Demokratska fronta Željko Komšić
- casica
#20751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
cekaj samo dok ga se ftv dohvati 
- pametolog
#20752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tacno tako, dragi moj djecacedječak sa šibicama wrote:
Takodje, previse je ingerencija dao Suljagicu, za kojeg se manje vise zna da se ni sa rodjenom zenom nije mogao razgovarati osim sakama i batinama.
Ta prica o rasturanju HDZ-a i SDA je toliko glupa, da ne znam koliko retardiran moras biti pa u to vjerovati. Slikovito, DF ce jednog dana uzeti 90% glasova u Kalesiji, Kladusi, Sirokom Brijegu, Cazinu, Ljubuskom???? ne mogu u Sarajevu, ili Tuzli koja je jos reprezentativnija, odnijeti pobjedu nad SDA, ali oni ce kao rasturiti SDA i HDZ.
Problem ove drzave je u tim fiks idejama, koje se nikada nece ostvariti. Ne postoji gradjanaska BiH, narodi su tu i nigdje ne idu, narod glasa za koga hoce i to se mora postovati. Ako su glasaci Bakiru i Covicu dali povjerenje, tu zavrsava svaka prica.
Zbog Lagumdzijinog "rasturanja" BiH je izgubila evo vec 5 godinu, pa bujrum hajte opet. I bas me zanima kome je u interesu blokirana i na sve moguce nacine neucinkovita drzava i njena vlast.
Klasicni harakiri, ali samo nastavite.
Ta man'te se vise rasturanja nekoga, jer u stvari samo godinama rasturate sve nas gradjane.
- dustaban
#20753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ponasate se imbecilno! Kao da u ovoj zemlji špostoje neki bolji ljudi od nas samih. Vi haman ocekujete da DF okupi samo one koji nisu bili niujednoj drugoj stranci, one koji nisu nijedna od ove tri nacije, one koji nisu jeli wnago koja smo svi jeli...
Ovdje nema boljeg materijala nazalost. Ovdje je politicko umijece biti zeru drugaciji (bolji) od dosadasnjeg govnaluka... A DA OSTANES U IGRI.
Nasa stranka je recimo drugacija (bolja) ali jebiga koji su oni faktor? Izvan Sarajeva za njih se i ne zna. DF je napravio taj neki rezultat, znamo i kakoi i zasto - kao rezultat gnjeva prem ZL&SDP.
Ko imalo pameti ima znao je da se neki kompromis mora napraviti. Pitanje je samo mjere i granice. Ovdje je ocito rijec sto volju na kompromis pokazuju svi osim HDZ-a i sva je zajebancija u tome.
Covic je zestoko u pravu kad kaze da ovo nije gradjanska drzava i da uspjeh gradjanske stranke ne znaci nista u negradjanskoj drzavi. Ali yebemumajku ovdje je jos uvijek, mozda i GRESKOM, ostalo pravila jednakosti glasova, koje je u sukobu sa pravilom jednakosti naroda. I recimo da nima nikakvih prepreka uspostavi treceg entiteta pitanje sta je to hrvatski interes - imati 100% vlasti u HZHB ili manje od 50% vlasti u FBiH. Oni ocito zele 50% u FBiH i sasvim negiraju postojanje nebosnjacko-nehrvatsko-nesrpske nacije.
Ma u principu zivo me se yebe, eto ih tamo...
Ovdje nema boljeg materijala nazalost. Ovdje je politicko umijece biti zeru drugaciji (bolji) od dosadasnjeg govnaluka... A DA OSTANES U IGRI.
Nasa stranka je recimo drugacija (bolja) ali jebiga koji su oni faktor? Izvan Sarajeva za njih se i ne zna. DF je napravio taj neki rezultat, znamo i kakoi i zasto - kao rezultat gnjeva prem ZL&SDP.
Ko imalo pameti ima znao je da se neki kompromis mora napraviti. Pitanje je samo mjere i granice. Ovdje je ocito rijec sto volju na kompromis pokazuju svi osim HDZ-a i sva je zajebancija u tome.
Covic je zestoko u pravu kad kaze da ovo nije gradjanska drzava i da uspjeh gradjanske stranke ne znaci nista u negradjanskoj drzavi. Ali yebemumajku ovdje je jos uvijek, mozda i GRESKOM, ostalo pravila jednakosti glasova, koje je u sukobu sa pravilom jednakosti naroda. I recimo da nima nikakvih prepreka uspostavi treceg entiteta pitanje sta je to hrvatski interes - imati 100% vlasti u HZHB ili manje od 50% vlasti u FBiH. Oni ocito zele 50% u FBiH i sasvim negiraju postojanje nebosnjacko-nehrvatsko-nesrpske nacije.
