Pa kako onda znamo za te lutkare? Jel samo zato sto to izjavi neki ruski analiticar, ili postoje ipak neke informacije koje bi to potvrdile?Challenger__ wrote:Da,da...Captain Ahab wrote:A ko bi ti lutkari bili? Imamo li neka imena ili naznake?
Ukrajina
-
Captain Ahab
#20751 Re: Ukrajina
-
tnnt
#20752 Re: Ukrajina
pa zna se Rotshild, iluminati, ljudi gmazovi, židovi , nekakav klub 300, Mujo i HasoCaptain Ahab wrote: A ko bi ti lutkari bili? Imamo li neka imena ili naznake?
to je skup opasnih bandita na čelu sa Mujom i njegovim zamjenikom Hasom
-
Captain Ahab
#20753 Re: Ukrajina
Zaboravio si Bilderbergtnnt wrote:pa zna se Rotshild, iluminati, ljudi gmazovi, židovi , nekakav klub 300, Mujo i HasoCaptain Ahab wrote: A ko bi ti lutkari bili? Imamo li neka imena ili naznake?![]()
A ovo je bilo ozbiljno pitanje. Cesto cujemo o tim lutkarima ili 'ljudima iz sjene' ali nesto ne vidjeh nekih konkretnih dokaza. Dakle drug Chelly je na potezu.
- Challenger__
#20754 Re: Ukrajina
Nije na meni da tumačim stavove trećih lica.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#20755 Re: Ukrajina
tnnt wrote:pa zna se Rotshild, iluminati, ljudi gmazovi, židovi , nekakav klub 300, Mujo i HasoCaptain Ahab wrote: A ko bi ti lutkari bili? Imamo li neka imena ili naznake?![]()
ma sve se zna hitler je iz familije rotšild, klinton je hitlerov sin a obama neuspio eksperiment doktora mengelea koji je greškom hitlerove spermiće zamjenio s kunta kinteovim a đukanović je stavio rotšildima pečat da CG preda u njihove ruke, hazburgovci planiraju otimanje vojvodine a jedini koji to mogu sve spriječiti su rusi, kinezi i indijci...
Ukrajinci pod pretnjom smrti opljačkali sve srpske firme i 2.000 Srba
3. septembar 2014. 23:39 ·
dragan stanojevic vesti
Srbi koji godinama žive i rade u Ukrajini, pored strahovanja za život u ovoj zaraćenoj zemlji, suočavaju se i s otimačinom stečene imovine, kao i već uhodanih preduzetničkih poslova.
Među njima je i predsednik Skupštine dijaspore Dragan Stanojević, koji već dve decenije živi u Ukrajini, a ostao je bez kompletnog imetka sticanog od 1997. godine.
Do početka ukrajinskih nemira krajem prošle godine u toj zemlji je živelo i radilo oko 2.000 Srba, sada ih je svega stotinak, a i oni traže način da odu. Svi mi koji smo otišli i u Ukrajini ostavili imetak danas smo bez ičega. Sva imovina je opljačkana ili oteta. Ukrajinski ratni profiteri, razbojnici i bezakonje haraju ovom zemljom. Čim sam iz Kijeva, gde mi je prećeno likvidacijom, sa porodicom prebegao u Rusiju, sva imovina mi je opljačkana i blokirani su mi bankovni računi. Opljačakana mi je kuća u Kijevu i sva skladišta moje firme, koja postoji od 1997. godine, a kuća u centru Dnjepropetrovska je i bukvalno oteta tako što je poništen kupoprodajni ugovor star pet godina. Pretrpeo sam štetu oko četiri miliona dolara jer je moja kompanija bila jedna od najvećih srpskih kompanija u Ukrajini – priča Stanojević za „Vesti“.
Predsednik Skupštine dijaspore našao se početkom ove godine na meti ukrajinskih ultranacionalista jer je, kako kaže, javno ukazivao da Ukrajini preti građanski rat podstican sa Zapada po već viđenom scenariju krvavog raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.
- Kad je počela katastrofa u Ukrajini video sam da je scenario isti kao što je bio i kod nas, čak su i akteri skoro isti. Upozoravao sam do čega to može dovesti jer smo mi isto već preživeli. To se nije svidelo određenim ukrajinskim krugovima i neonacističkim organizacijama, koje već dugo imaju saradnju sa šiptarskim ekstremistima s Kosmeta. Nažalost, te organizacije postoje i u Srbiji i nalaze se u raznim separatističkim pokretima. Uglavnom deluju iz Vojvodine i pokrivaju se pripadnošću nacionalnim manjinama, a bore se za stvaranje neke mađarsko-rusinske katoličke države i u Kijevu su javno govorili da uskoro Srbiju čeka isto ovo što se dešava u Ukrajini – objašnjava Stanojević.
