GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fidoremilienko

#2076 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fidoremilienko »

Opet po GRAS-u :roll:
nosara

#2077 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nosara »

fidoremilienko wrote:Opet po GRAS-u :roll:
gras nije sekunde kriv... Samo koriste situaciju (vec godinama, doduse) i cinjenicu da njihov vlasnik nema veze s mozgom i obrazom... Ko ne bi ...? :)
fidoremilienko

#2078 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fidoremilienko »

nosara wrote:
fidoremilienko wrote:Opet po GRAS-u :roll:
gras nije sekunde kriv... Samo koriste situaciju (vec godinama, doduse) i cinjenicu da njihov vlasnik nema veze s mozgom i obrazom... Ko ne bi ...? :)
Tako je :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2079 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitar sa Kariba »

A šta bi sa Centrotransom, jeli oni voze kol`ko su galamili da Hi šikaniraju, Gdje su sada na GRAS-ovim linijama, ili im je žao da se koji autobus ne oklizne?
Malo Off :run:
nosara

#2080 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nosara »

Pitar sa Kariba wrote:A šta bi sa Centrotransom, jeli oni voze kol`ko su galamili da Hi šikaniraju, Gdje su sada na GRAS-ovim linijama, ili im je žao da se koji autobus ne oklizne?
Malo Off :run:
Nemaju dozvolu... Jos jedan vizionarski potez kantonalne vlasti... :lol:

Koja je to bagra bez casti, bili bi u stanju naplatit im kaznu da su izasli... :D
maximilijana

#2081 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by maximilijana »

vidjeh da jutros centrotrans vozi ali za firme koje su ga unajmile :D
ne do bog da ih grad unajmi ili ZAMOLI za pomoc :D
nosara

#2082 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nosara »

maximilijana wrote:vidjeh da jutros centrotrans vozi ali za firme koje su ga unajmile :D
To bi poslalo krivu poruku gradjanima... Ova aktuelna "ko vas jebe, snadjite se" bolje him stoji... :D
maximilijana

#2083 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by maximilijana »

nema veze..ocemo mi glasata za SDA...pa za SDP...ne prestaje nam nista neg za DNZ na iducim izborima? :P
malaplavooka

#2084 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by malaplavooka »

maximilijana wrote:vidjeh da jutros centrotrans vozi ali za firme koje su ga unajmile :D

E to ne kontam nikako. To je neshvatljivo.Ljudi voze, rade, spremni, hoće, mogu....ali jok! Nek mi čekamo gras koji će profercerati kad se snijeg otopi...nekad :D
Dozer

#2085 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dozer »

Pa GRAS je gradski, znaci vladin, znaci talovski :D . Centrotrans nije, pa vlastima nije ni u interesu da ga angazuju, jer bi im se kasnije moglo desiti da se vidi da Centrotrans to moze raditi i onda bi GRAS, mozda, mogao izgubiti monopol, a gubljenjem monopola se gube i mogucnosti za malverzacije i milionske kradje kroz taj isti GRAS :roll:
VjecitiStudent

#2087 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

Dozer wrote:Pa GRAS je gradski, znaci vladin, znaci talovski :D . Centrotrans nije, pa vlastima nije ni u interesu da ga angazuju, jer bi im se kasnije moglo desiti da se vidi da Centrotrans to moze raditi i onda bi GRAS, mozda, mogao izgubiti monopol, a gubljenjem monopola se gube i mogucnosti za malverzacije i milionske kradje kroz taj isti GRAS :roll:
I to sto je cuveni Bimo Jusufranic jedan od vlasnika Centrotransa, ne bi nikako smjelo utjecati na takvu vizionarsku, smjelu i nadasve moralnu odluku.
Dozer

#2088 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol:
van Basten

#2089 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by van Basten »

eto su nakon tri dana skrpili prugu do Č.Vile. hajde makar... jutros se vozim na relaciji Ilidža - Socijalno i upalo mi je u oči da nisam vidio nikoga da čisti prugu dalje, od Remize!? Valjda zadovoljni ljudi do sada urađenim, nek se kotrlja do Č.Vile makar, a dalje ćemo kada se sam snijeg otopi valjda?
GRAS je i u ovoj vanrednoj situaciji pokazao kakva je sramota za grad
A_I_

#2090 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by A_I_ »

Ako stanu Termo elektrane u Kaknju i Tuzli zbog nestasice uglja, donji smo i sto se tice grijanja(mi koji se grijemo na struju) i tramvaja&trolejbusa.

