Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
seln

#2076 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: Eh, hebem ti logiku tu bosansku. Stvarno su hercegovci Tesle za vas gore. Čuj živac.

Bola, ne odnosi se ono na tebe.Govorio sam o likovima koje sam natrpao u ignore.
Da nisi kojim slucajem mislio mene? :D
Doduse, koliko puta si ispusio u diskusiji, kontam da sam ti crnji od vraga.
et sad ti, bosnjo, untermensch, mozes prejebati ubermensch teslu iz hercegovine? :D pa bolan oni doguraju do pukovnika prije no sto zavrse osnovnu... :D
Ma znam, ba...zavrse skolu i prije nego sto krenu u skolu. :D
Zato su svi tako pametni kao Dragance Jugoslavence... i zato znaju da pobjeda nije daleko, iako bi neko sa strane pomislio da su stjerani u cosak. :wink:
Hafis

#2077 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

U svakom slučaju....bolje Draganče Č. nego Mevludin J.
BHCluster

#2078 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by BHCluster »

Dodjes na forum i odlucis da se registrujes i postanes clan prihvati korisnicka pravila i onda odlucis da nekoga ignorises jer se ti provale pricu. Ja mislim da je to definicija jednog autenticnog 'Ćutuka'. :run:
BHCluster

#2079 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by BHCluster »

Hafis wrote:U svakom slučaju....bolje Draganče Č. nego Mevludin J.
Dali je ovo izjava jednog frustriranog 'Ćutuka' ili duktora?
Hafis

#2080 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

This post was made by BHCluster who is currently on your ignore list. Display this post.

Sorry jarane..ne pratim kozju ligu :)
Last edited by Hafis on 12/05/2014 13:29, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#2081 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

s tim sto dragance uziva podrsku 65% pripadnika svog naroda... a jasarevic cca 0.0065% (cak su se i susjedi iz maoce distancirali od glupana)

btw... mevlid, ne mevludin... to je jedna od tih sitnica, kad zivis u etnicki cistom mikrokosmosu nije lako popamtiti neka egzoticna imena

al sta ces, isus nije bio bosnjak vec hrvat, tako da hrvati nose lijepa hrvatska imena iz hrvatskog starog i novog zavjeta... ko sto si objasnio neki dan... nisam samo siguran jel i mojsije bio hrvat... s obzirom da je nosao kamene ploce mozda je bio i hercegovac? granit jablanica? ili je pak u pitanju bio najfiniji mermer s braca...
Alfons Kauders

#2082 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:This post was made by BHCluster who is currently on your ignore list. Display this post.
Sorry...ne pratim kozju ligu :)
cestitam, barem si napravio virtualni treci entitet, pa mozes birati koga da trpis a koga ne... :D haj vidi s chmoljom da nabaci neki plugin za forum, neki virtualni dretelj i heliodrom da napravis :D
Hafis

#2083 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
s tim sto dragance uziva podrsku 65% pripadnika svog naroda... a jasarevic cca 0.0065% (cak su se i susjedi iz maoce distancirali od glupana)
Jah.
Čuo dam da imate kvalitetne soli i visokih dimnjaka gore, ali da imate ad hoc statistićara...to je za mene iznenađenje.
i nemoj se stidjeti sunarodnjaka, što god da se dešava. Tvoji su kakvi god da su. I doće oni tobe, samo da se unutarnjih neprijatelja riješiti :)
seln

#2084 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by seln »

Hafis wrote:This post was made by BHCluster who is currently on your ignore list. Display this post.

Sorry jarane..ne pratim kozju ligu :)
Polahko, napredovaces ti vec do kozje lige.
Danguba

#2085 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Danguba »

hahaaa...na sta spade najcuveniji jugosloven u hrvata. :D
seln

#2086 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by seln »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jah.
Čuo dam da imate kvalitetne soli i visokih dimnjaka gore, ali da imate ad hoc statistićara...to je za mene iznenađenje.
i nemoj se stidjeti sunarodnjaka, što god da se dešava. Tvoji su kakvi god da su. I doće oni tobe, samo da se unutarnjih neprijatelja riješiti :)
Za razliku od tebe, @Alfons ne gotivi budale samo zato sto su iz "njegovog" naroda.
Alfons Kauders

#2087 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jah.
previse brines doktore, previse se nerviras...

ja se stidim takvih sunarodnjaka, smatram da je to zdravo, da se treba boriti protiv negativnih pojava u drustvu...

