Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#2076 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Krokodajl wrote:Ne znam kako to ide, ali kakva je šansa bila da se bar Prijedor odvojio kao posebna tačka, jer mislim da bi makar još u Prijedoru mogli dokazati genocid, ovako je to sve gledano kolektivno i nisu mogli izdvojiti jer je u tužbi to "opštine" :?:
Sad praktično više nikakva.
Ne može se optužnica mijenjati u žalbenom postupku.
Greška je bila od početka spajanje Prijedora sa drugim općinama.
seln

#2077 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by seln »

Darko Mladić: Evo šta mi je otac rekao nakon izricanja presude
More Pampers!
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#2078 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Nurudin »

Vučić nije ništa iznenadio, on i Dodik igraju dobrog i lošeg policajca, a cilj je obojici isti, a to je sve ono
što je Dodik izbljuvao na svojoj presici.
Naravno, ne žive Srbi u sj.Koreji pa da to Dodikovo "brisanje Haga iz udžbenika" ima toliki značaj.
Krokodajl

#2079 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Krokodajl »

It_is_a_Leclerc wrote:
Krokodajl wrote:Ne znam kako to ide, ali kakva je šansa bila da se bar Prijedor odvojio kao posebna tačka, jer mislim da bi makar još u Prijedoru mogli dokazati genocid, ovako je to sve gledano kolektivno i nisu mogli izdvojiti jer je u tužbi to "opštine" :?:
Sad praktično više nikakva.
Ne može se optužnica mijenjati u žalbenom postupku.
Greška je bila od početka spajanje Prijedora sa drugim općinama.
Znam da je sada kasno, govorim da je se to trebalo odma na početku uraditi, jer ako ćemo gledati te njihove aršine mislim da bi Prijedor prošao pod kategoriju genocid, al eto šta je tu je sada.
mO k3

#2080 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

bingov buraz wrote:
mO k3 wrote: Ta kompanija je ganjala moga oca jedno vrijeme , on je bio jos jedini ostao iza nas , uglavnom se sakrivao po bosnjackim kucama dok mu nismo garanciju poslali i jedva ga izvukli
Moj komsija Sulejman zvani Meman prijeratni bokser Slavije odveden u neka doba noći od strane Gorana Gavrinog i ekipe iz kombija,tijelo mu nikad nije nađeno.
Kakve su tek strahote radili po Kotor Varošu.
Ko ima zeludca nek čita
http://www.kotorvaros.org/kvcom/index.p ... Itemid=568
Strašno čuo sam priča kako su mučili ljude sa viljuškarom spuštali i dizali ...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2081 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

Krokodajl wrote:
DonieBrasco wrote:Sta ova presuda donosi dobro za buducnost ?
Donosi to da smo mi državu sačuvali pod vodstvom generala i političara koji svoj obraz u ratu nisu okaljali i na sudovima dokazali da je to bila časna borba od agresije vojske na čijem čelu je bio čovjek optužen za : Genocid, protjerivanje i ubijanje civilnog stanovništva sa ciljem čišćenja prostora na koje su Srbi smatrali da imaju pravo, učešće u UZP i to jedan od ključnih ljudi, napad i zarobljavanje pripadnika UN-a, korištenje snajpera i neselektivno gađanje civilnog stanovništva sa ciljem zastrašivanja...

I sutra kad ne bude ni mene ni tebe, za nekih 100 godina, u knjigama negdje u Londonu, Washingtonu, Tokiju, Beogradu će ovo da stoji

I jebem ja mater unaprijed ovako za 100 godina mrtav onome ko tada bude revidirao to !

Eto šta smo dobili.
:thumbup:

Da dodam jos od @Gandalfsivi da je najveca kazna dusmanima raditi na stvaranju jake drzave i sigurnog okruzenja. Puno ce fekalija za to morati progutati, al uz ulazak u NATO, koje mora biti strateski interes, velikosrbima ostaje samo cviljenje.