Stedite struju ljudi, sinoc su sat-dva blinkale sijalice
:roll:
cappy_tempo

#2091 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

evo jadovi cekali da valjda je FUP da pocnu cistiti makar snijeg sa krova stanica. Izgleda da su svi u grasu doktori nauka pa im je ispod casti uzeti lopatu u ruke
neki

#2092 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neki »

A_I_ wrote:Ako stanu Termo elektrane u Kaknju i Tuzli zbog nestasice uglja, donji smo i sto se tice grijanja(mi koji se grijemo na struju) i tramvaja&trolejbusa.

Stvaras paniku nepotrebno, ne lupaj zivota ti
A_I_

#2093 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by A_I_ »

neki wrote:
A_I_ wrote:Ako stanu Termo elektrane u Kaknju i Tuzli zbog nestasice uglja, donji smo i sto se tice grijanja(mi koji se grijemo na struju) i tramvaja&trolejbusa.

"Uslijed povećane potrošnje električne energije, maksimalne proizvodnje termoelektrana ¨Tuzla¨ i ¨Kakanj¨ i otežane dopreme novih količina uglja, na depoima termoelektrana su znatno smanjene količine ovoga energenta. Zbog izrazito loših vremenskih uslova otežan je i transporta uglja unutar termoelektrana. Dodatni problem predstavljaju otežani uslovi za rad u rudnicima."

http://www.elektroprivreda.ba/np/ep/epp ... 29&d=10914

Ne lupaj ti - itekako treba pozvati ljude na racionalno trosenje struje :!:
Cholina_Lokica

#2094 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

van Basten wrote:eto su nakon tri dana skrpili prugu do Č.Vile. hajde makar... jutros se vozim na relaciji Ilidža - Socijalno i upalo mi je u oči da nisam vidio nikoga da čisti prugu dalje, od Remize!? Valjda zadovoljni ljudi do sada urađenim, nek se kotrlja do Č.Vile makar, a dalje ćemo kada se sam snijeg otopi valjda?
GRAS je i u ovoj vanrednoj situaciji pokazao kakva je sramota za grad
Ja kad sam isla na posao cistili su i od cengic vile prema dole
Holms

#2095 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Holms »

Ima li koji revizor da čisti?
A_I_

#2096 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by A_I_ »

"Elektroprivreda BiH: Izuzetno teška hidrološka situacija
Akumulacije hidrocentrala koje rade u sklopu Elektroprivede BiH su veoma niske i bez obzira na trenutne vremenske prilike i ono što su one izazvale, Elektroprivreda BiH je u proteklom periodu bila oslonjena na rad termoelektarana, izjavila je danas Feni glasnogovornica ove kompanije Midheta Kurspahić.

"Već nekoliko mjeseci smo suočeni s izuzetno teškom hidrološkom situacijom, kakva nije zabilježena u posljednjih 60 godina", naglasila je ona.

U Elektroprivredi BiH očekuju poboljšanje stanja za nekih desetak dana, kada dođe do otapanja snijega. "

http://www.sarajevo-x.com/bih/elektropr ... /120207056
StupskaBitanga

#2097 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

imaće sada vode i previše
*mima*

#2098 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by *mima* »

A revizori nagrnuli.......kazu...karte se moraju kupovat....mi imamo velike troskove......Idi narode i pomozi Grasu.....
StupskaBitanga

#2099 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

*mima* wrote:A revizori nagrnuli.......kazu...karte se moraju kupovat....mi imamo velike troskove......Idi narode i pomozi Grasu.....
dabogda im za hljeba zatrebalo
neki

#2100 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neki »

A_I_ wrote:
neki wrote:

"Uslijed povećane potrošnje električne energije, maksimalne proizvodnje termoelektrana ¨Tuzla¨ i ¨Kakanj¨ i otežane dopreme novih količina uglja, na depoima termoelektrana su znatno smanjene količine ovoga energenta. Zbog izrazito loših vremenskih uslova otežan je i transporta uglja unutar termoelektrana. Dodatni problem predstavljaju otežani uslovi za rad u rudnicima."

http://www.elektroprivreda.ba/np/ep/epp ... 29&d=10914

Ne lupaj ti - itekako treba pozvati ljude na racionalno trosenje struje :!:
Da ima potrebe u ovom bi izvjestaju sami pozvali na smanjeno trosenje struje, il si ti Midheta pa i na forumu apelujes u njihovo ime?
transport uglja od banovica do tuzle nije problem bio ni po vecem snijegu, vozu od 1000 tona nije problem probit i vece nanose. To sto je tek sad u Sarajevu pao snijeg preko metar ne znaci da prije koju godinu nije bio i veci u banovicima pa nije bilo problema sa radom.
I blinkanje sijalica ne znaci da su elektrane preopterecene, ne prosipaj se zivota ti
Post Reply