SDA-All about

Post Reply
kiky

#2076 Re: SDA-All about

Post by kiky »

zuxxon wrote:
kiky wrote:pa eto ...
zašto nisi podebljao onu prvu rečenicu ...
" bošnjački klub je pokušao minirati sjednicu kritikom da je sazvana na prvi dan ramazana ...
i to je bilo na početku ...
šta je dalje bilo je stvar prejebavanja ...
jesam li u pravu ...
ko je prvi pokušao minirat sjednicu navodeći ramazan kao razlog ...
:D
Zato sto je to subjektivno vidjenje covjeka ciji sam tekst kopirao ovdje da tebi bude jasnije, ustvari onima koji hoce da razumiju, dok ti svakako ostajes pri svome iskrivljenom misljenju, ko je i zasto koristio "ramazan kao politicko sredstvo", pa je cak i on sam rijec minirati stavio pod navodnike.

Sustina je da nije SDA trazila odgodu sjednice, kao sto ti to hoces da predstavis, nego je SDP to trazio navodeci da je razlog tome prvi dan Ramazana, a sve zbog toga sto nisu imali dovoljno ruku (citiram: "umjesto 39 postoji samo 38 glasova") da podnesu prijavu protiv Predsjednika Budimira i upute je Ustavnom sudu BiH. Stvar je vrlo jasna.
sam si postavio post u kome se jasno vidi da je sda pokušala "minirat" sjednicu pozivanjem na ramazan ...
ta je vijest bila odmah i aktuelna ...
normalno da su navodnici jer neče stvarno minirat sjednicu što i bebe znaju ...
to su činjenice ...
ili češ reč da čovjek laže ...
a šta je subjektivno ili objektivno nije tvoje da presuđuješ ...
možeš iznijeti svoje mišljenje i to je to, baš kao i ja ili svako drugi na ovom forumu ...
znači ...
da li peđa laže ...
miop

#2077 Re: SDA-All about

Post by miop »

(MEĐU) MAFIJSKI OBRAČUNI

Cinična je izjava predsjednika SBBBiH Fahrudina Radončića, da će iskorijeniti i iščupati srce državnoj mafiji. Ta izjava bi mogla privući pozornost laičke javnosti izvan BiH. Međutim, u Bosni i Hercegovini ne postoji borba protiv mafije nego postoje (među)mafijski obračuni odnosno borba jedne interesne politično-kriminalne grupacije protiv druge politično-kriminalne grupacije od kojih ona koja je na vlasti zloupotrebljava institucije države za postizanje svojih ciljeva.

Dakle, u BiH imamo apsurd, da mafijaši predvode borbu protiv mafije. Još uvijek nije ispitano porijeklo imovine političkih lidera, koji se sastaju na neformalnim sastancima. Analitičari upozoravaju, da je u svijetu u posljednjih 15-tak godina prisutna kriza u štampanim medijima i da pojedini vodeći svjetski štampani mediji ne uspijevaju preživjeti na tržištu, dok u BiH imamo fenomen da pojedini štampani mediji postižu fantastične poslovne rezultate što opravdano postavlja pitanje povezanosti pojedinih medija sa organiziranim kriminalom.

ČETIRI OD SEDAM LIDERA KANDIDATI ZA „CRNU LISTU"

Iako je za nepoznavaoce bh. političke scene trenutna politička situacija poprilično konfuzna, ipak, jasno pokazuje na nekoliko smjerova u narednom periodu na političkoj sceni u BiH.

Građanski protesti u Banja Luci su uvod u pad režima Milorada Dodika i podsjećaju na 2004.godinu kada je Dodik upravo u Banja Luci započeo sa protestima u Republici Srpskoj i koji su najavili pad tadašnje SDS-ove vlasti. Istrage koje se vode protiv Dodika u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te Litvaniji zbog transfera novca pokazat će pravo lice Milorada Dodika i među njegovim najvjernijim pristašama.

Implementacija presude „Sejdić-Finci" predstavlja uvod u korjenite ustavne promjene u Bosni i Hercegovini.

U Federaciji BiH ukoliko SDP nastavi sa ovakvom politikom doći će do značajnijeg pada popularnosti SDP-a i što će najvjerojatnije dovesti do okončanja političke karijere Zlatka Lagumdžije.

