Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#20751 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

shmizlica wrote:
Tomahawk11 wrote:
JThomas wrote:to je vladajući sistem vrijednosti, vrlo kratko i vrlo jasno opisan.
Ne mora, nek nekako završi osnovnu i uda se.
ma šta će joj i osnovna :mrgreen:
Pa ne može se prije udati, da ne sjedi nako kod kuće :P
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#20752 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by plain vanilla »

dobar osjecaj wrote:Ja ne razumijem mamu koju su jučer intervjuisali za N1 prilog o polasku prvačića u školu. Ne razumijem ni N1 zašto su je uvrstili u prilog, ni zašto su je ponavljali u svim informativnim emisijama. Na pitanje kako se osjeća što je njena kćerka krenula u prvi razred, ona kaže "tužna sam". Na pitanje zašto je tužna, mama odgovara da je tužna što će njena kćerka od sad pa narednih 17 ili 20 godina stalno morati da uči.
Meni je nevjerovatno da to jedna majka može pomisliti, osjećati pa još i reći javno i reći to pred kamerama.
Trebala joj je novinarka reci da ne brine, imat ce se dijete vremena odmoriti kad zavrsi skolu, na birou.
moonca

#20753 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

kakavdanakneiskustvu wrote:mma bebe ne trebaju ni izlaziti iz kuca,ne vidim potrebu za time
Medjutim, nedo Bog bebu ili klinca na sjedistu iza, u avionu :shock: :run:
bluesjunior

#20754 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by bluesjunior »

moonca wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:mma bebe ne trebaju ni izlaziti iz kuca,ne vidim potrebu za time
Medjutim, nedo Bog bebu ili klinca na sjedistu iza, u avionu :shock: :run:
to sam dozivio...ha ha jedan mali djecak cijeli put od nekih 2 sata je kricAo iz petnih zila....”hajmo kuciiiii” “zaustavi Vion” ...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#20755 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by plain vanilla »

bluesjunior wrote: to sam dozivio...ha ha jedan mali djecak cijeli put od nekih 2 sata je kricAo iz petnih zila....”hajmo kuciiiii” “zaustavi Vion” ...
Autobus Zenica-Sarajevo.
Samo što je krenuo, dječak ode do šofera:
-Jesmo li stigli u Semizovac?
-Nismo sjedi ima još dosta.
Nakon 10 minuta opet:
Nakon 10 minuta opet:
-Nismo bolan. Sjedi, ja ću ti reci kad dođemo u Semizovac.
Mali se vrati na sjedište i zaspa.
Šofer zaboravi na njega i na ulazu u Sarajevo mu sinu da je prošao Semizovac. Putnici, shvativši, izgalamiše se na njega i rekoše nema mu druge nego nazad u Semizovac. Kad stigoše šofer probudi malog i reče
-Semizovac!!
Mali izvadi čokoladu i poče da jede.
-Pa je'l ti izlaziš u Semizovcu?
-Ne ja, idem za Sarjevo, nego mi je nana rekla da ne smijem otvoriti čokoladu do Semizovca...
:mrgreen:
shmizlica

#20756 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shmizlica »

:lol: :kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#20757 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Dobar mali :lol:

Iz Turske je neka Kineskinja imala malca, drečao je skoro cijeli put, cijeli avion ga je čuo :-)
Opet, koga baš nervira, nek plati bolju klasu, pa neće slušati.
Bloo
Globalna šefica

#20758 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bloo »

Šta ti je dedication :D
pizarro

#20759 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pizarro »

pa ponesi sebi slusalice i dobro pojacaj muziku i nece ti smetati dijete koje place.
moonca

#20760 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

A gdje je bolja klasa, jedino se mozes spasiti sa cukama u kargo dijelu. :roll:
Njanjavi

#20761 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

:lol: :lol: :lol:
Sline mi od smjeha izletise!
mad_max_ba

#20762 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

moonca wrote:A gdje je bolja klasa, jedino se mozes spasiti sa cukama u kargo dijelu. :roll:
u meksiku se veli
klase e gotiva
:D
MarlboroGold

