Stadion reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
frngla
#2076 Re: Stadion reprezentacije BiH
Kada se sve sagleda, činjenica je da je najlakše stadion AFH ili vam Koševo osposobiti, promijeniti stolice na zapadu, riješiti VIP ložu, mokri čvor... Pa čak i natkriti isti, ali je fazon što će se jako povećati cijena održavanja istog (a to klub Sarajevo, odnosno Opština Centar, odnosno JP Centar za sport i rekreaciju ne mogu podnijeti finansijski!). Mada će najvjerovatnije upravo to isto Koševo biti renovirano... Nije džaba Platini boravio na istom (sjetit će te me se kad se počne raditi).
Po meni, nakon završetka radova, Koševo će izgledati kao Poljud, natkriven istok i zapad, atletska ostaje, i dobije se jedan lijep (atletski) stadion, nažalost nerentabilan, ali lijep... Stadion će biti pun kada igra reprezentacija (jer će narodu biti zanimljiv "novi" stadion), prve 3 utakmice Sarajeva će isto biti posjećene, a onda povratak u realnost, cca 3000 ljudi na utakmicama, poneki skok na cca 10000 ljudi i to je to...
Po meni, nakon završetka radova, Koševo će izgledati kao Poljud, natkriven istok i zapad, atletska ostaje, i dobije se jedan lijep (atletski) stadion, nažalost nerentabilan, ali lijep... Stadion će biti pun kada igra reprezentacija (jer će narodu biti zanimljiv "novi" stadion), prve 3 utakmice Sarajeva će isto biti posjećene, a onda povratak u realnost, cca 3000 ljudi na utakmicama, poneki skok na cca 10000 ljudi i to je to...
-
sumirprimus
#2077 Re: Stadion reprezentacije BiH
ja ja, samo ti zajebaji,kad jednom krenete u obnovu ,vidčete vi kako pare lete...ultima_palabra wrote:Pa dobro, tvoji Tuzlaci ne mogu haman ni za 100sumirprimus wrote:za tih nekih 10-ak mil. ne moŠ ni jednu tribinu dovest do kraja,a kamol tri...Zajebavam se...
- ganjeta
#2078 Re: Stadion reprezentacije BiH
Kad krene priča da država, grad, opština paravi evo recimo Grbavicu, onda se ovdje javljaju levati i kažu eh ne može to tako, čak je bio onaj jedan koji spominje i peticije
. Kad krene priča da nešto uleti Uefa onda opet ista priča, ne možete vi bez sadake, kao pravite sami stadion, uzmite kredit
.
Nek mi nađe neko gdje sam klub napravio stadion na balkanu, bez pomoći lokalne zajednice, države i Uefe?
Možeš zamisliti ovim levatima će Uefa praviti stadion sa 75 % učešća od ukupne cijene http://www.sib.hr/galerije/sport-foto/7 ... i-vrt.html, a nije im ni rat bio, ni prva linija na stadionu. Ali, eto oni mogu dobiti donaciju, a kad je mi zatražimo to je smiješno, samo mislimo na sadaku, trebamo uzeti kredit i slična sranja..
Što se tiče Grbavice danas bi trebao izaći taj neki idejni projekat, što je izradila opština Novo Sarajevo.

Nek mi nađe neko gdje sam klub napravio stadion na balkanu, bez pomoći lokalne zajednice, države i Uefe?
Možeš zamisliti ovim levatima će Uefa praviti stadion sa 75 % učešća od ukupne cijene http://www.sib.hr/galerije/sport-foto/7 ... i-vrt.html, a nije im ni rat bio, ni prva linija na stadionu. Ali, eto oni mogu dobiti donaciju, a kad je mi zatražimo to je smiješno, samo mislimo na sadaku, trebamo uzeti kredit i slična sranja..
Što se tiče Grbavice danas bi trebao izaći taj neki idejni projekat, što je izradila opština Novo Sarajevo.
