Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

Riddle

#2076 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Riddle »

Ako budemo igrali u plavim dresovima, nece biti nikakvih problema s Atkinsonom. Naprotiv. :D
Emir087

#2077 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Emir087 »

Izvinite ako je vec napisano al ima li karti u prodaji(normalnoj ili da neko prodaje) u Sarajevo u gdje...i kolika je cijena... :)
BHanibal

#2078 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

Emir087 wrote:Izvinite ako je vec napisano al ima li karti u prodaji(normalnoj ili da neko prodaje) u Sarajevo u gdje...i kolika je cijena... :)
Majstore zakasnio si...karata vise nema osim na crnom trzistu gdje se krece oko KM100
Emir087

#2079 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Emir087 »

Procitao sam to za ZENICU...jel i u sarajevu tako?
lajkujMe

#2080 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by lajkujMe »

Emir087 wrote:Izvinite ako je vec napisano al ima li karti u prodaji(normalnoj ili da neko prodaje) u Sarajevo u gdje...i kolika je cijena... :)

U centransovoj agenciji u ferhadiji, 15 km jug-sjever 20 km istok 25 km zapad (mislim) e ima li sad karata sumnjam ali idi pogledaj ili nazovi ih za svaki slucaj.

Bilo je i na kupikartu.ba ali su oni sve rasprodali sto su imali.
BHanibal

#2081 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

quasar wrote:Ako englezi sude, onda ce biti i malo grublje igre. Trebao bi Edin malo uputiti ekipu dokle se smije ici, sta se tolerise, a sta ne. Da ne fasujemo gol jer se neko valja dok akcija traje. Sto se tice kartona, nek ne bude crvenih, a drugi zuti nije los za Papca i ostale koje bi trebali da pospreme dosje, radi Pariza i vjerovatnog baraza.
Treba imati na umu da je UEFA odlucila sankcionisati namjerna ciscenja kartona:

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110901066

Tako da sve treba da izgleda kao nuzan prekrsaj za karton.
Treba se paziti tih brzih akcija sto su bjelorusi pokusavali u minsku i napravili par prilika dok se nasi saberu a sudija ce to tolerisati da se igra brze!

Plasim se ubacivanja na teren i molim vas koji idete na utakmicu da kazete svojo raji da je sudija moze prekinuti utakmicu u slucaju bilo kakvog udara (kovanicom ili bilo kakvim tvrdim predmetom)sto bi mi ostali bez 3 boda....
Viper222

#2082 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Viper222 »

Evo po meni sastav za Bjelorusiju:
------- Hasagić -------
Mujdža--Pandža--Papac--Salihović
-------------- Rahimić ---------
Medunjanin--Misimović--Lulić
-------------Dzeko------------

Malo je ukrivo al eto :wink:
BHF_Manijak

#2083 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHF_Manijak »

Ma das Sekjuritiju na ulazu cener-cvaju i udjes ko co'ek, sta se peglas bezze... :wink: A jel to fakat vec karata nestalo??
Emir087

#2084 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Emir087 »

BHF_Manijak wrote:Ma das Sekjuritiju na ulazu cener-cvaju i udjes ko co'ek, sta se peglas bezze... :wink: A jel to fakat vec karata nestalo??

Jednom sam tako otisao protiv Turske cini mi se i nepamtim kad sam se vise peglo :-D jedva usao i to kupio kartu od nekog momka imao viska
Viper222

#2085 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Viper222 »

BHanibal wrote:
quasar wrote:Ako englezi sude, onda ce biti i malo grublje igre. Trebao bi Edin malo uputiti ekipu dokle se smije ici, sta se tolerise, a sta ne. Da ne fasujemo gol jer se neko valja dok akcija traje. Sto se tice kartona, nek ne bude crvenih, a drugi zuti nije los za Papca i ostale koje bi trebali da pospreme dosje, radi Pariza i vjerovatnog baraza.
Treba imati na umu da je UEFA odlucila sankcionisati namjerna ciscenja kartona:

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110901066

Tako da sve treba da izgleda kao nuzan prekrsaj za karton.
Treba se paziti tih brzih akcija sto su bjelorusi pokusavali u minsku i napravili par prilika dok se nasi saberu a sudija ce to tolerisati da se igra brze!

Plasim se ubacivanja na teren i molim vas koji idete na utakmicu da kazete svojo raji da je sudija moze prekinuti utakmicu u slucaju bilo kakvog udara (kovanicom ili bilo kakvim tvrdim predmetom)sto bi mi ostali bez 3 boda....
Slazem se u potpunosti.Englez se nece ustrucavati da prekine utakmicu a takva situacija nam ne treba.Eto kakva smo mi zemlja umjesto da se brinemo o igri repke mi moramo misliti o tome da li ce netko nesto ubaciti uteren i o tome da li ce sudija prekinuti utakmicu.
BHanibal

#2086 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

Emir087 wrote:Procitao sam to za ZENICU...jel i u sarajevu tako?