Ma u principu zivo me se yebe, eto ih tamo...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dobar je dječak samo malo brutalan
uglavnom eto sarajeva... nema baš mnogo hadezea i ustaša i pročetničkih srbalja
pa se guze bosanci,bošnjaci i ostali da formiraju jebenu vladu nakon toliko mjeseci
a prvi u bošnjaka princ reče da će 15 dana nakon 1.1. biti formirana s maksimalnim zakašnjenejm od 15 dana ili je to mislio na federalnu nebitno više
uglavnom eto sarajeva... nema baš mnogo hadezea i ustaša i pročetničkih srbalja
pa se guze bosanci,bošnjaci i ostali da formiraju jebenu vladu nakon toliko mjeseci
a prvi u bošnjaka princ reče da će 15 dana nakon 1.1. biti formirana s maksimalnim zakašnjenejm od 15 dana ili je to mislio na federalnu nebitno više
- dječak sa šibicama
#20755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma kakav treci entitet, kakvo ocuvanje drzave, kakve patriotske igre, bore se oko fotelja i nista drugo.
Nije cak problem ni u broju ministarskih fotelja, vec svako hoce financije i poljoprivredu zbog poticaja.
Pare, uvijek su u pozadini pare.
DF se skriva iza "borbe za drzavu" u jednakoj mjeri koliko se SDA i HDZ skrivaju iza svojih "nacionalnih interesa".
Jedino ostaje pitanje ko ce im vjerovati, a kome ce cijela igra biti glupa i smijesna.
Prolazi vrijeme, skoro pola godine od izbora, a Nerko jos uvijek premijer federacije, da ne govorim o Trhulju ili Lijanovicu, maltene da ministruju iz zatvorskih celija. Tragikomicna drzava, ukratko.
Nije cak problem ni u broju ministarskih fotelja, vec svako hoce financije i poljoprivredu zbog poticaja.
DF se skriva iza "borbe za drzavu" u jednakoj mjeri koliko se SDA i HDZ skrivaju iza svojih "nacionalnih interesa".
Jedino ostaje pitanje ko ce im vjerovati, a kome ce cijela igra biti glupa i smijesna.
Prolazi vrijeme, skoro pola godine od izbora, a Nerko jos uvijek premijer federacije, da ne govorim o Trhulju ili Lijanovicu, maltene da ministruju iz zatvorskih celija. Tragikomicna drzava, ukratko.
- SaraFina
#20756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dječak sa šibicama wrote:Sarafina uzela na metu Bakira, ne ljava vise ni on nece da zajebe Hrvate ba a tolike smo nade polagali u njega, Ivanic ne dodje na proslavu 1. marta haman cetnik, Nedime sta nam ovo rade
Meni Bakir nikad nije ni valjao. To što i lafo umjereni poput tebe štuju vrhovnika Čovića poput Sjevernokoreanaca odano i bez progovora nije moj problem.
Uglavnom Bakira treba javno prozivati svaki put kao izdajnika.
On to i jeste.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma, tko nam to žeka.Hafis wrote:Brate, mijenjate te din-dušmane k'o normalan insan čarape
- Banksy
#20758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nosara wrote:Kasno... To je bio put kojim je trebao krenuti ODMAH nakon izlaska iz esdepea... Sad moze u kleronaci kolo ili na biro rada... On vise nista ne moze okrupnit (osim svoje imovine)... Da ga nema esdepe bi nestao, ovako se besmislena trakavica s rahmetli bh "ljevicom" nastavlja unedogled...Lokman wrote: okrupnjavanje političke alternative SDA-u
dječak sa šibicama wrote:
kakav treci entitet, kakvo ocuvanje drzave, kakve patriotske igre, bore se oko fotelja i nista drugo.
- dječak sa šibicama
#20759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sarafina me podsjeca na Eustahija Brzica, njemu je svako bio neprijatelj, na kraju i ona zmija sto ga odvali od drvo pa rece jadni Stahi kao zakljucak "sad vam je valjda jasno zasto su zmije i zmije smrtni neprijatelji".
- SaraFina
#20760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dječak sa šibicama wrote:Sarafina me podsjeca na Eustahija Brzica, njemu je svako bio neprijatelj, na kraju i ona zmija sto ga odvali od drvo pa rece jadni Stahi kao zakljucak "sad vam je valjda jasno zasto su zmije i zmije smrtni neprijatelji".