Na tvoju žalost bio je..wannabe_ultra wrote: Platini nije niti bio na grbavici![]()
-
sumirprimus
#2079 Re: Stadion reprezentacije BiH
koliko ovde ima stadiona za sadake,ne bi nam ni onaj šeik mansur mogo pomoč

-
Baky
#2080 Re: Stadion reprezentacije BiH
Brate, koliko god meni ovo Kosevo mrsko bilo, da sse za tih milion, dva usminka najbolji bi stadion u BiH bio, a jos kad bi se jos par miliona naslo pa se krov napravio, ljepsi bi od Poljuda biocindrlimindrli wrote:Je l` ovaj?ibizza wrote:Legendo,stadion koji ima 4 NORMALNE tribine,stadion koji ima 37 hiljada stolica
I jos mi govorim da se uozbiljim, tita ti, lici li tebi ovo i na sta?
- ganjeta
#2081 Re: Stadion reprezentacije BiH
Pa burazeru nek se krene sa jednim, može se samo treba dobre volje, para ima, ne mora to biti Grbavica, samo nek repka ima normalan stadion. Tužno je da se neki klub plasira u ligu prvaka morao bi igrati van BiH.
Što je najtužnije Uefa moli da im se uzmu pare, a mi krave ne znane ni to...
Što je najtužnije Uefa moli da im se uzmu pare, a mi krave ne znane ni to...
- phillie
#2082 Re: Stadion reprezentacije BiH
Nije tacno da ce UEFA dati 75% nego: "75% sredstava osiguralo bi se iz strukturnih fondova Europske Unije, dio sredstava osigurali bi UEFA i HNS, dok bi najmanji teret pao na Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju."ganjeta wrote:Kad krene priča da država, grad, opština paravi evo recimo Grbavicu, onda se ovdje javljaju levati i kažu eh ne može to tako, čak je bio onaj jedan koji spominje i peticije. Kad krene priča da nešto uleti Uefa onda opet ista priča, ne možete vi bez sadake, kao pravite sami stadion, uzmite kredit
.
Hrvati su to nanijetili da im bude nacionalni kamp mladih reprezentacija...pa mozda i to ima neke veze kod "prolaska" projekta.
Last edited by phillie on 03/10/2012 09:19, edited 1 time in total.
-
miki.ba
#2083 Re: Stadion reprezentacije BiH
10 mil je puno para, može s s tim mnogo napraviti.sumirprimus wrote:za tih nekih 10-ak mil. ne moŠ ni jednu tribinu dovest do kraja,a kamol tri...
Šta fakticki treba za tribine, željezo, beton i stolice od 4 €.
Za 10 mil bi grbavica bila ko lutka, prednost je što ne bi bile potrebne dodatne dozvole jer stadion vec postoji.
Projekat isto nije komplikovan tako da bi i to jeftino mogli napraviti.
Ja ne vidim u šta bi oni mogli sprcati više od 10 mil, realno.
- ganjeta
#2084 Re: Stadion reprezentacije BiH
Velika razlika u pm.
-
frngla
#2085 Re: Stadion reprezentacije BiH
E moj brate, da je Bogdo to tako... Ne znam jesi li pravio kuću ili vikendicu?miki.ba wrote:10 mil je puno para, može s s tim mnogo napraviti.sumirprimus wrote:za tih nekih 10-ak mil. ne moŠ ni jednu tribinu dovest do kraja,a kamol tri...
Za 10 mil bi grbavica bila ko lutka, prednost je što ne bi bile potrebne dodatne dozvole jer stadion vec postoji.
-
sumirprimus
#2086 Re: Stadion reprezentacije BiH
il bar renoviro stan,ono da ga usminkas nista vise 
-
miki.ba
#2087 Re: Stadion reprezentacije BiH
Znam nešto o tome al ne bi sad da se isticem, govorim o situaciji da se niko ne nalazi u tim parama.frngla wrote:E moj brate, da je Bogdo to tako... Ne znam jesi li pravio kuću ili vikendicu?miki.ba wrote:10 mil je puno para, može s s tim mnogo napraviti.sumirprimus wrote:za tih nekih 10-ak mil. ne moŠ ni jednu tribinu dovest do kraja,a kamol tri...
Bez korupcije i kriminala.
