Ok, kad ih vec pominjemo i 'reklamiramo', mozemo li se sta dogovoriti za ovaj?utrend wrote:Ako stanovi budu na kraju kao sto su na http://www.stanoviizvor.com, bice beton. ☺
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Novogradnja u Sarajevu?
-
Boxon_123
#2076 Re: Novogradnja u Sarajevu?
-
Ado2014
#2077 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zdravo, ranije sam se raspitivao za ovo Naselje Miljacka iza RTV Doma, pa eto samo da kazem da sam se ipak odlucio i jucer konacno potpisao ugovor, ne u onim malim zuto-zelenim trospratnicama vec u ovom novom kompleksu odmah iza sto se tek poceo graditi, bice 6 zgrada od po ca. 13 spratova, ova "moja" prva gotova do kraja godine aBd, vec se pravi treci sprat. Malo me je bilo strah ulaziti u sve to jer se zgrada tek pravi, ali sto kaze Del Boy iz Mucki "He who dares - wins"
Odlucio sam se samo iz dva razloga: lokacija i cijena. Lokacija - nije Vogosca, nije Sip, Ilidza ili Stup, a cijena - cijena kao da se radi o Vogosci ili Ilidzi. Ne reklamiram, ni u dzep mi ni iz dzepa, ja sam vec kupio, vec kontam mozda ce nekom savjet dobro doci, jer sam i ja pola godine "kao mahnit" cackao i obilazio "sve i svasta". A da kazem "izmedju nas" dobio sam ga za 1.710 po kvadratu (moze se i jeftinije dobiti ali su mene peglali jer je stan na najboljoj poziciji u zgradi), raspored fantastican, balkon dvostran pa imam pogled na sve cetiri strane svijeta, zgrada postavljena paralelno sa bazenom na Otoci.
Sada preostaje krvolocna borba sa bankama s obzirom da radim kod privatnika, ko moze bolje neka proda bubreg i kupi stan nego da ulazi u kostac sa ovim nasim zelenasima (pardon, bankarima).
Pozdrav i sve najbolje...
Odlucio sam se samo iz dva razloga: lokacija i cijena. Lokacija - nije Vogosca, nije Sip, Ilidza ili Stup, a cijena - cijena kao da se radi o Vogosci ili Ilidzi. Ne reklamiram, ni u dzep mi ni iz dzepa, ja sam vec kupio, vec kontam mozda ce nekom savjet dobro doci, jer sam i ja pola godine "kao mahnit" cackao i obilazio "sve i svasta". A da kazem "izmedju nas" dobio sam ga za 1.710 po kvadratu (moze se i jeftinije dobiti ali su mene peglali jer je stan na najboljoj poziciji u zgradi), raspored fantastican, balkon dvostran pa imam pogled na sve cetiri strane svijeta, zgrada postavljena paralelno sa bazenom na Otoci.
Sada preostaje krvolocna borba sa bankama s obzirom da radim kod privatnika, ko moze bolje neka proda bubreg i kupi stan nego da ulazi u kostac sa ovim nasim zelenasima (pardon, bankarima).
Pozdrav i sve najbolje...
- OldMayor
#2078 Re: Novogradnja u Sarajevu?
@Ado2014, nije mi jasno, ti si vec kupio stan i to po 1700 u zgradi koja je dosla do 3 sprata, a imat ce 13 spratova. I ljudi te jos opalili po punoj cijeni, u zgradi koje nema?
A da ne govorim da si 'kupio' stan, pa ces sad jel ganjati kredit? Ne kontam, to znaci da si dao neki vid kapare, avansa i potpisao ugovor.
Realno gledajuci rizik koji si preuzeo, stan vrijedi 900 KM, a ne 1700.
p.s. ofirna ti je reklama.
A da ne govorim da si 'kupio' stan, pa ces sad jel ganjati kredit? Ne kontam, to znaci da si dao neki vid kapare, avansa i potpisao ugovor.
- Qler
#2079 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Gledam jutros, gdje sam imao kancelariju izbili zid i stavili balkonska vrata
nisam mogao da vjerujem. Prave balkone od onih betonskih ploca koje su pravljene da stite od sunca, ja mislim da nemaju nosivost za balkona, ali hajde. Nije mi jasno ko ce ondje kupiti stan. Zgrada pravljena za kancelarija, a oni jos i balkone izbijaju...
-
maxell_sarajevo
#2080 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zasto je lokacija kod fabrike Žica bolja od Stupa?
