Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#2077 Re: Miralem Pjanić
Stvarno ga je užitak gledat
-
bosanska senzacija
#2078 Re: Miralem Pjanić
Ja mislim da većina ljudi kod nas još uvjek nije ni svjesna koliko smo sretni što imamo igrača kao Pjanić.
Mali je stvarno posebna klasa.
Mali je stvarno posebna klasa.
- Đinajlu
#2079 Re: Miralem Pjanić
Asistencija bolja nego gol koji je golmanova greška. Dobro je odigrao ali pitanje je da li će ga ovo ustaliti u prvoj postavi kod Zemana.
- hypko_nurko
#2080 Re: Miralem Pjanić
jok eto, sad ce sljedecih 5 utakmica da sjedi na klupi. pa ne vodi mancini romu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2081 Re: Miralem Pjanić
hypko_nurko wrote:jok eto, sad ce sljedecih 5 utakmica da sjedi na klupi. pa ne vodi mancini romu
Bas tako. Sta se ima ustaljivati, covjek igra 5 utakmica zaredom, dosao i Zeman tobe.
- hypko_nurko
#2082 Re: Miralem Pjanić
kod mancinija bi i messi prop´o od silnog rotiranja
-
bitch please
#2083 Re: Miralem Pjanić
Maestralna partija Pjanica. Kakva asistencija 
- MOSALJOZE
#2084 Re: Miralem Pjanić
pa valjda nešto znaci sto je odigrao zadnjih 5 utakmica 90 minuta ako bude sreće(a nadam se) nasljediće akobogda KAPITENAĐinajlu wrote:Asistencija bolja nego gol koji je golmanova greška. Dobro je odigrao ali pitanje je da li će ga ovo ustaliti u prvoj postavi kod Zemana.
- Artest
#2085 Re: Miralem Pjanić
mora da si sljep ; tu je artest, hvali pjanica kad god dobro odigra.Zgec Lezda wrote:Evo i asistencija. Gdje je ona hejterska trollcina Ron Artest koji je obeco analize Miralemovih igara poslje svake njegove igre tako da bi dokazo da je los igrac?Ovu igru gol + asistencija, proslu igru fantastican. I sto je najvaznije pobjede Rome u zadnjih 4-5 igara gdje je Mire poceo. Ovu igru mu je Zeman dao da igra u sredini i kako dominira.
to u fazonu, ja mrzim pjanica?
jedini istinski hejter si ti; strucnjak koji zanijemi kad god dzeko zabije.
cestitke pjani na majstorskoj asistenciji u revijalnoj utakmici; fino je iskoristio ovo vrijeme dok lamele nema. mozda izbori prvu postavu na duzi period.
- MyTao
#2086 Re: Miralem Pjanić
Cuj LamelaArtest wrote:mora da si sljep ; tu je artest, hvali pjanica kad god dobro odigra.Zgec Lezda wrote:Evo i asistencija. Gdje je ona hejterska trollcina Ron Artest koji je obeco analize Miralemovih igara poslje svake njegove igre tako da bi dokazo da je los igrac?Ovu igru gol + asistencija, proslu igru fantastican. I sto je najvaznije pobjede Rome u zadnjih 4-5 igara gdje je Mire poceo. Ovu igru mu je Zeman dao da igra u sredini i kako dominira.
to u fazonu, ja mrzim pjanica?kadar nevjera.
cestitke pjani na majstorskoj asistenciji u revijalnoj utakmici; fino je iskoristio ovo vrijeme dok lamele nema. mozda izbori prvu postavu na duzi period.
Trenutno ga niko nemoze istjerati iz prve postave... 5 utakmica je igrao, i 5 puta su pobjedili... Lamela kad se vrati, bit ce jos jaci... ako ovaj nastavi zabijati kao na pocetku onda moze biti svasta sa Romom ove godine
-
Zgec Lezda
#2087 Re: Miralem Pjanić
Mislis da si me puno pratio, ali pojma nemas. Hvalio sam ja Dzeku dosta puta kada je zabio. Ali sve u svemu ja ne pricam puno o Dzeki, zabije li on ili ne zabije. Nisam ga spomenuo proslih nekoliko utakmica iako nije zabio. Za razliku od tipova kao ti, ja ne mislim da je on jedini igrac u repki i ne pricam o njemu svaki put kada ode u cenifu.Artest wrote:mora da si sljep ; tu je artest, hvali pjanica kad god dobro odigra.Zgec Lezda wrote:Evo i asistencija. Gdje je ona hejterska trollcina Ron Artest koji je obeco analize Miralemovih igara poslje svake njegove igre tako da bi dokazo da je los igrac?Ovu igru gol + asistencija, proslu igru fantastican. I sto je najvaznije pobjede Rome u zadnjih 4-5 igara gdje je Mire poceo. Ovu igru mu je Zeman dao da igra u sredini i kako dominira.
