. i predsjednista gdje je provocirao i dobacivao prolaznicima i demonstrantima kako je on to branio, i tu se vidjelo da nije sav svoj, izmisljanje hapsenja famoznih krimosa iz Srbije na Grbavici, spominjanju kako su borci Armije BIH sjekli usi pripadnicima JNA u Dobrovoljackoj i da ne spominjem, inace kavranjak samo takav, u svakoj normalnoj zemlji kao takav bi vec odavno bio u penziji, drago mi je ako ga je taj borac malo nalupao, samo mi ga zao sto ce mu to sve biti naplaceno preko posrednika

Image
Lako je kakiti preko klixa
Kaki mu u facu
Obicni neki debeli lupez se nakurazio da pravi probleme ispred zgrade Vlade
vješalica

#20773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/371 ... u-sarajeva

Ne kontam covjeka zadesila smrt a besposlicari se samo sjate u cosak i pilje ko tele u sarena vrata
LakePlacid

#20774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by LakePlacid »

vješalica wrote:
LakePlacid wrote:

Image
Lako je kakiti preko klixa
Kaki mu u facu
Obicni neki debeli lupez se nakurazio da pravi probleme ispred zgrade Vlade
:lol:

trebam se kačiti sa inspektorom policije, mentalno bolesnoj osobi i osobi koja je odana vlasti? :run:
vjerujem da nema niko da je tolika budala, nista licno protiv covjeka, kazem samo ono sto znam :bih:
vješalica

#20775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Vec se kacis ;)
Da ne idemo u besmisleni off
Post Reply