Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
respo

#2076 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by respo »

iskreno mislim da jedino do sada ova generacija moze komotno pobjediti hrvatsku za razliku od ranijih godinai generacija kad smo bili uvijek treci od bivsih republika pa i nize
gost iz ZG

#2077 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by gost iz ZG »

respo wrote:iskreno mislim da jedino do sada ova generacija moze komotno pobjediti hrvatsku za razliku od ranijih godinai generacija kad smo bili uvijek treci od bivsih republika pa i nize
:thumbup:
slažem se, može pobijediti, stvarno ste jaki; zasluženo ste druga najjača ekipa exYU
pobijediti, ali ne odrati nas
* odrati= tu mislim na 4-5 razlike :D
salle_eh1986

#2078 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by salle_eh1986 »

gost iz ZG wrote:
respo wrote:iskreno mislim da jedino do sada ova generacija moze komotno pobjediti hrvatsku za razliku od ranijih godinai generacija kad smo bili uvijek treci od bivsih republika pa i nize
slažem se, može pobijediti, stvarno ste jaki; zasluženo ste druga najjača ekipa exYU
ma možemo mi vas oderati, ko što možete i vi nas ali šanse da se to desi su nekih 30% a da se ne desi 100% :D
OpusDei

#2079 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by OpusDei »

Ma uglavnom ne volim ove komentare tipa "dajte komsije da se igramo".

Ne znam za Hrvatsku ali BiH je u ovom trenutku mnogo jaca od Srbije pa me ipak ne bi cudilo da izgubimo od njih jednostavno zbog mentalnog pritiska.
Mali_Vuk

#2080 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mali_Vuk »

To su nezahvalna predviđanja. Moguće da bi dobili Hrvatsku a moguće je i da bi oni nas :D Nijedni ni drugi ne mogu garantovati pobjedu.

U ovom trenutku Hrvatska je bolje plasirana i sa puno bogatijom i uspješnijom tradicijom. A mi smo na dobrom putu da takođe napravimo nešto više sa našom repkom.

Koliko god je neumjesno njihovo kur*čenja tipa "mi bi vas poderali", toliko je i naše.

A da bi to bila jedna lijepa i kvalitetna utakmica, to je sigurno.
gost iz ZG

#2081 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by gost iz ZG »

Mali_Vuk wrote:To su nezahvalna predviđanja. Moguće da bi dobili Hrvatsku a moguće je i da bi oni nas :D Nijedni ni drugi ne mogu garantovati pobjedu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
i to je to; kraj priče
denimb

#2082 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by denimb »

Mislim da smo po snazi tu negdje, i bas bi bilo interesanto pogledati jednu takvu utakmicu.

Ali koliko god bi volio takvu jednu prijateljsku, toliko i ne bi volio...uvijek tu izgmizu iz pecina divljaci i s jedne, i s druge strane, pa se heftu dana cita o svemu samo ne o fudbalu.
respo

#2083 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by respo »

gost iz ZG wrote:
eki sad druga najjaca :)
pa mislim da ne bi bilo lako hrvatima s bosnom kao sto se misli
to sto hrvatska ima uspjehe iza sebe ne znaci da je i dalje najbolja na ex yu

madjarska bi tom logikom trebala biti rame uz rame sa brazilom
Mali_Vuk

#2084 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mali_Vuk »

denimb wrote:Mislim da smo po snazi tu negdje, i bas bi bilo interesanto pogledati jednu takvu utakmicu.

Ali koliko god bi volio takvu jednu prijateljsku, toliko i ne bi volio...uvijek tu izgmizu iz pecina divljaci i s jedne, i s druge strane, pa se heftu dana cita o svemu samo ne o fudbalu.

U pravi si. Ne bih ni ja testirao i vršio nikave oglede glede jačine naših reprezentacija :D Na kraju bi se opet sve svelo na to ko bolje barata noževima i ko ima više dana u crnom pojasu :lol: Neka, hvala.
slucajni prolaznik

#2085 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by slucajni prolaznik »

gost iz ZG wrote:

Da, jaki smo, i prejaki, obzirom da reprezentacija BiH igra s jednom trecinom svoje drzave, za razliku od hrvatske reprezentacije koja igra s cijelom drzavom, pa cak i s iseljenicima iz 20. stoljeca :oops:

Nakon utakmice u Zenici, mislim da bi hrvatski nogometasi u Zagreb teretnim vozom nosili primljene golove :D
OpusDei

#2086 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by OpusDei »

slucajni prolaznik wrote:
Da, jaki smo, i prejaki, obzirom da reprezentacija BiH igra s jednom trecinom svoje drzave, za razliku od hrvatske reprezentacije koja igra s cijelom drzavom, pa cak i s iseljenicima iz 20. stoljeca :oops:

Nakon utakmice u Zenici, mislim da bi hrvatski nogometasi u Zagreb teretnim vozom nosili primljene golove :D
Ne trolaj
dalmatinka

#2087 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by dalmatinka »

slucajni prolaznik wrote:
gost iz ZG wrote:

Znaš što bi rekli zagrepčani iliti zagrepčanci?