Još da to prevedeš pa da skontam " tko" je Eustahije.. Pobogu!
Ili moram na " bobe" neke preći za tu vrstu humora?
- KatarinaKosaca
#20761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF se do sada pokazao ništa bolji od svih ostalih koji su vladali ili vladaju. Drečili su se oko upošljavanja SDA kadrova na budžet, a istovremeno su Šanka instalirali za direktora bolnica i drugog smijenili bez objašnjenja, (U Bolnici slabo šta funkcionira, ali i prije i poslije), povoda, iz čista mira. Odnosno zato što je Šanko ostao bez ministarske pozicije. I onda kažu... NIsmo mi. Ma, jok, SDA postavio Šanka Mesihovića
Tako da ta stalna teza o tobožnjoj bezgriješnosti i principijelnosti DF_a pada u vodu.
Tako da ta stalna teza o tobožnjoj bezgriješnosti i principijelnosti DF_a pada u vodu.
- KatarinaKosaca
#20762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NIje humor , ne brini. Primitivna doskočica kao da si ti tema ove teme... govori o autoru posta, o tebi baš ništa. Ni o Eustahiju ništa..SaraFina wrote:Još da to prevedeš pa da skontam " tko" je Eustahije.. Pobogu!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#20763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tako da ti malji pHiroman dojde Japanska buBa saJonaraSaraFina wrote:dječak sa šibicama wrote:Sarafina me podsjeca na Eustahija Brzica, njemu je svako bio neprijatelj, na kraju i ona zmija sto ga odvali od drvo pa rece jadni Stahi kao zakljucak "sad vam je valjda jasno zasto su zmije i zmije smrtni neprijatelji".
Još da to prevedeš pa da skontam " tko" je Eustahije.. Pobogu!
- dječak sa šibicama
#20764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne treba tebi prevod, prijevod niti bilo stO slicno.
Jednostavno nemas kapacitete da shvatis neke stvari, a i mnogo mrzis za jednog multikulti djevojcurka.
Jednostavno nemas kapacitete da shvatis neke stvari, a i mnogo mrzis za jednog multikulti djevojcurka.
- SaraFina
#20765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hvala Kato.KatarinaKosaca wrote:NIje humor , ne brini. Primitivna doskočica kao da si ti tema ove teme... govori o autoru posta, o tebi baš ništa. Ni o Eustahiju ništa..SaraFina wrote:Još da to prevedeš pa da skontam " tko" je Eustahije.. Pobogu!
Nerovozan si mi @vječni dječarac nešto
( ne mrzim ja nikog, a što se tiče bilo čijeg kapaciteta nisi mjerodavan )
- pici
#20766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nenadjebljivi hOmoristikije Zagorac 
- dječak sa šibicama
#20767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Je, da se primjetiti, sva si puna ljubavi, posebno prema drugom i drugacijem.
Elem, da zakljucim na temu, moze DF iz SDP-a, ali ne moze SDP iz njih.
Elem, da zakljucim na temu, moze DF iz SDP-a, ali ne moze SDP iz njih.
- SaraFina
#20768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pici wrote:Nenadjebljivi hOmoristikije Zagorac
Daj slikovito dočaraj. Volim tvoje slike
-
gidra
#20769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zna li se koja su to 4 ministarsta ponuđena DF-u?
DF je više Bošnjačka stranka nego građanska opcija i to je 100% tako. Ne vidim nešto pretjerano da je DF dobila glasove u Širokom, Mostaru, Banjoj Luci itd.
Od 100% glasova DF-a mišljenja sam da je to bar 80% glasova Bošnjaka. Na stranu HDZ i igranka sa njima, ja vas pitam da li je realno da SDA koja ima 27 zastupnika i haman čitav Bošnjački Dom naroda i DF koja ima 14 zastupnika traži više od 4 ministarstva? Po meni je i to puno sa obzirom na političku težinu koju nosi DF, bez SDP-a nisu mogli postaviti ni Dunovića na mjesto potpredsjednika...
Ja bih volio da jednom iz zapadnog Mostara ili Banja Luke krene incijativa neke građanske opcije a ne vazda iz Sarajeva..
DF je više Bošnjačka stranka nego građanska opcija i to je 100% tako. Ne vidim nešto pretjerano da je DF dobila glasove u Širokom, Mostaru, Banjoj Luci itd.
