U nekim opstinama u Sarajevu u prilici smo da gledamo tu vlast na djelu puno vise od jedne godine. Ono sto se desava ovih godina na opstinskom nivou sada se ponavlja na kantonalnom i vise, slucajnost????popajic wrote:@stochar
Lagumdzija jucer hladno kaze kako nam Vijece ministara protiv kojeg se borio, funkcionise. pa to je dno dna! znam da svaki protesti protiv aktuelne vlasti pomazu opoziciji, i to sto su 'sile zla' trenutno opozicija je jedini razlog sto vec jucer nisam bio na ulici s megafonom, kao sto sam bio 2006. ali, polako, toliko losih poteza prave, da ce me jednostavno primorati, i ljude koji slicno razmisljamo, da izadjemo na ulicu i dignemo glas protiv onoga protiv cega smo dizali glas u periodu 2006--2010.!
Postujuci tvoj tadasnji otpor prema smecu od vlasti , jedno ipak ne shvatam.
Prvi put se taj otpor pojavio nakon 10 god. torture, danas si spreman za isto ni nakon nepune godine.
Ne vidim logiku u odabiru momenta ni u prvom ni u drugom slucaju.
SDP
-
VjecitiStudent
#2076 Re: SDP
- Banksy
#2077 Re: SDP
stochar wrote:Ako si sit svega i hoceš život zdrav
Preuzmi kontrolu i zauzmi stav
Budi kralj svog uma, kao lav
A sistem ce puci, šav za šav
Digni se i bori, kreni ka slobodi
Jer ova lokomotiva u propast vodi
Ti si tih i njima to godi
Budi vatra u koj ce sistem da gori
Jeste ot, al' pade mi na pamet F. Šehić ...
Umoran sam od tebe, idijote jedan! Od petstotina hiljada idijota koji naseljavaju ovaj grad. Umrite svi skupa u neselektivnom božanskom granatiranju. Najveća šteta za Sarajevo je što nema muda postati geografski najzapadniji islamski fundamentalistički centar. Regrutacijski centar za bombaše samoubice, a to ne mogu postati samo zato što nemaju hrabrosti, i ne zalažu se ni za kakvu ideju.
Ta gomila oportunista, trgovaca ljudskom krvlju, lažnjaka što bi vlastite ćerke dali u bijelo roblje. Imaju oni jednu ideju a to je multikulturalnost za novac, dajte im novac pa će ubrzo odustati od svog nacionalizma. Takav je saraj-balija. Mali čovjek za sitne pare.
Onda je tu i “urbana raja”. Moram biti iskren pa reći: najgluplji krezubi muslimanski nacionalista (sa ulojenim fesom na glavi – onaj arhetipski) mi je sto puta draži od vas. I od markiranih muzičkih revolucionara sa kubanskim maslinastozelenim kapicama. Sinan Sakić je za vas Bog Allah, Ernesto Che Guevara.
Možda ću se jednom konačno pomiriti sa Sarajevom.
- madner
#2078 Re: SDP
Sta sada, ako covjeku treba pomoc otvori temu na humanitarnim akcijama.
- seln
#2079 Re: SDP
"Sadaka za Sehica"madner wrote:Sta sada, ako covjeku treba pomoc otvori temu na humanitarnim akcijama.
-
hercegovac_pravi
#2080 Re: SDP
Zamolio bih cijenjene forumaše da se se okane besmislenih rasprava i odgovaranja na isprazne generalizacije kojima pojedinci liječe lične animozitete i frustracije.
Tema se iz prvobitne namjere (konstruktivna kritika SDP-a koja može ukazati na propuste u radu vladajuće koalicije) pretvorila u "trol-blog" a samim tim može snositi konsekvence proizašle iz rada forumske administracije koje su izričito nabrojane u pravilu korištenja foruma.
Hvala unaprijed.
Tema se iz prvobitne namjere (konstruktivna kritika SDP-a koja može ukazati na propuste u radu vladajuće koalicije) pretvorila u "trol-blog" a samim tim može snositi konsekvence proizašle iz rada forumske administracije koje su izričito nabrojane u pravilu korištenja foruma.
Hvala unaprijed.
-
pemanapemani
#2081 Re: SDP
Šehić je u pravu. On je o Sarajevu napisao desetine tekstova i svaki bih potpisao.
Uostalom, glavni grad je ogledalo društva.
Ponavljam se, ako SDP nije sposoban da od KS napravi nešto, onda nemamo o čemu pričati. Ovdje nema Dodika, Čovića i ostalih koji zagovaraju fašizam.
Da li je problem u kritici? Da li trebamo šutjeti i čekati da nas zbog uhljupluka SDP-a "zajašu" kleronacionalisti?