Bez jakih velikosrba, nema ni velikohrvata, koji se pojavljuju sezonski. Kad misle da mogu i kad Covicu treba fukcija i imunitet.
mishic

#2082 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mishic »

Presuda Ratku Mladiću je presuda pojedincu. Ali kao što on genocid i zločine nije počinio sam tako i ova presuda koja se odnosi na njega ujedno je i presuda svima onima koji se poistovječuju sa njim a takvih nije malo. Doduše i među tima ima onih poput Dodika koji su i o genocidu i o Ratku Mladiću govorili godinama pa i decenijama potpuno drugačije od onoga kako danas o tome govore. A ti su uvijek baš najgori!!!
To su ljigavci, to su spodobe bez svoga Ja, to su kukavice, interešćije... Ti su spremni prodati sve zarad vlastite koristi. U takve se ljudi pouzdaju, na njih se oslone... I kada ih oni izdaju, strašno se razočaraju. Ti ljudi bez karaktera, bez morala, bez ičeg ljudskog u sebi sem ličnog interesa, najopasniji su za one njima najbliže ali i za sve druge jer povedu i dovedu u čorsokak stotine, hiljade i desetine hiljada onih koji ih slijede ne prezajući ni od čega kada je njihov interes u pitanju. Milioni ljudi na ovim prostorima su platili visoku cijenu jedne takve politike a nova garnitura istim tragom i u istom pravcu ponovo vodi široke mase na ovim prostorima u istom pravcu i po istim matricama.
I ponovo oni koji ih slijede, oni koji su u njihovom okruženju ali i međunarodna zajednica sjede skrštenih ruku a svoje greške shvatit će tek onda kada već bude kasno. Kao i prošli put!!!
GandalfSivi

#2083 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by GandalfSivi »

Red je sjetiti se i jednog (jedne) od nasih najvecih prijatelja kroz cijeli rat, koja je i danas posvetila FB post (kao i kad je bila presuda Karadzicu, kao i svakog 11. jula), te da joj se jos jednom zahvalim na svemu sto je uradila za nas...

Autorica cuvene recenice "Objectivity does not mean treating victim and aggressor the same. Objectivity doesn't mean ascribing a false moral equivalence. But that's what our governments were trying to do." Mislim da je i ona danas dozivjela licnu satisfakciju...

http://www.cnn.com/2017/11/22/opinions/ ... index.html
insomnia78

#2084 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by insomnia78 »

GandalfSivi wrote:Red je sjetiti se i jednog (jedne) od nasih najvecih prijatelja kroz cijeli rat, koja je i danas posvetila FB post (kao i kad je bila presuda Karadzicu, kao i svakog 11. jula), te da joj se jos jednom zahvalim na svemu sto je uradila za nas...

Autorica cuvene recenice "Objectivity does not mean treating victim and aggressor the same. Objectivity doesn't mean ascribing a false moral equivalence. But that's what our governments were trying to do." Mislim da je i ona danas dozivjela licnu satisfakciju...

Ih kako je “bosnjaci” na Siriji proglasise lazljivom kuravom
L u c i f e r

#2085 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by L u c i f e r »

Čitam sad malo njihove medije.
Svi ga političari podržavaju, sa rijetkim izuzecima.
Lud narod, čast izuzecima.
bersK

#2086 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by bersK »

Najkorišteniji pojam na Twitteru u svijetu danas. Ratko Mladić. 70% tvitova vijesti i slavlje o spengavanju najvećeg marketinškog otkrića Pampersa u kazamat. I protiv toga Srbi da se bore hehe. Nuff said.

I da.