#20763 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

plain vanilla wrote:
bluesjunior wrote: to sam dozivio...ha ha jedan mali djecak cijeli put od nekih 2 sata je kricAo iz petnih zila....”hajmo kuciiiii” “zaustavi Vion” ...
Autobus Zenica-Sarajevo.
Samo što je krenuo, dječak ode do šofera:
Nakon 10 minuta opet:
Nakon 10 minuta opet:
-Nismo bolan. Sjedi, ja ću ti reci kad dođemo u Semizovac.
Mali se vrati na sjedište i zaspa.
Šofer zaboravi na njega i na ulazu u Sarajevo mu sinu da je prošao Semizovac. Putnici, shvativši, izgalamiše se na njega i rekoše nema mu druge nego nazad u Semizovac. Kad stigoše šofer probudi malog i reče
-Semizovac!!
Mali izvadi čokoladu i poče da jede.
-Pa je'l ti izlaziš u Semizovcu?
-Ne ja, idem za Sarjevo, nego mi je nana rekla da ne smijem otvoriti čokoladu do Semizovca...
:mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
djkurt

#20764 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djkurt »

JThomas wrote:to je vladajući sistem vrijednosti, vrlo kratko i vrlo jasno opisan.
Sjećam se onog tv priloga kad su pitali maturante vezano za to kako su oni doživjeli svoje školovanje pa onaj jedan mali samo reče citiram: "Sjedi dole 2". Ne mogu da ga nađem na youtubu ali uglavnom to je to. Kratko i jasno.
¤ jelena ¤

#20765 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ¤ jelena ¤ »

Ne kontam zašto je tema o mentalitetu, odgoju djece i kljukanju slatkišima od strane svekolike rodbine zamandaljena.

U stvari, ne kontam lavinu kolektivnih napada na pojedinca, šta god taj pojedinac napisao pa makar bilo i nešto korisno sa čime bi se većina forumaša, roditelja, mogla poistovjetiti samo da je neko drugi otvorio temu i neko drugi napisao navedeno.

Dok, s druge strane, oni neki...valjda cijenjeniji forumaši...šta li... valjaju gluposti neviđenih razmjera po raznoraznim temama, od tema o jeziku preko nauke i edukacije, religije...a o zdravlju da i ne govorim - i većina ćuti k'o zalivena, neće čak ni da im argumentovano odgovori, a kamoli u afektu.

Koja kolektivna glupost i pizdunstvo... ono...ko god stigne očeše se iz gomile o prokazanog forumaša ili forumašicu iz čista mira i bez imalo razmišljanja o temi, a onda još moderacija aminuje takve pojave zaključavanjem bez ikakvog objašnjenja...
Last edited by ¤ jelena ¤ on 04/09/2018 13:57, edited 1 time in total.
triconja

#20766 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

¤ jelena ¤ wrote:Ne kontam zašto je tema o mentalitetu, odgoju djece i kljukanju slatkišima od strane svekolike rodbine zamandaljena.

U stvari, ne kontam lavinu kolektivnih napada na pojedinca, šta god taj pojedinac napisao pa makar bilo i nešto korisno sa čime bi se većina forumaša, roditelja, mogla poistovjetiti samo da je neko drugi otvorio temu i neko drugi napisao navedeno.

Dok, s druge strane, oni neki cjenjeniji forumaši valjaju gluposti neviđenih razmjera po raznoraznim temama, od tema o jeziku preko nauke i edukacije, religije...a o zdravlju da i ne govorim - i većina ćuti k'o zalivena, neće čak ni da im argumentovano odgovori, a kamoli u afektu.

Koja kolektivna glupost i pizdunstvo... ono...ko god stigne očeše se iz gomile o prokazanog forumaša ili forumašicu iz čista mira i bez imalo razmišljanja o temi, a onda još moderacija aminuje takve pojave zaključavanjem bez ikakvog objašnjenja...
Napadaj me ako imas zasta :kiss:
¤ jelena ¤

#20767 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ¤ jelena ¤ »

triconja wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Ne kontam zašto je tema o mentalitetu, odgoju djece i kljukanju slatkišima od strane svekolike rodbine zamandaljena.

Dok, s druge strane, oni neki cjenjeniji forumaši valjaju gluposti neviđenih razmjera po raznoraznim temama, od tema o jeziku preko nauke i edukacije, religije...a o zdravlju da i ne govorim - i većina ćuti k'o zalivena, neće čak ni da im argumentovano odgovori, a kamoli u afektu.