Nesto kontam na Stupu 1500KM/m2, a u fabrici 1700KM/m2, na nekih 60-tak kvadrata znatna je ušteda ako se kupi stan na Stupu, od repa sto ostanu moze se na Stupu i garaža kupiti.
Nesto kontam na Stupu 1500KM/m2, a u fabrici 1700KM/m2, na nekih 60-tak kvadrata znatna je ušteda ako se kupi stan na Stupu, od repa sto ostanu moze se na Stupu i garaža kupiti.
-
mefistofilis
#2081 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ma eno istog posta i na temi o cijenama stanova. reklama sto posto
-
maxell_sarajevo
#2082 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Cak i kaže da ce imati pogled na sve strane svijeta, ocigledno ni render nije pogledao.
- OldMayor
#2083 Re: Novogradnja u Sarajevu?
One kancelarije sto su preuredili je katastrofa ziva, to im nije trebalo. Bolje da su srusili onu zgradu i napravili novu. Uostalom oni ono prodaju pod novogradnju, a zgrada boga pitaj kad je izgradjena, oni je malo omaltali, okrecili i eto ga novogradnja
A ovo iza sto se pravi, to je druga stvari i izgleda puno bolje. Kad se malo uredi ona mikrolokacija, bice lijepo mjesto za zivjeti, jbg ljepse nego Stup, jer je Stup totalno unisten. I generalno na Stupu si ogranicen s jedne strane glavnom saobracajnicom, a s druge strane petljom sa ogromnom koncentracijom saobracaja. Ne znam, ako bih birao izabrao bih ovo iza RTV-a.
Ovaj sto reklamira, pretpostavljam da reklamira ovo. Postavi brate sliku, sta ga okolokole...

A ovo iza sto se pravi, to je druga stvari i izgleda puno bolje. Kad se malo uredi ona mikrolokacija, bice lijepo mjesto za zivjeti, jbg ljepse nego Stup, jer je Stup totalno unisten. I generalno na Stupu si ogranicen s jedne strane glavnom saobracajnicom, a s druge strane petljom sa ogromnom koncentracijom saobracaja. Ne znam, ako bih birao izabrao bih ovo iza RTV-a.
Ovaj sto reklamira, pretpostavljam da reklamira ovo. Postavi brate sliku, sta ga okolokole...

- Miki123
#2084 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Veliki je ovo rizik, iako je novi Zakon o stvarnim pravima donekle (malo) zaštitio kupca.OldMayor wrote:@Ado2014, nije mi jasno, ti si vec kupio stan i to po 1700 u zgradi koja je dosla do 3 sprata, a imat ce 13 spratova. I ljudi te jos opalili po punoj cijeni, u zgradi koje nema?
Da mi otac pravi zgradu držao bih 4 oči otvorene jer danas, i pored najboljih namjera, može se desiti da čučne investitor, a zgrada zapela na 10, kad će ne zna se.. ili tvoje pare investitor usmjerio u drugu svrhu, a cijela parcela pod hipotekom, pa banka ne da brisovnu na etažu..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2085 Re: Novogradnja u Sarajevu?
MIslim da je sa institucijom notara ovaj rizik sveden na minimum. Ja sam kupila stan i prije izgradnje, dobila cijenu za avans koja je bila jako prihvatljiva, prvo u familiji i komšiluku pa i na forumu su se javili sa linije za pametne da kažu prevara, gotovo, propast, očaj. BIlo je primjera u Beogradu i Zagrebu oko prodaje jednog stana više lica, oko prodaje stana pa neizgradnje istog itd, mi smo jednostavno išli logikom da je ovaj graditelj izgradio preko milion kvadrata valjda i da radi mojih par desetina neće rizikovati da završi u novinama. Osim toga, ponavljam, a ti ovo kao pravnik bolje znaš institucija notara daje određenu sigurnost i vjeru.Miki123 wrote:Veliki je ovo rizik, iako je novi Zakon o stvarnim pravima donekle (malo) zaštitio kupca.
Da mi otac pravi zgradu držao bih 4 oči otvorene jer danas, i pored najboljih namjera, može se desiti da čučne investitor, a zgrada zapela na 10, kad će ne zna se.. ili tvoje pare investitor usmjerio u drugu svrhu, a cijela parcela pod hipotekom, pa banka ne da brisovnu na etažu..
