Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Co0l

#2076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

hercegovac_pravi wrote:
Co0l wrote: Na prvi dio posta nema potrebe ni odgovarati jer se moze podvest pod vec komentarisano-sta god da Vodja uradi od vecine na forumu naici ce na odobravanje,pa tako i dvodnevni izlet u Atinu i druzenje sa Tadicem,izmedjuostalog.

Nije nimalo neukusno spomenuti da je Grcka jedna od zemalja iz koje su dolazili dobrovoljci od kojih je Jovan Divjak branio ovu zemlju.Stavise,neukusno je to smatrati neukusnim.I nema tog konteksta koji bi to mogao dovesti u pitanje.Pa necemo valjda i istoriju da zaboravljamo u cilju pravdanja jednog poteza politicara koji nije nasao za shodno da otkaze put na sastanak.Cak bi njegov takav potez vise odjeknuo i imao jacu poruku od svih 'razgovora' koje je protekla dva dana vodio a koji se mogu podvest pod puke poruke verbalne podrske koje su uobicajene nakon izbora u nekoj zemlji.
Pa cak je i iz same Srbije koja je izvrsila agresiju na BiH doslo vise osuda hapsenja generala Divjaka nego iz te Grcke za koju je 'neukusno spominjati je kao zemlju dobrovoljaca'.Ja takvih osuda iz Grcke ne nadjoh nigdje.
Hmmm...kako mali "mikroklipačić drvi spoljnu politiku".... :-)
Sta je to netacno sto sam napisao ovdje?
A ti slobodno nastavi da vrijedjas,ja nemam namjeru spustati se na taj nivo i na takav nacin ti odgovarati.
Gandalf

#2077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Jovo Divjak je veliki čovjek i bez obzira šta je rekao HRT-u protiv SDP-a za mene će Jovo biti heroj :bih: To što se mišljenja SDP-a i Jove razlikuju o rješavanju političke krize u BiH, ne umanjuje niti borbu SDP-a protiv nacionalista, niti umanjuje zasluge Jove u ratu :bih:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

1gorstak wrote:
Tacno. Posto PES nije udruzenje ribolovaca nego relevantan politicki faktor, obezbjediti podrsku iste za formiranje vlasti koju slozno osporavaju Rajko Vasic i Milan Sutalo, je odlican potez. Toliko dobar da cak ne mislim kako je Lagumdzija taj koji je dosao na ideju da izlobira nesto ovako.
ako on osporava vlast, onda je garant tako :oops: :D
plain vanilla

#2079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

panorama wrote:
DA bi se stvari razjasnile treba pogleeati intervju kojeg je Jovan Divjak prije nekoliko dana dao HRT-u.Jasno je optužio SDP za stanje u Državi i za majorizaciju nad Hrvatima.
koji si ti troll
kakve veze ima sad sta je Divjak rekao o SDP-u?
Co0l

#2080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:
panorama wrote:
DA bi se stvari razjasnile treba pogleeati intervju kojeg je Jovan Divjak prije nekoliko dana dao HRT-u.Jasno je optužio SDP za stanje u Državi i za majorizaciju nad Hrvatima.
koji si ti troll
Tako je!Divjakovo misljenje o SDP-u je svakako manje bitno od misljenja koje imaju pojedini forumasi koji aplaudiraju jedni drugima na jeftine parole.
@panorama mozda i jeste troll,pojma nemam,ne pratim njegovo pisanje na forumu ali citirana opaska ga svakako ne cini trollom jer je ostavljena na temi 'Politicka desavanja u BiH(all inklusive)'.
To sto Divjakov zakljucak o SDP-u ostavlja gorak ukus u ustima ili sto se neko ne slaze sa takvim stavom ne znaci da odmah treba 'ubiti glasnika' koji je prenio taj stav ovdje.Ili,u ovom slucaju,proglasiti ga trollom.
45cents

#2081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 45cents »

