Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Riddle
#2076 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ako budemo igrali u plavim dresovima, nece biti nikakvih problema s Atkinsonom. Naprotiv. 
-
Emir087
#2077 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Izvinite ako je vec napisano al ima li karti u prodaji(normalnoj ili da neko prodaje) u Sarajevo u gdje...i kolika je cijena... 
-
BHanibal
#2078 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Majstore zakasnio si...karata vise nema osim na crnom trzistu gdje se krece oko KM100Emir087 wrote:Izvinite ako je vec napisano al ima li karti u prodaji(normalnoj ili da neko prodaje) u Sarajevo u gdje...i kolika je cijena...
-
Emir087
#2079 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Procitao sam to za ZENICU...jel i u sarajevu tako?
-
lajkujMe
#2080 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Emir087 wrote:Izvinite ako je vec napisano al ima li karti u prodaji(normalnoj ili da neko prodaje) u Sarajevo u gdje...i kolika je cijena...
U centransovoj agenciji u ferhadiji, 15 km jug-sjever 20 km istok 25 km zapad (mislim) e ima li sad karata sumnjam ali idi pogledaj ili nazovi ih za svaki slucaj.
Bilo je i na kupikartu.ba ali su oni sve rasprodali sto su imali.
-
BHanibal
#2081 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Treba se paziti tih brzih akcija sto su bjelorusi pokusavali u minsku i napravili par prilika dok se nasi saberu a sudija ce to tolerisati da se igra brze!quasar wrote:Ako englezi sude, onda ce biti i malo grublje igre. Trebao bi Edin malo uputiti ekipu dokle se smije ici, sta se tolerise, a sta ne. Da ne fasujemo gol jer se neko valja dok akcija traje. Sto se tice kartona, nek ne bude crvenih, a drugi zuti nije los za Papca i ostale koje bi trebali da pospreme dosje, radi Pariza i vjerovatnog baraza.
Treba imati na umu da je UEFA odlucila sankcionisati namjerna ciscenja kartona:
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110901066
Tako da sve treba da izgleda kao nuzan prekrsaj za karton.
Plasim se ubacivanja na teren i molim vas koji idete na utakmicu da kazete svojo raji da je sudija moze prekinuti utakmicu u slucaju bilo kakvog udara (kovanicom ili bilo kakvim tvrdim predmetom)sto bi mi ostali bez 3 boda....
-
Viper222
#2082 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Evo po meni sastav za Bjelorusiju:
------- Hasagić -------
Mujdža--Pandža--Papac--Salihović
-------------- Rahimić ---------
Medunjanin--Misimović--Lulić
-------------Dzeko------------
Malo je ukrivo al eto
------- Hasagić -------
Malo je ukrivo al eto
- BHF_Manijak
#2083 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ma das Sekjuritiju na ulazu cener-cvaju i udjes ko co'ek, sta se peglas bezze...
A jel to fakat vec karata nestalo??
-
Emir087
#2084 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
BHF_Manijak wrote:Ma das Sekjuritiju na ulazu cener-cvaju i udjes ko co'ek, sta se peglas bezze...A jel to fakat vec karata nestalo??
Jednom sam tako otisao protiv Turske cini mi se i nepamtim kad sam se vise peglo
-
Viper222
#2085 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Slazem se u potpunosti.Englez se nece ustrucavati da prekine utakmicu a takva situacija nam ne treba.Eto kakva smo mi zemlja umjesto da se brinemo o igri repke mi moramo misliti o tome da li ce netko nesto ubaciti uteren i o tome da li ce sudija prekinuti utakmicu.BHanibal wrote:Treba se paziti tih brzih akcija sto su bjelorusi pokusavali u minsku i napravili par prilika dok se nasi saberu a sudija ce to tolerisati da se igra brze!quasar wrote:Ako englezi sude, onda ce biti i malo grublje igre. Trebao bi Edin malo uputiti ekipu dokle se smije ici, sta se tolerise, a sta ne. Da ne fasujemo gol jer se neko valja dok akcija traje. Sto se tice kartona, nek ne bude crvenih, a drugi zuti nije los za Papca i ostale koje bi trebali da pospreme dosje, radi Pariza i vjerovatnog baraza.