- samo_ponekad
#2086 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Mogu l' ja? Barem nabrojati par pojmova koji idu uz ovu slicicu:Hajvan wrote:ok?
elaboriraj taj "još jedan napad na sarajvo"
poduci nas da i mi laici i neznalice nesto naucimo.
meni se ćini da ovaj objekat na renderu ima visoko sofisticiranu estetsku vrijednost.
ubijedi me da sam u krivu.
ne trolam te i nisam ironican.
fakat, hajd me ubijedi da ovo nije pozitivan arhitektonski događaj. ali argumentovano, bez uplitanja politike, golobalizacije, prljavih para, kapitalizma, komunizma, napada ad hominem i stalih stranputica i gluposti…
samo cisti fakti - elaborat…
- atratktivizam?
- pretenconizam?
- nefunkcionalnost?
- tudjim .... gloginje mlatiti?
- Miki123
#2087 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Notar je čovjek, nije svemogući i od ove situacije nisu imuni investitiori i kupci stanova ni u Njemačkoj. Ako nekada budeš sjedila neformalno sa nekim notarom priupitaj ga za ovu situaciju, pa ćeš vidjet šta će ti reći.KatarinaKosaca wrote:MIslim da je sa institucijom notara ovaj rizik sveden na minimum. Ja sam kupila stan i prije izgradnje, dobila cijenu za avans koja je bila jako prihvatljiva, prvo u familiji i komšiluku pa i na forumu su se javili sa linije za pametne da kažu prevara, gotovo, propast, očaj. BIlo je primjera u Beogradu i Zagrebu oko prodaje jednog stana više lica, oko prodaje stana pa neizgradnje istog itd, mi smo jednostavno išli logikom da je ovaj graditelj izgradio preko milion kvadrata valjda i da radi mojih par desetina neće rizikovati da završi u novinama. Osim toga, ponavljam, a ti ovo kao pravnik bolje znaš institucija notara daje određenu sigurnost i vjeru.Miki123 wrote:Veliki je ovo rizik, iako je novi Zakon o stvarnim pravima donekle (malo) zaštitio kupca.
Ovdje imamo životnu životnu realnu situaciju, koja ne mora imati nikakve veze sa pravom, a to je da investitor propadne, a gradnja zapela do pola, ni tamo ni vamo. Kako će ti u tom slučaju pomoći komad papira sa pečatom notara? Tamo piše da je investitor dužan vratiti pare, dvostruku kaparu itd, a on propo ko sidro, nema za kifle.. Tuži ga eto
Dnevno se ugasi više desetina firmi iz svakojakih razloga.
Ti si imala sitaciju gdje je sve prošlo kako treba, hvala Bogu. Ja znam dosta drugih koji su imali problema oko uknjižbe stanova u izgradnji, probijanja rokova, investitora na rubu stečaja i slično.
To što si ti imala sreće prilikom kupovine svog stana, ne mora značiti da će imati neko drugi.
-
oliver mlakar
#2088 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Koliko li je kvadrat u onoj bijeloj rugobi pored Šidija...imam par miliona viska pa mislo sprat kupit. Al da premjeste tramvaj u neku drugu ulicu.

-
Ado2014
#2089 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zdravo ponovo, s obzirom da vidim da me ovi neki prozivaju da nesto reklamiram pa se jos izcudjavaju, druze stan nisam niti bih ikada kupio u tim odvratnim trospratnicama, i meni isto tako nema logike da se ti stanovi prodaju pod novogradnju kad i moj trogodisnji sin zna da je to renovirana zgrada napravljena Boga pitaj kada.
Druga stvar, ovaj lik sto se iscudjava kako sam kupio a tek 3 sprata napravljena, pa jaruga nisam dao 90.000 za maglu, dao sam 10.000 avansa, ugovor o finansiranju sam ovjerio kod notara i zasticen sam kao polarni medvjed (nadam se). Kredit sam naveo da ganjam jer sada imam nesto oko godinu da sredim i ostale pare jer ce po ugovoru stanovi biti useljivi u martu iduce godine, a hvala Bogu imam i sa strane pofino ustedjeno pa se nadam da nece biti problema. (ali ih uvijek bude)
Dalje ovaj sto kaze da nisam ni pogledao kako ce to izgledati a da nesto reklamiram i govorim da cu imati pogled na sve cetiri strane, prijatelju ta slika koja je postavljena to je staro i izmjenili su projekat, ovaj stan sto sam kupio ce imati balkon na "L" dvostran, pa sam se zato od uzbudjena pohvalio da cu imati pogled na sve cetiri strane svijeta, zar necu?
