SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
starii

#20751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by starii »

DaysleepeR wrote:
ing-ecc wrote:Udes kod medicinskog faxa, na onoj 'nezgodnoj' krivini
Tigra cabrio (cini mi se) i VW 4 razbacali se ko bilijar kugle, mislim da sve skupa nije sa stLasnim posljedicama kako to izgleda na cesti.
Golf prešao u traku od Tigre, puklo je kao bomba, cura izašla iz Tigre kao nokautirana, zamalo pade u nesvjest, srećom bili neki momci tu pa joj pomogli dok hitna nije došla, vozač iz golfa jedva izašao, pijan ko letva, pokušao pobjeći prvo ali odvalio točak. Uviđaj trajao preko sat i po dok mu konačno nisu uradili alko tekst. Na kraju ga pustili da ode taksijem, nisu ga uhapsili. Cura se vratila kasnije sa ovratnikom.

Krivac za sve je Kanton i firma koja je radila obnovu kanalizacije Bolničke i nije nikad vratila ulicu u prvobitno stanje nego su stavili neki asfalt klase Ž preko one dvije trećine koliko su iskopali. Taj asfalt je sada toliko propao i klizav da svaki dan auta koja idu prema bolnici u krivini prokližu. Poginuće neko pazite šta kažem. Kanton je kriv jer je takvu ulicu tehnički primio...

ovo je ulica odmah nakon "obnove"

Image

pa ta ulica nije bila dvije godine primljena kao tehnicka ispravna i nisu htjeli da je iscrtaju sa bijelim linijama da bi sad neko rekao crtaj sve..
od starta je vidimo da asfalt propada...
DaffyDuck

#20752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

Zato sto nije moguce da 'popunjavas 2/3 ulice, naravno da ce se sve dici i zguzvat. Krpi se do 1/3. Ako dizes vise dizi sve. Znalo se od pocetka sta su napravili al kad je iko od nas imao odgovornosti za ono sto napravi :roll:
DaysleepeR

#20753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaysleepeR »

ing-ecc wrote:Shvatam ja i predizborni sloj al zar ti ne rece 'pijan k'o letva'?!
Tesko da tu pomazu asfaltni slojevi, mozda samo mozdani slojevi daju uticaj sveukupnoj situaciji.
ovaj je bio pijan ko letva, ali svaki dan neko prokliže u drugu traku
BadBoy

#20754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

DaysleepeR wrote:
ing-ecc wrote:Shvatam ja i predizborni sloj al zar ti ne rece 'pijan k'o letva'?!
Tesko da tu pomazu asfaltni slojevi, mozda samo mozdani slojevi daju uticaj sveukupnoj situaciji.
Tu bolničku je radila firma Harysco koja je isto tako radila kanalizacionu mrežu u Starom Gradu gdje je cesta bukvalno propala. Ulica Širokac nije prohodna, jer upošte nisu postavili tampon ispod asfalt propao u rupu! Imaju debelu štelu jer su dobili sve tendere da rade, a trenutno više od godinu dana rade Pruščakovu iznad Wokija.

Ja u životu nisam vidio većeg uhljupa od firme od te!
DaysleepeR

#20755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaysleepeR »

BadBoy wrote:
DaysleepeR wrote:
Tu bolničku je radila firma Harysco koja je isto tako radila kanalizacionu mrežu u Starom Gradu gdje je cesta bukvalno propala. Ulica Širokac nije prohodna, jer upošte nisu postavili tampon ispod asfalt propao u rupu! Imaju debelu štelu jer su dobili sve tendere da rade, a trenutno više od godinu dana rade Pruščakovu iznad Wokija.

Ja u životu nisam vidio većeg uhljupa od firme od te!
potpisujem
drug_profi

#20756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Mujo Zećo ono bješe, jelda?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

joj harisko
pretpostavljao sam da su neki stranacki supci

pruscakova se ipak radi 4 mjeseca

ono je dno...vec tri puta kopaju i vracaju iskopano
kucniljubimac

#20758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kucniljubimac »

Koja smo 0 od države, gledam sinoć nakav lik s bmw nešto zvao policiju dolaze 4 marice specijalaca, i frajko se pola sata na njih dere oni niko ništa, pognute glave njih 20, tek nakon toga dolazi jedna govori "Ne mozes ti drzati predavanje policiji" al' ovaj i dalje nastavlja, e tugooo moja, mene i pola nas bi ubili od batina za pogled, a guzonje ne smiju pogledati, fujjjjjj
JanuaryJones

#20759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JanuaryJones »

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 16.40 sati poginula je jedna osoba.