Doći će do promjena na tzv. „crnoj listi" sa koje će neki pojedinci iz BiH biti izbrisani, dok će se pojedini aktualni lideri političkih stranaka uvrstiti na „crnu listu". Čak će četvorica od sedam sadašnjih političkih lidera najvjerojatnije biti uvrštena na tzv."crnu listu".

Nedavna odluka Ustavnog suda BiH o vojnoj imovini, koja precizira vlasništvo države BiH nad tom imovinom, a ne entiteta nagovještava, da će u narednom periodu doći do jačanja institucija države BiH kao jednog od preduvjeta za brže približavanje BiH članstvu u EU.

Borba protiv kriminala pokazat će prve rezultate kada započne procesuiranje vodećih političara ili nosioca vlasti, koji su sada u vlasti ili onih koji su prije obnašali najviše funkcije u državi, entitetima, kantonima i općinama. To će dovesti do nove situacije, da se mafijaši više neće moći predstavljati javnosti kao borci protiv mafije kao što se to dosada događalo.
nickname-83

#2078 Re: SDA-All about

Post by nickname-83 »

kiky wrote:
zuxxon wrote:
kiky wrote:pa eto ...
zašto nisi podebljao onu prvu rečenicu ...
" bošnjački klub je pokušao minirati sjednicu kritikom da je sazvana na prvi dan ramazana ...
i to je bilo na početku ...
šta je dalje bilo je stvar prejebavanja ...
jesam li u pravu ...
ko je prvi pokušao minirat sjednicu navodeći ramazan kao razlog ...
Zato sto je to subjektivno vidjenje covjeka ciji sam tekst kopirao ovdje da tebi bude jasnije, ustvari onima koji hoce da razumiju, dok ti svakako ostajes pri svome iskrivljenom misljenju, ko je i zasto koristio "ramazan kao politicko sredstvo", pa je cak i on sam rijec minirati stavio pod navodnike.

Sustina je da nije SDA trazila odgodu sjednice, kao sto ti to hoces da predstavis, nego je SDP to trazio navodeci da je razlog tome prvi dan Ramazana, a sve zbog toga sto nisu imali dovoljno ruku (citiram: "umjesto 39 postoji samo 38 glasova") da podnesu prijavu protiv Predsjednika Budimira i upute je Ustavnom sudu BiH. Stvar je vrlo jasna.
sam si postavio post u kome se jasno vidi da je sda pokušala "minirat" sjednicu pozivanjem na ramazan ...
to su činjenice ...
možeš iznijeti svoje mišljenje i to je to, baš kao i ja ili svako drugi na ovom forumu ...
znači ...
da li peđa laže ...
Sad sam gledao na tv-u i mogu reći da SDA nije "minirala" sjednicu pozivanjem na ramazan već su poslanici predstavnici srpskog naroda tražili da se poštuje ramazan. E sad iz koje su stranke ti srpski poslanici nisam uspio saznati. A ti slijedeći put kada odlucis prosipati svoje "bisere" bar se informiši pa se školovano provaljuj. :dance:
zuxxon

#2079 Re: SDA-All about

Post by zuxxon »

nickname-83 wrote:
kiky wrote: sam si postavio post u kome se jasno vidi da je sda pokušala "minirat" sjednicu pozivanjem na ramazan ...
to su činjenice ...
znači ...
da li peđa laže ...
Sad sam gledao na tv-u i mogu reći da SDA nije "minirala" sjednicu pozivanjem na ramazan već su poslanici predstavnici srpskog naroda tražili da se poštuje ramazan. E sad iz koje su stranke ti srpski poslanici nisam uspio saznati. A ti slijedeći put kada odlucis prosipati svoje "bisere" bar se informiši pa se školovano provaljuj. :dance:
Sapienti sat :thumbup:
CaCO3

#2080 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Za SDA je vlast bez SDA anarhija :lol: brane demkratiju i slobodu opstruirajuci parlamentarnu vecinu i daju slobodu gradjanima pozivajuci se na vitalni nacionalni interes zbog svojih fotelja, a Budimiru orden za opstrukcije i gazenje volje vecine i 600.000 glasova, a Ramazan treba iskoristiti da se ne bihuzuri SDA i da im se omoguci da u tom mjesecu jos popljackaju sto nisu za ovih 20 godina. Amin i zivio govornik :D
kix.ba

#2081 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Caco, hajde molim te pojasni kako Fahro stvori tu imperiju od 1992 do danas, a bez pomoći te SDA i kriminalaca unutar nje.