On ističe da su te separtističke strukutre iz Srbije, preciznije iz Vojvodine, a mnogo toga mu, veli, ukazuje da je reč o ključnoj osobi iz Ruskog Krstura, prosledile informaciju o njemu ukrajinskim nacističkim pokretima i oni su objavili poternicu sa pozivom na likvidaciju.
- Napisali su da su iz šiptarskih izvora dobili informaciju da sam ja poznati terorista, šef obaveštajne proruske službe koja deluje protiv njih i da sam ja agent Putina, koga treba hitno likvidirati uz potpis: „Slava Ukrajini, Slava Kosovu i smrt neprijateljima“. O tome sam obavestio i našeg ambasadora u Kijevu Bulatovića i pošto sam shvatio da od naše ambasade nema vajde, obratio sam se ruskim vlastima jer mi je žena rusko-ukrajinskog porekla. Rusi su imali više sluha i pomogli su mi da izvučem porodicu. Sada u Moskvi biznis počinjem od nule i ne žalim se – kaže Dragan Stanojević
- nosara
#20756 Re: Ukrajina
eu nema jednu privredu... Ukljuci zrno graska... 5-6 najmocnijih ce bit u plusu, a vecina, pogotovo istocne clanica, u dubokom kurcu...Captain Ahab wrote:
Gdje si ti matematiku (a i logiku) ucio, majko draga?![]()
Dakle po tebi je gubitak od 0,3% odnosno 0,4% veca cijena po jednu privredu (ili vise privreda, nebitno) nego 1,5% odnosno 4,8%?!
Ako Predsjednik zavrne plin bit ce i mrtvih po ulicama europskih metropola...
Nadalje, projekcija je napravljena preoptimisticno, neke poluge samoobrane Predsjednik jos nije povukao... Ako mu brzo eu ne popusi, predvidjam gadnu zimicu...brrrrrrrrrrrr
-
Bodkin
#20757 Re: Ukrajina
Netacno. Nije vise 50a godina. Finansijska trzista rade debelo protiv rusijedaxon wrote:Pa putin jednu te istu priču priča od samog početka krize, od nasilnog puča, Putin nije ni milimetra odstupio od svoje priče, ovaj prijedlog nije ništa novo, od početka krize Putin govori jedno te isto, odnosno, šta je potrebno učiniti da se kriza prevaziđe. Naravno, kada se pojavi nada da bi do dogovora moglo doći, eto jednog od pomenutog trojcaGeneral War wrote:Sa politickog stanovsta naravno da je Putin obavjesten sta mu se sprema...zato je prijedlog i dosao s neba pa u rebra bez vidljivih posrednika.![]()
Dobro gledaj šta će sada biti, ovi glupani čijim mozgovima upravlja Bajden, Keri i Mekejn, imaju rok do petka da se dozovu pameti, i ovako su u vojno nemogućoj misiji, a nakon petka, biti će pregaženi ko plitak potok i moliti za mir, samo gledaj...
Btw
jebe se Ruse za ove sankcije kao za prošlogodišnji snijeg, vrlo dobro oni znaju da je sankcijašima potrebnije ono što Rusi imaju, nego Rusima ono što sankcijaši imaju. Znaju to i jedni i drugi, a ove sankcije su samo igra, kao eto mi nešto radimo, bla bla bla... ma ako će samo jedan dolar EU i USA biti u minusu zbog tih sankcija, onda od njih nema ništa, to su sankcije pro forme, kao eto, mi branimo Ukrajinu, mislim
-
Captain Ahab
#20758 Re: Ukrajina
Imas li kakav argument za ovu tvrdnju da ce u sankcijama bolje proci najmocniji? Zapravo je Njemacka medju zemljama EU sa najvecom trgovinskom razmjenom sa Rusijom pa bi po logici ona gore prosla u ekonomskom ratu s Rusijom nego vecina drugih zemalja EU.nosara wrote:eu nema jednu privredu... Ukljuci zrno graska... 5-6 najmocnijih ce bit u plusu, a vecina, pogotovo istocne clanica, u dubokom kurcu...Captain Ahab wrote:
Gdje si ti matematiku (a i logiku) ucio, majko draga?![]()
Dakle po tebi je gubitak od 0,3% odnosno 0,4% veca cijena po jednu privredu (ili vise privreda, nebitno) nego 1,5% odnosno 4,8%?!