Najbolje je onda kada si reko da si ceko Pjanica da "konacno" nesto uradi za repku protiv Francuske, kao da je igro za repku 10 godina a ne da mu je bilo 21 godina i ono koji, 3-4 put u prvih 11 u repki bio?
P.S. Dobar hejterski touch, spomeniti Lamelu, iako ne igra uopste njegovu poziciju i nikakva konkurencija mu nije. Nisi mogo samo rec da je bio fantastican i ostavit, ha? Nesto te svrbilo pa si moro malo hejtiranja da prospes.
Fakticki, da je Lamela igro protiv Fiorentine umjesto onih klocheva Destra i Bradleya koji su upropastili dvije 100%-tne sanse koje im je Pjanic namjestio, Mire bi imo dvije asistencije.
- Logovan
#2088 Re: Miralem Pjanić
Auuu dobar gol, dobar.just principe wrote:
- Đinajlu
#2089 Re: Miralem Pjanić
Ne želim da umanjujem Pjanićevo umijeće koje je bez sumnje poveliko, ali taj gol ne bi primio nijedan makar solidan golman.
- Gandalf
#2090 Re: Miralem Pjanić
Pjanić sve bolji i bolji, mene ne podsjeća na Iniestu, već na Pirla;
odličan pregled igre, sjajan dodavač, jak šut, sjajno izvodi slobodnjake
odličan pregled igre, sjajan dodavač, jak šut, sjajno izvodi slobodnjake
- htcxone
#2091 Re: Miralem Pjanić
pogledaj gol iz pravca pjanića i iz pravca golmana (snimke te su bile 5-10 min nakon gola u nekom prekidu) gdje lopta mjenja pravac 2 putta... baš kao žuninjovi udarci koji su išli u golmana i onda pred njim skrenu dovoljno da ovaj ne stigne reagovati...Đinajlu wrote:Ne želim da umanjujem Pjanićevo umijeće koje je bez sumnje poveliko, ali taj gol ne bi primio nijedan makar solidan golman.
Eto probaj naći REPLY gola iz tih uglova da vidis kako lopta mjenja smjer pred golmaniom (Išla u njega i naglo propala u stranu)
-
zakonpera
#2092 Re: Miralem Pjanić
Lopta je def lelujava bila.. nagglo je padala na zadnjih metar od gola. Malo igraca zna ovako nasstelit sut.
- Artest
#2093 Re: Miralem Pjanić
dobra ti ova. cuj ne komentarise dzeku kad ne zabije. osim sto si hejter jos si lazov.Zgec Lezda wrote:Mislis da si me puno pratio, ali pojma nemas. Hvalio sam ja Dzeku dosta puta kada je zabio. Ali sve u svemu ja ne pricam puno o Dzeki, zabije li on ili ne zabije.Artest wrote:mora da si sljep ; tu je artest, hvali pjanica kad god dobro odigra.Zgec Lezda wrote:Evo i asistencija. Gdje je ona hejterska trollcina Ron Artest koji je obeco analize Miralemovih igara poslje svake njegove igre tako da bi dokazo da je los igrac?Ovu igru gol + asistencija, proslu igru fantastican. I sto je najvaznije pobjede Rome u zadnjih 4-5 igara gdje je Mire poceo. Ovu igru mu je Zeman dao da igra u sredini i kako dominira.
nisi, zato sto si propisno ucutkan onim mojim postom. posto si znao da sam u pravu (bradley, florenzi, neucinkovitost prica) cekao si da pjanic uveze koju utakmicu u prvih 11 da bi, osiljen, mogao opet isplutati na povrsinu, like a govnoNisam ga spomenuo proslih nekoliko utakmica iako nije zabio.
kako bolan ne mislis. pa jedina dva igraca koja komentarises su pjanic (afirmativno) i dzekson (negativno)Za razliku od tipova kao ti, ja ne mislim da je on jedini igrac u repki i ne pricam o njemu svaki put kada ode u cenifu.
ovdje manje-vise svi komentarisemo njegove partije, o kakvoj cenifi ti pricati?
mozda bi najbolje bi bilo da dzekica uopste ne igra za repku, posebno nakon sto nije zabio grcima?