Od 100% glasova DF-a mišljenja sam da je to bar 80% glasova Bošnjaka. Na stranu HDZ i igranka sa njima, ja vas pitam da li je realno da SDA koja ima 27 zastupnika i haman čitav Bošnjački Dom naroda i DF koja ima 14 zastupnika traži više od 4 ministarstva? Po meni je i to puno sa obzirom na političku težinu koju nosi DF, bez SDP-a nisu mogli postaviti ni Dunovića na mjesto potpredsjednika...
Ja bih volio da jednom iz zapadnog Mostara ili Banja Luke krene incijativa neke građanske opcije a ne vazda iz Sarajeva..
- pici
#20770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SaraFina wrote:pici wrote:Nenadjebljivi hOmoristikije Zagorac
Daj slikovito dočaraj. Volim tvoje slike
Nemerem sad ev Kuzim KaK su zmije i zmije sebi najveci neprijatelji...nesto sam preskocio kad sam bio jaKo malji
- madner
#20771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cova je kralj. 
-
Innovation
#20772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zabe i zmije?dječak sa šibicama wrote:Sarafina me podsjeca na Eustahija Brzica, njemu je svako bio neprijatelj, na kraju i ona zmija sto ga odvali od drvo pa rece jadni Stahi kao zakljucak "sad vam je valjda jasno zasto su zmije i zmije smrtni neprijatelji".
- It_is_a_Leclerc
#20773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gotovo da i nema neprijatelja ove države da se nije uskopečio na Komšića nakon jučerašnjeg "lupanja po prstićima". Od ovih forumskih što, u pokušaju cinizma, doskočicama relativiziraju šamarčine koje su im politički prvaci dobili, pa sve do kojekakvih Ivana Marićki (fondacija Kondrad Adenauer, i slične NVO ublehe. Ista ta Marićka je u kampanji otvoreno navijala za Radončića). Još samo čekam Vlaisavljeviće, Faruka Velea, Nina Raspudića i one blesane iz Poskoka, i eto ih sviju na broju...
To dovoljno govori o popularnosti Komšićevog poteza i koliko ih je obezglavio.
Pokušajmo razjasniti jednu stvar - Komšić JESTE rekao da mu nisu bitne fotelje. Da jesu, mogao je uzeti četiri ministarstva i to poduzetništvo, kulturu, zaštitu okoliša i još jedno, uhljebiti 100-tinjak stranačkih ljudi, pustiti ih da zalijevaju cvijeće i provjeravaju ispravnost hemijskih olovaka za mjesečnu platu. Komšić je zapeo na principu, a to je da, ako mora dobiti četiri ministarstva, to budu ona iz kojih može konkretno uticati na živote građana i pokazati da je DF sposoban i jak za puno više.
Ja sam uvjeren da su u SDA i HDZ-u svjesni da je manjinska vlada opasna po njih, i da će danas, nakon "stranačkih tijela" (čitaj - grozničavog nagovaranja Komšića da se vrati) imati za njega realnu ponudu, koju Željko treba prihvatiti
To dovoljno govori o popularnosti Komšićevog poteza i koliko ih je obezglavio.
Pokušajmo razjasniti jednu stvar - Komšić JESTE rekao da mu nisu bitne fotelje. Da jesu, mogao je uzeti četiri ministarstva i to poduzetništvo, kulturu, zaštitu okoliša i još jedno, uhljebiti 100-tinjak stranačkih ljudi, pustiti ih da zalijevaju cvijeće i provjeravaju ispravnost hemijskih olovaka za mjesečnu platu. Komšić je zapeo na principu, a to je da, ako mora dobiti četiri ministarstva, to budu ona iz kojih može konkretno uticati na živote građana i pokazati da je DF sposoban i jak za puno više.