General Jovan Divjak je pametan i školovan vojnik, a nadasve veliki patriota.
Neke izjave ćemo dugo pamtiti. Taj čovjek se odupro Miloševićevoj formuli i nije krenuo za "za svojim jatom", kao što je uradilo 99,9% oficirskog kadra JNA.
Krenuo je za Bosnom i Hercegovinom, krenuo je na stranu slabijeg, manje naoružanog, krenuo je putem pravde i ponosa.
Kada takav jedan čovjek izjavi to što je izjavio u trećem minutu i šesnaestoj sekundi ovog materijala (http://www.youtube.com/watch?v=1tE2AG2QRbE), onda to nije bezveze, nije dio forumskog nadmudrivanja i navijanja užarenih tastatura.
Svaki drugi koji je to isto ovdje napisao na ovom Forumu doživio je harangu, a i pokoji ban.
Baš me interesuje kako će ovaj Forum uvažiti objektivnost izjave poštovanog generala.
plain vanilla

#2082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:
plain vanilla wrote:
panorama wrote:
koji si ti troll
Tako je!Divjakovo misljenje o SDP-u je svakako manje bitno od misljenja koje imaju pojedini forumasi koji aplaudiraju jedni drugima na jeftine parole.
@panorama mozda i jeste troll,pojma nemam,ne pratim njegovo pisanje na forumu ali citirana opaska ga svakako ne cini trollom jer je ostavljena na temi 'Politicka desavanja u BiH(all inklusive)'.
To sto Divjakov zakljucak o SDP-u ostavlja gorak ukus u ustima ili sto se neko ne slaze sa takvim stavom ne znaci da odmah treba 'ubiti glasnika' koji je prenio taj stav ovdje.Ili,u ovom slucaju,proglasiti ga trollom.
Pa i ti si troll :oops:
Nije to Divjak rekao jucer..sto ga nije citirao odmah kad je rekao? Nego sad da izmjeri pritisak forumashima..
Sad ja trebam popljuvati Divjaka jer se ne slazemo oko SDP-a? Evo sve nesto trcim.. Ili da popljujem SDP zbog ove izjave? ..
Svako ima pravo da misli sta hoce, a vec sam ti rekla sta mislim o koristenju Divjaka za propagandu i antipropagandu.. jeftino, da ne moze jeftinije

i
Ponosan

#2083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ponosan »

Marinko Cavara iz HDZ-a najavljuje:

"Ono što je Ustavom definirano da pripada jednom, drugom ili trećem narodu, trebaju predložiti one stranke koje su dobile potporu unutar svog naroda. Prema tome, svaki drugi prijedlog je neprihvatljiv, kao i svaki drugi pokušaj nasilnog nametanja rješenja. S druge strane, ako se nastavi s metodom ucjene i prijetnje, to je put u disoluciju Bosne i Hercegovine, a, nažalost, vjerojatno i njezin nestanak."

Koji idioti,znaci nema HDZ u vlasti nema ni BIH:) tako isto moze reci SBB,nema me u vlasti ,nema BIH:) tamo gdje prestaje logika ,nastaje HDZ i njegova fasisticka politika! oni imaju uzpora u Dodiku,misle blokadama doci do svojih namjera,moze al malo sutra!
Co0l

#2084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

plain vanilla wrote: Pa i ti si troll :oops:
Nije to Divjak rekao jucer..sto ga nije citirao odmah kad je rekao? Nego sad da izmjeri pritisak forumashima..
Sad ja trebam popljuvati Divjaka jer se ne slazemo oko SDP-a? Evo sve nesto trcim.. Ili da popljujem SDP zbog ove izjave? ..
Svako ima pravo da misli sta hoce, a vec sam ti rekla sta mislim o koristenju Divjaka za propagandu i antipropagandu.. jeftino, da ne moze jeftinije

i
Nemam obicaj da pisem stvari koje nisu vezane za temu tako da je titula trolla koju mi ti prilijepis samo odraz neslaganja sa nekim mojim stavovima i nista vise.