Najbolje je onda kada si reko da si ceko Pjanica da "konacno" nesto uradi za repku protiv Francuske, kao da je igro za repku 10 godina a ne da mu je bilo 21 godina i ono koji, 3-4 put u prvih 11 u repki bio?
kakve veze ima broj startnih utakmica s izvodjenjem slobodnjaka sa svog mjesta?
nisam govorio da je ovisan, opet lazes, vec da mu se uvlaci predajuci mu loptu po sto puta.Govorio si da je igrac sa jednom brzinom. Govorio si da je ovisan o Tottiju. Evo nije Tottija bilo ove utakmice pa sta bi
sta bi bez tottija? pa bi miralemova nesputanost i razigranost (na osnovu hajlajtsa sto gledah) sto samo govori da sam opet bio u pravu.
pa ti izgleda ne pratis utakmice svog tima, ili si samo laik koji se slabo razumije? tacno - lamela nominalno nije njegova pozicija. ali jeste u sistemu zemana. u formaciji 4-3-3, trojica vezista su taksidis, bredli i florenzi (mecevi koje ja gledah); pjanic igra treceg napadaca na desnoj strani, s ovlastima da povremeno udje u sredinu i organizuje nesto. tog treceg spica, sinoc je igrao mladi lopez, pjanic je usao u sredinu, gdje mu i jeste prirodno staniste.P.S. Dobar hejterski touch, spomeniti Lamelu, iako ne igra uopste njegovu poziciju i nikakva konkurencija mu nije.
kratka lekcija za laike. i to besplatno.
Nisi mogo samo rec da je bio fantastican i ostavit, ha? Nesto te svrbilo pa si moro malo hejtiranja da prospes.
nisam gledao sinjosnu utakmicu. ne zanimaju me revijalni mecevi. ocito ni same talijane, jer je igrana pred 10ak hiljada gledalaca.
a poslije subote sam trebao doci i komentarisati da nije imao nijednu asistenciju ili gol? (kako vidjeh naknadno)
pa onda bi bio poput tebe, hinjavi.
fakticki ti to ne znas. odnosno, pjanic vjerovatno ne bi ni igrao. ili bi igrao na svoj prirodnoj pozciji umjesto bradley ili grka.Fakticki, da e Lamela igro protiv Fiorentine umjesto onih klocheva Destra i Bradleya koji su upropastili dvije 100%-tne sanse koje im je Pjanic namjestio, Mire bi imo dvije asistencije.
lamse za kalesiju..... navrati nekad...da idemo u neko zezanje
-
Zgec Lezda
#2094 Re: Miralem Pjanić
E moj jadnice, pa jel Dzeko uopste zabio od onog tvog "legendarnog" posta?
Cuj ucutkan. Kolko je imo, 4 starta u 5 igara i 0 golova? Pa bas sam mogo da festu imam govoreci o njemu kad bi ga hejtirao kako govoris. Sta se to uostalom desilo Dzeki u zadnje vrijeme? Ispad iz lige prvaka, turnir u kojem je Pjanic kao 19-godisnjak u pelenama ucinio vise nego Dzeko. I govoris mi da mislim o Dzeki, a ko ga je to prvi spomenuo sada? Ja sam pricao samo o Pjanicu kada sam te zvao. Zato jer je ovo tema o Pjanicu. Nije ti dovoljno sto Dzekina tema ima 43265487 stranica pa hoces i vamo da ga spominjes, hebo li vas on vise. Ne gledas Italiju a inace si obeco analizu Pjanicevih igara poslje svake igre Rome? Ne kontam.
I ako bi pratio igre Rome znao bi da je Pjanic se vratio u prvih 11 prije odlaska Lamele. Prije pocetka Rominih pobjeda u zadnje vrijeme pricalo se puno kako bi se Zeman mogao nogirati uskoro. Ocajan je bio i moro je probati nove stvari, i kada je Mire zabio sa 50 metara protiv Lazia, pritisak je bio prevelik od racionalnih ljudi da Miretu da mjesto medu prvih 11.
