krivo.moj klub nije sa grbavice.uzgred staviti se na raspolaganje i prodati se ko kurva, nije isto.ko o cemu, kurva o postenju.The 51st State wrote:to ste vi uradili prvi, stavili ste se na raspolaganje morzu.kakotakonikako wrote:najlakse se ko kurva prodati i onda se kurciti.
Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- kakotakonikako
#2076 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
-
The 51st State
#2077 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
govoris o sebi ili tom svom nekom imaginarnom klubu? cisto da uporedimo.kakotakonikako wrote:krivo.moj klub nije sa grbavice.uzgred staviti se na raspolaganje i prodati se ko kurva, nije isto.ko o cemu, kurva o postenju.The 51st State wrote:to ste vi uradili prvi, stavili ste se na raspolaganje morzu.kakotakonikako wrote:najlakse se ko kurva prodati i onda se kurciti.
a to sto je tebi investiranje u sportski klub, prodavanje kao kurva, govori o tvom rasponu razumjevanja sporta i vremena u kojem zivis.
- Dino777
#2078 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
A to sto ste se stavili na raspolaganje pa vas niko nije htio uzeti to nista? kako si jadan i neinformisankakotakonikako wrote:krivo.moj klub nije sa grbavice.uzgred staviti se na raspolaganje i prodati se ko kurva, nije isto.ko o cemu, kurva o postenju.The 51st State wrote:to ste vi uradili prvi, stavili ste se na raspolaganje morzu.kakotakonikako wrote:najlakse se ko kurva prodati i onda se kurciti.
- Dino777
#2079 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ne izmisljaj,nisam rekao jebo to nego cinjenice iznosim 
-
lajk
#2080 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
@Dino777
Drugo je staviti na prodaju stan u Varešu i stan u Sarajevu u Ferhadiji...treba vise uložit
Drugo je staviti na prodaju stan u Varešu i stan u Sarajevu u Ferhadiji...treba vise uložit
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#2081 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15
@lajk
Od koga se otkupljuje vas stadion? Ne kontam tu vasu taktiku da vrijedite milione. Ili bi vi da neko ulozi u stvari pokloni milione a da AO opet bude u tunelu.
Ovo sam vec jednom pitao na vasoj temi naravno nema niko odgovor, a nervira me samo zato sto omalovazavate rad uprave FKS.
Od koga se otkupljuje vas stadion? Ne kontam tu vasu taktiku da vrijedite milione. Ili bi vi da neko ulozi u stvari pokloni milione a da AO opet bude u tunelu.
Ovo sam vec jednom pitao na vasoj temi naravno nema niko odgovor, a nervira me samo zato sto omalovazavate rad uprave FKS.
- Logovan
#2082 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Da rad uprave Sarajeva omalovazavaju njihovi navijaci pa bih ja i shvatio nekako, nego to radi i njihova uprava.Pitar sa Kariba wrote:@lajk
-
Alkos
#2083 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Oni su umišljeni da će svoj "devastirani stan u Ferhadiji i podstanare u tom stanu" prodati nekom za 30-40 miliona. O ovome sam već pisao na nekoj od tema. Hoće, al' u qrcu. Mogu prodati samo taj stan, i to već danas, ali nekome ko će tu sutra izgraditi stambeno-poslovni kompleks, hotel ili neki sega giga mega shopping centar. Ali da će neko srušiti to pa tu napraviti novi stadion, malo su se precijenili, da ne kažem zajebali. Ne znam kakav povrat investicije može očekivati onaj koji bi eventualno uložio, od čega će vratiti uloženu lovu?? Od parkinga i par poslovnih prostora u sklopu stadiona? Jašta će... 
-
Kontra__
#2084 Re: Fudbal u BiH (općenito)
A ne moze vratiti je l'? Koncesija, poslovni prostori, koji ce raditi i mimo utakmica. Ako je prostor na stadionu nije to znak da radi samo za vikend... Napravis hotel u sklopu toga, gdje ce ekipe odsijedati koje ranije dodju, restoran, radnje itd... Ne kontam kako se nekome ne bi isplatilo, po kojoj racunici?Alkos wrote:Oni su umišljeni da će svoj "devastirani stan u Ferhadiji i podstanare u tom stanu" prodati nekom za 30-40 miliona. O ovome sam već pisao na nekoj od tema. Hoće, al' u qrcu. Mogu prodati samo taj stan, i to već danas, ali nekome ko će tu sutra izgraditi stambeno-poslovni kompleks, hotel ili neki sega giga mega shopping centar. Ali da će neko srušiti to pa tu napraviti novi stadion, malo su se precijenili, da ne kažem zajebali. Ne znam kakav povrat investicije može očekivati onaj koji bi eventualno uložio, od čega će vratiti uloženu lovu?? Od parkinga i par poslovnih prostora u sklopu stadiona? Jašta će...