Sto se tice toga kad je to Divjak rekao i kad je citirano-mozes primjetiti datum emitovanja emisije iz koje je prenijeta ta izjava a datum je jucerasnji,tako da jeste citiran odmah kad je emitovano.To kazem bez neke zelje da budem @panoramin advokat.Sad sto to nekom dize pritisak kad se prenese na forum-Boze moj.
Vjeruj da je i mene iznenadio takav stav generalov al sta sad,treba da se anatemise onaj ko prenese taj stav,sta li :-)
Ne znam vala gdje je i ko je rekao da se Divjak treba popljuvati radi ove izjave i ne znam zasto neko odmah pomisli da je to cilj prenosenja neceg takvog.Zar uvijek moraju postojati neke skrivene namjere kad neko kaze nesto sto ti se ne svidja :-)
Najzanimljivije od svega je sto se ne smije generalu Divjaku prigovoriti zbog stava o SDP-u,zna se ko je Jovan Divjak i kad bi ga neko kritikovao zbog stava da je SDP krivac zbog necega samo bi ispao budala,u tom slucaju ''svako ima pravo da misli sta hoce'' ali kad neko drugi samo prenese taj generalov stav odmah je troll i tako dalje.Ili ga optuze za nekakvo koristenje generala za propagandu.
Komrad

#2085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Da imam mogucnost rado bih pitao Divjaka i druge ljude koji imaju isto misljenje kao on... Da li je mozda i Alija Izetbegovic trebo postivat vecinsku volju Srpskog naroda 1992?
plain vanilla

#2086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

svako i ima pravo da misli..
ko god je podrzao SDP proglasen je za kamufliranog, zakukuljenog, zamumuljenog..
odrekose se fratra koji ne podrzava HDZ

poskok nije prenio informaciju da je Divjak uhapsen, niti o prosvjedima u Sarajevu..da se opkladimo da su prenijeli ovu njegovu izjavu? Naprasno im Divjak postade bitan

o tome ti govorim, propaganda i antipropaganda, a ti ako to ne mozes razumjeti, onda se stvarno trebas zabrinuti za sebe
patria

#2087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patria »

plain vanilla wrote:svako i ima pravo da misli..
ko god je podrzao SDP proglasen je za kamufliranog, zakukuljenog, zamumuljenog..

poskok nije prenio informaciju da je Divjak uhapsen, niti o prosvjedima u Sarajevu..da se opkladimo da su prenijeli ovu njegovu izjavu? Naprasno im Divjak postade bitan

o tome ti govorim, propaganda i antipropaganda, a ti ako to ne mozes razumjeti, onda se stvarno trebas zabrinuti za sebe
Gledajuci s druge strane SDPove bodljikave zice: Ko god je povikao "car je go" proglasen je za cetnika, zelenog, kamenjara itd. Zloupotreba termina i neselektivno etiketiranje obesmisljavaju same termine, a zamagljuju ko ih stvarno zasluzuje.
Izetbegovic Bakir, Silajdzic, Radoncic.... svi su oni po SDPu budale... Kljuic, Divjak i milion drugih retrogradni naivci koji strovaljuju svoj ugled.... tri Senada i drugi novinari placenici.
Helem, desava se masovno potkopavanje lucidne politike koja nize uspjehe. A SDP uzvraca na najbolji nacin, novim uspjesima.
plain vanilla

#2088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

patria wrote:
plain vanilla wrote:svako i ima pravo da misli..

Gledajuci s druge strane SDPove bodljikave zice: Ko god je povikao "car je go" proglasen je za cetnika, zelenog, kamenjara itd. Zloupotreba termina i neselektivno etiketiranje obesmisljavaju same termine, a zamagljuju ko ih stvarno zasluzuje.
Izetbegovic Bakir, Silajdzic, Radoncic.... svi su oni po SDPu budale... Kljuic, Divjak i milion drugih retrogradni naivci koji strovaljuju svoj ugled.... tri Senada i drugi novinari placenici.
Helem, desava se masovno potkopavanje lucidne politike koja nize uspjehe. A SDP uzvraca na najbolji nacin, novim uspjesima.
Zar je neko proglasio Divjaka cetnikom? :?