Pravi budalu i od tebe i od Zemana sto ga je drzo na klupi. Izazivo si ga kako ne moze da se probije u Rominih prvih 11, ovo ono, a evo vidi se sta je razlog bio za to sto je on bio na klupi. Idiot od trenera. Ako nadjes dovoljno velikog debila, i Messija ce stavit na klupu.
I ako bi pratio igre Rome znao bi da je Pjanic se vratio u prvih 11 prije odlaska Lamele. Prije pocetka Rominih pobjeda u zadnje vrijeme pricalo se puno kako bi se Zeman mogao nogirati uskoro. Ocajan je bio i moro je probati nove stvari, i kada je Mire zabio sa 50 metara protiv Lazia, pritisak je bio prevelik od racionalnih ljudi da Miretu da mjesto medu prvih 11.
Pravi budalu i od tebe i od Zemana sto ga je drzo na klupi. Izazivo si ga kako ne moze da se probije u Rominih prvih 11, ovo ono, a evo vidi se sta je razlog bio za to sto je on bio na klupi. Idiot od trenera. Ako nadjes dovoljno velikog debila, i Messija ce stavit na klupu.
- Artest
#2095 Re: Miralem Pjanić
gledao sam pjanica lazio, pescara i siena. prije ga nisam imao priliku cesto gledati jer je bio zavaren za klupu ili povredjen.
poceo je igrati prvu postavu zbog pritiska navijaca, a zemanov sukob sa de rosijem i izostanci lamele, su samo pomogli da uveze 5 utakmica.
nego, hoces li konacno reci: koliko je mire donio bodova, golom ili asistencijom?
nego, jesi li skontao koju poziciju igra pjanic? cemu takva nezahvalnost nakon moje nesebicne pomoci?
i zasto mrzis Zemana?
poslastica za kraj, lik koji je mrtav hladan ispalio da ne pise puno o Dzeki, 'zabio ili ne zabio'.

poslije ovoga, odlogiraj se na jedan period...recimo zauvjek.
poceo je igrati prvu postavu zbog pritiska navijaca, a zemanov sukob sa de rosijem i izostanci lamele, su samo pomogli da uveze 5 utakmica.
nego, hoces li konacno reci: koliko je mire donio bodova, golom ili asistencijom?
nisi 'hejtovo' par hefti jer si cekao da pjanic uveze par utakmica, da bi mi onda izbio argument kako pjana nije 'standardan'. kontas, kalesija-boy? procitana si knjiga.Kolko je imo, 4 starta u 5 igara i 0 golova? Pa bas sam mogo da festu imam govoreci o njemu kad bi ga hejtirao kako govoris.
hihihi, hinjavi ne moze zauzdati svoju prirodu. nije on dzekin hejter, samo se tako ceslja.Sta se to uostalom desilo Dzeki u zadnje vrijeme? Ispad iz lige prvaka, turnir u kojem je Pjanic kao 19-godisnjak u pelenama ucinio vise nego Dzeko
nego, jesi li skontao koju poziciju igra pjanic? cemu takva nezahvalnost nakon moje nesebicne pomoci?
i zasto mrzis Zemana?
poslastica za kraj, lik koji je mrtav hladan ispalio da ne pise puno o Dzeki, 'zabio ili ne zabio'.

- BHF_Manijak
#2096 Re: Miralem Pjanić
Ako nisi imao priliku uzvio dozivjeti let ovih novuh lopti onda bolje ne komentarisi.Đinajlu wrote:Ne želim da umanjujem Pjanićevo umijeće koje je bez sumnje poveliko, ali taj gol ne bi primio nijedan makar solidan golman.
Iako ovako na snimku izgleda da je golman kanta ispo, vjeruj mi da nije imo sanse da ovo odbrani sam da se odmah bacio te da ga lopta pogodi.
- Romanista 101%
#2097 Re: Miralem Pjanić
ma trebao je glavu postaviti 
- Lakat Jebić
#2098 Re: Miralem Pjanić
jel dobrovoljnoBHF_Manijak wrote:Ako nisi imao priliku uzvio dozivjeti let ovih novuh lopti onda bolje ne komentarisi.Đinajlu wrote:Ne želim da umanjujem Pjanićevo umijeće koje je bez sumnje poveliko, ali taj gol ne bi primio nijedan makar solidan golman.Posto sam rekreativno golman, onda sam imao i dosta pols sa ovim jabulanijima. Naravno treba ti lopta doobro leci da ovako ide, no ako legne najebo si. Bio sam svjedok da bukvalno lopta nekih metar-dva od tebe promjeni pravac, ali nije to u pitanju da skrene 10cm, vec bukvalno ide po sredini i onda odjednom skrene desno. Ziva istina. E sad zamisli kad ti tako ide lijevo desno lopta brzinom nekih 70-80km/h...