-
Alkos
#2085 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Nisam ni mislio da poslovni prostori rade samo na dan utakmice... Svašta! Vratiti uloženo ne može ni za 20 godina, baci ti malo računicu. Dok sve sruši i poravna, pa izgradi, skuplja pita nego tepsija. Kažem ti, onaj prostor se ubio za nekakvog hotelskog lanca ili još jednog shopping centra, jer to su očigledno najisplativije investicije.Kontra__ wrote:A ne moze vratiti je l'? Koncesija, poslovni prostori, koji ce raditi i mimo utakmica. Ako je prostor na stadionu nije to znak da radi samo za vikend... Napravis hotel u sklopu toga, gdje ce ekipe odsijedati koje ranije dodju, restoran, radnje itd... Ne kontam kako se nekome ne bi isplatilo, po kojoj racunici?Alkos wrote:Oni su umišljeni da će svoj "devastirani stan u Ferhadiji i podstanare u tom stanu" prodati nekom za 30-40 miliona. O ovome sam već pisao na nekoj od tema. Hoće, al' u qrcu. Mogu prodati samo taj stan, i to već danas, ali nekome ko će tu sutra izgraditi stambeno-poslovni kompleks, hotel ili neki sega giga mega shopping centar. Ali da će neko srušiti to pa tu napraviti novi stadion, malo su se precijenili, da ne kažem zajebali. Ne znam kakav povrat investicije može očekivati onaj koji bi eventualno uložio, od čega će vratiti uloženu lovu?? Od parkinga i par poslovnih prostora u sklopu stadiona? Jašta će...
Ti spominješ investicije ko da tamo ima 100 dunuma zemlje. Gdje će hotel, gdje pomoćni stadion, gdje stadion, gdje poslovni prostor? Malo si se preračunao.
Takav stadion može koristiti repka, a to je par puta godišnje. Ne znam koliko bi od toga investitor imao hajra realno. Govorimo o Sarajevu, ne o Parizu ili Londonu!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2086 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Za one koji nisu znali:
Pravi se crkva iza istočne tribine na Grbavici.
Koldžo dovuk'o bagere konačno.
Pravi se crkva iza istočne tribine na Grbavici.
Koldžo dovuk'o bagere konačno.
-
The 51st State
#2087 Re: Fudbal u BiH (općenito)
dvorana i crkva je zapecatila svu pricu o izgradnji stadiona po najmodernijim standardima od uefe, doduse mozete skarabudziti neku improvizaciju.Kontra__ wrote:A ne moze vratiti je l'? Koncesija, poslovni prostori, koji ce raditi i mimo utakmica. Ako je prostor na stadionu nije to znak da radi samo za vikend... Napravis hotel u sklopu toga, gdje ce ekipe odsijedati koje ranije dodju, restoran, radnje itd... Ne kontam kako se nekome ne bi isplatilo, po kojoj racunici?Alkos wrote:Oni su umišljeni da će svoj "devastirani stan u Ferhadiji i podstanare u tom stanu" prodati nekom za 30-40 miliona. O ovome sam već pisao na nekoj od tema. Hoće, al' u qrcu. Mogu prodati samo taj stan, i to već danas, ali nekome ko će tu sutra izgraditi stambeno-poslovni kompleks, hotel ili neki sega giga mega shopping centar. Ali da će neko srušiti to pa tu napraviti novi stadion, malo su se precijenili, da ne kažem zajebali. Ne znam kakav povrat investicije može očekivati onaj koji bi eventualno uložio, od čega će vratiti uloženu lovu?? Od parkinga i par poslovnih prostora u sklopu stadiona? Jašta će...
- Charuga
- Globalni moderator
#2088 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Čini mi se adventistička, jer oni imaju onu svoju kuću tu. Mada je nebitno čija je ... 