Rece mi jaran u Zenici je ludnica i da je allianz arena bila bi popunjena....

Karte otisle kao da ih nije ni bilo!!!
Viper222

#2087 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Viper222 »

U sedam dosadašnjih mečeva BIH u kvalifikacijama za EP 2012, nastupala su 24 igrača.
Na svakoj utakmici su nastupali Kenan Hasagić, Senad Lulić, Emir Spahić, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko. Spahić i Lulić su proveli svaki minut na terenu.

Učinak Zmajeva u kvalifikacijama

Kenan Hasagić - 7 mečeva, 586 minuta
Asmir Begović - 1, 44
Muhamed Bešić - 1, 13
Adnan Mravac - 3, 226
Saša Papac - 1, 90
Safet Nadarević - 2, 180
Sanel Jahić - 2, 38
Emir Spahić - 7, 630
Boris Pandža - 3, 224, 1 asistencija
Senijad Ibričić - 5 (1 gol), 237
Sejad Salihović - 1 (1 gol), 72
Semir Štilić - 1, 26
Miralem Pjanić - 7 (1 gol), 1 asistencija, 605
Mensur Mujdža - 6, 1 asistencija, 523
Haris Medunjanin - 6 (2 gola), 401
Elvir Rahimić - 7, 592
Zvjezdan Misimović - 7, 3 asistencije, 541
Senad Lulić - 7, 630
Adnan Zahirović - 1, 90
Zlatan Muslimović - 4, 71
Darko Maletić - 3 (1 gol), 55
Vedad Ibišević - 6 (2 gola), 435
Edin Džeko - 7 (2 gola), 593
Ermin Zec - 2, 28
samo_ti

#2088 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by samo_ti »

Ma bude karata od tapkarosa...uvijek im ostane i onda 10 min. prije tekme ih daju za 2 KM ( ja jednom kupio ) :D ...
denimb

#2089 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by denimb »

Viper222 wrote:Evo po meni sastav za Bjelorusiju:
------- Hasagić -------

Majstore izveo si 10 igraca na teren :D
Emir087

#2090 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Emir087 »

denimb wrote:
------- Hasagić -------

Majstore izveo si 10 igraca na teren :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: joj legende....zahirovica dodaj :-)
denimb

#2091 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by denimb »

BHanibal wrote:
Emir087 wrote:Procitao sam to za ZENICU...jel i u sarajevu tako?

Rece mi jaran u Zenici je ludnica i da je allianz arena bila bi popunjena....

Karte otisle kao da ih nije ni bilo!!!

Ima karata uvijek u Zenici, nasi zvanicno stampaju 12-13000 karata a na stadionu bude 15-tak hiljada ljudi...protiv Rumunije je zapad bio krcat, cak su i stepenice bile popunjene, sto opet povlaci pitanje sigurnosti, ali eto...nesto se za tapkarose uvijek odstampa.

Karta za zapad se sada moze naci, za 60 do 80 km...
Korisničkoime

#2092 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Korisničkoime »

------- Hasagić -------

Ti bi to jarane da mi počnemo s igračem manje :-D pa nije da smo baš toliko dobri :D
Pretpostavljam da si htjeo stavit Zahirovića do Rahimića al ga ispustio u brzini.
Zamjeni mjesta Salihoviću i Lulića i naravno ostaje nam još problem što desna strana nije Medunjaninova pozicija nikako al za taj problem desne još se ne nadzire neko pravo rješenje. Možda Zec :?
denimb

#2093 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by denimb »

Korisničkoime wrote:
------- Hasagić -------

Ti bi to jarane da mi počnemo s igračem manje :-D pa nije da smo baš toliko dobri :D
Pretpostavljam da si htjeo stavit Zahirovića do Rahimića al ga ispustio u brzini.
Zamjeni mjesta Salihoviću i Lulića i naravno ostaje nam još problem što desna strana nije Medunjaninova pozicija nikako al za taj problem desne još se ne nadzire neko pravo rješenje. Možda Zec :?

Ma nije to bas toliki problem, bar sto se utakmica u Zenici tice...Mujdza je dovoljno sposoban da pokrije tu stranu i da u napadu kombinira akcije sa Medunjaninom, bilo bi lijepo da imamo i to brzo desno krilo ali sta je tu je.

