Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MOSALJOZE

#2076 Re: Al Jazeera Balkans

Post by MOSALJOZE »

tufo071 wrote:svatko ima pravo na svoje misljenje no N1 je danas za AJB bila za koplje bolja, Vandredni program sa gostima, uzivo iz Zagreba iz Beograda, uzivo iz Sarajeva. Sramota je da AJB sebe smatra televizijom koja emitira vijesti a ima ovakav program kao sto je to danas.
O webu i da ne pricam.

AJB sve sto sama prozivodi je prosjecno. Sve sto kupi i dobije od AJ International je odlicno.

No vi placenici AJB koji po forumima pistete i hvalite AJB malo prvo procitajte nesto o televiziji pa onda "hvalite" .
Ljudi imali ista ovaka javljanja+imaju svog novinara u Parizu,ali su ovi ipak bolji :zzzz:
tufo071

#2077 Re: Al Jazeera Balkans

Post by tufo071 »

pa bolji jer me drze informiranu od sinoc a nepustaju dokumetarce kad se umore i emitiraju repetitivne vijesti sa Rodnicem kojemu je ocigledno dosadno. No u HR sam ja mozda jedina koja ih gleda :lol: .
Poanta je biti informiran pa makar iz kroz CNNove reportere, kao sto je i AJB imala prevodjeni program.

NIje ovo utrka nego informativni program (koji je utrka ali znate sta zelim da kazem) a ja sam puno bolje informirana uz program N nego AJB. Toliko.
unix

#2078 Re: Al Jazeera Balkans

Post by unix »

Kazu da je barceloni najteze igrati nogomet, s ekipom koja ne zna da igra nogomet. Tako tufo071 i s tobom, ti znas o medijima isto kao i ja u cijepanju atoma. A krunu svog neznanja si pokazala/o kada si rekla za web da nije dobro odradio posao, sto je prava hejterska prica, ja nemam problem kad neko prica sa argumentima, ali neko ko onako prica, samo da bi nesto rekao..eh to je vec situacija ko sa barcelonom.
MarcusM

#2079 Re: Al Jazeera Balkans

Post by MarcusM »

tufo071 se nije odavno pojavljivao. To je onaj N1 zaposlenik, ili bivši zaposlenik AJB, zaboravio sam... Nekada bio žensko, nekada muško... Poredjenje je stvarno smiješno, N1 u odnosu na AJB je kao NK Vratnik u poredjenju sa PSG-om.
savsvoj

#2080 Re: Al Jazeera Balkans

Post by savsvoj »

MarcusM wrote:tufo071 se nije odavno pojavljivao. To je onaj N1 zaposlenik, ili bivši zaposlenik AJB, zaboravio sam... Nekada bio žensko, nekada muško... Poredjenje je stvarno smiješno, N1 u odnosu na AJB je kao NK Vratnik u poredjenju sa PSG-om.
Nekad zensko nekad musko - :lol: . Mozda je gej, hej, nemam nista protiv gej ljudi. Ali su oni obicno nacitani i obrazovani, a ovaj ima pravo glupe komentare, ili ne gleda jednu od ove dvije televizije. Glupo je porediti, N1 moze sa FTV ili BHT, maybe.
savsvoj

#2081 Re: Al Jazeera Balkans

Post by savsvoj »

unix wrote:AJB vec ima Katarinu Drlju na terenu, N1 je trenutno u rangu BHT1 imaju samo simaltani prevod sa CNN-a, doduse ovi iz BHT1 se trude..A da ne pricam da na oficijelnoj Al Jazeera Balkans facebook stranici se razvio pravi forum, i ako je ista mjera ko je lider u regiji onda je to, jos jednom svaka cast.
Enough said. To je to.
MarcusM

#2082 Re: Al Jazeera Balkans

Post by MarcusM »

Time and again. AJB imala već full vijesti, Katarina Drlja uživo, itd. a kod N1... simultano prevođenje... :-)
elk

#2083 Re: Al Jazeera Balkans

Post by elk »

Sreca pa izvjestavate o pucnjavi u rajlovcu :run: bravissimo....profesionalci :lol:
holowey

#2084 Re: Al Jazeera Balkans

Post by holowey »

elk wrote:Sreca pa izvjestavate o pucnjavi u rajlovcu :run: bravissimo....profesionalci :lol:
to sto ti nisi upratio ne znaci da nije objavljeno...
elk

