Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sema911s
#2076 Re: Alfa Romeo
Sve to lijepo divno na papiru.,
Al skoda vise proda, da ne pominjemo kineze koji su se rasirili ko baja zlatica
Al skoda vise proda, da ne pominjemo kineze koji su se rasirili ko baja zlatica
-
ado-šampion
#2077 Re: Alfa Romeo
159 s vana fakat upgrade na ionako lijepo auto, 156. Divota.
156 unutra fakat fino uradjen za svoje godiste, samo da nije mjenjaca od po metra.
Na 159 se unutra vec vidi kad je pocela stednja. Osim (konacno) kraceg mjenjaca i displeja, ostalo mi sve izgleda kao korak nazad. Ova tri mjeraca recimo, na 156 jos izgledaju ok, ali na autu 2008. godiste (lupam novije godiste) izgledaju malo izlizano. Mislim Golf I GTI je to furao '76., ne mozes vjecno nesto furati. I fakat mi nije jasno kako to da 156 FL ima modernije komande ventilacije od 159. 
156 unutra fakat fino uradjen za svoje godiste, samo da nije mjenjaca od po metra.
-
Lolobrigida
#2078 Re: Alfa Romeo
Sve je to stvar ukusa. x puta sam vozio 159 i meni se za to godište enterijer baš sviđa. Jedino što mi se ne sviđa su one drške iza volana gdje se daje žmigavac, pale svjetla...one su baš napravljene od neke jeftine plastike, djeluju vrlo krhko kada se rukuje sa njima.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2079 Re: Alfa Romeo
Alfa je to furala jos pocetko 60-ih,meni je iskreno zao sto te satove nisu ukomponirali u Giuliu. Po tome je Alfa bila prepoznatljiva. Ali dobro,kazem svako vrijeme nosi nesto svoje.ado-šampion wrote:159 s vana fakat upgrade na ionako lijepo auto, 156. Divota.
156 unutra fakat fino uradjen za svoje godiste, samo da nije mjenjaca od po metra.Na 159 se unutra vec vidi kad je pocela stednja. Osim (konacno) kraceg mjenjaca i displeja, ostalo mi sve izgleda kao korak nazad. Ova tri mjeraca recimo, na 156 jos izgledaju ok, ali na autu 2008. godiste (lupam novije godiste) izgledaju malo izlizano. Mislim Golf I GTI je to furao '76., ne mozes vjecno nesto furati. I fakat mi nije jasno kako to da 156 FL ima modernije komande ventilacije od 159.
- Suelureac
#2080 Re: Alfa Romeo
Ove stare Alfe su predivne i danas, ali s ovim paketima opreme.
- johntra
#2082 Re: Alfa Romeo
Gdje se to vidi da se štedi na enterijeru 159, koji je kvalitetom duplo bolji nego onaj kod 156?ado-šampion wrote:159 s vana fakat upgrade na ionako lijepo auto, 156. Divota.
156 unutra fakat fino uradjen za svoje godiste, samo da nije mjenjaca od po metra.Na 159 se unutra vec vidi kad je pocela stednja. Osim (konacno) kraceg mjenjaca i displeja, ostalo mi sve izgleda kao korak nazad. Ova tri mjeraca recimo, na 156 jos izgledaju ok, ali na autu 2008. godiste (lupam novije godiste) izgledaju malo izlizano. Mislim Golf I GTI je to furao '76., ne mozes vjecno nesto furati. I fakat mi nije jasno kako to da 156 FL ima modernije komande ventilacije od 159.
Na 156 FL možda komande klime izgledaju modernije, ali su komplikovanije za koristiti...ali su zato na 159 previše iza mjenjača, odnosno ponekad neupotrebljive kad je mjenjač u trećoj brzini...
tri kruga su nešto što je tradicija, kao što je tradicija da BMW ima zakrenutu srednju konzolu prema vozaču...
