Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- and
#2076 Re: Smartphone diskusije
koja je najbolja varijanta otključavanja htc one sa mtela i ima li ko u sarajevu pouzdan da preporučite'HVALA
- purgatorio
#2077 Re: Smartphone diskusije
Ja to ne bih uzeo da je besplatno. Za te pare kupis neku od jeftinijih lumia ili s3 mini. Ti prestigio su neoptimizirani, lose izrade itd...mostarurscu wrote:strucnjaci zamolio bi vas za misljenje ...
naime , zena me tenta da joj kupim telefon PRESTIGIO 4500 kojem je inače cijena 499 KM , ali pošto bi to uzela u trznom centru u kojem radi dobila bi popust od 100 KM , dakle platila bi ga 400 KM..
nemam pojma nista o tom telefonu pa me interesuje vase misljenje , isplati li se ?
Sent from my C5303
-
made_in_sarajevo
#2078 Re: Smartphone diskusije
sony xperia p mi maloprije upala u vodu,izvadio je odmah,nije se sjebala nesto koliko sam vidio,ugasio sam je,izvadio sim karticu ali kako da je osusim kad je hermeticki zatvorena,fiksna baterija...?
- Qler
#2079 Re: Smartphone diskusije
ubaci je u rizu. ozbiljno.
-
Chuckie
#2080 Re: Smartphone diskusije
Riža izvlači vlagu, ne vodu. 
- Qler
#2081 Re: Smartphone diskusije
Valjda se iscijedila voda 
- purgatorio
#2082 Re: Smartphone diskusije
Ako ubacis mobitel u rižu, naveče dođu mali azijati privučeni rižom i poprave ga.
-
made_in_sarajevo
#2083 Re: Smartphone diskusije
odmah je izvadjen iz vode,na njemu je bila silikonska zastita,a tjesim se posto mu je fiksna baterija da je malo vise hermeticki zatvoren pa da nije mogla bas toliko voda uci. danas je kao i radio,davao znake zivota ali evo 4-5h kako nece nista, ni safe mode pa makar da zavibrira
-
PeppermintSA
#2084 Re: Smartphone diskusije
Uzeo sam Sony Xperiju Z1
fontel grmi!
fontel grmi!
- vukojebina
#2085 Re: Smartphone diskusije
Deder malo utiske, ovo ono..koju i sliku nabaci, s njim slikanu naravno.. ja se nakon 3 dana patnje na lumiji 920 vratio na s4, jebooote prodiso punim plućima...
Sent from my GT-I9505
Sent from my GT-I9505
-
PeppermintSA
#2086 Re: Smartphone diskusije
Nisam kući pa ne mogu sad prebaciti fotke, ali neke generalne impresije su sljedeće:
Imao sam Xperiju S prošle godine i u prvi mah mi je djelovala odlično, no vremenom sam se uvjerio da škripi poprilično dosta - benchmark je bio slabašan, dosta je štopao i kamera je bila puki prosjek. Onda sam uzeo Galaxy 4 od rodice i koristio ga jedno vrijeme - Galaxy k'o Galaxy, ne treba trošiti riječi, međutim, Z1 me skroz oduševio. Nisam nikad koristio mobitel koji je toliko tečan i brz - mašina i po, ne škripi ni u jednom polju, nula lag-a, brzina boli glava - 1,5-2sekunde dizanje kamere vanjskim dugmetom. Dakle, po tom pitanju sami vrh.
Druga stvar, sam osjećaj držanja telefona u ruci je boli glava - nigdje one odvratne plastike, nigdje one klasične laganosti. Prvobitni dojam stvarno jeste da držiš pravu mašinu, dosta je velik telefon što meni odgovora - nije prevelik ala Phablet, ali je poprilično velik - nešto manji od Note 3. Interface je standardan Xperijin, ali sa dosta novih zajebancija. Ja kući imam Sony Bravia LCD i fontel sad daje mnoštvo pogodnosti itd.