Image

Popiša ga finac ko pijan jasiku.
SmokingMan

#2087 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by SmokingMan »

U Beogradu nake "zveri" sa svojim istomišljenicima organizovale neki skup utjehe u čast Usranome.
Banksy

#2088 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Banksy »

Krokodajl wrote:
Donosi to da smo mi državu sačuvali pod vodstvom generala i političara koji svoj obraz u ratu nisu okaljali i na sudovima dokazali da je to bila časna borba od agresije...
To baš nije sasvim tačno, ali nije tema...
https://www.slobodnaevropa.org/a/1200139.html
Banksy

#2089 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Banksy »

GandalfSivi wrote:Red je sjetiti se i jednog (jedne) od nasih najvecih prijatelja kroz cijeli rat, koja je i danas posvetila FB post (kao i kad je bila presuda Karadzicu, kao i svakog 11. jula), te da joj se jos jednom zahvalim na svemu sto je uradila za nas...
argyle

#2090 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by argyle »

SmokingMan wrote:U Beogradu nake "zveri" sa svojim istomišljenicima organizovale neki skup utjehe u čast Usranome.
Slabo nesto, lose organizovano. Prije 10-15 godina su se palile ambasade i dzamije i renovirala garderoba usput.
L u c i f e r

#2091 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by L u c i f e r »

Image
insomnia78

#2092 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by insomnia78 »

Tu je jos jedan prijatelj. Ron Haviv
Srebrenica walkabout...A woman visits her relative’s grave at the Srebrenica memorial moments after Bosnian Serb General was convicted of war crimes, including genocide during the Bosnian war by the International Tribunal. #walkabouttheworld #warcrimes #srebrenica @viiphoto #icty #thepeaceproject #viifoundation #fujifilmxt2 #fujifilm
Image
Matzan

#2093 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Matzan »

insomnia78 wrote:
mO k3 wrote:ama nema covjek para za novu kravatu ...

Samo da podsjetim da nema dezurnih pljuvaca sa teme bakir ... kao @sunce ko tepsija i ostali "bosnjaci"
Ni sirijci nisu ovdje.

Strpljivo sam prelistao cijelu temu. Fali još dosta njih koji naprasno vaskrsnu kad god se ukaže prilika: da pljunu po Bošnjacima, da okrive Aliju, Bošnjake i Islamsku deklaraciju za rat, da Aliji i Bakiru prečešljaju familiju psovkama od-do, da preko vjere povežu Bošnjake sa bilo kojim terorističkim smećem gdje god da se terorizam desio, da Bošnjake nazovu krezavim, priglupim seljačinama, itd.
julisiz es grant

#2094 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

Ovo vrijedi istaći:
For me, the war and what I witnessed changed everything. I saw the very best and worst of humanity.
The worst was the Bosnian Serbs, armed and backed by Milosevic, slaughtering civilians -- that meant women, little kids, old men.
Let's not forget that this was a deliberate slaughter of civilians -- not a war between two armies. The goal of the Bosnian Serbs was to terrorize and kill and ethnically cleanse these civilians from territory that they wanted to carve out as an ethnically pure statelet for themselves. They even had dreams of joining a greater Serbia.
It was a completely unlevel playing field, right down to the fact that they were perched on the mountains surrounding Sarajevo, shelling and sniping the mostly Muslim residents of Sarajevo, Srebrenica and other besieged cities that nestled in the valleys below. Nothing was off limits: bread lines, water points, hospitals, schools; even road crossings made you a target.
But war also brings out the best in people.
It brought out the best in those who resisted and those were survived, who clung to the belief that once this hell ended they could go back to living together again in their beloved multiethnic city, who, despite the depravity of this war, their abandonment by the world, still kept their dignity, their humanity and their hope.
It was a privilege and a lesson for eternity to witness this heroic struggle and tell this story to the world.
julisiz es grant

#2095 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

I dok mi seremo o krivici, pomirenju i novim ratovima, više nas hvale Amanpurova i Serž Bramerc, nas koji smo preživjeli.

Sjetimo se ljudi, stotina svjedoka koji su prošli kroz Mladićev i ranije slučajeve, i hrabro iznijeli sav užas koji su proživjeli.

Sjetimo se Jean Rene Rueza, koji je prvi otkrio masovne grobnice Srebreničana i godinama radio na njihovom otkrivanju i drugim istražnim radnjama, gradeći za Tužilaštvo najveći sudski slučaj u Hagu-slučaj genocida u Srebrenici.