Iako ovako na snimku izgleda da je golman kanta ispo, vjeruj mi da nije imo sanse da ovo odbrani sam da se odmah bacio te da ga lopta pogodi.
- BHF_Manijak
#2099 Re: Miralem Pjanić
100%, uvijek sam imao nekakve cudne ljubavi!Lakat Jebić wrote:jel dobrovoljnoBHF_Manijak wrote:Ako nisi imao priliku uzvio dozivjeti let ovih novuh lopti onda bolje ne komentarisi.Đinajlu wrote:Ne želim da umanjujem Pjanićevo umijeće koje je bez sumnje poveliko, ali taj gol ne bi primio nijedan makar solidan golman.Posto sam rekreativno golman, onda sam imao i dosta pols sa ovim jabulanijima. Naravno treba ti lopta doobro leci da ovako ide, no ako legne najebo si. Bio sam svjedok da bukvalno lopta nekih metar-dva od tebe promjeni pravac, ali nije to u pitanju da skrene 10cm, vec bukvalno ide po sredini i onda odjednom skrene desno. Ziva istina. E sad zamisli kad ti tako ide lijevo desno lopta brzinom nekih 70-80km/h...
-
Zgec Lezda
#2100 Re: Miralem Pjanić
Koji si ti jadnik, to sto imam najveci prosjek postova u temi koja je vjecito gurana na prvu stranicu ovoga foruma od kako sam postao clan foruma, i u kojoj se pise vise nego u temama svih drugih igraca repke zajedno znaci nesto posebno?Artest wrote:gledao sam pjanica lazio, pescara i siena. prije ga nisam imao priliku cesto gledati jer je bio zavaren za klupu ili povredjen.
nego, hoces li konacno reci: koliko je mire donio bodova, golom ili asistencijom?![]()
nisi 'hejtovo' par hefti jer si cekao da pjanic uveze par utakmica, da bi mi onda izbio argument kako pjana nije 'standardan'. kontas, kalesija-boy? procitana si knjiga.Kolko je imo, 4 starta u 5 igara i 0 golova? Pa bas sam mogo da festu imam govoreci o njemu kad bi ga hejtirao kako govoris.
hihihi, hinjavi ne moze zauzdati svoju prirodu. nije on dzekin hejter, samo se tako ceslja.Sta se to uostalom desilo Dzeki u zadnje vrijeme? Ispad iz lige prvaka, turnir u kojem je Pjanic kao 19-godisnjak u pelenama ucinio vise nego Dzeko
i zasto mrzis Zemana?
Ja znam da sam bumpirao ovu temu o Pjanicu nekoliko puta, morao sam je trazit na 3. ili 4. stranici foruma. Dok sam se moro potrudit da ovu temu nadjem, Dzekinu temu nebi mogo izbjec kada bi se trudio zato jer je neko bumpira kada se nesto "smijesno" desi na treningu Citya.
U glavnom mi je drago sto sam te u zivac udario. Ne znas nista o meni pa ocajno klikas na moj profil bil nesto naso.
U glavnom ti mogu reci koliko je puta Roma pobjedila dok je smatran od objektivnih non-trollskih ljudi kao najbolji ili drugi najbolji igrac Rome i to je 4 od 5 zadnjih utakmica (od kako je medu prvih 11).
I kad vec pricas o tome pogledaj ove statistike iz ovog clanka:
http://sportsport.ba/ino_fudbal/igrac-s ... anic/93901
Međutim, Miralem Pjanić je jedan od rijetkih igrača na svijetu koji može biti najbolji akter na terenu, bez da postigne gol ili asistira. Više od 70% akcija Rome počinje upravo od Pjanića, koji u prosjeku po utakmici ima najviše dodira sa loptom u ekipi Rome (94).
Pjanićeve lopte su kao dirigovane, a tome u prilog ide podatak da ove sezone ima 89,6 odsto uspješnih dodavanja, po čemu je u samom vrhu, ne samo u Italiji, već i u Evropi.