Ako Predsjednik zavrne plin bit ce i mrtvih po ulicama europskih metropola...
Nadalje, projekcija je napravljena preoptimisticno, neke poluge samoobrane Predsjednik jos nije povukao... Ako mu brzo eu ne popusi, predvidjam gadnu zimicu...brrrrrrrrrrrr
A ovo ostalo sto si nasvrljao i tvoju erotsku fascinaciju 'Predsjednikom' zaista nema smisla ni komentarisati...
Last edited by Captain Ahab on 04/09/2014 09:10, edited 3 times in total.
- drndalo
#20759 Re: Ukrajina
Hm, interesantno, kada se uhvati srbin, cecen, rus sa "novoruske" strane, onda su to borci koji su tu iz plemenitih pobuda, dosli pomoci iz ubjedjenja, da spase narod (dakle nema placenika), elem sve go oslobodilac-svetac-akademik-naucnik... Kada se uhvati npr. poljak sa kontra strane, onda je to sigurno placenik, zlikovac, ubica, sljam...?Challenger__ wrote:Znači, poljski plaćenički šljam i na luganskom i na donjeckom aerodromu. Od samoga početka dešavanja. Zanimljivo...
Nije nemoguce, samo je malo vjerovatno, jer ipak zapad zajedno ima vise poluga (zlatnih) za stiskanje Rusije, nego obratno... Da, Rusija ima plin koji je zapadu potreban, medjutim, za njega dobija brdo para koje mu (preCjedniku) trebaju da sistem nastavi funkcionisati... Ako bi pare zaista presusile, a takvim razvojem situacije bi sigurno presusile, uz jos kamaru para koje su Ruske, ali su izvan Rusije (sankcijama bi im se i one stavile van raspolaganja), sta mislis da li bi malo smeksao (koliko "zapad" ima para u Rusiji, a koliko Rusija i Rusi u "zapadnom svijetu")? To nije stvar koja se moze nadomjestiti prodajom na drugu stranu kratkorocno, posebno jer tek treba da grade plinovod za posteno snabdijevanje Kine plinom sto potpisase... Naravno, ako ne zakuhaju i sa njima uskoro, jer se izmedju te 2 zemlje odnosi hlade/griju svakih 5 godina...nosara wrote:neke poluge samoobrane Predsjednik jos nije povukao... Ako mu brzo eu ne popusi, predvidjam gadnu zimicu...brrrrrrrrrrrr
Last edited by drndalo on 04/09/2014 08:57, edited 1 time in total.
-
romeomoraprezivjeti
#20760 Re: Ukrajina
drndalo wrote:Hm, interesantno, kada se uhvati srbin, cecen, rus sa "novoruske" strane, onda su to borci koji su tu iz plemenitih pobuda, dosli pomoci iz ubjedjenja, da spase narod (dakle nema placenika), elem sve go oslobodilac-svetac-akademik-naucnik... Kada se uhvati npr. poljak sa kontra strane, onda je to sigurno placenik, zlikovac, ubica, sljam...?Challenger__ wrote:Znači, poljski plaćenički šljam i na luganskom i na donjeckom aerodromu. Od samoga početka dešavanja. Zanimljivo...
- nosara
#20761 Re: Ukrajina
drndalo wrote:Hm, interesantno, kada se uhvati srbin, cecen, rus sa "novoruske" strane, onda su to borci koji su tu iz plemenitih pobuda, dosli pomoci iz ubjedjenja, da spase narod (dakle nema placenika), elem sve go oslobodilac-svetac-akademik-naucnik... Kada se uhvati npr. poljak sa kontra strane, onda je to sigurno placenik, zlikovac, ubica, sljam...?Challenger__ wrote:Znači, poljski plaćenički šljam i na luganskom i na donjeckom aerodromu. Od samoga početka dešavanja. Zanimljivo...