#2086 Re: Al Jazeera Balkans

Post by elk »

Na vijestima u 10 ni rijeci.pariz,vukovar...tako da sam itekako upratio.ovo sa ajb portala ih ne izdvaja od nivoa klixa recimo.hebo to,hocu link tamo i uzivo javljanje.ne nekakav agencijski copy....dakle,morali su bolje i brze.
elk

#2087 Re: Al Jazeera Balkans

Post by elk »

U 22:54 prvi info i ascare umetnuto u snimljenu emisiju vijesti....jedno 40 sekundi brat bratu informacije.menscini da su neki nabrali kuci malo ranije :D.
IgiPop

#2088 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

AJB je i više nego dovoljno izvještavala o dvostrukom ubistvu u Rajlovcu. To nije neka prevelika vijest, ubistava u Sarajevu ima počesto. Čak sam primjetio i da se onaj Skenderagić javljao iza ponoći u vijestima, mislim da ni to nije trebalo. Njihova procjena o tome šta je vijest, a šta nije (i to na nekom regionalno-međunarodno, ne našem mahalskom nivou), je bolja od ostalih. Ne znači da ne prave greške, prave ih, ali su i dalje jedina ozbiljna tv na ovim prostorima.
Dzontra_Volta

#2089 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Dzontra_Volta »

IgiPop wrote:AJB je i više nego dovoljno izvještavala o dvostrukom ubistvu u Rajlovcu. To nije neka prevelika vijest, ubistava u Sarajevu ima počesto. Čak sam primjetio i da se onaj Skenderagić javljao iza ponoći u vijestima, mislim da ni to nije trebalo. Njihova procjena o tome šta je vijest, a šta nije (i to na nekom regionalno-međunarodno, ne našem mahalskom nivou), je bolja od ostalih. Ne znači da ne prave greške, prave ih, ali su i dalje jedina ozbiljna tv na ovim prostorima.
E onda im je vrlo loša procjena. To je trenutno događaj broj jedan u našoj zemlji i, ako već nisu mogli sinoć bolje popratiti dešavanja (mogli su, ali nisu htjeli), onda su danas to trebali puno ozbiljnije odraditi.
Evo upravo gledam njihov portal, samo u desnom gornjem uglu jedna jedva primjetna vijest vezana za jučerašnji teroristički čin ("Ministarstvo odbrane BiH: Posljednji put da su nas zatekli nespremne").
Nije ovo uobičajena pucnjava u kojoj se propucavaju lokalni krimosi, nego su ubijena dva vojnika (vrlo vjerovatno egzekucija).
IgiPop

#2090 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Dzontra_Volta wrote:
IgiPop wrote:AJB je i više nego dovoljno izvještavala o dvostrukom ubistvu u Rajlovcu. To nije neka prevelika vijest, ubistava u Sarajevu ima počesto. Čak sam primjetio i da se onaj Skenderagić javljao iza ponoći u vijestima, mislim da ni to nije trebalo. Njihova procjena o tome šta je vijest, a šta nije (i to na nekom regionalno-međunarodno, ne našem mahalskom nivou), je bolja od ostalih. Ne znači da ne prave greške, prave ih, ali su i dalje jedina ozbiljna tv na ovim prostorima.
E onda im je vrlo loša procjena. To je trenutno događaj broj jedan u našoj zemlji i, ako već nisu mogli sinoć bolje popratiti dešavanja (mogli su, ali nisu htjeli), onda su danas to trebali puno ozbiljnije odraditi.
Evo upravo gledam njihov portal, samo u desnom gornjem uglu jedna jedva primjetna vijest vezana za jučerašnji teroristički čin ("Ministarstvo odbrane BiH: Posljednji put da su nas zatekli nespremne").
Nije ovo uobičajena pucnjava u kojoj se propucavaju lokalni krimosi, nego su ubijena dva vojnika (vrlo vjerovatno egzekucija).
Nebuloza. Čovjek je bio kriminalac i narkoman, znači nije član neke "radikalne" ili kako god idioti već označavali razno-razne "grupe". I kada je jedan narkoman ubio policajca ispred pravoslavne crkve (prije par godina), nije bilo etiketa "terorizma" i specijalnih sjednica. U Sarajevu gine i previše ljudi i to sve ide na dušu našim vlastima i sudstvu. I to što je to pucanje vijest broj jedan u Sarajevu i jednom dijelu zemlje, ne znači da regionalna tv to treba na isti način da tumači. Uvijek imamo klix i tvsa, ili FTV, za odlično informiranje o situaciji u Sarajevu.
Dzontra_Volta