Treba imati na umu da je UEFA odlucila sankcionisati namjerna ciscenja kartona:
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110901066
Tako da sve treba da izgleda kao nuzan prekrsaj za karton.
Plasim se ubacivanja na teren i molim vas koji idete na utakmicu da kazete svojo raji da je sudija moze prekinuti utakmicu u slucaju bilo kakvog udara (kovanicom ili bilo kakvim tvrdim predmetom)sto bi mi ostali bez 3 boda....
-
BHanibal
#2086 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Emir087 wrote:Procitao sam to za ZENICU...jel i u sarajevu tako?
Rece mi jaran u Zenici je ludnica i da je allianz arena bila bi popunjena....
Karte otisle kao da ih nije ni bilo!!!
-
Viper222
#2087 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
U sedam dosadašnjih mečeva BIH u kvalifikacijama za EP 2012, nastupala su 24 igrača.
Na svakoj utakmici su nastupali Kenan Hasagić, Senad Lulić, Emir Spahić, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko. Spahić i Lulić su proveli svaki minut na terenu.
Učinak Zmajeva u kvalifikacijama
Kenan Hasagić - 7 mečeva, 586 minuta
Asmir Begović - 1, 44
Muhamed Bešić - 1, 13
Adnan Mravac - 3, 226
Saša Papac - 1, 90
Safet Nadarević - 2, 180
Sanel Jahić - 2, 38
Emir Spahić - 7, 630
Boris Pandža - 3, 224, 1 asistencija
Senijad Ibričić - 5 (1 gol), 237
Sejad Salihović - 1 (1 gol), 72
Semir Štilić - 1, 26
Miralem Pjanić - 7 (1 gol), 1 asistencija, 605
Mensur Mujdža - 6, 1 asistencija, 523
Haris Medunjanin - 6 (2 gola), 401
Elvir Rahimić - 7, 592
Zvjezdan Misimović - 7, 3 asistencije, 541
Senad Lulić - 7, 630
Adnan Zahirović - 1, 90
Zlatan Muslimović - 4, 71
Darko Maletić - 3 (1 gol), 55
Vedad Ibišević - 6 (2 gola), 435
Edin Džeko - 7 (2 gola), 593
Ermin Zec - 2, 28
Na svakoj utakmici su nastupali Kenan Hasagić, Senad Lulić, Emir Spahić, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko. Spahić i Lulić su proveli svaki minut na terenu.
Učinak Zmajeva u kvalifikacijama
Kenan Hasagić - 7 mečeva, 586 minuta
Asmir Begović - 1, 44
Muhamed Bešić - 1, 13
Adnan Mravac - 3, 226
Saša Papac - 1, 90
Safet Nadarević - 2, 180
Sanel Jahić - 2, 38
Emir Spahić - 7, 630
Boris Pandža - 3, 224, 1 asistencija
Senijad Ibričić - 5 (1 gol), 237
Sejad Salihović - 1 (1 gol), 72
Semir Štilić - 1, 26
Miralem Pjanić - 7 (1 gol), 1 asistencija, 605
Mensur Mujdža - 6, 1 asistencija, 523
Haris Medunjanin - 6 (2 gola), 401
Elvir Rahimić - 7, 592
Zvjezdan Misimović - 7, 3 asistencije, 541
Senad Lulić - 7, 630
Adnan Zahirović - 1, 90
Zlatan Muslimović - 4, 71
Darko Maletić - 3 (1 gol), 55
Vedad Ibišević - 6 (2 gola), 435
Edin Džeko - 7 (2 gola), 593
Ermin Zec - 2, 28
- samo_ti
#2088 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ma bude karata od tapkarosa...uvijek im ostane i onda 10 min. prije tekme ih daju za 2 KM ( ja jednom kupio )
...
- denimb
#2089 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Viper222 wrote:Evo po meni sastav za Bjelorusiju:
------- Hasagić -------
Malo je ukrivo al eto
Majstore izveo si 10 igraca na teren
-
Emir087
#2090 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
denimb wrote:Viper222 wrote:Evo po meni sastav za Bjelorusiju:
------- Hasagić -------
Malo je ukrivo al eto
Majstore izveo si 10 igraca na teren
- denimb
#2091 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
BHanibal wrote:Emir087 wrote:Procitao sam to za ZENICU...jel i u sarajevu tako?