Nije nemoguce, samo je malo vjerovatno, jer ipak zapad zajedno ima vise poluga (zlatnih) za stiskanje Rusije, nego obratno... Da, Rusija ima plin koji je zapadu potreban, medjutim, za njega dobija brdo para koje mu (preCjedniku) trebaju da sistem nastavi funkcionisati... Ako bi pare zaista presusile, a takvim razvojem situacije bi sigurno presusile, uz jos kamaru para koje su Ruske, ali su izvan Rusije (sankcijama bi im se i one stavile van raspolaganja), sta mislis da li bi malo smeksao (koliko "zapad" ima para u Rusiji, a koliko Rusija i Rusi u "zapadnom svijetu")? To nije stvar koja se moze nadomjestiti prodajom na drugu stranu kratkorocno, posebno jer tek treba da grade plinovod za posteno snabdijevanje Kine plinom sto potpisase... Naravno, ako ne zakuhaju i sa njima uskoro, jer se izmedju te 2 zemlje odnosi hlade/griju svakih 5 godina...nosara wrote:neke poluge samoobrane Predsjednik jos nije povukao... Ako mu brzo eu ne popusi, predvidjam gadnu zimicu...brrrrrrrrrrrr
MOSKVA, Ruske zlatno-devizne rezerve prvi put su, u sedmici zaključno sa 14. martom 2008., premašile vrijednost od 500 milijardi dolara, saopšteno je u Moskvi.Samo u periodu od 8. do 14. marta zabilježen je rast ruskih zlatno-deviznih rezervi od jedan i po odsto, ili 7,6 milijardi dolara, na ukupno 502,1 milijardu, ističe se u izveštaju centralne banke, koji je prenjela agencija Prajm-Tas.
Najveći uticaj na tako snažan skok rezervi deviza i zlata imale su rekordno visoke cijene nafte i prirodnog gasa, čijim izvozom Rusija ostvaruje, prema procjeni analitičara, oko 40 odsto ukupnog deviznog priliva.
Barel nafte trenutno vrijedi više od sto dolara, dok Rusija za svaku hiljadu kubika prirodnog gasa koji izvozi u zapadnu Evropu dobija oko 350 dolara.
Rusija, sudeći prema podacima objavljenim početkom ovog mjeseca, zauzima treće mjesto u svijetu po visini zlatno-deviznih rezervi, iza Kine i Japana, čije rezerve su procjenjene na oko bilion i po i nešto više od bilion dolara.
Tajvan je na globalnoj listi vlasnika najvećih zlatno-deviznih rezervi četvrti, Južna Koreja peta, a Singapur šesti, ali sa osjetno nižim rezervama u odnosu na vodeću „trojku“.
- pici
#20762 Re: Ukrajina
Moguć i bojkot Svjetskog nogometnog prvenstva 2018.
Zemlje članice EU razmatraju uvođenje sportskih sankcija Rusiji, uključujući i bojkot Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, izjavili su danas izvori iz Brisela.
taman da sjeverna koreja odbrani titulu
-
Drvenija87
#20763 Re: Ukrajina
Srbija je izvisila sto se tice podrske Rusiji.Bice ko i u Bugarska,sluge NATO paktu.Na jednu,ova kriza u Ukrajini je dosla ko porucena , unistila je sve srpske snove na Balkanu. Ovo su im posljednji trzaji
Srbija na krivom putu
Za šaku desantika i akumulatora
Dok se sve demokratske države na planeti po najkraćem postupku distanciraju od pomahnitale i agresivne politike Rusije, odnosno zvanične Moskve na čelu sa diktatorom Vladimirom Putinom, Srbija ponovo "piša uz vetar", kao što je to radila uostalom i devedesetih godina prošlog veka. A sećamo se vrlo dobro kako smo se onda proveli. Stoga, ima li nekoga ko bi dobrovoljno i besplatno, a stručno, objasnio aktuelnom vođstvu Vojske Srbije, ali i državnom političkom rukovodstvu, da je novi Hladni rat nezvanično počeo i da je Srbija očito na pogrešnoj strani
U trenutku najveće vojno-političke krize na evropskom tlu nakon završetka Hladnog rata i dok demokratski deo sveta najoštrije osuđuje vojnu agresiju Rusije na nezavisnu Ukrajinu, srbijanska "vojna sila" zvana Vojska Srbije odlučila je da intimizuje svoj militaristički odnos sa prokaženim agresorom.
U Vazdušnodesantnoj akademiji u Rjazanju, 240 kilometara jugoistočno od Moskve, deset pripadnika Specijalne brigade Vojske Srbije je u drugoj polovini avgusta uspešno završilo obuku na ruskom padobranskom sistemu "D-10".
Nakon obuke, prenose srbijanske novinska agencija Tanjug, padobranci Vojske Srbije su zajedno sa kadetima Vazdušnodesantne akademije izvršili padobranske skokove iz vazduhoplova "An-2" i "Il-76" – koji transportuje i desantira 125 padobranaca s kompletnom opremom – i dobili zvanje "desantik“.