Što se tiče kamere - ima jedna jebada, 20,7 mp. jedino vrijedi kad slikaš u 4:3 formatu - čim se prešaltaš na neki drugi, širi format automatski ti ide na 8mp. Ako gotiviš te kockaste, instagram-fazon izreze, fotke će ti biti mrak. Inače, slikanje po danu je boli glava, ali naveče već dosta opada.
Da se razumijemo, kamera je sigurno u Top2 na tržištu kad je riječ o telefonima, ali ne odskaće baš toliko koliko se reklamira. Prije bih rekao da je glavna prednost telefona u hardwareu - iznutra je totalni monstrum što se osjeti kad ga koristiš. Zatim, ima još jednu falinku - zvućnik stvarno nije nešto, jer je izoliran. Recimo, na S-u je nešto jači.
Uglavnom, toplo preporućujem svakom, iako je poskup - otprilike je 1.500km kod nas. Preporućujem pogotovo ako kući imate još Sonyevih proizvoda - onda se nemojte dvoumiti, jer ima milion mogućnosti. S druge strane, oni koji su se naložili na činjenicu da ima 20,7mp kameru sa strašno širokim objektivom za telefon, mogu se razočarati. Otprilike ovako: kamera je u pet deka sa Iphone 5-icom, jača po danu, slabija naveče. Dubina slike je bolja, konture boje slabije. Video je prosjek.
U suštini, mislim da se trenutno s njim jedino može mjeriti Iphone 5 jer je uvelikooooo prekucao galaxy četvorku.
Imao sam Xperiju S prošle godine i u prvi mah mi je djelovala odlično, no vremenom sam se uvjerio da škripi poprilično dosta - benchmark je bio slabašan, dosta je štopao i kamera je bila puki prosjek. Onda sam uzeo Galaxy 4 od rodice i koristio ga jedno vrijeme - Galaxy k'o Galaxy, ne treba trošiti riječi, međutim, Z1 me skroz oduševio. Nisam nikad koristio mobitel koji je toliko tečan i brz - mašina i po, ne škripi ni u jednom polju, nula lag-a, brzina boli glava - 1,5-2sekunde dizanje kamere vanjskim dugmetom. Dakle, po tom pitanju sami vrh.
Druga stvar, sam osjećaj držanja telefona u ruci je boli glava - nigdje one odvratne plastike, nigdje one klasične laganosti. Prvobitni dojam stvarno jeste da držiš pravu mašinu, dosta je velik telefon što meni odgovora - nije prevelik ala Phablet, ali je poprilično velik - nešto manji od Note 3. Interface je standardan Xperijin, ali sa dosta novih zajebancija. Ja kući imam Sony Bravia LCD i fontel sad daje mnoštvo pogodnosti itd.
Što se tiče kamere - ima jedna jebada, 20,7 mp. jedino vrijedi kad slikaš u 4:3 formatu - čim se prešaltaš na neki drugi, širi format automatski ti ide na 8mp. Ako gotiviš te kockaste, instagram-fazon izreze, fotke će ti biti mrak. Inače, slikanje po danu je boli glava, ali naveče već dosta opada.
Da se razumijemo, kamera je sigurno u Top2 na tržištu kad je riječ o telefonima, ali ne odskaće baš toliko koliko se reklamira. Prije bih rekao da je glavna prednost telefona u hardwareu - iznutra je totalni monstrum što se osjeti kad ga koristiš. Zatim, ima još jednu falinku - zvućnik stvarno nije nešto, jer je izoliran. Recimo, na S-u je nešto jači.
Uglavnom, toplo preporućujem svakom, iako je poskup - otprilike je 1.500km kod nas. Preporućujem pogotovo ako kući imate još Sonyevih proizvoda - onda se nemojte dvoumiti, jer ima milion mogućnosti. S druge strane, oni koji su se naložili na činjenicu da ima 20,7mp kameru sa strašno širokim objektivom za telefon, mogu se razočarati. Otprilike ovako: kamera je u pet deka sa Iphone 5-icom, jača po danu, slabija naveče. Dubina slike je bolja, konture boje slabije. Video je prosjek.