Rece mi jaran u Zenici je ludnica i da je allianz arena bila bi popunjena....
Karte otisle kao da ih nije ni bilo!!!
Ima karata uvijek u Zenici, nasi zvanicno stampaju 12-13000 karata a na stadionu bude 15-tak hiljada ljudi...protiv Rumunije je zapad bio krcat, cak su i stepenice bile popunjene, sto opet povlaci pitanje sigurnosti, ali eto...nesto se za tapkarose uvijek odstampa.
Karta za zapad se sada moze naci, za 60 do 80 km...
-
Korisničkoime
#2092 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ti bi to jarane da mi počnemo s igračem manjeViper222 wrote:Evo po meni sastav za Bjelorusiju:
------- Hasagić -------
Malo je ukrivo al eto
Pretpostavljam da si htjeo stavit Zahirovića do Rahimića al ga ispustio u brzini.
Zamjeni mjesta Salihoviću i Lulića i naravno ostaje nam još problem što desna strana nije Medunjaninova pozicija nikako al za taj problem desne još se ne nadzire neko pravo rješenje. Možda Zec
- denimb
#2093 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Korisničkoime wrote:Ti bi to jarane da mi počnemo s igračem manjeViper222 wrote:Evo po meni sastav za Bjelorusiju:
------- Hasagić -------
Malo je ukrivo al etopa nije da smo baš toliko dobri
![]()
Pretpostavljam da si htjeo stavit Zahirovića do Rahimića al ga ispustio u brzini.
Zamjeni mjesta Salihoviću i Lulića i naravno ostaje nam još problem što desna strana nije Medunjaninova pozicija nikako al za taj problem desne još se ne nadzire neko pravo rješenje. Možda Zec
Ma nije to bas toliki problem, bar sto se utakmica u Zenici tice...Mujdza je dovoljno sposoban da pokrije tu stranu i da u napadu kombinira akcije sa Medunjaninom, bilo bi lijepo da imamo i to brzo desno krilo ali sta je tu je.
Neko ovdje rece da Lulic igra isto i lijevom i desnom nogom, ali moglo se vidjeti u Minsku da cijelo vrijeme stima sebi ubacaj na lijevu nogu, sto smanjuje brzinu akcije i daje dovoljno vremena branicu da ga zatvori.
-
Korisničkoime
#2094 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Sad se sjeti formacije Hrvatske iz prošlih ili pretprošlih kvalifikacija kad su Modrić i Kranjčar zaigrali zajedno ( ne znam da li i sad tako igraju nije da ih nešto puno pratim) tada je Kranjčar odigrao nešto kao polušpica prilično desno postavljenog jesil mislio na takvo nešto možda.Jest, ali Mujdza komotno pokriva cijelu duzinu terena, ne samo u odbrani. Mi smo u Minsku imali dva igraca desno, a ko da je jedan igro. Stavis Mujdzu desno, Medunjanina ostavis na istom, Misimovica malo isturenijeg od Pjanica (jer nam ionako fali neko istureniji) ali eto je to. Lulica i Salihovica lijevo.
-
Viper222
#2095 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ma joj htio sam stavit Zahirovića pored Rahimića jer ipak je Zahirović IGRAČINA al opet sam vise mislio na ove igrace ispred u veznom redu kako njih uklopit pa sam pogrijesio.Medunjanin ce morati igrat po desnoj strani jer drugog rjesenja nema.Jedino da stoperi budu Pandza i Mravac(vec me znoj oblio kad pomislim na to)pa na desni bek Papac i onda bi fino mogli Medunjanina u sredinu,Salihovića lijevo a Lulića desno i ako je Lulić bolji po lijevoj strani al et' kad se mora,mora se.denimb wrote:Korisničkoime wrote:Ti bi to jarane da mi počnemo s igračem manjeViper222 wrote:Evo po meni sastav za Bjelorusiju:
------- Hasagić -------
Malo je ukrivo al etopa nije da smo baš toliko dobri
![]()
Ma nije to bas toliki problem, bar sto se utakmica u Zenici tice...Mujdza je dovoljno sposoban da pokrije tu stranu i da u napadu kombinira akcije sa Medunjaninom, bilo bi lijepo da imamo i to brzo desno krilo ali sta je tu je.