Pripadnici Vojske Srbije će zajedno sa kamaradima iz vazdušnodesantnih jedinica Ruske Federacije u oktobru mesecu u Srbiji čak izvesti taktičku vežbu s bojevim gađanjem, najavila je Vojska Srbije na svom sajtu.

Akumulator nema alternativu: V. V. Putin, poruka vaskolikom srbstvu
Specijalna brigada je, navodi se, posebno organizovana jedinica, obučena, opremljena i namenjena za pripremu, organizovanje i izvođenje obaveštajno-izviđačkih, diverzantskih i protivdiverzantskih dejstava.
Dok se sve demokratske države na planeti po najkraćem postupku distanciraju od pomahnitale i agresivne politike Rusije, odnosno zvanične Moskve na čelu sa diktatorom Vladimirom Putinom, Srbija ponovo "piša uz vetar", kao što je to radila uostalom i devedesetih godina prošlog veka. A sećamo se vrlo dobro kako smo se onda proveli.
Stoga, ima li nekoga ko bi dobrovoljno i besplatno, a stručno, objasnio aktuelnom vođstvu Vojske Srbije, ali i državnom političkom rukovodstvu, da je novi Hladni rat nezvanično počeo i da je Srbija očito na pogrešnoj strani i - krivom putu.
Ali kao da jedan skandal sam po sebi nije bio dovoljan, već mu je potrebna i pratilja u vidu najbanalnije amaterske propagande. Naime, proruske novinske agencije i mediji u Srbiji istovremeno su ruskokolonaški ushićeno objavili sledeću bizarnu vest: Avioni "Mig 29" vojnog vazduhoplovstva ponovo lete zahvaljujući akumulatorima koje je Srbiji donirala Ruska Federacija
Goran Necin/E-Novine
Srbija na krivom putu
Dok se sve demokratske države na planeti po najkraćem postupku distanciraju od pomahnitale i agresivne politike Rusije, odnosno zvanične Moskve na čelu sa diktatorom Vladimirom Putinom, Srbija ponovo "piša uz vetar", kao što je to radila uostalom i devedesetih godina prošlog veka. A sećamo se vrlo dobro kako smo se onda proveli. Stoga, ima li nekoga ko bi dobrovoljno i besplatno, a stručno, objasnio aktuelnom vođstvu Vojske Srbije, ali i državnom političkom rukovodstvu, da je novi Hladni rat nezvanično počeo i da je Srbija očito na pogrešnoj strani
U trenutku najveće vojno-političke krize na evropskom tlu nakon završetka Hladnog rata i dok demokratski deo sveta najoštrije osuđuje vojnu agresiju Rusije na nezavisnu Ukrajinu, srbijanska "vojna sila" zvana Vojska Srbije odlučila je da intimizuje svoj militaristički odnos sa prokaženim agresorom.
U Vazdušnodesantnoj akademiji u Rjazanju, 240 kilometara jugoistočno od Moskve, deset pripadnika Specijalne brigade Vojske Srbije je u drugoj polovini avgusta uspešno završilo obuku na ruskom padobranskom sistemu "D-10".
Nakon obuke, prenose srbijanske novinska agencija Tanjug, padobranci Vojske Srbije su zajedno sa kadetima Vazdušnodesantne akademije izvršili padobranske skokove iz vazduhoplova "An-2" i "Il-76" – koji transportuje i desantira 125 padobranaca s kompletnom opremom – i dobili zvanje "desantik“.
Pripadnici Vojske Srbije će zajedno sa kamaradima iz vazdušnodesantnih jedinica Ruske Federacije u oktobru mesecu u Srbiji čak izvesti taktičku vežbu s bojevim gađanjem, najavila je Vojska Srbije na svom sajtu.

Akumulator nema alternativu: V. V. Putin, poruka vaskolikom srbstvu
Specijalna brigada je, navodi se, posebno organizovana jedinica, obučena, opremljena i namenjena za pripremu, organizovanje i izvođenje obaveštajno-izviđačkih, diverzantskih i protivdiverzantskih dejstava.
Dok se sve demokratske države na planeti po najkraćem postupku distanciraju od pomahnitale i agresivne politike Rusije, odnosno zvanične Moskve na čelu sa diktatorom Vladimirom Putinom, Srbija ponovo "piša uz vetar", kao što je to radila uostalom i devedesetih godina prošlog veka. A sećamo se vrlo dobro kako smo se onda proveli.
Stoga, ima li nekoga ko bi dobrovoljno i besplatno, a stručno, objasnio aktuelnom vođstvu Vojske Srbije, ali i državnom političkom rukovodstvu, da je novi Hladni rat nezvanično počeo i da je Srbija očito na pogrešnoj strani i - krivom putu.