U suštini, mislim da se trenutno s njim jedino može mjeriti Iphone 5 jer je uvelikooooo prekucao galaxy četvorku.
- vukojebina
#2087 Re: Smartphone diskusije
Daj nemoj poredit sa tim djecijim sminkerskim telefonima, iphone 5 se nije mogo ni sa s3 poredit, kamoli sa s4 ili ovom grdosijom od telefona, z1...
Nego, najbitniju stavku si zaboravio spomenut, ustvari ne znam koliko dugo imas taj tel pa da bi mogo nešto rec na tu temu, a to je baterija..kako podnosi sav taj hardver i taj display...cito sam par misljenja ljudi koji koriste LG G2, i baterija bukvalno dere guzove, 3 dana izgura sa oko 7 sati upaljenog displaya..to me ozbiljno navelo na razmišljanje o sledecem telefonu...
Sent from my GT-I9505
Nego, najbitniju stavku si zaboravio spomenut, ustvari ne znam koliko dugo imas taj tel pa da bi mogo nešto rec na tu temu, a to je baterija..kako podnosi sav taj hardver i taj display...cito sam par misljenja ljudi koji koriste LG G2, i baterija bukvalno dere guzove, 3 dana izgura sa oko 7 sati upaljenog displaya..to me ozbiljno navelo na razmišljanje o sledecem telefonu...
Sent from my GT-I9505
- beco
#2088 Re: Smartphone diskusije
imam Z1 već 20 dana, mobitel je stvarno zivotinja u svakom pogledu. Fluidan do bola, kamera super, ima onaj premium feel i look ali ergonomija mu nije jaca strana. Baterija sa bas havy koristenjem dan bez problema, Pod vodu ide weired osjecaj je to bio. Mane po meni glomazan pogotovo jednom rukom kad se drzi i zna se zagrijat. Ali u odnosu na bivsi S3 izmislio mobitel, nek sam se touchwiza rjesio uhhhh.
- pinokio04
#2089 Re: Smartphone diskusije
Ajd ba ne kenjaj, 5 ljudi mi na pik-u nudilo S-4 u zamjenu za iphone 5 jedan za jedan. I to novi ganz s-4 sa garancijom.vukojebina wrote:Daj nemoj poredit sa tim djecijim sminkerskim telefonima, iphone 5 se nije mogo ni sa s3 poredit, kamoli sa s4 ili ovom grdosijom od telefona, z1...
Sent from my GT-I9505
Što li bože :p
Sent from my gangam style mashine
- vukojebina
#2090 Re: Smartphone diskusije
Malac, tati i mami za vratom kad budes, govori im da ne kenjaju, ok?
A sta mislis strucnjak sto ti nude "jedan za jedan"??? Pa zato sto taj isti ajfoun posle prodaju nafuranim djecacicima, sebi ponovo kupe s4 i ostane im u dzepu 2-3 stoje ciste love...pa moj buraz ubi lovu na vama, odkupi razbijene ajfoune za male pare, zamijeni display za 40 kermi, i proda po visestruko vecoj cijeni... cak je jednom liku prodo isti taj njegov ajfoun nakon popravke, naravno receno mu je da je tek stigo iz svice..
Sent from my GT-I9505
A sta mislis strucnjak sto ti nude "jedan za jedan"??? Pa zato sto taj isti ajfoun posle prodaju nafuranim djecacicima, sebi ponovo kupe s4 i ostane im u dzepu 2-3 stoje ciste love...pa moj buraz ubi lovu na vama, odkupi razbijene ajfoune za male pare, zamijeni display za 40 kermi, i proda po visestruko vecoj cijeni... cak je jednom liku prodo isti taj njegov ajfoun nakon popravke, naravno receno mu je da je tek stigo iz svice..