O ovim osobama nabrojanim, mogla bih sad esej napisati, ali stvarno bi bilo lijepo prestati koristiti Divjaka u ovim raspravama, ako nije problem?

O novinarima, sve najgore..onako generalno govoreci..strmoglavili su se u ovom vremenu izazova. Za mene ne postoji nezavisan i objektivan ni novinar ni medij, ako ti mislis drugacije, to je tvoja stvar..

Kljuic se odjednom pojavio niotkuda i proglasio Lagumdziju najvecim neprijateljem BiH..ako su njemu Dodik i Vasic bolji od Lagumdzije, njegov izbor, ali kod mene gubi kredibilitet
patria

#2089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patria »

Ma Divjak vam je glasno i jasno rekao da krsite prava Hrvata i zdravo. A ne bi rekao da nije predjen Rubikon. Ako to nije jasno, onda ne znam sta jeste.
Lagumdzija je rekao da ne krsite.

Kljuic rekao da krsite.
Plain Vanila kaze ne.

Kome da vjerujem?!?
plain vanilla

#2090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

patria wrote:Ma Divjak vam je glasno i jasno rekao da krsite prava Hrvata i zdravo. A ne bi rekao da nije predjen Rubikon. Ako to nije jasno, onda ne znam sta jeste.
Lagumdzija je rekao da ne krsite.

Kljuic rekao da krsite.
Plain Vanila kaze ne.

Kome da vjerujem?!?
Vjeruj poskoku..tamo sto pise, istina je.. :oops:

Da sad ja nabrajam ko je sve rekao da ne krshimo? Imas onaj spisak za odstrel Hrvata koji ne misle kao HDZ..a ima se tu jos dodati ljudi, pa sta..a ti vjeruj kome hoces, ne daj da drugi misle za tebe
Kljuic rekao da krsite.
Plain Vanila kaze ne.
ovo je dobar primjer, njegova rijec ima tezinu tacno koliko i moja.. :zzzz:
patria

#2091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patria »

Dodro hajde ovako:
Sve sto Poskok napise nije istina. Tako treba funkcionisati?

Ili:
Je li ti ista znaci sto su 3 od 4 glavna bosnjacka politicara (osim Lagumdzije) nedvosmisleno rekli da to ne valja?
1gorstak

#2092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

45cents wrote:Kada takav jedan čovjek izjavi to što je izjavio u trećem minutu i šesnaestoj sekundi ovog materijala (http://www.youtube.com/watch?v=1tE2AG2QRbE), onda to nije bezveze, nije dio forumskog nadmudrivanja i navijanja užarenih tastatura.
Svaki drugi koji je to isto ovdje napisao na ovom Forumu doživio je harangu, a i pokoji ban.
Baš me interesuje kako će ovaj Forum uvažiti objektivnost izjave poštovanog generala.
Vidjecemo kakav je kontekst kada se Divjaka pusti na slobodu i kada bude u stanju pojasniti svoj stav. Ja sam vise puta na ovom forumu rekao da se problem preglasavanja u slucaju izbora hrvatskog clana predsjednistva, kao i problem preglasavanja u Vladi FBiH treba rijesiti, ali i to da podrska tom procesu treba biti uslovljena promjenom politike HDZ-a. Ako citiras prvi dio ove moje prethodne recenice a ne citiras drugi, sasvim je logicno da ce moj stav biti pogresno protumacen. Zato treba sacekati prije nego sto se donese sud o stavovima Divjaka.
faer

#2093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by faer »

Evropski socijalisti podržavaju državnu vlast na čelu sa SDP-om i Zlatkom Lagumdžijom

Predsjednik PES-a (Partije Evropskih Socijalista), Poul Nyrup Rasmussen, i lideri PES-a okupljeni u Atini 4. i 5. marta razgovarali su o situaciji u Bosni i Hercegovini. PES daje punu podršku razvoju Bosne i Hercegovine kao otvorenog, tolerantnog i multietničkog društva. Bosna i Hercegovina pripada u Evropskoj Uniji i treba bez odlaganja nastaviti pridruživanje uniji.