Ali kao da jedan skandal sam po sebi nije bio dovoljan, već mu je potrebna i pratilja u vidu najbanalnije amaterske propagande. Naime, proruske novinske agencije i mediji u Srbiji istovremeno su ruskokolonaški ushićeno objavili sledeću bizarnu vest: Avioni "Mig 29" vojnog vazduhoplovstva ponovo lete zahvaljujući akumulatorima koje je Srbiji donirala Ruska Federacija
Goran Necin/E-Novine
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#20764 Re: Ukrajina
šta je ovo
nisu rusi još do njemačke granice stigli
slabo napreduju skroz
slabo napreduju skroz
- drndalo
#20765 Re: Ukrajina
I sta si novo ovdje rekao ??? Hajd procitaj ponovo sta napisah, mozda zanemari zlato, jer te ono udaljilo od kompletnog konteksta mog pisanja, jer si se samo njega uhvatio... Sustina je da ako bi zavrnuo plin, zavrnuli bi mu pare, jako puno para. Pa bi morao "chopati" zlatne rezerve, a kada ih chopas, one padaju... Pa ako ih ne dopunjavas dovoljno dugo, nemas ih vise... Dakle plinska batina nema samo 1 kraj kada igras sa velikima (za razliku od nas), nego ti moze odskociti i bubnuti i tebe u glavu ako prejako zamahnes...nosara wrote:drndalo wrote:Hm, interesantno, kada se uhvati srbin, cecen, rus sa "novoruske" strane, onda su to borci koji su tu iz plemenitih pobuda, dosli pomoci iz ubjedjenja, da spase narod (dakle nema placenika), elem sve go oslobodilac-svetac-akademik-naucnik... Kada se uhvati npr. poljak sa kontra strane, onda je to sigurno placenik, zlikovac, ubica, sljam...?Challenger__ wrote:Znači, poljski plaćenički šljam i na luganskom i na donjeckom aerodromu. Od samoga početka dešavanja. Zanimljivo...
Nije nemoguce, samo je malo vjerovatno, jer ipak zapad zajedno ima vise poluga (zlatnih) za stiskanje Rusije, nego obratno... Da, Rusija ima plin koji je zapadu potreban, medjutim, za njega dobija brdo para koje mu (preCjedniku) trebaju da sistem nastavi funkcionisati... Ako bi pare zaista presusile, a takvim razvojem situacije bi sigurno presusile, uz jos kamaru para koje su Ruske, ali su izvan Rusije (sankcijama bi im se i one stavile van raspolaganja), sta mislis da li bi malo smeksao (koliko "zapad" ima para u Rusiji, a koliko Rusija i Rusi u "zapadnom svijetu")? To nije stvar koja se moze nadomjestiti prodajom na drugu stranu kratkorocno, posebno jer tek treba da grade plinovod za posteno snabdijevanje Kine plinom sto potpisase... Naravno, ako ne zakuhaju i sa njima uskoro, jer se izmedju te 2 zemlje odnosi hlade/griju svakih 5 godina...nosara wrote:neke poluge samoobrane Predsjednik jos nije povukao... Ako mu brzo eu ne popusi, predvidjam gadnu zimicu...brrrrrrrrrrrrMOSKVA, Ruske zlatno-devizne rezerve prvi put su, u sedmici zaključno sa 14. martom 2008., premašile vrijednost od 500 milijardi dolara, saopšteno je u Moskvi.Samo u periodu od 8. do 14. marta zabilježen je rast ruskih zlatno-deviznih rezervi od jedan i po odsto, ili 7,6 milijardi dolara, na ukupno 502,1 milijardu, ističe se u izveštaju centralne banke, koji je prenjela agencija Prajm-Tas.
Najveći uticaj na tako snažan skok rezervi deviza i zlata imale su rekordno visoke cijene nafte i prirodnog gasa, čijim izvozom Rusija ostvaruje, prema procjeni analitičara, oko 40 odsto ukupnog deviznog priliva.
Barel nafte trenutno vrijedi više od sto dolara, dok Rusija za svaku hiljadu kubika prirodnog gasa koji izvozi u zapadnu Evropu dobija oko 350 dolara.
Rusija, sudeći prema podacima objavljenim početkom ovog mjeseca, zauzima treće mjesto u svijetu po visini zlatno-deviznih rezervi, iza Kine i Japana, čije rezerve su procjenjene na oko bilion i po i nešto više od bilion dolara.