Ljudi koji su bili najglasniji u borbi protiv prijašnje vlasti su istinska glasačka baza socijaldemokrata. Nekako mi se čini da su oni to zaboravili.
Ne znam kako ne mogu shvatiti da je ljudima "dogorilo". To je Faruk fino opisao.
Uostalom, glavni grad je ogledalo društva.
Ponavljam se, ako SDP nije sposoban da od KS napravi nešto, onda nemamo o čemu pričati. Ovdje nema Dodika, Čovića i ostalih koji zagovaraju fašizam.
Da li je problem u kritici? Da li trebamo šutjeti i čekati da nas zbog uhljupluka SDP-a "zajašu" kleronacionalisti?
Ljudi koji su bili najglasniji u borbi protiv prijašnje vlasti su istinska glasačka baza socijaldemokrata. Nekako mi se čini da su oni to zaboravili.
Ne znam kako ne mogu shvatiti da je ljudima "dogorilo". To je Faruk fino opisao.
- quasar
#2082 Re: SDP
Na ovoj temi sam u svojim pocetnim postovima rekao da mi je dogorilo. Jesam biracka baza SDP-a. Jesam za svakoga ko je protiv fasizma, nacionalizma i klerikalizma. Ko je za drustvo pravde i jednakih. Medjutim, moras i odabrati ko je to u stanju provesti, donijeti.
Pa onda moras biti realan i znati ko obnasa vlast, i sa kim je dijeli. Koji su porblemi i jel moze bolje.
Pa dodjes do odgovora: moze bolje itekako, ali imaju tezak posao i stvari ne mogu ici bas glatko. Pogotovo kad imas dvojicu opasnih igraca u svojoj avliji koji pokusavaju da tiho i diskretno potpaljuju javnost protiv vlasti.
Jel se vama cini da je najava strajka taksista bila logicna i spontana? Necemo nigdje stici na ovaj nacin. Kad je zaista trebalo dici se na barikade, bilo je prije bar deceniju, poslije je prosao voz. Danas je to kontraproduktivno, jer obaranjem ove lose vlasti, mozes dobiti samo jos goru.
Jedino sto mozes sad raditi je kritikovati je ALI KONSTRUKTIVNO, jer za razliku od prethodnih, vjerujem da ovi ZELE BITI BOLJI.
Kritikujte npr. poskupljenje struje, ali ne zaboravite i 30% pojeftinjenje hljeba. Kritkujte nepotizam, ali pohvalite minsitra za boracka pitanja. Pohvalite trud ministra industrije koji se lavovoski bori da gasi pozare potpaljene jos u proslim mandatima...
Sto vise bezvezne dreke dizete sve manje vas iko slusa.
Pa onda moras biti realan i znati ko obnasa vlast, i sa kim je dijeli. Koji su porblemi i jel moze bolje.
Pa dodjes do odgovora: moze bolje itekako, ali imaju tezak posao i stvari ne mogu ici bas glatko. Pogotovo kad imas dvojicu opasnih igraca u svojoj avliji koji pokusavaju da tiho i diskretno potpaljuju javnost protiv vlasti.
Jel se vama cini da je najava strajka taksista bila logicna i spontana? Necemo nigdje stici na ovaj nacin. Kad je zaista trebalo dici se na barikade, bilo je prije bar deceniju, poslije je prosao voz. Danas je to kontraproduktivno, jer obaranjem ove lose vlasti, mozes dobiti samo jos goru.
Jedino sto mozes sad raditi je kritikovati je ALI KONSTRUKTIVNO, jer za razliku od prethodnih, vjerujem da ovi ZELE BITI BOLJI.
Kritikujte npr. poskupljenje struje, ali ne zaboravite i 30% pojeftinjenje hljeba. Kritkujte nepotizam, ali pohvalite minsitra za boracka pitanja. Pohvalite trud ministra industrije koji se lavovoski bori da gasi pozare potpaljene jos u proslim mandatima...
-
VjecitiStudent
#2083 Re: SDP
Kakve veze ima pojeftinjenje hljeba sa sadasnjom vlasti?quasar wrote:Kritikujte npr. poskupljenje struje, ali ne zaboravite i 30% pojeftinjenje hljeba. Kritkujte nepotizam, ali pohvalite minsitra za boracka pitanja. Pohvalite trud ministra industrije koji se lavovoski bori da gasi pozare potpaljene jos u proslim mandatima...
- quasar
#2084 Re: SDP
Uopste mi nije jasno sta hoces da kazes?