- sema911s
#2083 Re: Alfa Romeo
Jeontra dohvati platiku na centralnoj, il radio, pokazivaci pravca rucica brisaca komad grubo obradjenj komad plastike, stakla na krugovima su plasticna i ako se zeznes pa malo jace krpom,
Kozica mjenjaca
Sta mi sjedista i kombinacija boja ko u bordelu( koza je poprilicno debela ) volan drveni, zadnja klupa koza naborana pa se moze dobro zapet,
Kozica mjenjaca
Sta mi sjedista i kombinacija boja ko u bordelu( koza je poprilicno debela ) volan drveni, zadnja klupa koza naborana pa se moze dobro zapet,
- johntra
#2084 Re: Alfa Romeo
Prvo, u jeftinijim varijantama opreme, centralna konzola je od plastike, doplata je alu, pa ko voli nek izvoli...u top varijantama imaš i varijantu od karbona...ta plastika je ista i na svakom autu te klase, jer se druga i ne stavlja na takva mjesta...to što je ima više jeste minus, ali se može napraviti i alu varijanta...krugovi su od plastike, ali ja nešto baš ne vjerujem u to da se lako mogu slomiti, osim ako baš ne uzmeš nešto oštro i polomiš...ručice žmigavaca isto ne izgledaju lohotno, ista stvar kao i kod ostalih auta, nego tako djeluje zbog komandi brzine brisača, odnosno svjetla, na njima...
kožica mjenjača je sasvim ok, nije ovo Opel...
ova zadnja rečenica mi je nejasna, da jebe rak raka, pa kad skontaš šta si htio, javi se opet...
kožica mjenjača je sasvim ok, nije ovo Opel...
ova zadnja rečenica mi je nejasna, da jebe rak raka, pa kad skontaš šta si htio, javi se opet...
- mali_milojica
#2085 Re: Alfa Romeo
Kvalitet unutrasnjosti kod 159 je 5 svjetlosnih godina ispred 156 (pa cak i onih sa kraja proizvodnog vijeka iz 2005 god).
-
citroen xm
#2086 Re: Alfa Romeo
Jebo to, bitno je da je G1 GTI imao te krugove jer svijet počinje sa pojavom Golfa.
- madner
#2087 Re: Alfa Romeo
Tsk, das im mjenjac, das im postene benzinske motore, predstavljas pojam kvalitete za njihovu zavrsnu obradu i opet ne valjas. 
-
ado-šampion
#2088 Re: Alfa Romeo
Nidje veze komentar. Spomenuo sam Golfa jer sam nedavno citao test originalnog Golfa GTI koji je imao te krugove, i gledao slike, pa mi je prvi pao na pamet. Poenta je u '76. godini, a ne u Golfu, nit ko je prvi to imao.citroen xm wrote:Jebo to, bitno je da je G1 GTI imao te krugove jer svijet počinje sa pojavom Golfa.
@Johnra, meni na slikama izgleda tako. Kad poslije neceg aktuelnog stavis nesto sto je zastarilo, meni to upucuje na stednju.
Sto se tice krugova, ti krugovi nemaju nikakav benefit, tu su samo zbog tradicije. Alfa treba da napravi pomak od toga. Odnosno vec jeste, jer na Giuliji toga nema? Samo malo dockan.
-
citroen xm
#2089 Re: Alfa Romeo
Ti krugovi tako moćno izgledaju u kompletnoj unutrašnjosti 159 tako da bi bila prava šteta da ih nema.
- johntra
#2090 Re: Alfa Romeo
šta je konkretno ovdje zastarilo? ako pričamo o komandama klime ili? a o procjeni na osnovu slike nećemo pričati...ado-šampion wrote:
@Johnra, meni na slikama izgleda tako. Kad poslije neceg aktuelnog stavis nesto sto je zastarilo, meni to upucuje na stednju.
Sto se tice krugova, ti krugovi nemaju nikakav benefit, tu su samo zbog tradicije. Alfa treba da napravi pomak od toga. Odnosno vec jeste, jer na Giuliji toga nema? Samo malo dockan.Zakrenuta konzola fakat ima svoju funkciju, barem sto se mene tice, a bez ozbira na to nije na svim modelima BMWa, nego samo na pojedinim.
Krugovi imaju itetako svoju funkciju, recimo kod dizelaša pritisak turbine, što je meni jako korisno...ili temperatura ulja u motoru, što je opet jako korisno...da, na Giuliji ih nema, ali ne znamo još da li je možda moguće u ovom MMA sistemu da se stave tri kruga na ekran...ne bi me čudilo da ima takva opcija...
-
Walther
#2091 Re: Alfa Romeo

ono kad bas nemas nikakve ideje
srednji dio je kastrofa, sve kontrole ubacili u ICS jer je to eto modern a onda prazninu ostavili........ PRAZNU
- mali_milojica
#2092 Re: Alfa Romeo
A ova 159 je Progresion?