Misliti je drek znati. :D
respo

#2088 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by respo »

jao prolaznika klasicni primjer "bosnjaka" pobjedimo grcu odmah bi brazil pobucali 5:0
a onda recimo dodje neko od jacih portugal holandija i slicni i oderu nas onda pljuju po igracima ili su sudije krive
respo

#2089 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by respo »

nevazno je sta je odavde je
zasto gledas kroz nacionalisticke naocale
Mali_Vuk

#2090 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mali_Vuk »

Zato što se radi o nacionalistima, valjda.
OpusDei

#2091 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by OpusDei »

respo wrote:nevazno je sta je odavde je
Pa ti si prvo spomenuo Bosnjake
insomnia99

#2092 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

respo wrote: eki sad druga najjaca :)
pa mislim da ne bi bilo lako hrvatima s bosnom kao sto se misli
to sto hrvatska ima uspjehe iza sebe ne znaci da je i dalje najbolja na ex yu

madjarska bi tom logikom trebala biti rame uz rame sa brazilom
čekaje malo...pa zašto bih ne bi pobjedila hrvatsku u jednoj utakmici? događala su se u sportu puno veća iznenađenja....pa eto hrvatska je u prošlim kvalifikacijama izgubila od gruzije....da ne nabrajam ostale primjere

nema sumnje da je bih dosta napredovala igrački i približila se hrvatskoj....sada imaju idealnu grupu da se plasiraju...ali po ničemu još nisu prestigli hrvatsku.....nisu igrački jači,a ni rezultatski....

iako je bih trenutno možda čak blize SP-u od hrvatske....hrvatska će vjerojatno morat u baraz,jer mislim da je belgija krenula igrat i teško će kiksat negdje...u baražu će hrvatska vjerojatno biti nositelj,ali neće biti lako
Mali_Vuk

#2093 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mali_Vuk »

OpusDei wrote:
Ma joj jarane, stipu. Ne treba sa svakim ni pričati :roll:
popokatepetl_com

#2094 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by popokatepetl_com »

Ne bi da ulazim u rasprave jesmo li najbolji u Ex-yu ali mene uopste ne impresionira Hrvatska reprezentacija niti igrackim kadrom niti rezultatima a to kazem zato sto se Hrvatska uz pomoc ne znam kakvih ubleha nalazi stalno na onoj listi u top 10 reprezetnacija a po rezultatima nisu ni blizu top 10. 2006 ispali sa svjetskog u grupama, slijedece svjetsko nisu ni igrali, proslo evropsko ispali u grupama i jedino ono od Turske sto su ispali imaju cetvrtfinale. Uredu, skoro su redovni na velikim takmicenjima ali sta je ovde za top 10? I onda pogledas listu i vidis da oni imaju tek par bodova manje od jedne Holandije koja je viceprvak svijeta i Portugala koji je na zadnja dva velika takmicenja igrao polufinala :-) :-)

Nije Hrvatska taraba ali nisu top 10 da ga hebes.
respo

#2095 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by respo »

OpusDei wrote:
ajd se sad vrati stranicu i pogledaj navodnike tj ovo " " a pogledaj da i pise "bosnjak"

jel ti treba crtati da ubuduce bolje shvatis post koji se napise?
OpusDei

#2096 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by OpusDei »

Mali_Vuk wrote: Ma joj jarane, stipu. Ne treba sa svakim ni pričati :roll:
U pravu si
insomnia99

#2097 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

popokatepetl_com wrote:
Nije Hrvatska taraba ali nisu top 10 da ga hebes.
hrvatska već dugo nema neke impresivne rezultate na velikim takmičenjima,ali stvar je u tome da hrvatska jako rijeko gubi utakmice...portugal(ili neko drugi) često zasere u kvalifikacijama protiv nižerangiranih protivnika, pa ih to spusti na listi...ali slažem da je bolje provlačit se kroz kvalifikacije i onda doći do polufinala na EP....portugal je u prošlim kvalifkacijama odigrao samo jednu pravu utakmicu..protiv bih u lisabonu
giovanni galli

#2098 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by giovanni galli »

hrvatska je jos uvijek dosta bolja ekipa od BiH NA SVIM POZICIJAMA, osim spahic dzeko, njih dvojica su jaci od rjesenja koja ima hrvatska, recimo ovako, njihovi igraci igraju u boljim klubovima, i postavite i ovako, modric je jaci igrac od svih nasih u sredini, vukojevic, je jaci od zahirovica, simunic od vranjesa, od mujdze jaci je srna, olic je jaci od ibisevica, rakitic, i kranjcar, bi glat imali mjesto kod nas u prvoj ekipi, dok u obratnom, jedino u prvoj postavi bi igrali dzeko i spahic, i to je to.
It_is_a_Leclerc

#2099 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by It_is_a_Leclerc »

giovanni galli wrote:hrvatska je jos uvijek dosta bolja ekipa od BiH NA SVIM POZICIJAMA, osim spahic dzeko, njih dvojica su jaci od rjesenja koja ima hrvatska, recimo ovako, njihovi igraci igraju u boljim klubovima, i postavite i ovako, modric je jaci igrac od svih nasih u sredini, vukojevic, je jaci od zahirovica, simunic od vranjesa, od mujdze jaci je srna, olic je jaci od ibisevica, rakitic, i kranjcar, bi glat imali mjesto kod nas u prvoj ekipi, dok u obratnom, jedino u prvoj postavi bi igrali dzeko i spahic, i to je to.
Pletikosa je bolji od Begovića, Rakitić od Pjanića...

:lol: :lol: :lol:
Mali_Vuk

#2100 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mali_Vuk »

Sve bih se i nekako mogao složiti, ali da je Srna jači od Mujdže, nema šanse :D

Za Begovića neću ni da govorim.
Last edited by Mali_Vuk on 24/03/2013 14:55, edited 1 time in total.
Locked