Sent from my GT-I9505
- pinokio04
#2091 Re: Smartphone diskusije
Šta to ima mečka što nema bmw !?!?vukojebina wrote:Malac, tati i mami za vratom kad budes, govori im da ne kenjaju, ok?
Sent from my GT-I9505
Sent from my gangam style mashine
- Quaresma
#2092 Re: Smartphone diskusije
kakva je sad stanje kod LGa kakva im je podrska da li se ista nabolje promjenilo, znam da su dosta fejlali sa Optimus 2x
Optimus G je dobar uredjaj, mene interesuje G2, jako mi se svidja, mozda ga nabavim u telekomu u skorije vrijeme, dvoumim se oko nekoliko telefona, pa me interesuje oko ovog
kakav je LG za rootanje i nabacivanje custom roma? znam za samsung da je kod njih najlakse, kod Sonya je nesto teze ni HTC nije nista bolji
ima li kakav info o Lumiji 1020 da li ce stici u BH Telecom, u Februaru moram produziti ugovor, valjda ce dotad doci
Optimus G je dobar uredjaj, mene interesuje G2, jako mi se svidja, mozda ga nabavim u telekomu u skorije vrijeme, dvoumim se oko nekoliko telefona, pa me interesuje oko ovog
kakav je LG za rootanje i nabacivanje custom roma? znam za samsung da je kod njih najlakse, kod Sonya je nesto teze ni HTC nije nista bolji
ima li kakav info o Lumiji 1020 da li ce stici u BH Telecom, u Februaru moram produziti ugovor, valjda ce dotad doci
-
GoodTaste
#2093 Re: Smartphone diskusije
Sta je taj "custom rom", sta imam od toga, cemu sluzi ?
Negdje kakvo uputstvo kako se to 'nabaci' ?
I sta je ovo "root-anje" ?
Amater sam, neko da me izvede na pravi put ?
Negdje kakvo uputstvo kako se to 'nabaci' ?
I sta je ovo "root-anje" ?
Amater sam, neko da me izvede na pravi put ?
- vukojebina
#2094 Re: Smartphone diskusije
Redom...root-anje ti administrator pristup telefonu, tj pristup svim sistemskim fajlovima...uglavnom neke aplikacije zahtijevaju root da bi mogle funkcionisat i da bi mogao ubacivati costum romove.. costum romovi su ti kao sto i samo ime kaže modifikovani romovi, tj operativni sistemi na telefonu. Obicno ih rade grupe ljudi entuzijasta, a neki od poznatijih su toliko narasli da su osnovali i firme, npr cyanogenmod... odlike costum romova su u tome sto je u vecini slučajeva izbacen bloatware kojeg ubaci sam proizvodjac ili mobilni operateri, i time bespotrebno zaguse telefon... tu su jos i dodatne opcije koje kreiraju sami programeri...
Sve u svemu, ako planiras bilo sta cackat po tom pitanju, prva adresa na kojoj trebas visit par sati je xda developers, tu nadji svoj model telefona i iscitavaj redom...
Eto, nadam se da je malo jasnije, i da sam ti malo pomogao ovako narodskim rijecima...pozzz
Sent from my GT-I9505
Sve u svemu, ako planiras bilo sta cackat po tom pitanju, prva adresa na kojoj trebas visit par sati je xda developers, tu nadji svoj model telefona i iscitavaj redom...