-
VjecitiStudent
#2085 Re: SDP
Zasto bi pojeftinjenje hljeba pripisali kao plus sadasnjoj vlasti, a ne npr. pojeftinjenju cijena zita na berzi?quasar wrote:Uopste mi nije jasno sta hoces da kazes?
- quasar
#2086 Re: SDP
Zato sto nemamo ni jedan primjer da je neki pad nabavne cijene sirovine uzrokovao pojeftinjenje gotovog proizvoda.
-
VjecitiStudent
#2087 Re: SDP
Potpuno netacno, kruh je najbolji primjer.quasar wrote:Zato sto nemamo ni jedan primjer da je neki pad nabavne cijene sirovine uzrokovao pojeftinjenje gotovog proizvoda.
Imas ovdje cijelu temu o tome, imas navedeno i kada je cijena kruha isla dole, potpuno neovisno od neke vlade
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=82775
Inace, kamo srece da se nasa vlada brine o cijeni kruha.
- Optimus Prime
#2088 Re: SDP
Ciji su ono kadrovi zavalili Elektroprivredu BiH, zboc cega je povisica struje postala neminovna?VjecitiStudent wrote:Potpuno netacno, kruh je najbolji primjer.quasar wrote:Zato sto nemamo ni jedan primjer da je neki pad nabavne cijene sirovine uzrokovao pojeftinjenje gotovog proizvoda.
Imas ovdje cijelu temu o tome, imas navedeno i kada je cijena kruha isla dole, potpuno neovisno od neke vlade
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=82775
Inace, kamo srece da se nasa vlada brine o cijeni kruha.
- quasar
#2089 Re: SDP
Neise. Nije mi poenta bila da kazem da je Niksic pojeftinio kruh, iako narod svaljuje skupu struju na ovu vlast pa sto ne bi i jetiniji hljeb.
Htio sam da kazem da ovdje ima mjesta za kritiku, samo sto se ne kritikuje ono sto bi trebalo, nego neke imaginarne stvari, za koje SDP bas i ne snosi najvecu krivnju. Potpuno mi je nejasno kako neko moze kritikovati SDP zbog VM.
Taj od mene moze dobiti samo ocjenu - zlonamjeran ili glup, a sa takvima nemam namjeru polemisati, jer nema svrhe.
Dobar potez vlasti se ne komentarise. A po meni je ekstra posao odradjen danas sa taksistima, MUP-om, Grasom, skolama i Centrotransom. Vlada KS je danas radila svoj posao, i nadam se da ce im preci u naviku. Zapravo i ne znam jesu li ti ministri iz SDA ili SDP, ali radili su.
Htio sam da kazem da ovdje ima mjesta za kritiku, samo sto se ne kritikuje ono sto bi trebalo, nego neke imaginarne stvari, za koje SDP bas i ne snosi najvecu krivnju. Potpuno mi je nejasno kako neko moze kritikovati SDP zbog VM.
Taj od mene moze dobiti samo ocjenu - zlonamjeran ili glup, a sa takvima nemam namjeru polemisati, jer nema svrhe.
Dobar potez vlasti se ne komentarise. A po meni je ekstra posao odradjen danas sa taksistima, MUP-om, Grasom, skolama i Centrotransom. Vlada KS je danas radila svoj posao, i nadam se da ce im preci u naviku. Zapravo i ne znam jesu li ti ministri iz SDA ili SDP, ali radili su.
-
VjecitiStudent
#2090 Re: SDP
Ovo je vec treca vlada koja na isti nacin i "odlicno" radi sa grasom, no ima vec mnostvo tema o tome.quasar wrote:Neise. Nije mi poenta bila da kazem da je Niksic pojeftinio kruh, iako narod svaljuje skupu struju na ovu vlast pa sto ne bi i jetiniji hljeb.
- heckler
#2091 Re: SDP
Nama je potrebna jedna "potrosna" vlada klix upotrebe koja ce doci i pustiti sve karien od nerentabilnih preduzeca da odu u stecaj. Kad tad ce se morati priznati da vecina preduzeca koja posluju na ovaj nacin moraju propasti ili reformisati se. Sve ovo je kurcu sviranje i produzavanje agonije.
- quasar
#2092 Re: SDP
@VjecitiStudent
Dakle ocito ti ne pase da ova vlada ima dobrih stvari.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2093 Re: SDP
Menščini da ovdje ima i malo spec. rata. Kome odgovara stvaranje haosa u Gradu? Blokiranja svega, pa i blokada raskrsnica?VjecitiStudent wrote:Ovo je vec treca vlada koja na isti nacin i "odlicno" radi sa grasom, no ima vec mnostvo tema o tome.quasar wrote:Neise. Nije mi poenta bila da kazem da je Niksic pojeftinio kruh, iako narod svaljuje skupu struju na ovu vlast pa sto ne bi i jetiniji hljeb.