Ako uspiješ, evo unaprijed i tebe i njega predlažem za Nobelovu nagradu.
DELEGACIJA

#2082 Re: SDA-All about

Post by DELEGACIJA »

kix.ba wrote:Caco, hajde molim te pojasni kako Fahro stvori tu imperiju od 1992 do danas, a bez pomoći te SDA i kriminalaca unutar nje.

Ako uspiješ, evo unaprijed i tebe i njega predlažem za Nobelovu nagradu.
Pa da nisu u koaliciji možda bi i objasnio ali ovako :-) :-) :-) :-) :-)
Možda kad se zamjere jedni drugima e onda će reći sve na kamaru :P
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2083 Re: SDA-All about

Post by dr.gog »

madner wrote:
To je odlika ekstremnih krila, sebe smatraju nosiocom prave ideje a maticni ogranak izdajnikom.
Odgovor sa citatom je na temi o SDP.

Kako rekoh, samo se vi zajebavajte...
kiky

#2084 Re: SDA-All about

Post by kiky »

to su činjenice ...
znači ...
da li peđa laže ...
:D[/quote]

Sad sam gledao na tv-u i mogu reći da SDA nije "minirala" sjednicu pozivanjem na ramazan već su poslanici predstavnici srpskog naroda tražili da se poštuje ramazan. E sad iz koje su stranke ti srpski poslanici nisam uspio saznati. A ti slijedeći put kada odlucis prosipati svoje "bisere" bar se informiši pa se školovano provaljuj. :dance:[/quote]
kiky

#2085 Re: SDA-All about

Post by kiky »

Sad sam gledao na tv-u i mogu reći da SDA nije "minirala" sjednicu pozivanjem na ramazan već su poslanici predstavnici srpskog naroda tražili da se poštuje ramazan. E sad iz koje su stranke ti srpski poslanici nisam uspio saznati. A ti slijedeći put kada odlucis prosipati svoje "bisere" bar se informiši pa se školovano provaljuj. :dance:[/quote]

sjednice ne teku od kraja prema početku ...
nauči čitat postove pa možda budeš nekad u stanju i da komuniciraš po forumima ...
:wink:
kiky

#2086 Re: SDA-All about

Post by kiky »

zuxxon wrote:
nickname-83 wrote:
kiky wrote: sam si postavio post u kome se jasno vidi da je sda pokušala "minirat" sjednicu pozivanjem na ramazan ...
to su činjenice ...
znači ...
da li peđa laže ...
Sapienti sat :thumbup:
čiji li ste vi taki pametni ...
haman suljini ...
kiky

#2087 Re: SDA-All about

Post by kiky »

dajte ljudi ...
nije valjda da smo zaboravili staru dobru sda ...
MUNAFIK

#2088 Re: SDA-All about

Post by MUNAFIK »

kiky wrote:dajte ljudi ...
Radi ovoga sto radi SDP sada, SDA ce jos dugo dugo biti tu sa nama...
Corto Maltese

#2089 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

Kako ćemo je zaboraviti, kad im već dvije godine Zlaja lično radi PR.
Avdol

#2090 Re: SDA-All about

Post by Avdol »

Corto Maltese wrote:
Kako ćemo je zaboraviti, kad im već dvije godine Zlaja lično radi PR.
SBB :thumbup:
novi.dan.nova.nafaka

#2091 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Avdol wrote:
Corto Maltese wrote:Kako ćemo je zaboraviti, kad im već dvije godine Zlaja lično radi PR.
SBB :thumbup:
Misliš:
društvo jednog lica - SBB (Fahrudin Radočić) !? :lol:
StupskaBitanga

#2092 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Kandidat za načelnika Novog Grada Sarajevo je Semir Efendić i 83 je godište
Haj neko mlad kako god
Zna li ko više informacija
novi.dan.nova.nafaka

#2093 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

StupskaBitanga wrote:Kandidat za načelnika Novog Grada Sarajevo je Semir Efendić i 83 je godište
Haj neko mlad kako god
Završio faks u Maleziji, tj. magistrirao. Jedan od 100 najboljih fakulteta na svijetu. Mislim da je dobitnik neke njihove stipendije za dobar prosjek tamo...
V FOR VENDETA