I jedna i druga imaju top opremu,jer koliko vidim po tamnoj sredisnoj konzoli ova 159 je zadnja godina proizvodnje,vjerovatno 2010 ili 2011.
I ovo na Giuliji nije fake carbon. Barem ne na ovoj QV.
Sta ja znam,cucemo sta trziste kaze,samo citajuci po forumima vise Alfisti kake o svemu,nego ljubitelji ostalih marki
I jedna i druga imaju top opremu,jer koliko vidim po tamnoj sredisnoj konzoli ova 159 je zadnja godina proizvodnje,vjerovatno 2010 ili 2011.
Sta ja znam,cucemo sta trziste kaze,samo citajuci po forumima vise Alfisti kake o svemu,nego ljubitelji ostalih marki
-
Walther
#2093 Re: Alfa Romeo
To je preproduction I vjerovatno je sve fake. Bar se nadam da nece tako ostati... Alfisti so ocekivali vise zbog toga razocarenje. Bojim se da ce ovo potopiti Alfu jer krenuti sa benzinom i 90.000€ modelom u danasnje dobamali_milojica wrote:A ova 159 je Progresion?![]()
-
direstraits0078
#2094 Re: Alfa Romeo
Prazninu ostavili praznu? Kod drugih proizvodjaca ili modela je praznina popunjena?Walther wrote:
ono kad bas nemas nikakve idejekakvo ce ovo izgledati u kao "Progression" verzija
srednji dio je kastrofa, sve kontrole ubacili u ICS jer je to eto modern a onda prazninu ostavili........ PRAZNUprevise fake alu/carbona, naslon za ruku je presirok
- mali_milojica
#2095 Re: Alfa Romeo
Ova dva primjerka sa predstavljanja su rucno sastavljena.Walther wrote:To je preproduction I vjerovatno je sve fake. Bar se nadam da nece tako ostati... Alfisti so ocekivali vise zbog toga razocarenje. Bojim se da ce ovo potopiti Alfu jer krenuti sa benzinom i 90.000€ modelom u danasnje dobamali_milojica wrote:A ova 159 je Progresion?![]()
Sta ja znam,cucemo sta trziste kaze,samo citajuci po forumima vise Alfisti kake o svemu,nego ljubitelji ostalih markiU Evropu ce svakako zakasniti... Cca 2 godine. Isto kao 159.
Od oktobra krece proizvodnja,prodaja krajem godine u Italiji,pocetkom iduce u kontinentalnom dijelu EU. SAD u drugom kvartalu,VB u trecem kvartalu.
Cijena se jos ne zna,sve su nagadjanja,pa ne bih ni ja da bubam,jer su se razne cifre pojavljivale. Sacekajmo.
- madner
#2096 Re: Alfa Romeo
Kakva su ova tri krugica na sredini izmedju naslona za ruku i rucice mjenjaca?
Inace naslon je taman, nekad ima i vise od jednog covjeka u autu.
Inace naslon je taman, nekad ima i vise od jednog covjeka u autu.
- mali_milojica
#2097 Re: Alfa Romeo
Ovaj najveci je za kontrolu multimedijalnog sustava na ekranu.
Ovaj najblizi vozacu,manji,je za postavke rezima voznje. Poznati DNA kod Alfe ima 4 moda rada,ima dugme u sredini za postavku amortizera (adaptivni)
Ovaj treci,najmanji,vjerovatno da odvrnes muziku,nisam siguran.
Ovaj najblizi vozacu,manji,je za postavke rezima voznje. Poznati DNA kod Alfe ima 4 moda rada,ima dugme u sredini za postavku amortizera (adaptivni)
Ovaj treci,najmanji,vjerovatno da odvrnes muziku,nisam siguran.
- Em2r
#2098 Re: Alfa Romeo
kockaste glOve sve znaju sta je od koga kopirano.
- ElRe
- mali_milojica
#2100 Re: Alfa Romeo

Ista BMW,Mazda i sta vec sto se pisalo ovdje
@elre
Ima sigurno skoro pola godine kako se ova mula voza. To je sljedeca Alfa. Predstavljanje je mislim u Zenevi u martu iduce godine.