Hebi ga ne moze covjek valjat`, cilj mi je bio da nekome pomognem i dam ideju gdje mozda mogu jeftino kupiti jer se radi o ranoj fazi izgradnje a da ipak nije "Bogu iza nogu" a ispadoh lazov i kao da nesto reklamiram. Mislio sam ako se kome ne zuri da kupi a ipak gleda stanove, meni je dobro doslo jer sada mogu jos vise "zavrnuti saraf" i stediti do preuzimanja kljuceva, tako da sto manje posudim od onih zelenasa.
Eto nije da se pravdam, ako kome trebadne jos kakva informacija nek pita, ja sam ih dobro protresao i ispitao sve i svasta, nadam se da ce to sve ispasti kao na slici i da ce biti fino naselje, ukoliko bude neki za*eb znaci da sam hebo jeza u ledja. Uvjerili su me da je investitor novcano jak i da ce cijeli kompleks biti izgradjen u narednih 3-5 godina, e sad ako investitor na pola gradnje odluci pokupiti pare i sa ljubavnicom spucat u bijeli svijet onda cu biti prvi na ovom forumu i *ebavat im milu majku...
I neka neko napise kako se ubacuju slike, pa da ovom liku pokazem taj magicni balkon sa pogledom na sve cetiri strane svijeta
I samo jos nesto ako neko ipak bude ganjao da kupi kod njih nemojte ici preko agencija, najbolje direktno od investitora, meni su agencije mjesec dana trubile jednu najnizu cijenu Ono kao zivotna sansa, samo u narednih 15 dana, uzmi ili ostavi, da bih nakon kontaktiranja samog investitora dobio znacajan popust (vjerovatno je taj popust ustvari provizija tih agencija
)
Pozdrav i svako dobro svima (osim ovoj dvojici sto me maltretiraju i govore da reklamiram
)
Druga stvar, ovaj lik sto se iscudjava kako sam kupio a tek 3 sprata napravljena, pa jaruga nisam dao 90.000 za maglu, dao sam 10.000 avansa, ugovor o finansiranju sam ovjerio kod notara i zasticen sam kao polarni medvjed (nadam se). Kredit sam naveo da ganjam jer sada imam nesto oko godinu da sredim i ostale pare jer ce po ugovoru stanovi biti useljivi u martu iduce godine, a hvala Bogu imam i sa strane pofino ustedjeno pa se nadam da nece biti problema. (ali ih uvijek bude)
Dalje ovaj sto kaze da nisam ni pogledao kako ce to izgledati a da nesto reklamiram i govorim da cu imati pogled na sve cetiri strane, prijatelju ta slika koja je postavljena to je staro i izmjenili su projekat, ovaj stan sto sam kupio ce imati balkon na "L" dvostran, pa sam se zato od uzbudjena pohvalio da cu imati pogled na sve cetiri strane svijeta, zar necu?
Hebi ga ne moze covjek valjat`, cilj mi je bio da nekome pomognem i dam ideju gdje mozda mogu jeftino kupiti jer se radi o ranoj fazi izgradnje a da ipak nije "Bogu iza nogu" a ispadoh lazov i kao da nesto reklamiram. Mislio sam ako se kome ne zuri da kupi a ipak gleda stanove, meni je dobro doslo jer sada mogu jos vise "zavrnuti saraf" i stediti do preuzimanja kljuceva, tako da sto manje posudim od onih zelenasa.
Eto nije da se pravdam, ako kome trebadne jos kakva informacija nek pita, ja sam ih dobro protresao i ispitao sve i svasta, nadam se da ce to sve ispasti kao na slici i da ce biti fino naselje, ukoliko bude neki za*eb znaci da sam hebo jeza u ledja. Uvjerili su me da je investitor novcano jak i da ce cijeli kompleks biti izgradjen u narednih 3-5 godina, e sad ako investitor na pola gradnje odluci pokupiti pare i sa ljubavnicom spucat u bijeli svijet onda cu biti prvi na ovom forumu i *ebavat im milu majku...
