GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- fidoremilienko
#2076 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Opet po GRAS-u 
- nosara
#2077 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
gras nije sekunde kriv... Samo koriste situaciju (vec godinama, doduse) i cinjenicu da njihov vlasnik nema veze s mozgom i obrazom... Ko ne bi ...?fidoremilienko wrote:Opet po GRAS-u
- fidoremilienko
#2078 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tako jenosara wrote:gras nije sekunde kriv... Samo koriste situaciju (vec godinama, doduse) i cinjenicu da njihov vlasnik nema veze s mozgom i obrazom... Ko ne bi ...?fidoremilienko wrote:Opet po GRAS-u
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#2079 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A šta bi sa Centrotransom, jeli oni voze kol`ko su galamili da Hi šikaniraju, Gdje su sada na GRAS-ovim linijama, ili im je žao da se koji autobus ne oklizne?
Malo Off
Malo Off
- nosara
#2080 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nemaju dozvolu... Jos jedan vizionarski potez kantonalne vlasti...Pitar sa Kariba wrote:A šta bi sa Centrotransom, jeli oni voze kol`ko su galamili da Hi šikaniraju, Gdje su sada na GRAS-ovim linijama, ili im je žao da se koji autobus ne oklizne?
Malo Off
Koja je to bagra bez casti, bili bi u stanju naplatit im kaznu da su izasli...
-
maximilijana
#2081 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
vidjeh da jutros centrotrans vozi ali za firme koje su ga unajmile 
ne do bog da ih grad unajmi ili ZAMOLI za pomoc
- nosara
#2082 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To bi poslalo krivu poruku gradjanima... Ova aktuelna "ko vas jebe, snadjite se" bolje him stoji...maximilijana wrote:vidjeh da jutros centrotrans vozi ali za firme koje su ga unajmile
-
maximilijana
#2083 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nema veze..ocemo mi glasata za SDA...pa za SDP...ne prestaje nam nista neg za DNZ na iducim izborima? 
- malaplavooka
#2084 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
maximilijana wrote:vidjeh da jutros centrotrans vozi ali za firme koje su ga unajmile
E to ne kontam nikako. To je neshvatljivo.Ljudi voze, rade, spremni, hoće, mogu....ali jok! Nek mi čekamo gras koji će profercerati kad se snijeg otopi...nekad
- Dozer
#2085 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa GRAS je gradski, znaci vladin, znaci talovski
. Centrotrans nije, pa vlastima nije ni u interesu da ga angazuju, jer bi im se kasnije moglo desiti da se vidi da Centrotrans to moze raditi i onda bi GRAS, mozda, mogao izgubiti monopol, a gubljenjem monopola se gube i mogucnosti za malverzacije i milionske kradje kroz taj isti GRAS 
- NEOPLAN
-
VjecitiStudent
#2087 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I to sto je cuveni Bimo Jusufranic jedan od vlasnika Centrotransa, ne bi nikako smjelo utjecati na takvu vizionarsku, smjelu i nadasve moralnu odluku.Dozer wrote:Pa GRAS je gradski, znaci vladin, znaci talovski. Centrotrans nije, pa vlastima nije ni u interesu da ga angazuju, jer bi im se kasnije moglo desiti da se vidi da Centrotrans to moze raditi i onda bi GRAS, mozda, mogao izgubiti monopol, a gubljenjem monopola se gube i mogucnosti za malverzacije i milionske kradje kroz taj isti GRAS
- Dozer
- van Basten
#2089 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
eto su nakon tri dana skrpili prugu do Č.Vile. hajde makar... jutros se vozim na relaciji Ilidža - Socijalno i upalo mi je u oči da nisam vidio nikoga da čisti prugu dalje, od Remize!? Valjda zadovoljni ljudi do sada urađenim, nek se kotrlja do Č.Vile makar, a dalje ćemo kada se sam snijeg otopi valjda?
GRAS je i u ovoj vanrednoj situaciji pokazao kakva je sramota za grad
- A_I_
#2090 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako stanu Termo elektrane u Kaknju i Tuzli zbog nestasice uglja, donji smo i sto se tice grijanja(mi koji se grijemo na struju) i tramvaja&trolejbusa.
Stedite struju ljudi, sinoc su sat-dva blinkale sijalice
- cappy_tempo
#2091 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
evo jadovi cekali da valjda je FUP da pocnu cistiti makar snijeg sa krova stanica. Izgleda da su svi u grasu doktori nauka pa im je ispod casti uzeti lopatu u ruke
-
neki
#2092 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Stvaras paniku nepotrebno, ne lupaj zivota tiA_I_ wrote:Ako stanu Termo elektrane u Kaknju i Tuzli zbog nestasice uglja, donji smo i sto se tice grijanja(mi koji se grijemo na struju) i tramvaja&trolejbusa.