- phillie
#2088 Re: Stadion reprezentacije BiH
Mog'o sam jos jedan stan kupiti. (valjda zato i govore da je nanovo gradnja bolja od rekonstrukcijasumirprimus wrote:il bar renoviro stan,ono da ga usminkas nista vise
- deer_hunter
#2089 Re: Stadion reprezentacije BiH
opet ti po starom. al ajd da ti objasnim.75% dobijaju od strukturnih fondova Europske unije,a ne od UEFE.inače, to je običaj za sve zemlje koje ulaze u EU da mogu dobiti milijarde eura za razne projekte.mi kao što znaš nećemo u EU bar još 20 godina. bar pročitaj tekst, prije nego što postaviš link. i šta si više zapeo za prvu liniju. način na koji je Dželaludin tražio pare nije u redu i kraj priče. neko ti je već rekao da je Grozni npr. sravnjen sa zemljom ko Hirošima, pa nisu na osnovu toga tražili od UEFE da im pravi stadion. to je ciganluk samo takav. čovjek ti dođe u goste i ti mu pokušavaš izvući pare jeftinim trikovima na koje ne bi ni dijete nasjelo, mislim jeboteganjeta wrote:Kad krene priča da država, grad, opština paravi evo recimo Grbavicu, onda se ovdje javljaju levati i kažu eh ne može to tako, čak je bio onaj jedan koji spominje i peticije. Kad krene priča da nešto uleti Uefa onda opet ista priča, ne možete vi bez sadake, kao pravite sami stadion, uzmite kredit
.
Na tvoju žalost bio je..wannabe_ultra wrote: Platini nije niti bio na grbavici![]()
P.S. ne znam jesi li ti prespavao devedesete, ali rat je bio i u Osijeku. tu je isto tako bila linija odbrane prema ostatku Hrvatske
-
motorola01
#2090 Re: Stadion reprezentacije BiH
Stadion Kosevo nema 37000 stolica, stadion BP nema 13000 stolica.. O cemu ti uopste pricas?ibizza wrote:Legendo,stadion koji ima 4 NORMALNE tribine,stadion koji ima 37 hiljada stolica,poredis sa stadionom koji ima razlicite tribine,sa stadionom koji prima 13 hiljada ,sa stadionom gdje je mreza postavljena,pa tako privih 7 redova moraju gledati kroz "kockice"cindrlimindrli wrote:Ma stavi boga oca na onu skalameriju nema teorije da uljepsas onaj staljinisticki stil gradnje. Ruzan stadionibizza wrote:Nidje veze,Bilino polje nije ni do koljena Koševu.Koševo da se natkrije,to bi bio pun pogodak.
i zdravo, k`o da ja ne bih volio da svaki put kad ga vidim ne dobijem napad na jetru.,sa stadionom gdje Pjana nabije loptu preko tribina itd...Uozbilji se malo ba
- phillie
#2091 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ima li kakvih novih desavanja na Crkvickom Brdu bb
?
- vozač
#2092 Re: Stadion reprezentacije BiH
na koševu prvo treba pokriti istok, tunel za izlazak igrača izmjestiti negdje između istoka i sjevera (čisto zbog navijača sarajeva)
, da se može normalno gledati utakmica, promijeniti travnjak i gotovo,malo infrastruktura, vip itd.
na grbavici napraviti istok, pa mogao bi ga srediti malo jači privatnik, izliti betonske stepenice i postaviti stolice, da hoće dobili bi 2-3000 sjedećih mjesta, a isplatili bi ih na prvom derbiju, ne može me niko uvjeriti da se to ne može uraditi za mjesec dana, al vjerovatno je problem talova i talđija,
ovo ja ko laik i po željama, nako na prvu
na grbavici napraviti istok, pa mogao bi ga srediti malo jači privatnik, izliti betonske stepenice i postaviti stolice, da hoće dobili bi 2-3000 sjedećih mjesta, a isplatili bi ih na prvom derbiju, ne može me niko uvjeriti da se to ne može uraditi za mjesec dana, al vjerovatno je problem talova i talđija,
ovo ja ko laik i po željama, nako na prvu
-
Djubre_
#2093 Re: Stadion reprezentacije BiH
Do 1 miliona ako su neki radovi, nesto se nasi i mogu potruditi.. primjer zenica.. malo stolice.. malo farbanje.. pa dodje teren nakon koju godinu.. to se i nekako podnosi,.. Odjednom dati 10 mil za kosevo pa 10 mil za grbavicu, to kod nas nece niko.. Njima su prece predizborne kampanje, koju svaka stranka u prosjeku potrosi za 1 mjesec = 4-5 mil KM. A koliko samo stranaka imamo.. Tako da to njima nije u interesu.. a samo oni mogu to uraditi.. jer stranke su te koje vrte sa milionima.. to jest vlada i opstine..