Eto, nadam se da je malo jasnije, i da sam ti malo pomogao ovako narodskim rijecima...pozzz
Sent from my GT-I9505
-
BadBoy
#2095 Re: Smartphone diskusije
Nemam telefon niti sam ga kod nas do sada vidio igdje, ali po onome što sam čitao i što ljudi pišu na internetu sa iskustvima - čini se da je zvijer za sada. LG-ev skin je ružan, ružniji je čak i od Touchwiza (ali to je opet sve subjektivno) i prije ih je krasila reputacija da su skroz loši sa update-ima; tačnije nije ih nikako bilo. Ima fenomenalnu bateriju od 3,000 mAh i Snapdragon 800 zvijer od procesora.Quaresma wrote:kakva je sad stanje kod LGa kakva im je podrska da li se ista nabolje promjenilo, znam da su dosta fejlali sa Optimus 2x
-
PeppermintSA
#2096 Re: Smartphone diskusije
vukojebina wrote:Daj nemoj poredit sa tim djecijim sminkerskim telefonima, iphone 5 se nije mogo ni sa s3 poredit, kamoli sa s4 ili ovom grdosijom od telefona, z1...
Sent from my GT-I9505
baterija boli glava - 3,050 mAh
Surfaš net i gledaš klipove po youtubeu jednu 8 sati u komadu, a baterija će ti pasti sa 100% na nekih 45% ! Ako je u standbyu, 35 dana može izdržati!
- Quaresma
#2097 Re: Smartphone diskusije
ma znam za taj skin, da se preko toga preci, ali mene interesuje najvise podrskaBadBoy wrote:Nemam telefon niti sam ga kod nas do sada vidio igdje, ali po onome što sam čitao i što ljudi pišu na internetu sa iskustvima - čini se da je zvijer za sada. LG-ev skin je ružan, ružniji je čak i od Touchwiza (ali to je opet sve subjektivno) i prije ih je krasila reputacija da su skroz loši sa update-ima; tačnije nije ih nikako bilo. Ima fenomenalnu bateriju od 3,000 mAh i Snapdragon 800 zvijer od procesora.Quaresma wrote:kakva je sad stanje kod LGa kakva im je podrska da li se ista nabolje promjenilo, znam da su dosta fejlali sa Optimus 2x
po reviewima vidim da telefon radi brzo, nema laga koliko sam vidio
- vukojebina
#2098 Re: Smartphone diskusije
I ja sam bas dosta pozitivnih utisaka procito, i svi uglavnom kažu da telefon ima toooliko opcija i da je prilagodljiv, da uopste ne razmišljaju o costum romovima, a fluidan je bez greske...baterija zadaca svima.. opasno me privlaci telefon, moracu negdje da ga procackam, da vidim kako lezi u ruci...i da, on ima double tap to unlock i lock, to je jedino sto mi se svidjelo na nokiji...
Sent from my GT-I9505
Sent from my GT-I9505
-
PeppermintSA
#2099 Re: Smartphone diskusije
br.1 ubjeljivovukojebina wrote:I ja sam bas dosta pozitivnih utisaka procito, i svi uglavnom kažu da telefon ima toooliko opcija i da je prilagodljiv, da uopste ne razmišljaju o costum romovima, a fluidan je bez greske...baterija zadaca svima.. opasno me privlaci telefon, moracu negdje da ga procackam, da vidim kako lezi u ruci...i da, on ima double tap to unlock i lock, to je jedino sto mi se svidjelo na nokiji...
Sent from my GT-I9505
- beco
#2100 Re: Smartphone diskusije
Ja vam samo ovo mogu reci sa z1 ni jednom nisam osjetio potrebu da stavljam custom rom čak ga nisam ni rootovo, dok sam na s3 sigurno probao preko 15 romova i ni na jednom nisam bio 100% zadovoljan možda na CM 10.2 (4.3) 90% a o stock samy neću ni raspravljati touchwiz je tako nevideno sranje. Izvinite po meni je nedopustivo da generaciju star flagship nekog proizvođača onako stopa na originalnom softwaru. Jednostavno memory menadžment je karina.
P.S. Ezpdf reader je bomba
sent from my 20.7 MPX überphone
P.S. Ezpdf reader je bomba
sent from my 20.7 MPX überphone