I neka neko napise kako se ubacuju slike, pa da ovom liku pokazem taj magicni balkon sa pogledom na sve cetiri strane svijeta
I samo jos nesto ako neko ipak bude ganjao da kupi kod njih nemojte ici preko agencija, najbolje direktno od investitora, meni su agencije mjesec dana trubile jednu najnizu cijenu Ono kao zivotna sansa, samo u narednih 15 dana, uzmi ili ostavi, da bih nakon kontaktiranja samog investitora dobio znacajan popust (vjerovatno je taj popust ustvari provizija tih agencija
Pozdrav i svako dobro svima (osim ovoj dvojici sto me maltretiraju i govore da reklamiram
-
Ado2014
-
Ado2014
-
Ado2014
-
Ado2014
#2093 Re: Novogradnja u Sarajevu?
http://postimg.org/image/qftv5rdov/
Ovako ce valjda izgledati, s tim da ce ta prva zgrada imati 9 spratova (nisam mogao na netu naci onaj novi izmjenjeni projekat)
Ovako ce valjda izgledati, s tim da ce ta prva zgrada imati 9 spratova (nisam mogao na netu naci onaj novi izmjenjeni projekat)
-
Ado2014
#2094 Re: Novogradnja u Sarajevu?
http://postimg.org/image/jy8lxiiel/
Tu se vidi, ja sam kupio u toj zgradi "A" od 9 spratova, na cosku (vertikala-stan A6), svidjelo mi se sto je dnevni boravak dosta povelik, na tako malu kvadraturu ubacilo i tu dodatnu sobicu (bitnija mi je ta dodatna sobica od 6 kvadratica nego da je te kvadratice "pojeo" hodnik ili dnevni boravak), plus u toj vertikali stan je veci za tu kuhinju, ma sad sam glavni na plazi, kad nikog nema
Jos da to sve izgrade pa da mirno spavam 
A hvala tebi "Genije" na savjetu kako da postavim slike, covjek uci dok je ziv
Tu se vidi, ja sam kupio u toj zgradi "A" od 9 spratova, na cosku (vertikala-stan A6), svidjelo mi se sto je dnevni boravak dosta povelik, na tako malu kvadraturu ubacilo i tu dodatnu sobicu (bitnija mi je ta dodatna sobica od 6 kvadratica nego da je te kvadratice "pojeo" hodnik ili dnevni boravak), plus u toj vertikali stan je veci za tu kuhinju, ma sad sam glavni na plazi, kad nikog nema
A hvala tebi "Genije" na savjetu kako da postavim slike, covjek uci dok je ziv
- OldMayor
#2095 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ti potpisujes pred-ugovor sa firmom/investitorom. Notar dolazi kod kupoprodajnog ugovora, tj. kad je stan gotov, obavljen tehnicki prijem, etazirano, uknjizeno.KatarinaKosaca wrote:MIslim da je sa institucijom notara ovaj rizik sveden na minimum. Ja sam kupila stan i prije izgradnje, dobila cijenu za avans koja je bila jako prihvatljiva, prvo u familiji i komšiluku pa i na forumu su se javili sa linije za pametne da kažu prevara, gotovo, propast, očaj. BIlo je primjera u Beogradu i Zagrebu oko prodaje jednog stana više lica, oko prodaje stana pa neizgradnje istog itd, mi smo jednostavno išli logikom da je ovaj graditelj izgradio preko milion kvadrata valjda i da radi mojih par desetina neće rizikovati da završi u novinama. Osim toga, ponavljam, a ti ovo kao pravnik bolje znaš institucija notara daje određenu sigurnost i vjeru.Miki123 wrote:Veliki je ovo rizik, iako je novi Zakon o stvarnim pravima donekle (malo) zaštitio kupca.
A u ovim ugovorima sa investitorom nisi nikako zasticen, vjeruj mi. Investitor se obavezuje da ce napraviti zgradu, ali imas isto clan gdje se ogradjuje da se, usljed odredjenih uslova, to mozda i ne desi.
Investitor trazi od tebe da uplatis avans, a obicno i da uplacujes ostatak iznosa do kraja izgradnje. Oni se ograde u milion clanova, a tebe kao kupca ko sisa.
Zato samo treba paziti s kim to potpisujes. Unipromet opet ima neku referencu iza sebe, s njima nece biti problema sigurno za ovo naselje. Ali jbg opet je zeznuto kad ti moras pljunuti lovu dok je stan u izgradnji. Govorim o ovim nekim zjklj firmama gdje treba desetere oci otvoriti. Jer danas vecinom tako grade, ima para za temelje i dozvole, onda prodaje stanove i od toga finansira izgradnju. Dobro je dok prodaja ide, al sta kad stane?