#2094 Re: SDA-All about

Post by V FOR VENDETA »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
StupskaBitanga wrote:Kandidat za načelnika Novog Grada Sarajevo je Semir Efendić i 83 je godište
Haj neko mlad kako god
Završio faks u Maleziji, tj. magistrirao. Jedan od 100 najboljih fakulteta na svijetu. Mislim da je dobitnik neke njihove stipendije za dobar prosjek tamo...
Semir Efendić je rođen 04. 9. 1983. godine. Njegovo obrazovanje, te dosadašnje životno i radno iskustvo vezano je za politiku. Kao jedan od naboljih studenata u generaciji 2007. godine završio je Fakultet političkih nauka, stekavši diplomu na predmetu Politička filozofija. Tokom studija je bio demonstrator na predmetima Opća politologija i Historija socijalne i političke misli u Bosni i Hercegovini. Zbog visokog prosjeka ocjena dobio je stipendiju čuvene njemačke fondacije „Konrad Adenauer“ (kao jedan od 15 studenata iz cijele BiH). Nakon završetka studija u periodu 2007-2009. godine radi u Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, gdje stiče znanja i radna iskustva kao saradnik na nekoliko važnih projekata. 2009. godine odlazi na Postdiplomski studij za ekonomiju i administraciju Univerziteta Malaya u Kuala Lumpuru, koji se ubraja u 100 najpoznatijih univerziteta u svijetu. Zbog izuzetnih rezultata u toku studiranja dobio je stipendiju Ministarstva za visoko obrazovanje Vlade Malezije. Studij je završio uspješno, na engleskom jeziku, stičući međunarodno priznato zvanje magistra javne uprave. Uporedo sa postdiplomskim studijem zasniva radni odnos u privatnoj kompaniji MAC's medical gdje je i danas zaposlen. Aktivan je član Stranke demokratske akcije i Asocijacije mladih SDA od 2001. godine. Na poziciji potpredsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo nalazi se od 2005. Godine. Od februara 2012. godine postaje član Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

a evo i kako covjek izgleda to pogledat mozete ovdje....https://www.facebook.com/pages/Semir-Ef ... 5037785030
Last edited by V FOR VENDETA on 24/07/2012 00:39, edited 1 time in total.
webby-x

#2095 Re: SDA-All about

Post by webby-x »

Chuckie wrote:
Haj neko mlad kako god
Novi guzouvlakač, ništa novo.
Tako nekako.
Zašto ljudi ulažu nade u "mlade"?
Pogledati samo Hadžića, Mašića, Bećirovića.
Ti su gori od "starih".
StupskaBitanga

#2096 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Zgrožen sam nakon slika ovog nekog derneka zvanog iftar na Alipašinom polju
Bože koji je ovo džiber
kiky

#2097 Re: SDA-All about

Post by kiky »

o sda se nema šta lijepo reč ...
daleko lakše je kritikovat sdp ...
FOČANSKI PROPISI

#2098 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

kiky wrote:o sda se nema šta lijepo reč ...
daleko lakše je kritikovat sdp ...
Kakva je razlika između hercegovaca sa lijeve obale Neretve i onih sa desne?
nickname-83

#2099 Re: SDA-All about

Post by nickname-83 »

kiky wrote: sjednice ne teku od kraja prema početku ...
nauči čitat postove pa možda budeš nekad u stanju i da komuniciraš po forumima ...
:wink:
Nisam to znao, neka si ti to tako "pametan" nama rekao :skoljka:
Dovoljno je vidjeti tvoju komunikaciju po forumima i odmah se može zakljuciti kako su se standardi za komuniciranje srozali. Nema veze, nastavi se ti nama praviti lood (a mozda ne glumis ;-) ), da nije tebe, kalcijumkarbonata i jos par slicnih zatucanih fanatika ovaj bi forum bio totalno dosadan. :dance:
V FOR VENDETA

#2100 Re: SDA-All about

Post by V FOR VENDETA »

StupskaBitanga wrote:Zgrožen sam nakon slika ovog nekog derneka zvanog iftar na Alipašinom polju
Bože koji je ovo džiber
Sta je? Sto ti smeta iftar odrone ? Kako te nije stid?
Post Reply