mozda bi se i ti trebao nekih svojih? da ne ostavljam ovdje slike... kolekcija u koloru i kolekcija crno-bijelih... :lol:

zajebano je kada cijeli svijet gledas kroz tu prizmu... ali ti kazes da to nije bila pirova pobjeda i da tako treba... dobro dobri moj doktore... ali nemoj se onda pozivati na politicku korektnost ziv bio...
seln

#2088 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by seln »

Alfons Kauders wrote: dobro dobri moj doktore... ali nemoj se onda pozivati na politicku korektnost ziv bio...
On se sjeti korektnosti samo kad je donji.
Alfons Kauders

#2089 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
Alfons Kauders wrote: dobro dobri moj doktore... ali nemoj se onda pozivati na politicku korektnost ziv bio...
On se sjeti korektnosti samo kad je donji.
sto je prilicno ucestala pojava
sumirprimus

#2090 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sumirprimus »

hafis doktor za forumanje...
nedo bog imat karton kod njeg,umrijet dok on sve replicira...
Fljamurtari

#2091 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Fljamurtari »

Hafise,

kad vec spominjes politicku korektnost ja se ne mogu sjetit vica u kojem su Mujo & Haso toliko sujetni...

:thumbup: a sad bye-bye
seln

#2092 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by seln »

sumirprimus wrote:hafis doktor za forumanje...
nedo bog imat karton kod njeg,umrijet dok on sve replicira...
"Uzmi dva aspirina, i ako ne bude bolje, dodji opet za dva mjeseca"

Image
azea

#2093 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by azea »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: povoljna je, naravno da je povoljna... kakva drugo bi trebala biti?

u mostar ste ulupali vecinu pomoci iz RH... iskoristili sav domaci ekonomski i demografski kapacitet... prije toga se probalo vojno, pa ni to nije islo, dzaba srusen grad, dzaba gardisti iz hrvatske, dzaba progoni i masovni zlocini

i nakon svega toga, nakon 20 godina, nakon stotina miliona maraka, demografskog inzenjeringa, izgubljenog obraza i sramote... imate pola grada, mahom komunjarske spavaone... i nekih 5,000 ljudi vise

pirova pobjeda moj dobri doktore, pirova pobjeda... ako uopste bude pobjede

a nece :D
Nije baš Pirova pobjeda. Usporedimo li sudbinu sarajevskih, kakanjskih, zeničkih i inih BiH Hrvata, situacija da živiš u gradu u kojem imaš osnovne i srednje škole i sveučilište koji sprovode nastavu na maternjem jeziku, imaš jedan od najjačih kliničkih centara, brojne kulturološke institucije s hrvatskim predznakom, Hrvatsku akademiju znanosti, aktualnog i trostrukog prvaka države u nogometu :izet: , grad gdje brojni Hrvati za razliku od onih gore navedenih gradova nisu otišli i napustili svoje pragove, ne bih nazvao Pirovom pobjedom.
pa ja, lebensraum... to sam i rekao... :D

ja doduse nisam imao privilegiju da odrastem u tako idilicnoj sredini... isao sam u osnovnu skolu nazvanu po hrvatu, srednju nazvanu po bosnji, a zivim u ulici koja nosi ime srbina... imam traume... :D jer su u stanu pored naseg zivjeli hrvati, a iznad srbi... jer sam u osnovnoj sjedio sa srbinom, a u razredu je jos bio pride rom i jedan makedonac... samo nije bilo fincija... do skole sam isao i kuci sam se vracao s dvojicom nepodobnih susjeda iz mjesovitih brakova... (al eto, ako ti sta znaci mogao bi od njih sastavit jednog cistog hrvata kad bi im izvadio srpsko-turske gene) :D

nemam tu srecu da u gradu imam brojne kulturoloske institucije s nacionalnim predznakom, kao ni nekakvu nacionalnu akademiju nauka i umjetnosti, fudbalski klub nam je drugoligas... :D al et, s druge strane barem zivim u dobrom drustvu sa starim susjedima i ne moram traziti izgovore za gluposti pocinjene u moje ime... i necu djecu morati voditi u zooloski vrt da vide i cuju nekog drugacijeg... :D