Ja sam uvjeren da su u SDA i HDZ-u svjesni da je manjinska vlada opasna po njih, i da će danas, nakon "stranačkih tijela" (čitaj - grozničavog nagovaranja Komšića da se vrati) imati za njega realnu ponudu, koju Željko treba prihvatiti
- travnik
#20774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao prvo, kakve veze ima Široki Brijeg sa cijelom pričom? Kao drugo, navedeno pokazuje tvoju ograničenost i zasljepljenost, koja onda uzrokuje generaliziranja. Kao treće, upravo generalizacije, gušenje prava na izbor i animoziteti, koje ti pokazuješ, su svojstveni tebi i spomenutom zlotvoru, a ne 25.000-30.000 ljudi, odnosno cijeloj jednoj općini. Kao četvrto, svatko, pa i oni likovi poput tebe koji bi drugima branili pravo da se izjašnjavaju kako žele, moraju imati to pravo. Ako ne'ko hoće da bude Eskim, neka bude. Kao peto, vrati se u osnovnu školu, a ako si još uvijek u istoj, onda pozornije prati historiju/istoriju/povijest i uočit ćeš da tvoje komparacije nisu adekvatne i da BiH, kao i neke druge države ili dijelovi država, imaju određene specifičnosti koje treba uvažavati. Kao šesto, etnička pripadnost, jezik ili nešto treće nije problem u BiH samo po sebi, već ljudi koji te razlike zloupotrebljavaju i sustav koji se može i treba korigirati.Nomo wrote:o malom Austrijancu sa brkovima ( ako na njega mislis ) vise poklonika ces naci u Sirokom Brijegu u jednoj kafani nego medju miljardu ljudi od Magreba do Polinezije . S obzirom na cinjenicu da je u Srbiji samo srpski narod konstitutivan i suveren a drugi su nacionalne manjine i da je samo jedan( srpski ) jezik sluzbeni ( s hrvtaskom je identicna stvar ) hoces li i njima pristi ljubav prema NG kanalu i ,, malom njemcu ,,travnik wrote:'Ko o ovome priča u u FBiH (izuzev patrIDIOTA, par propalih političara i "intelektualaca" , a svi su redom locirani u SA)?Nomo wrote:ala komso prca bandu lopovsku i nacionalisticku , onako na suho , bez prezervativa . sve im oci iskacu iz kockatistih glavusa . a bakir bi od ovog komsicevog poteza mogao da posijedi pa da ga narod zove ,, beli ,, a ne ridjobradi![]()
uvijek sam govorio da ce prokleti majcino mlijeko svako onaj ko je pomislio da ovu drzavu na bilo koji nacin podijeli . racuni ce doci na naplatu kada DF uzme izbore u kompletu . Samo ce faliti mjesta u zatvorima . Moja vlazna supa 2 X 2 metra bez prozora 4 metra ispod zemlje stoji na raspolaganju . 4 SDA ovca 4 HDZ ovca i 6 cetnika mogu stati u nju ako se malo stisnu![]()
Da citiram Tita odnosno Zeljka Komsica
O svemu mozemo razgovarati samo o granicama BiH nema diskusije i pregovora .
Smrt bandi sloboda mojoj unitarnoj centralizovanoj sekularnoj gradjanskoj Republici Bosni Hercegovini koja ce imati jednog predsjednika Bosanca ( Zeljka Komsica ) gdje ce samo jedan narod biti nosilac suvereniteta . Bosanski . Gdje ce samo jedan jezik biti sluzbeni . Bosanski .
A ovo o narodu i jeziku, vjerojatno je uzrokovano silnim dokumentarcima na National Geographic-u o jednom malom Nijemcu koji je slično razmišljao i provodio prije nekoliko desetljeća.
ps ono sto je za nekoga kompromis za nekoga je podjela i izdaja nacinalnih interesa . bosanskih nacinalnih interesa . Da budemo jasni ja razmisljam na nacin da se u Posavinu vrati Ante i Stipe koji su sada u Zagrebu . Mene zanimaju svi oni koji mogu prevaliti preko usta i reci . DA , Ja sam BOSANAC ! Samo u takvoj drzavi , gradjanskoj gdje ces i ti biti konstitutivan skupa sa mnom mozemo zivjeti kao ljudi . Prosto je nevjerojatno da u drzavi koja se zove Bosna kolo vode nekakvi srbi hrvati i bosnjaci . Zamisli npr da su turci konstitutivni u njmeackoj a njemaci ostali . to niko ne moze zamisliti . Ako nisi u stanju da budes u bosni Bosanac , da budes ono sto jesi ( radjas se i umires hiljadu godina u zemlji koja se zove Bosna ) da budes Bosanac onda budi nacinalna manjina jer to je tvoj izbor .Srbima u Hrvatskoj je danas super . zive kao bogovi i zasticeni su kao bijeli medvjedi . Cirkus u kome samo nekakvi Srbi biraju Srbe u nekakvoj genocidnoj tvorevini tzv rs mora jednog dana prestati .
- travnik
#20775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Suština problema!dječak sa šibicama wrote:Ma kakav treci entitet, kakvo ocuvanje drzave, kakve patriotske igre, bore se oko fotelja i nista drugo.