-
duboka_misao
#2096 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Mi smo pred ugovor popisali kod notara, i odnjeli jednu kopiju u sud da se zavede u slucaju zajeba taksa za to je 20 Km cini mi se.
- OldMayor
#2097 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Drug to sto si ga ovjerio kod notara nista ne znaci. Koliko znam notar odgovara za kupoprodajni ugovor. Zasto bi notar tebi placao, npr ako ne znam firma koja pravi zgradu propadne. Sta notar ima s tim? Ili ako radovi kasne, ti odes notaru i zalis se? Jebe se njemu.Ado2014 wrote:Druga stvar, ovaj lik sto se iscudjava kako sam kupio a tek 3 sprata napravljena, pa jaruga nisam dao 90.000 za maglu, dao sam 10.000 avansa, ugovor o finansiranju sam ovjerio kod notara i zasticen sam kao polarni medvjed (nadam se). Kredit sam naveo da ganjam jer sada imam nesto oko godinu da sredim i ostale pare jer ce po ugovoru stanovi biti useljivi u martu iduce godine, a hvala Bogu imam i sa strane pofino ustedjeno pa se nadam da nece biti problema. (ali ih uvijek bude)
Koliko sam ja upucen, teoeretski i dalje postoje mogucnosti da se ponovi slucaj Pelak - istina puno teze, ali opet postoje. Jer nas zk ured i katastar nije uvezan sa notarima. Notari su proglaseni kao nema sigurnost 100% zato jer klepaju pare, gdje ces rec da nije bas sigurno a das 500 maraka za 4 papira. Notar je tu da odgovara da su papiri cisti, mada se i tu oni ograde pofino. Uostalom vidjet ces kad dodjes kod kupoprodajnog ugovora.
Mislim necu da ti suhu vezem, Unipromet je ok firma, imaju reference nego samo kazem kako mi kao kupci smo uvijek donji u tim ugovorima. Znam vidio sam te ugovore, citao sam ih i slican sam i sam potpisao.
- Miki123
#2098 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Genije wrote:OldMayor wrote:Drug to sto si ga ovjerio kod notara nista ne znaci. Koliko znam notar odgovara za kupoprodajni ugovor. Zasto bi notar tebi placao, npr ako ne znam firma koja pravi zgradu propadne. Sta notar ima s tim? Ili ako radovi kasne, ti odes notaru i zalis se? Jebe se njemu.Ado2014 wrote:Druga stvar, ovaj lik sto se iscudjava kako sam kupio a tek 3 sprata napravljena, pa jaruga nisam dao 90.000 za maglu, dao sam 10.000 avansa, ugovor o finansiranju sam ovjerio kod notara i zasticen sam kao polarni medvjed (nadam se). Kredit sam naveo da ganjam jer sada imam nesto oko godinu da sredim i ostale pare jer ce po ugovoru stanovi biti useljivi u martu iduce godine, a hvala Bogu imam i sa strane pofino ustedjeno pa se nadam da nece biti problema. (ali ih uvijek bude)
Koliko sam ja upucen, teoeretski i dalje postoje mogucnosti da se ponovi slucaj Pelak - istina puno teze, ali opet postoje. Jer nas zk ured i katastar nije uvezan sa notarima. Notari su proglaseni kao nema sigurnost 100% zato jer klepaju pare, gdje ces rec da nije bas sigurno a das 500 maraka za 4 papira. Notar je tu da odgovara da su papiri cisti, mada se i tu oni ograde pofino. Uostalom vidjet ces kad dodjes kod kupoprodajnog ugovora.
Mislim necu da ti suhu vezem, Unipromet je ok firma, imaju reference nego samo kazem kako mi kao kupci smo uvijek donji u tim ugovorima. Znam vidio sam te ugovore, citao sam ih i slican sam i sam potpisao.
![]()
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/dzeki-p ... i-vlasnici
Ne bi da nikom stvaram šuhvu, ko ni sebi, al hebo notare, nikakva to zaštita nije...
a avazu ćemo vjerovati bez provjera
- jon_jovi
#2099 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ovo je ružno i za moju Rakovicu a nekamolise za centar grada

- karanana
#2100 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tih 10.000 ako sta krene po zlu za investitora ti nece ni 5 notara i ugovora vratiti. Ali mislim da je ta firma jaka pa da ce mozda i uraditi tu zgradu. Vidjecemo hoce li do kraja godine jer se uvijek kasni a za neke ljude je to dodatni trosak.