-
The 51st State
#2089 Re: Fudbal u BiH (općenito)
uklapa se i vi vecinom igrate subotom 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2090 Re: Fudbal u BiH (općenito)
A po cemu bi to crkva trebala smetati da se gradi istocna tribina???? Nidje veze. Izmedju crkve i istoka ima 100 metara prostora. Mi imamo makar temelje a vi nemate ni "t" od toga.The 51st State wrote:dvorana i crkva je zapecatila svu pricu o izgradnji stadiona po najmodernijim standardima od uefe, doduse mozete skarabudziti neku improvizaciju.Kontra__ wrote:A ne moze vratiti je l'? Koncesija, poslovni prostori, koji ce raditi i mimo utakmica. Ako je prostor na stadionu nije to znak da radi samo za vikend... Napravis hotel u sklopu toga, gdje ce ekipe odsijedati koje ranije dodju, restoran, radnje itd... Ne kontam kako se nekome ne bi isplatilo, po kojoj racunici?Alkos wrote:Oni su umišljeni da će svoj "devastirani stan u Ferhadiji i podstanare u tom stanu" prodati nekom za 30-40 miliona. O ovome sam već pisao na nekoj od tema. Hoće, al' u qrcu. Mogu prodati samo taj stan, i to već danas, ali nekome ko će tu sutra izgraditi stambeno-poslovni kompleks, hotel ili neki sega giga mega shopping centar. Ali da će neko srušiti to pa tu napraviti novi stadion, malo su se precijenili, da ne kažem zajebali. Ne znam kakav povrat investicije može očekivati onaj koji bi eventualno uložio, od čega će vratiti uloženu lovu?? Od parkinga i par poslovnih prostora u sklopu stadiona? Jašta će...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2091 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ja mislim da je katolicka koja se tu trebala praviti jos prije rata.Charuga wrote:Čini mi se adventistička, jer oni imaju onu svoju kuću tu. Mada je nebitno čija je ...
-
The 51st State
#2092 Re: Fudbal u BiH (općenito)
A po cemu bi to crkva trebala smetati da se gradi istocna tribina???? Nidje veze. Izmedju crkve i istoka ima 100 metara prostora. Mi imamo makar temelje a vi nemate ni "t" od toga.
smeta, parking, nedovoljan prazan prostor okolo..., svakako su vam temelji skarabudzeni, te tako mozete i nastaviti.
-
Kontra__
#2093 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ne znam samo ko nama uopste radi ona idejna rjesenja koja su se motala jedno vrijeme, 3D projekcije ha hu... Uvijek su tu nekakve bolesne cifre od 70-80mil eura. Pogledati stadion Mainza. K'o apoteka, iz temelja dakle gradjen, troskovi oko 30-tak miliona eura!
Stadion bombona. Jos je kapaciteta oko 32 hiljade, dakle za nase uslove smanjis kapacitet za 10 hiljada i jos ce biti jeftiniji od tih 30 mil eura.
I ta cifra je naravno ogromna za nase uslove, ne govorim iz tog razloga, vec hocu reci da su ti nekakvi projekti u vezi Grbavice koji su se radili qrac i obicna laz, jer se mnogo ljepsi i bolji stadion napravio za manje love.
Jos racunaj kod nas jeftiniju radnu snagu, materijal itd...
I ta cifra je naravno ogromna za nase uslove, ne govorim iz tog razloga, vec hocu reci da su ti nekakvi projekti u vezi Grbavice koji su se radili qrac i obicna laz, jer se mnogo ljepsi i bolji stadion napravio za manje love.
-
The 51st State
#2094 Re: Fudbal u BiH (općenito)
stvarno mi ne bi bilo mrsko da dobijete moderan stadion koji ce odgovarati vasim potrebama ali je problem racunica, manji dio problema je nalazak para, vise sama eksploatacija i vracanje angazovanog kapitala, u vasem slucaju mozda bi vrijedilo razmisliti o stadionu kapaciteta 10.000-15 000 max, nije ogromno za odrzavati, a ni koji ce bilo kojem nasem klubu veci.Kontra__ wrote:Ne znam samo ko nama uopste radi ona idejna rjesenja koja su se motala jedno vrijeme, 3D projekcije ha hu... Uvijek su tu nekakve bolesne cifre od 70-80mil eura. Pogledati stadion Mainza. K'o apoteka, iz temelja dakle gradjen, troskovi oko 30-tak miliona eura!Stadion bombona. Jos je kapaciteta oko 32 hiljade, dakle za nase uslove smanjis kapacitet za 10 hiljada i jos ce biti jeftiniji od tih 30 mil eura.