- ganjeta
#2094 Re: Stadion reprezentacije BiH
deer_hunter wrote:opet ti po starom. al ajd da ti objasnim.75% dobijaju od strukturnih fondova Europske unije,a ne od UEFE.inače, to je običaj za sve zemlje koje ulaze u EU da mogu dobiti milijarde eura za razne projekte.mi kao što znaš nećemo u EU bar još 20 godina. bar pročitaj tekst, prije nego što postaviš link. i šta si više zapeo za prvu liniju. način na koji je Dželaludin tražio pare nije u redu i kraj priče. neko ti je već rekao da je Grozni npr. sravnjen sa zemljom ko Hirošima, pa nisu na osnovu toga tražili od UEFE da im pravi stadion. to je ciganluk samo takav. čovjek ti dođe u goste i ti mu pokušavaš izvući pare jeftinim trikovima na koje ne bi ni dijete nasjelo, mislim jeboteganjeta wrote:Kad krene priča da država, grad, opština paravi evo recimo Grbavicu, onda se ovdje javljaju levati i kažu eh ne može to tako, čak je bio onaj jedan koji spominje i peticije. Kad krene priča da nešto uleti Uefa onda opet ista priča, ne možete vi bez sadake, kao pravite sami stadion, uzmite kredit
.
uradi projekat, osiguraj 70,80% sredstava(grad, država,klub,sponzori) i UEFA će ti uletiti ostatak.to je Platini i sam rekao drugim riječima. naravno to niko nije uradio nego šalju srceparajuća pisma Platiniju da bi izazvali sažaljenje kod njega. e pa, buraz, ne ide to tako...
P.S. ne znam jesi li ti prespavao devedesete, ali rat je bio i u Osijeku. tu je isto tako bila linija odbrane prema ostatku Hrvatske
Ok, od strukturnih fondova Evropske unije će dobiti lovu, ali neće oni praviti nego će je dobiti. Spominješ Groznog i znaš da nisu tražili da im Uefa napravi stadion? De nam onda jo malo o Tereku, istoriju i to kad si upućen.
Novi si na forumu pa nisi upućen ali opet ću ti ponoviti. Kad krene priča evo od ublehaša Žuje da treba država, grad, opština i klub da pravi stadion ovdje bolan se digne tolika frka da ljudi spominju da će pisati peticije jer to ne može da se radi. Znači svugdje u svijetu može država i grad da pomažu klubove, ali kod nas jok. A sam spominješ da trebaju te institucije da se uključe u takvo nešto.
I ne kontam u čemu vam je toliko zaparalo oči i uši što je Muharemović tražio da se i Uefa uključi u izgradnju Grbavice? Znači ne da ga ona napravi, nego da se uključi, kontaš? Kad Dominiković izgradi stadion u svom selu to je OK jelde?!
Eto Platini onako doš'o kod nas u goste na baklavu i bozu, pa sramota nešto pokušati izvući od njega? Koji je onda bio razlog njegovg dolazka i obilazka Koševa i Grbavice? Da bi se pitao je li bio penal u Parizu i je li cifra Sarajevu prevelika?
I da završim sa ovom pričom, ja znam da od ovoga nema ništa, jer nema plana i projekta kako treba o stadionu, nema kvalitetnih ljudi koji bi mogli da se upuste u tako nešto i prema tome ovo me tangira ni malo, koliko vas. Znam da je Željo trn u oku svima, pa tako i svaka situacija oko njega se gleda pod posebnom lupom. Mada tako je kad si najveći u državi. Jbg biće bolje
Odoh u Lukavicu. Vozdrica
- phillie
#2095 Re: Stadion reprezentacije BiH
Kanton, Grad, Opstina, nek ga prave. Entitet i Drzavu u to ne mjesajteganjeta wrote: Ok, od strukturnih fondova Evropske unije će dobiti lovu, ali neće oni praviti nego će je dobiti. Spominješ Groznog i znaš da nisu tražili da im Uefa napravi stadion? De nam onda jo malo o Tereku, istoriju i to kad si upućen.