- A_I_
#2093 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
neki wrote:Stvaras paniku nepotrebno, ne lupaj zivota tiA_I_ wrote:Ako stanu Termo elektrane u Kaknju i Tuzli zbog nestasice uglja, donji smo i sto se tice grijanja(mi koji se grijemo na struju) i tramvaja&trolejbusa.
"Uslijed povećane potrošnje električne energije, maksimalne proizvodnje termoelektrana ¨Tuzla¨ i ¨Kakanj¨ i otežane dopreme novih količina uglja, na depoima termoelektrana su znatno smanjene količine ovoga energenta. Zbog izrazito loših vremenskih uslova otežan je i transporta uglja unutar termoelektrana. Dodatni problem predstavljaju otežani uslovi za rad u rudnicima."
http://www.elektroprivreda.ba/np/ep/epp ... 29&d=10914
Ne lupaj ti - itekako treba pozvati ljude na racionalno trosenje struje
- Cholina_Lokica
#2094 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja kad sam isla na posao cistili su i od cengic vile prema dolevan Basten wrote:eto su nakon tri dana skrpili prugu do Č.Vile. hajde makar... jutros se vozim na relaciji Ilidža - Socijalno i upalo mi je u oči da nisam vidio nikoga da čisti prugu dalje, od Remize!? Valjda zadovoljni ljudi do sada urađenim, nek se kotrlja do Č.Vile makar, a dalje ćemo kada se sam snijeg otopi valjda?
-
Holms
#2095 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima li koji revizor da čisti?
- A_I_
#2096 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A_I_ wrote:Ako stanu Termo elektrane u Kaknju i Tuzli zbog nestasice uglja, donji smo i sto se tice grijanja(mi koji se grijemo na struju) i tramvaja&trolejbusa.
"Elektroprivreda BiH: Izuzetno teška hidrološka situacija
Akumulacije hidrocentrala koje rade u sklopu Elektroprivede BiH su veoma niske i bez obzira na trenutne vremenske prilike i ono što su one izazvale, Elektroprivreda BiH je u proteklom periodu bila oslonjena na rad termoelektarana, izjavila je danas Feni glasnogovornica ove kompanije Midheta Kurspahić.
"Već nekoliko mjeseci smo suočeni s izuzetno teškom hidrološkom situacijom, kakva nije zabilježena u posljednjih 60 godina", naglasila je ona.
U Elektroprivredi BiH očekuju poboljšanje stanja za nekih desetak dana, kada dođe do otapanja snijega. "
http://www.sarajevo-x.com/bih/elektropr ... /120207056
-
StupskaBitanga
#2097 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
imaće sada vode i previše
-
*mima*
#2098 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A revizori nagrnuli.......kazu...karte se moraju kupovat....mi imamo velike troskove......Idi narode i pomozi Grasu.....
-
StupskaBitanga
#2099 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dabogda im za hljeba zatrebalo*mima* wrote:A revizori nagrnuli.......kazu...karte se moraju kupovat....mi imamo velike troskove......Idi narode i pomozi Grasu.....
-
neki
#2100 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da ima potrebe u ovom bi izvjestaju sami pozvali na smanjeno trosenje struje, il si ti Midheta pa i na forumu apelujes u njihovo ime?A_I_ wrote:neki wrote:Stvaras paniku nepotrebno, ne lupaj zivota tiA_I_ wrote:Ako stanu Termo elektrane u Kaknju i Tuzli zbog nestasice uglja, donji smo i sto se tice grijanja(mi koji se grijemo na struju) i tramvaja&trolejbusa.
"Uslijed povećane potrošnje električne energije, maksimalne proizvodnje termoelektrana ¨Tuzla¨ i ¨Kakanj¨ i otežane dopreme novih količina uglja, na depoima termoelektrana su znatno smanjene količine ovoga energenta. Zbog izrazito loših vremenskih uslova otežan je i transporta uglja unutar termoelektrana. Dodatni problem predstavljaju otežani uslovi za rad u rudnicima."
http://www.elektroprivreda.ba/np/ep/epp ... 29&d=10914
Ne lupaj ti - itekako treba pozvati ljude na racionalno trosenje struje
transport uglja od banovica do tuzle nije problem bio ni po vecem snijegu, vozu od 1000 tona nije problem probit i vece nanose. To sto je tek sad u Sarajevu pao snijeg preko metar ne znaci da prije koju godinu nije bio i veci u banovicima pa nije bilo problema sa radom.
I blinkanje sijalica ne znaci da su elektrane preopterecene, ne prosipaj se zivota ti