-
Alkos
#2095 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Mala digresija kada je ovaj veleljepni stadion u pitanju...
Sve što se može uraditi jeste da se postojeći stadion renovira i donekle lijepo upakuje, a bilo kakva maštanja o rušenju postojećeg i izgradnji novog stadiona sa pokretnim krovom, podzemnom garažom, hotelom, velikim shopping centrom su u domenu naučne fantastike. Ako se napravi istočna i zapadna tribina, a izgledom budu ličile na sjevernu, to će biti veliki uspjeh!
Najžalosnije je što su oni nerealni u ovoj priči i smatraju da za to trebaju dobiti 30 milion KM, da to samo neko kupi, pa da još uloži 30 miliona da renovira stadion i objekte okolo i ugradi im grijače za muda... Ono šta ima još, šta nema, baš su realni
Udarat će se nogama u guzicu kada im neko ponudi da kupi klub za 1 KM uz mogućnost ulaganja u stadion i pomoćne terene. Živi bili pa vidjeli.
Najžalosnije je što su oni nerealni u ovoj priči i smatraju da za to trebaju dobiti 30 milion KM, da to samo neko kupi, pa da još uloži 30 miliona da renovira stadion i objekte okolo i ugradi im grijače za muda... Ono šta ima još, šta nema, baš su realni
Udarat će se nogama u guzicu kada im neko ponudi da kupi klub za 1 KM uz mogućnost ulaganja u stadion i pomoćne terene. Živi bili pa vidjeli.
-
Alkos
#2096 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Upravu je, sami će vratiti dug, a onda će sami napraviti novi stadion, osvojiti kup uefa i LŠ i čiča miča gotova je priča...
Uglavnom, drago mi je da zbog njih i neka rade ono što oni misle da je najbolje, tj. što Amar misli da je najbolje.
Pozz
Uglavnom, drago mi je da zbog njih i neka rade ono što oni misle da je najbolje, tj. što Amar misli da je najbolje.
Pozz
- agnostic_front
#2097 Re: Fudbal u BiH (općenito)
pozzAlkos wrote:Upravu je, sami će vratiti dug, a onda će sami napraviti novi stadion, osvojiti kup uefa i LŠ i čiča miča gotova je priča...
Pozz
-
Kontra__
#2098 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ma naravno, i vjeruj mi da za mene licno prica oko stadiona je engdje dole na 150. mjestu prioriteta. Cak ni u trenutni ne bih nista mnogo ulag'o, jer se ne isplati kititi nesto sto je oronulo. Mnogo su veci prioriteti dug i igracki kadar, a to ocigledno sadasnja Uprava ne znam i ne moze da rijesi...The 51st State wrote: stvarno mi ne bi bilo mrsko da dobijete moderan stadion koji ce odgovarati vasim potrebama ali je problem racunica, manji dio problema je nalazak para, vise sama eksploatacija i vracanje angazovanog kapitala, u vasem slucaju mozda bi vrijedilo razmisliti o stadionu kapaciteta 10.000-15 000 max, nije ogromno za odrzavati, a ni koji ce bilo kojem nasem klubu veci.
Al' eto, nada jedina ostaje, jebi ga, tako cijeli zivot se nesto nadas, vjerujes, pa tako i sa Zeljom...
- Charuga
- Globalni moderator
#2099 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Jebiga, oni subotom, oni drugi nedeljom. Čija god da je, uklopilo bi se ...The 51st State wrote:uklapa se i vi vecinom igrate subotom
- Charuga
- Globalni moderator
#2100 Re: Fudbal u BiH (općenito)
15.000 je mjera, nema potrebe za većim stadionom s obzirom na interesovanje ljudi za ovu ligu. Ako se desi nekad neka jača utakmica, uvijek ima Koševo.The 51st State wrote:stvarno mi ne bi bilo mrsko da dobijete moderan stadion koji ce odgovarati vasim potrebama ali je problem racunica, manji dio problema je nalazak para, vise sama eksploatacija i vracanje angazovanog kapitala, u vasem slucaju mozda bi vrijedilo razmisliti o stadionu kapaciteta 10.000-15 000 max, nije ogromno za odrzavati, a ni koji ce bilo kojem nasem klubu veci.