-
VjecitiStudent
#2094 Re: SDP
Imas ovdje prave teme o tome, pa izvoli izloziti svoju argumentacijuquasar wrote:@VjecitiStudent
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=90669
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=82755
- budva
#2095 Re: SDP
Pa da je radila svoj posao, ne bi doslo do problema sa taksistima, mup-om, grasom, skolama itd...quasar wrote:Neise. Nije mi poenta bila da kazem da je Niksic pojeftinio kruh, iako narod svaljuje skupu struju na ovu vlast pa sto ne bi i jetiniji hljeb.
Dobar potez vlasti se ne komentarise.A po meni je ekstra posao odradjen dana ... i u naviku. Zapravo i ne znam jesu li ti ministri iz SDA ili SDP, ali radili su.
- quasar
#2096 Re: SDP
Necu. Nemam vremena da iscitavam teme. Uz duzno postovanje svima vama.VjecitiStudent wrote:Imas ovdje prave teme o tome, pa izvoli izloziti svoju argumentacijuquasar wrote:@VjecitiStudent
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=90669
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=82755
Nisam ni postao ovdje da tebe ili nekog treceg ubjedjujem u nesto. Samo sam iznio svoje misljenje koje za mene ima jake osnove.
Ti si vrlo blizu onoj skupini sa kojom ne vidim svrhe polemisati.
@budva
Jesu to problemi sa grasom od prije par mjeseci? I sa taksisitma?
Zna se ko je orkestrirao ovo. A tako im je danas i receno. Strajk je bio protivzakonit i vjerovatno ce neko snositi i posljedice. Vidjecemo sta ce biti. Sutra ce sud vjerovatno dati i zvanican stav.
Problema sa MUP om nije bilo. MUP je odrzao bukvicu predstavnicima taksista. Otprilike: samo probajte. Problema sa skolom je bilo samo zbog GRASa. Vlada je povukla dobar potez.
Jel neko misli da ce tasksisti ici u strajk kad mogu zaraditi 100+ KM dnevno? Ici ce ako im je neko ponudio vecu dnevnicu. E sad vi skontajte jel ili nije.
-
Über Bosanac
#2097 Re: SDP
Pobjeda na iborima znaci i preuzimanje odgovornisti. Ne mozete se busati u prsa da se izborni pobjednici a onda ne zeljeti da cujete kritiku. Za sve ono sto se sada desava je jednim velikim dijelom odgovoran i SDP!
- nosara
#2098 Re: SDP
Ima specijalne nesposobnosti i kukavicluka da se rijesi problem koji izaziva par stotina neradnika i hohstaplera... Sta bi bilo da na ulice izadje 50000 zaista ugrozenih i obespravljenih...? A jedini razlog zbog kojeg ne izlaze je samo lijenost, jer povoda ima gomila...PipiDugaDevetka wrote:Menščini da ovdje ima i malo spec. rata. Kome odgovara stvaranje haosa u Gradu? Blokiranja svega, pa i blokada raskrsnica?VjecitiStudent wrote:Ovo je vec treca vlada koja na isti nacin i "odlicno" radi sa grasom, no ima vec mnostvo tema o tome.quasar wrote:Neise. Nije mi poenta bila da kazem da je Niksic pojeftinio kruh, iako narod svaljuje skupu struju na ovu vlast pa sto ne bi i jetiniji hljeb.
Tema je o sdp-u... Dakle, jos jednom, kantonalni sdp u Sarajevu je veliko razocarenje... Nula...
- Skijaš
#2099 Re: SDP
Slažem se. Nisam očekivao nikakav meteorski prodor, ali to da nakon ulaska SDP-a u vlast imamo pogoršanu bezbjedonosnu situaciju, e to je nevjerovatno. Za GRAS možemo kriviti Radončića koji lovi u mutnom, za uzmicanje pred reisom možemo kriviti kantonalnu SDA, ali kako da objasnimo ove pucnjave i bacanja bombi ? Ako ne mogu sami, imaju i Vikića i Lukača na raspolaganju, a ako je do zatvorskih kapaciteta, neka ih drže u napuštenim kasarnama, samo neka ih maknu s ulice. Neće im u tom smetati ni Radončić ni lokalna SDA.nosara wrote:Dakle, jos jednom, kantonalni sdp u Sarajevu je veliko razocarenje... Nula...
- madner
#2100 Re: SDP
Ja samo znam da ako nocu bude vise saobracajaca na ulici mozemo komotno proglasiti policijsku drzavu.