ali evo nudim se da dodjes nekad turisticki, nije beg cicija, a taman mi je multivitaminska lokacija... na ulazu u grad ces proci pored kriza, spomenika braniteljima iz 115. brigade HVO... onda pored husinskog rudara... a kad parkiras, pa se raskomotis i krenes u setnju, u desetominutnoj setnji ces proci pored dvije razlicite crkve, dvije dzamije, katolickog centra, islamskog centra, kao i mjesta gdje se nalazio zidovski hram dok ga neke budale nisu srusile prije 70 godina, pozivajuci se na jako slicne argumente kao ti... ima i spomenik usput, gdje je bila zeljeznicka i odakle su ih slali u logore... ah blizu je i ono jasminovo jezero, ako se pozelis okupati i suncati... jer cujem da neretva nije bas za kupanje...

e na tu pirovu pobjedu sam mislio doktore moj dobri... pirova je ponajvise zato jer jos uvijek nisi svjestan zasto to govorim
-----------
:thumbup:
Super receno, fino objasnjeno ali me strah da te ne konta...
Hafis

#2094 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

Fljamurtari wrote:Hafise,
kad vec spominjes politicku korektnost ja se ne mogu sjetit vica u kojem su Mujo & Haso toliko sujetni...
:thumbup: a sad bye-bye
Neka te bolan, što se stidiš :)
Hafis

#2095 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

Konji409 wrote:Hafisa aga; jarane evo me na poslu sve nesto mislim na tebe doktore.

Mozesli nam u kratko replicirati dokle je dosao treci entitet i dokle je doslo sa Hercegovackim gigantima.
:|
Pa...otprilike timing se poklapa s turskim preuzimanjem Srbije, Crne Gore, dijelova Hrvatske i normalno -BiH.
Čekamo još samo friške rezultate popisa u Makedoniji, da se ustanovi ima li tamo Turaka 3 ili 33%.
Kada taj proces bude gotov, Hercegovina će postati zaseban sandžak u okviru te velike tukofonske zajednice, i koji će se odmilja zvati ''Treći''
Hafis

#2096 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

Pa nije do nas, do Turaka je.
Valjda će Bakir kakve habere donjeti pa ćemo više znati.
sumirprimus

#2097 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sumirprimus »

Hafis wrote:
Konji409 wrote:Hafisa aga; jarane evo me na poslu sve nesto mislim na tebe doktore.

Mozesli nam u kratko replicirati dokle je dosao treci entitet i dokle je doslo sa Hercegovackim gigantima.
:|
Pa...otprilike timing se poklapa s turskim preuzimanjem Srbije, Crne Gore, dijelova Hrvatske i normalno -BiH.
Čekamo još samo friške rezultate popisa u Makedoniji, da se ustanovi ima li tamo Turaka 3 ili 33%.
Kada taj proces bude gotov, Hercegovina će postati zaseban sandžak u okviru te velike tukofonske zajednice, i koji će se odmilja zvati ''Treći''
:lol: na stranu politika,al zajebant si samo taki...
Lincoln-Burrows

#2098 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Lincoln-Burrows »

Treći de facto postoji, tamo gdje je bio HVO tamo su zastave Herceg bosne na trgovima.

Nego slučaj Komšić se ne riješava, službeno traženje trećeg (de jure) je upravo zbog takvih sranja,
što bi Hrvati tražili Treći da im se ne bira član predsjedništva ili ne uskraćuje TV kanal.
Stjui

#2099 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Stjui »

Lincoln-Burrows wrote: što bi Hrvati tražili Treći da im se ne bira član predsjedništva ili ne uskraćuje TV kanal.
od oživljavanja krepaline nema ništa ,tražili vi ,ne tražili,birali vam mi člana ne birali,a što se kanala tiče imate na ftv-u par spikerica što govore "tisuća" i "listopad" i dosta vam.
seln

#2100 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by seln »

Lincoln-Burrows wrote:Treći de facto postoji, tamo gdje je bio HVO tamo su zastave Herceg bosne na trgovima.
Pa zasto onda jos kmecite? :D
Nego slučaj Komšić se ne riješava, službeno traženje trećeg (de jure) je upravo zbog takvih sranja,
što bi Hrvati tražili Treći da im se ne bira član predsjedništva ili ne uskraćuje TV kanal.
Kad naucis da nema hrvatskog clana predsjednistva, bice ti lakse. A kanal napravite odmah, samo ga vi i finansirajte.
Vama se sve bosnjacko gadi, osim novca.
Locked