#2091 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Dzontra_Volta »

U redu je. :skoljka:
Thorgerson

#2092 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Thorgerson »

IgiPop wrote:Nebuloza. Čovjek je bio kriminalac i narkoman, znači nije član neke "radikalne" ili kako god idioti već označavali razno-razne "grupe". I kada je jedan narkoman ubio policajca ispred pravoslavne crkve (prije par godina), nije bilo etiketa "terorizma" i specijalnih sjednica. U Sarajevu gine i previše ljudi i to sve ide na dušu našim vlastima i sudstvu. I to što je to pucanje vijest broj jedan u Sarajevu i jednom dijelu zemlje, ne znači da regionalna tv to treba na isti način da tumači. Uvijek imamo klix i tvsa, ili FTV, za odlično informiranje o situaciji u Sarajevu.
?

Lik sjedio tu negdje pored kladionice spucao rafal.

Usao u kladionicu i rafalao.

Izasao iz kladionice i nastavio rafalati po autobusu.

Kako bogati ti ovo uporedi sa likom koji je ciljano nasao policajca ispred crkve i sasuo rafal u njega?

:-)
IgiPop

#2093 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Thorgerson wrote:
IgiPop wrote:Nebuloza. Čovjek je bio kriminalac i narkoman, znači nije član neke "radikalne" ili kako god idioti već označavali razno-razne "grupe". I kada je jedan narkoman ubio policajca ispred pravoslavne crkve (prije par godina), nije bilo etiketa "terorizma" i specijalnih sjednica. U Sarajevu gine i previše ljudi i to sve ide na dušu našim vlastima i sudstvu. I to što je to pucanje vijest broj jedan u Sarajevu i jednom dijelu zemlje, ne znači da regionalna tv to treba na isti način da tumači. Uvijek imamo klix i tvsa, ili FTV, za odlično informiranje o situaciji u Sarajevu.
?

Lik sjedio tu negdje pored kladionice spucao rafal.

Usao u kladionicu i rafalao.

Izasao iz kladionice i nastavio rafalati po autobusu.

Kako bogati ti ovo uporedi sa likom koji je ciljano nasao policajca ispred crkve i sasuo rafal u njega?

:-)
? Pročitaj još jednom (u zavisnosti od tvojih kognitivnih sposobnosti) i shvati: ovaj ubio dvojicu vojnika, onaj jednog policajca. Obojica narkomani i kriminalci. Ovdje se odmah špekulira o "terorizmu", vlada ima specijalne sesije, narod se moli da ostane "smiren", itd., a kod drugog - ništa. Ovome se samo dodaje na važnosti da se BiH stavi u nezavidnu poziciju i neki nebulozni "terror-watch". Dobar dio odgovornosti snose mediji koji "hajcaju" cijelu ovu priču u pravcu nekakvog, tobože, "terorističkog" napada.
Thorgerson

#2094 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Thorgerson »

IgiPop wrote: ? Pročitaj još jednom (u zavisnosti od tvojih kognitivnih sposobnosti) i shvati: ovaj ubio dvojicu vojnika, onaj jednog policajca. Obojica narkomani i kriminalci. Ovdje se odmah špekulira o "terorizmu", vlada ima specijalne sesije, narod se moli da ostane "smiren", itd., a kod drugog - ništa. Ovome se samo dodaje na važnosti da se BiH stavi u nezavidnu poziciju i neki nebulozni "terror-watch". Dobar dio odgovornosti snose mediji koji "hajcaju" cijelu ovu priču u pravcu nekakvog, tobože, "terorističkog" napada.
A ti znas 100% jel da nije bio teroristicki napad?

To sto je bio narkoman apsolutno nema nikakve veze.