Napadaj me ako imas zasta :kiss:
Napašću tvoj stav, a ne tebe po principu: ''jel to onaj što je na onoj temi napisao...'' i tome slično...
medvjed23

#20768 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by medvjed23 »

ne upratih temu ni forumaša, al svakako je lakše tući kad imaš podršku, a žrtva je na podu
¤ jelena ¤

#20769 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ¤ jelena ¤ »

medvjed23 wrote:ne upratih temu ni forumaša, al svakako je lakše tući kad imaš podršku, a žrtva je na podu
Upravo o tom pizdunstvu govorim - što polako postaje, ili je već odavno postalo, veoma popularno na ovom forumu.
Niemand

#20770 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Ovo je fakat istina. Nisam sve procitala, al ljudi su je poceli vrijedjati eto, nako. Doduse, razumijem i moderaciju, lakse zatvoriti temu i prekinuti pricu nego upozoravati hrpu ljudi i moljakati-haj fino pricajte.

Doduse, vec neko vrijeme kad dodjem na forum ionako ne znam ni dje da pisem ni sta. Sve nesto bezveze.
triconja

#20771 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Ljudima je preko glave mudrosera koji odu prvi put dalje od svog sela pa onda pocnu srat i nas pravit budalom i tako to. Da se to ne osjeti u postovima pojedinih forumasa ne bi bilo ni hajke na njih.
alibaba_i_30_godina

#20772 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by alibaba_i_30_godina »

¤ jelena ¤ wrote:
medvjed23 wrote:ne upratih temu ni forumaša, al svakako je lakše tući kad imaš podršku, a žrtva je na podu
Upravo o tom pizdunstvu govorim - što polako postaje, ili je već odavno postalo, veoma popularno na ovom forumu.
To ti dođe kao kod životinja - ti si nepozvana upala u njihovu teritoriju i oni imaju taj urođeni instinkt i nagon da je brane, bez obzira na koji način. Obično to naravno bude demonstriranjem snage, u ovom slučaju tipkanjem slova na tastaturi koja tvore neke teške riječi odajući dojam intelektualno razvijene osobe, što svakako ne mora biti slučaj. :oops:

Daleko od toga da se slažem sa tim, a sve se mijenja, pa tako i ovaj forum nije kao što je bio prije 3-4 godine i više.
BajramBarecula

#20773 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by BajramBarecula »

triconja wrote:Ljudima je preko glave mudrosera koji odu prvi put dalje od svog sela pa onda pocnu srat i nas pravit budalom i tako to. Da se to ne osjeti u postovima pojedinih forumasa ne bi bilo ni hajke na njih.
Jel to ona prica u frankfurtu kila mesa 30 ojra :lol: :lol:
triconja

#20774 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

BajramBarecula wrote:
triconja wrote:Ljudima je preko glave mudrosera koji odu prvi put dalje od svog sela pa onda pocnu srat i nas pravit budalom i tako to. Da se to ne osjeti u postovima pojedinih forumasa ne bi bilo ni hajke na njih.
Jel to ona prica u frankfurtu kila mesa 30 ojra :lol: :lol:
Ih jaro ima jedno 15ak takvih koji su pisali i koji i dalje pisu, a ima ih u procesu postanka takvima :lol:
Last edited by triconja on 04/09/2018 14:38, edited 1 time in total.
mad_max_ba

#20775 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

Dok, s druge strane, oni neki...valjda cijenjeniji forumaši...šta li... valjaju gluposti neviđenih razmjera po raznoraznim temama, od tema o jeziku preko nauke i edukacije, religije...a o zdravlju da i ne govorim - i većina ćuti k'o zalivena, neće čak ni da im argumentovano odgovori, a kamoli u afektu.

Obzirom da se dijelom osjećam prozvanim, replicirao bih.
Za otvaračicu iste teme o slatkišima sam iznio svoj krajnje obziran i argumentovan stav o slatkišima, ali ono što je meni zaparalo uši jeste nastavak u tipu kod nas u "Njemačkoj" (hipotetski ovu državu pominjem) je sve sama kultura a vi ste tamo u BiH svi marva, čemu se priključilo još par sa takvim stavom, na što nisam mogao ostati hladnokrvan.

To izdizanje sebe iznad svih ostalih je i više nego neukusno, mislim da ćeš se složiti.
Post Reply