Kako saznajemo iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, nesreća se dogodila na raskrsnici ulica Safeta Zajke i Numan paše Čuprilića u sarajevskoj općini Novi Grad.

"Vozač Mercedesa je oborio pješaka, u ovom slučaju ženu P.R. (1932) iz Vareša nanijevši joj teške tjelesne povrede. Žena je u 20.20 sati podlegla na Klinici za anesteziju i reanimaciju sarajevskog Kliničkog centra", pojašnjavaju iz Operativnog centra.

Vozilom je upravljao M. A, koji je nakon nesreće priveden u službene prostorije MUP-a KS i još uvijek je toku vrši kriminalistička obrada.
buba80

#20760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by buba80 »

Ja bih samo da dodam da skoro svaki dan vidim po bar jedno vozilo da prodje kroz crveno, al onako ofirno, momacki. Znaci nije ono da grabi da proleti kroz zuto pa ga zakaci, vec kad su pjesaci vec stigli do pola pjesackog.
ovo posebno dijasporci rade, mada i nasim domacim nije mane.
Cuvajte se kao pjesaci, a i kao vozaci kad prolazite kroz raskrsnicu, jer dzaba sto igramo po pravilima. Kad te hajvan pokupi, dzaba sve..
rumenige_brajtner

#20761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by rumenige_brajtner »

maloprije prolazim od nedžarića prema dobrinji i vidm sudar između vojničkog i alipašinog. zaustavljam se na crveno, a frajer ispred mene prođe kroz crveno, lagano, nekih 20 km/h. gleda sudar, ne gleda semafor... :-)
Muhamed Đakmić

#20762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Muhamed Đakmić »

Ja bih samo volio da neko na moj pješački prelaz u mahali stavi saobraćajnog policajca. Garantujem da bi se, s obzirom da je prometna ulica, brzo popravio budžet.

Apsolutno niko ne poštuje pješački i svađaju se s tobom kad kreneš prelaziti, iako nema semafora pa samim tim možeš preći kad je tebi, a njemu ćejf.
Skyfox

#20763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Skyfox »

Sinoc

Image

Image

Cini mi se da je neko pretrcavao cestu...
Naslovnica

#20765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

PODRŠKA POLICIJI!
Konačno neko da zna da puca!
HAVANA

#20766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

Eno sad :shock: Moram po dijete na trebevic,kako cu,kuda?
insaneinthebrain

#20767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

jeblo im federalno sarajevo majku cetnicku. ko u ratu kad smo slusali srpsko sarajevo bivse srpske bosne i hercegovine :roll:
archi_a

#20768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

.
Last edited by archi_a on 28/07/2015 17:32, edited 1 time in total.
archi_a

#20769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

archi_a wrote:
HAVANA wrote:Eno sad :shock: Moram po dijete na trebevic,kako cu,kuda?
Žičarom.
Ah da, degenerici ni nakon 20 godina od stopiranja agresije na BiH nisu u stanju da je osposobe. :roll: :oops:
Ljakan

#20770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ljakan »

Policija Kantona Sarajevo krenula je u potjeru za osobama koje su bile u Škodi, vožačem A. Đ. i ženskom osobom L.M. U mjestu Miljevići je došlo do razmjene vatre između policije i te dvije osobe iz Škode.
Vozač je pogođen i od zadobijenih povreda je podlegao u KCUS-u, dok je ženska osoba lišena slobode i privedena u policijsku stanicu Istočno Sarajevo.
insomnia78

#20771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

:thumbup:
HAVANA

#20772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

Odo ja,nek mi je sa srecom. :D
insomnia78

#20773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

:lol:
vješalica

#20774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

Ljakan wrote:Policija Kantona Sarajevo krenula je u potjeru za osobama koje su bile u Škodi, vožačem A. Đ. i ženskom osobom L.M. U mjestu Miljevići je došlo do razmjene vatre između policije i te dvije osobe iz Škode.
Vozač je pogođen i od zadobijenih povreda je podlegao u KCUS-u, dok je ženska osoba lišena slobode i privedena u policijsku stanicu Istočno Sarajevo.

hoće to kad ukradeš auto
oldtajmer

#20775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by oldtajmer »

Ljakan wrote:Policija Kantona Sarajevo krenula je u potjeru za osobama koje su bile u Škodi, vožačem A. Đ. i ženskom osobom L.M. U mjestu Miljevići je došlo do razmjene vatre između policije i te dvije osobe iz Škode.
napokon jedna lijepa vijest
Locked