Neko ovdje rece da Lulic igra isto i lijevom i desnom nogom, ali moglo se vidjeti u Minsku da cijelo vrijeme stima sebi ubacaj na lijevu nogu, sto smanjuje brzinu akcije i daje dovoljno vremena branicu da ga zatvori.
-
Korisničkoime
#2096 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ma ne općenito kada malo i dalje pogledamo do kraja kvalifikacija i mogućeg baraža ostaje nam taj problem. Mislim Mujdža je dobar ali nerealno je od njega očekivati da pokriva cijelu desnu stranu s svim njezinim zadaćama za jedan duži period, pogotovo protiv jačih ekipa s brzim krilima i bekovima, to bi bilo i igračima puno boljim od njega velika obaveza.Ma nije to bas toliki problem, bar sto se utakmica u Zenici tice...Mujdza je dovoljno sposoban da pokrije tu stranu i da u napadu kombinira akcije sa Medunjaninom, bilo bi lijepo da imamo i to brzo desno krilo ali sta je tu je.
Već sam negdje spomenuo desna strana nije ni Pjanićeva ni Misimovićeva pozicija.
To za Lulića imaš pravo i ja sam to stalno spominjao ali su neki forumaši pogotovo na temi Safet Sušić od čovjeka napravili standardnog desnog beka, ko da godinama igra tu poziciju.
-
BHanibal
#2097 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Da sam selektor a nisam postavio bih ovako:
---------------------Begovic-------------------
Mujdza-------------Papac----------------Lulic
Misimovic--Zahirovic--Rahimic--Salihovic
-----------------Medunjanin------------------
Zec/Muslimovic-----------Dzeko------------
Ali je previse riskantno i Safet nece da rizikuje!
---------------------Begovic-------------------
Mujdza-------------Papac----------------Lulic
Misimovic--Zahirovic--Rahimic--Salihovic
-----------------Medunjanin------------------
Zec/Muslimovic-----------Dzeko------------
Ali je previse riskantno i Safet nece da rizikuje!
- zecko_kupuz
#2098 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Dobro bi nam došao Višća sada
, eno taman je zabio u mladoj reprezentaciji. Ozbiljno, došao je u Istanbul, očekujem da ga Hasagić preporuči Papetu u skorijoj budućnosti. Takav profil nam treba, reprezentacija bi ga lako istesala.
Još kad bi Jahić zaigrao za Apoel u LP, dobro bi nam došla podrška u odbrani za kraj kvalifikacija.
Još kad bi Jahić zaigrao za Apoel u LP, dobro bi nam došla podrška u odbrani za kraj kvalifikacija.
-
klixober
#2099 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Bez euforije...utakmica u Zenici će biti jako teška jer će Bjelorusi nastojati da operu obraz, a mi ćemo morati ići po pobjedu. Ipak, vjerujem u pobjedu uz ozbiljan pristup, a za iduće okupljanje se nadam pozivu za Cocalića...to bi mogla biti karika koja nedostaje našoj odbrani - jak, dobar u skoku, defanzivi, zna s loptom...
- denimb
#2100 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Korisničkoime wrote:Ma ne općenito kada malo i dalje pogledamo do kraja kvalifikacija i mogućeg baraža ostaje nam taj problem. Mislim Mujdža je dobar ali nerealno je od njega očekivati da pokriva cijelu desnu stranu s svim njezinim zadaćama za jedan duži period, pogotovo protiv jačih ekipa s brzim krilima i bekovima, to bi bilo i igračima puno boljim od njega velika obaveza.Ma nije to bas toliki problem, bar sto se utakmica u Zenici tice...Mujdza je dovoljno sposoban da pokrije tu stranu i da u napadu kombinira akcije sa Medunjaninom, bilo bi lijepo da imamo i to brzo desno krilo ali sta je tu je.
Već sam negdje spomenuo desna strana nije ni Pjanićeva ni Misimovićeva pozicija.
To za Lulića imaš pravo i ja sam to stalno spominjao ali su neki forumaši pogotovo na temi Safet Sušić od čovjeka napravili standardnog desnog beka, ko da godinama igra tu poziciju.
To da, u skorije vrijeme bi morali naci to krilo, i jos jednog napadaca...da bi mogli uci spremni u taj moguci baraz.