Sjetiti se i onog nažalost anonimnog Srbina (koji je morao biti anoniman radi svojih sunarodnika) koji je spasao ono ranjeno i pogubljeno dijete sa stratišta u Orahovcu, ispred zapjenjenog potpukovnika Vujadina Popovića koji je nadgledao smaknuća. Trebalo je za to mudrosti i hrabrosti.

Sjetiti se i stotina hiljada Sarajlija koji preživješe nečovječnu opsadu i nikad isti kao dželati ne postaše.

Sjećam se i sebe, jer sam preživio, jer sam dočekao dan koji sam čekao godinama, o kojem sam zadnjih mjeseci mislio svaki dan. Sad je to završeno. Stavljena je tačka. Iako ima i žalba, znam da je ta tačka stavljena zauvijek.
Sutra je novi dan.
Sutra je naše...naše je jer smo preživjeli i za razliku od desetina hiljada drugih za koje se danas sudilo, mi smo dobili šansu da doživimo to sutra. Dalje je sve do nas.
PM72

#2096 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PM72 »

julisiz es grant wrote:I dok mi seremo o krivici, pomirenju i novim ratovima, više nas hvale Amanpurova i Serž Bramerc, nas koji smo preživjeli.

Sjetimo se ljudi, stotina svjedoka koji su prošli kroz Mladićev i ranije slučajeve, i hrabro iznijeli sav užas koji su proživjeli.

Sjetimo se Jean Rene Rueza, koji je prvi otkrio masovne grobnice Srebreničana i godinama radio na njihovom otkrivanju i drugim istražnim radnjama, gradeći za Tužilaštvo najveći sudski slučaj u Hagu-slučaj genocida u Srebrenici.

Sjetiti se i onog nažalost anonimnog Srbina (koji je morao biti anoniman radi svojih sunarodnika) koji je spasao ono ranjeno i pogubljeno dijete sa stratišta u Orahovcu, ispred zapjenjenog potpukovnika Vujadina Popovića koji je nadgledao smaknuća. Trebalo je za to mudrosti i hrabrosti.

Sjetiti se i stotina hiljada Sarajlija koji preživješe nečovječnu opsadu i nikad isti kao dželati ne postaše.

Sjećam se i sebe, jer sam preživio, jer sam dočekao dan koji sam čekao godinama, o kojem sam zadnjih mjeseci mislio svaki dan. Sad je to završeno. Stavljena je tačka. Iako ima i žalba, znam da je ta tačka stavljena zauvijek.
Sutra je novi dan.
Sutra je naše...naše je jer smo preživjeli i za razliku od desetina hiljada drugih za koje se danas sudilo, mi smo dobili šansu da doživimo to sutra. Dalje je sve do nas.
bingov buraz

#2097 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by bingov buraz »

Tuga na forumu Ćirilovih južnih Srba :mrgreen:
Koliko su jadni govori da tolerišu stranice lijepljenja portreta sratka,kasapina Škabrnje i okolice Zadra.
Toliko vole braću iz "kifle"
pirpa

#2098 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by pirpa »

Nazovimo stvari pravim imenom...

The Butcher of Bosnia

https://www.facebook.com/trtworld/video ... 426388670/

insomnia78

#2099 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by insomnia78 »

pirpa wrote:Nazovimo stvari pravim imenom...

The Butcher of Bosnia

https://www.facebook.com/trtworld/video ... 426388670/

Zavisi koga slusas
“The same year the town of Srebrenica was occupied by Bosnian Muslims – the 28th Division under the command of Naser Oric of the Army of BiH) – and used as a foothold for attacks on Serb-controlled territory.“
L u c i f e r

#2100 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by L u c i f e r »

julisiz es grant wrote:I dok mi seremo o krivici, pomirenju i novim ratovima, više nas hvale Amanpurova i Serž Bramerc, nas koji smo preživjeli.

Sutra je novi dan.

Image
Post Reply