Tajvan je na globalnoj listi vlasnika najvećih zlatno-deviznih rezervi četvrti, Južna Koreja peta, a Singapur šesti, ali sa osjetno nižim rezervama u odnosu na vodeću „trojku“.
Penzije i plate se ne isplacuju zlatom... To zlato ima vrijednost samo ako za njega mogu dobiti drugu robu koja im treba...
- nosara
#20766 Re: Ukrajina
blablabla...
Otvaraju se nova trzista, copnuce par desetina da premosti krizu i sve nadoknadit trostruko kroz nove aranzmane...
Neka zabrani uvoz novih automobila iz eu, to moze bez problema, jer ima otkud uvest, ali impotentna eu nema kome prodat, pa ce grohnut cijela ta eu nakaradna tvorevina za pet mjeseci...
Otvaraju se nova trzista, copnuce par desetina da premosti krizu i sve nadoknadit trostruko kroz nove aranzmane...
Neka zabrani uvoz novih automobila iz eu, to moze bez problema, jer ima otkud uvest, ali impotentna eu nema kome prodat, pa ce grohnut cijela ta eu nakaradna tvorevina za pet mjeseci...
BEČ - Ako Rusija uvede zabranu na uvoz motornih vozila iz zapadnih zemalja, to bi moglo ozbiljno da pogodi i austrijsku automobilsku industriju.
Prema pisanju ruskog dnevnog lista Vedomosti, Rusija bi, ako joj Sjedinjene Američke Države i Evropska Unija nametnu jače privredne sankcije, mogla da odgovori protivmerama koje bi uključivale i delimični ili čak potpuni embargo na uvoz motornih vozila iz SAD i EU.
Ovaj predlog se već nalazi na stolu predsednika Rusije Vladimira Putina, javljaju Vedomosti, ali odluka o embargu još nije donesena. Ruska najava protivmera ne bi se odnosila na zapadne automobilske proizvođače koji proizvode u Rusiji i njihove inostrane liferante.
U Rusiji svoje fabrike imaju Folksvagen, Reno, Tojota i Hjundai. Međutim, ogromno rusko tržište uvozi veliki broj automobila. Eventualna ruska zabrana uvoza automobila iz EU pogodila bi jače i manje proizvođače luksuznih evropskih marki, kao što su Bentli (lani je uvezeno 222 Bentlija u Rusiju), Maserati (64), RolsRojs (59), Ferari (33), Lamborgini (10).
Posle nestanka Puha (Puch), Austrija nema svoje marke automobila. Međutim, austrijska auto-industrija je veoma snažna i bez finalnih proizvoda. Mnoga austrijska preduzeća, u prvom redu iz pokrajine Štajerske, rade delove za razne automobilske koncerne, a neka (Magna u Gracu) naveliko sklapaju čitave automobile različitih proizvođača. Samo u moćnoj grupaciji zvanoj "Štajerski autoklaster" (Autocluster Steiermark) deluje 180 preduzeća. U njima je ukupno zaposleno 40.000 ljudi, a ukupan godišnji prihod veći je od deset milijardi evra.
U Rusiju najviše izvozi Reno
Od automobilskih marki iz EU i SAD, najveće tržišne udele imaju Reno (8 odsto), Ševrolet (6,7odsto), Folksvagen (6,2 odsto), Ford (3,5 odsto), Škoda (3,4 odsto), Opel (3,1 odsto), Mercedes (1,7 odsto) , BMW (1,6 odsto), Audi (1,4 odsto), Pežo (1 odsto), Citroen (0,9 odsto), Lendrover (0,8 odsto), Volvo (0,6 odsto), Džip (0,2 odsto), Porše (0,15 odsto), Seat (0,13 odsto) i Mini (0,11 odsto); manje od jednog promila tržišnog udela u Rusiji, ali još uvek više od 1.500 automobila, je lani u Rusiji prodano Jaguara, Fiata i Kadilaka.
Napomenimo, kako je u prvoj polovici godine u Rusiju uvezeno 27 posto automobila, 45 odnosno 13 posto kamiona i autobusa, piše Vedomosti.
- drndalo
#20767 Re: Ukrajina
Blablabla i ti...nosara wrote:blablabla...
Otvaraju se nova trzista, svakog dana po 3 nova, sa trilionima prometa ? Jastaradi... Suvise su velike poluge isprepletene da bi se to guralo dotle... Trostruko ? Smanji ribu, pobicu djecu...
Auti nisu nikada okosnica nicijeg izvoza... Da, mozda bi BMW, Audi i Mercedes manje zaradili, ali ne bi izgubili u totalu...