Bolan ovi im isperu mozak preko noci... gdje ti zivis?
Srebrni

#2095 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Srebrni »

Ko je vas učio da se terorizam veže samo za religijsku ideologiju? Dok MOTIV ubistava ne bude poznat, meni ovo nije terorizam, najviše može biti ubistvo sa predumišljajem. To što su ubijeni vojnici, pa kao napad na državu, ne znači apsolutno ništa kako bi potvrdilo da se radi o terorističkom činu. Motiv ubistva će mnogo toga otkriti, tako da su i država i mnogi mediji poletjeli pred rudu sa natpisima i naslovima. Ali ni AJB nije adekvatno odgovorila na događaj. Dva vojnika su ubijena i to je meni događaj koji zaslužuje veći prostor u regionalnoj televiziji. Kao što neko gore napisa, nije to obračun mafijaša...
IgiPop

#2096 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Thorgerson wrote:
IgiPop wrote: ? Pročitaj još jednom (u zavisnosti od tvojih kognitivnih sposobnosti) i shvati: ovaj ubio dvojicu vojnika, onaj jednog policajca. Obojica narkomani i kriminalci. Ovdje se odmah špekulira o "terorizmu", vlada ima specijalne sesije, narod se moli da ostane "smiren", itd., a kod drugog - ništa. Ovome se samo dodaje na važnosti da se BiH stavi u nezavidnu poziciju i neki nebulozni "terror-watch". Dobar dio odgovornosti snose mediji koji "hajcaju" cijelu ovu priču u pravcu nekakvog, tobože, "terorističkog" napada.
A ti znas 100% jel da nije bio teroristicki napad?

To sto je bio narkoman apsolutno nema nikakve veze.

Bolan ovi im isperu mozak preko noci... gdje ti zivis?
Hahaha, nemoj dalje. Zna se da je bio narkoman, a ti pretpostavljaš da je to neki nemogući spoj narkomana-islamiste-teroriste. Zna se da je bilo ubistvo (kao i onomad onog policajca), a ti pretpostavljaš da je bio teroristički napad od strane nekog kome je preko noći ispran mozak. I ja gdje živim? Nadam se što dalje od takvih kao ti... I završavam sa ovom glupom prepiskom. Over and out.
elk

#2097 Re: Al Jazeera Balkans

Post by elk »

nuto, i drug igi se pojavio na poslu :D
elk

#2098 Re: Al Jazeera Balkans

Post by elk »

a sinoć čak i u onom krolu ispod ništa o pucnjavi. saznah o nekakvih protestima u prištini, da je golden stejt upisao i 12 pobjedu u nba ligi itd. a ovo da nije bilo potrebe da se ljudi ne informišu, fakat, ali fakat :-) najbolja, najtačnija, najopremljinija, najobjektivnija, najbrža vaša ajb televizija. a ostalo ih 2 sinoć na poslu, ostali :run: . biće bolje drugi put.
Srebrni

#2099 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Srebrni »

elk wrote:a sinoć čak i u onom krolu ispod ništa o pucnjavi. saznah o nekakvih protestima u prištini, da je golden stejt upisao i 12 pobjedu u nba ligi itd. a ovo da nije bilo potrebe da se ljudi ne informišu, fakat, ali fakat :-) najbolja, najtačnija, najopremljinija, najobjektivnija, najbrža vaša ajb televizija. a ostalo ih 2 sinoć na poslu, ostali :run: . biće bolje drugi put.
Ama dobro, ajde, fula i AJB, šta sada? Niko nije savršen. Meni to ni izbliza ne smeta kao nekima. Meni smetaju dežurni pljuvači, ali i botovi ove televizije koji nemaju sredinu i mjeru u pljuvanju/dizanju u zvijezde. Budite realni malo svi. AJB najbolje uslove na BALKANU ima, najbolja TV kuća ubjedljivo, ali ono što proizvode za news po meni ne opravdava ulaganje tolikih novaca. Sad da ne poredim ni sa kojom drugom kućom u državi, uporediću sa drugim članicama franšize... pogledajte recimo jedan prilog Englisha i jedan prilog AJB... nebo i zemlja... od stila, do kvaliteta informisanja. Ali opet za naše prilike, a kad kažem naše, mislim na cijeli region - VRH SU :thumbup: !
IgiPop

#2100 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Vis-a-vis one diskusije ranije, evo dobrog članka BHRT-ovog novinara:

http://www.bhrt.ba/vijesti/bih/teroriza ... -obrukali/
Locked