Novi si na forumu pa nisi upućen ali opet ću ti ponoviti. Kad krene priča evo od ublehaša Žuje da treba država, grad, opština i klub da pravi stadion ovdje bolan se digne tolika frka da ljudi spominju da će pisati peticije jer to ne može da se radi. Znači svugdje u svijetu može država i grad da pomažu klubove, ali kod nas jok. A sam spominješ da trebaju te institucije da se uključe u takvo nešto.
I ne kontam u čemu vam je toliko zaparalo oči i uši što je Muharemović tražio da se i Uefa uključi u izgradnju Grbavice? Znači ne da ga ona napravi, nego da se uključi, kontaš? Kad Dominiković izgradi stadion u svom selu to je OK jelde?!
Eto Platini onako doš'o kod nas u goste na baklavu i bozu, pa sramota nešto pokušati izvući od njega? Koji je onda bio razlog njegovg dolazka i obilazka Koševa i Grbavice? Da bi se pitao je li bio penal u Parizu i je li cifra Sarajevu prevelika?
I da završim sa ovom pričom, ja znam da od ovoga nema ništa, jer nema plana i projekta kako treba o stadionu, nema kvalitetnih ljudi koji bi mogli da se upuste u tako nešto i prema tome ovo me tangira ni malo, koliko vas. Znam da je Željo trn u oku svima, pa tako i svaka situacija oko njega se gleda pod posebnom lupom. Mada tako je kad si najveći u državi. Jbg biće bolje.
Odoh u Lukavicu. Vozdrica
Al da treba napraviti, treba...i treba UEFU ukljuciti u ove projekte. Ako nista nek se peru za fancuski penal, spansku nadoknadu i portugalski zrijeb 2x
- Frtalj_Duše
#2096 Re: Stadion reprezentacije BiH
JA se ništa ne brinem nakon ovoga:phillie wrote:Kanton, Grad, Opstina, nek ga prave. Entitet i Drzavu u to ne mjesajteganjeta wrote: Ok, od strukturnih fondova Evropske unije će dobiti lovu, ali neće oni praviti nego će je dobiti. Spominješ Groznog i znaš da nisu tražili da im Uefa napravi stadion? De nam onda jo malo o Tereku, istoriju i to kad si upućen.
I da završim sa ovom pričom, ja znam da od ovoga nema ništa, jer nema plana i projekta kako treba o stadionu, nema kvalitetnih ljudi koji bi mogli da se upuste u tako nešto i prema tome ovo me tangira ni malo, koliko vas. Znam da je Željo trn u oku svima, pa tako i svaka situacija oko njega se gleda pod posebnom lupom. Mada tako je kad si najveći u državi. Jbg biće bolje.
Odoh u Lukavicu. Vozdrica![]()
![]()
![]()
nije to slucaj sa Grbavicom, i oni su iz preduzeca sto upravlja Kosevom su trazili i traze pomoc svih nivoa vlasti, pa je i na njih hampa bila.
Al da treba napraviti, treba...i treba UEFU ukljuciti u ove projekte. Ako nista nek se peru za fancuski penal, spansku nadoknadu i portugalski zrijeb 2x

Najebemo mu se mamare (opravdano i s razlogom),i opet nas posjeti, što ti je INSTITUCIJA...!
- phillie
#2097 Re: Stadion reprezentacije BiH
E jeste namazani, pa ja, ev' ti dres, al ti nama sredi stolice (bar), a ne k'o Dzelo 
- shake69
#2098 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ovdje se tipkaju mahom bajke i 'sto se babi snilo...' Okrenite se realnosti a ona kaze da bi Zenicani trebali i tako ce biti, kazu, izglasati ponovo mandat za nacelnika Smajlovica e da bi naredne godine BP dobilo jos 4-5000 gledalaca cime bi stadion bio kapaciteta oko 20000. Taj covjek nema laznih obecanja, vele. Kako sam cuo, bio je predsjednik Sabora Islamske zajednice a takvi lagati ne smiju! 
- p206
#2100 Re: Stadion reprezentacije BiH
što ste vi široke rukesumirprimus wrote:za tih nekih 10-ak mil. ne moŠ ni jednu tribinu dovest do kraja,a kamol tri...
za te pare bi 2 solidne tribine napravio Integral i štrabag zajedno... a ne neka ozbiljna kompanija.