Sta bi se desilo sa (sada) stranim fabrikama "domacih" ruskih automobila...? Nisam siguran dal' sve prave u Rusiji, ili sklapaju... Pa ako prave ruske RenoLe, dal im iz FRA salju neke sklopove tipa motor/mjenjac koje mozda ne prave u Rusiji, i sta se onda desava sa "domacom" proizvodnjom...? Radil' ili stoji...? Itd...
- nosara
#20768 Re: Ukrajina
Skok prodaje automobila u Rusiji
21 juli 2013 Izmijenjeno 11:43 CEST
Konsultantska kuća BCG procjenjuje da bi rusko tržište automobila do 2020. moglo postati najveće u Evropi.
Trećina evropskog tržišta automobila je rusko tržište. Radi se o preko tri i po miliona vozila, a Rusija je prosle 2014. godine prvi put po broju prodatih novih automobila prevazišla Nemačku.
-
daddy-kool
#20769 Re: Ukrajina
Podržavam evropski put Srbije i njeno usvajanje evropskih civilizacijskih vrijednosti. Mislim da bi EU trebala pružiti neku vrstu mrkve Srbiji za njeno distanciranje od Moskve, eventualne ekonomske gubitke pokušati nadoknaditi kroz EU fondove, u zamjenu za jasnu političku osudu ruske agresije u Ukrajini.Drvenija87 wrote:
Srbija na krivom putu
Dok se sve demokratske države na planeti po najkraćem postupku distanciraju od pomahnitale i agresivne politike Rusije, odnosno zvanične Moskve na čelu sa diktatorom Vladimirom Putinom, Srbija ponovo "piša uz vetar", kao što je to radila uostalom i devedesetih godina prošlog veka. A sećamo se vrlo dobro kako smo se onda proveli. Stoga, ima li nekoga ko bi dobrovoljno i besplatno, a stručno, objasnio aktuelnom vođstvu Vojske Srbije, ali i državnom političkom rukovodstvu, da je novi Hladni rat nezvanično počeo i da je Srbija očito na pogrešnoj strani ...
Ali bi i eventualnu dvostruku igru u kojoj Srbija sjedi na dvije stolice trebalo kažnjavati.
- AleksoMKD
#20770 Re: Ukrajina
http://www.bbc.com/news/world-europe-29052599insomnia78 wrote:Eno Hollande stopir'o isporuku ona dva ruska ratna broda
Prvi gotovo zavrsen i treb'o biti isporučen sad u oktobru
Drugi isto uvel'ko započet
Cijena sitnica, 1,2 milijarde eVrića
Sindikat brodogradilišta oduševljen
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
France has said conditions are "not right" for delivery of the first of two Mistral navy assault ships to Russia.
Hm, meni se ovo cini na odlaganje a ne na otkazivanje isporuke.
Mislim da ce brodovi biti isporuceni cim se situacija smiri.
- 04.09 protestovace pred precednickom kancelarijom (danas)
- misle da postoji pokret/zavera za unistavanje dobrovoljackih bataljona
- oligarsi su jos na vlasti
- bore se protiv ljudi sa kojima su neki zajedno sluzili pre rata
- EU im ne pomaze, pa se pitaju zasto
- misle da ako su za EU onda im je neprijatelj Rusija, a ako su za Rusiju onda im je neprijatelj EU (oficir iz bataljona Donbas se ne slaze i 100% je za EU)
- mozda bi bilo bolje da krenu na Kijev zajedno sa pro-Rusima
#20772 Re: Ukrajina
Ako se Dnjepar smatra granicom Njemacke, tj. EU, mozemo reci da nisu stigli. S druge strane rijeke su jedinice koje bastine tekovine Stepana Bandere, Desni sektor i ostale nacisticke paravojne snage. Regularna Armija je isto tako pod zapovjednistvom vlade i parlamenta sumnjivih namjera.japin_mutapi wrote:šta je ovo
slabo napreduju skroz

- pici
- pici
#20774 Re: Ukrajina
evo novi HameriČki qurcoliki krompir za nedaj bože...

spasiba tHovariš spasiba

spasiba tHovariš spasiba
- General War
#20775 Re: Ukrajina
Murder In A Wax Museumradostan dan wrote:
French daily Le Parisien reported that at the Grevin Wax Museum in Paris the following extraordinary event has taken place: In the full view of 5 other wax world leaders, wax Vladimir Putin was savagely murdered by a flesh-and-blood woman,