Neko ovdje rece da Lulic igra isto i lijevom i desnom nogom, ali moglo se vidjeti u Minsku da cijelo vrijeme stima sebi ubacaj na lijevu nogu, sto smanjuje brzinu akcije i daje dovoljno vremena branicu da ga zatvori.
Korisničkoime

#2094 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Korisničkoime »

Jest, ali Mujdza komotno pokriva cijelu duzinu terena, ne samo u odbrani. Mi smo u Minsku imali dva igraca desno, a ko da je jedan igro. Stavis Mujdzu desno, Medunjanina ostavis na istom, Misimovica malo isturenijeg od Pjanica (jer nam ionako fali neko istureniji) ali eto je to. Lulica i Salihovica lijevo.
Sad se sjeti formacije Hrvatske iz prošlih ili pretprošlih kvalifikacija kad su Modrić i Kranjčar zaigrali zajedno ( ne znam da li i sad tako igraju nije da ih nešto puno pratim) tada je Kranjčar odigrao nešto kao polušpica prilično desno postavljenog jesil mislio na takvo nešto možda.
Viper222

#2095 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Viper222 »

denimb wrote:
Korisničkoime wrote:
------- Hasagić -------

Ma nije to bas toliki problem, bar sto se utakmica u Zenici tice...Mujdza je dovoljno sposoban da pokrije tu stranu i da u napadu kombinira akcije sa Medunjaninom, bilo bi lijepo da imamo i to brzo desno krilo ali sta je tu je.

Neko ovdje rece da Lulic igra isto i lijevom i desnom nogom, ali moglo se vidjeti u Minsku da cijelo vrijeme stima sebi ubacaj na lijevu nogu, sto smanjuje brzinu akcije i daje dovoljno vremena branicu da ga zatvori.
Ma joj htio sam stavit Zahirovića pored Rahimića jer ipak je Zahirović IGRAČINA al opet sam vise mislio na ove igrace ispred u veznom redu kako njih uklopit pa sam pogrijesio.Medunjanin ce morati igrat po desnoj strani jer drugog rjesenja nema.Jedino da stoperi budu Pandza i Mravac(vec me znoj oblio kad pomislim na to)pa na desni bek Papac i onda bi fino mogli Medunjanina u sredinu,Salihovića lijevo a Lulića desno i ako je Lulić bolji po lijevoj strani al et' kad se mora,mora se.
Korisničkoime

#2096 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Korisničkoime »

Ma ne općenito kada malo i dalje pogledamo do kraja kvalifikacija i mogućeg baraža ostaje nam taj problem. Mislim Mujdža je dobar ali nerealno je od njega očekivati da pokriva cijelu desnu stranu s svim njezinim zadaćama za jedan duži period, pogotovo protiv jačih ekipa s brzim krilima i bekovima, to bi bilo i igračima puno boljim od njega velika obaveza.
Već sam negdje spomenuo desna strana nije ni Pjanićeva ni Misimovićeva pozicija.
To za Lulića imaš pravo i ja sam to stalno spominjao ali su neki forumaši pogotovo na temi Safet Sušić od čovjeka napravili standardnog desnog beka, ko da godinama igra tu poziciju.
BHanibal

#2097 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

Da sam selektor a nisam postavio bih ovako:

---------------------Begovic-------------------

Mujdza-------------Papac----------------Lulic

Misimovic--Zahirovic--Rahimic--Salihovic

-----------------Medunjanin------------------

Zec/Muslimovic-----------Dzeko------------

Ali je previse riskantno i Safet nece da rizikuje!
zecko_kupuz

#2098 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by zecko_kupuz »

Dobro bi nam došao Višća sada :D , eno taman je zabio u mladoj reprezentaciji. Ozbiljno, došao je u Istanbul, očekujem da ga Hasagić preporuči Papetu u skorijoj budućnosti. Takav profil nam treba, reprezentacija bi ga lako istesala. ;-)
Još kad bi Jahić zaigrao za Apoel u LP, dobro bi nam došla podrška u odbrani za kraj kvalifikacija.
klixober

#2099 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by klixober »

Bez euforije...utakmica u Zenici će biti jako teška jer će Bjelorusi nastojati da operu obraz, a mi ćemo morati ići po pobjedu. Ipak, vjerujem u pobjedu uz ozbiljan pristup, a za iduće okupljanje se nadam pozivu za Cocalića...to bi mogla biti karika koja nedostaje našoj odbrani - jak, dobar u skoku, defanzivi, zna s loptom...
denimb

#2100 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by denimb »

Korisničkoime wrote:

Ma ne općenito kada malo i dalje pogledamo do kraja kvalifikacija i mogućeg baraža ostaje nam taj problem. Mislim Mujdža je dobar ali nerealno je od njega očekivati da pokriva cijelu desnu stranu s svim njezinim zadaćama za jedan duži period, pogotovo protiv jačih ekipa s brzim krilima i bekovima, to bi bilo i igračima puno boljim od njega velika obaveza.
Već sam negdje spomenuo desna strana nije ni Pjanićeva ni Misimovićeva pozicija.
To za Lulića imaš pravo i ja sam to stalno spominjao ali su neki forumaši pogotovo na temi Safet Sušić od čovjeka napravili standardnog desnog beka, ko da godinama igra tu poziciju.

To da, u skorije vrijeme bi morali naci to krilo, i jos jednog napadaca...da bi mogli uci spremni u taj moguci baraz.
Locked