PES izražava svoje protivljenje prema onim političkim snagama koje podržavaju podjele na etničkom principu.

Bosna i Hercegovina je imala Predsjedničke i parlamentarne izbore 3. oktobra 2010. godine, ali do danas nije formirana vlast. PES je trenutno angažovan na osiguranju koalicije na državnom nivou koju će zbog odličnog rezultata i podrške glasača, predvoditi SDP i Zlatko Lagumdžija.

PES podržava formiranje proevropske vlasti u BiH predvođene SDP-om, kao strankom koja je predstavljena od strane sva tri konstitutivna naroda i građana u Bosni i Hercegovini.

PES podržava formiranje vlasti u BiH u najkraćem roku. Vrijeme prolazi i mora biti pronađeno rješenje u interesu svih građana BiH. Nikome nije u interesu da ostavi BiH suočenu sa haosom u slučaju nastavka blokade formiranja vlasti.

Predsjednik PES-a, Poul Nyrup Rasmussen
Deklaracija o Bosni i Hercegovini
PES sastanak lidera, Atina 4-5 mart 2011
plain vanilla

#2094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

patria wrote:Dodro hajde ovako:
Sve sto Poskok napise nije istina. Tako treba funkcionisati?

Ili:
Je li ti ista znaci sto su 3 od 4 glavna bosnjacka politicara (osim Lagumdzije) nedvosmisleno rekli da to ne valja?
Citas li ti sta ja pisem?
Ja maloprije rekoh da ne postoji nezavisan medij niti novinar, poskok je samo dio mase.. i uopste nebitan za cijelu ovu pricu..treba svasta procitati, ali nikoga ne uzimati zdravo za gotovo..

ne znam koji su glavni bosnjacki politicari, pa kao ti nije problem da ih imenujes :zoka:
pemanapemani

#2095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Dobro, eto rekao general Divjak, rekli svi vodeći bošnjački političari i masa građanskih intelektualaca, ali šta treba napraviti? Pa tom je je.enom HDZ-u ponuđeno sve šta su tražili i opet neće.
Da je kojim slučajem Kljujiću i sličnim ponuđena neka funkcija, Lagumdžija bi bio najveći zaštitnik Hrvata. Zašto Stjepan nije Zlatka prozvao novim Miloševićem 2001., kada su Republikanci bili sastavni dio Alijanse. Moj Stjepane, savjetuje li se šta u posljednje vrijeme.
Ako SDP pristane na formulu 2+2+2, pristao je na smrt BiH.
pemanapemani

#2096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

japijem wrote:
pemanapemani wrote:Dobro, eto rekao general Divjak, rekli svi vodeći bošnjački političari i masa građanskih intelektualaca, ali šta treba napraviti? Pa tom je je.enom HDZ-u ponuđeno sve šta su tražili i opet neće.
Da je kojim slučajem Kljujiću i sličnim ponuđena neka funkcija, Lagumdžija bi bio najveći zaštitnik Hrvata. Zašto Stjepan nije Zlatka prozvao novim Miloševićem 2001., kada su Republikanci bili sastavni dio Alijanse. Moj Stjepane, savjetuje li se šta u posljednje vrijeme.
Ako SDP pristane na formulu 2+2+2, pristao je na smrt BiH.

možda će na kraju sdp na to i pristati, samo nemoj se zaletavati, neće bosna "umrijeti" ni tad, nije ni na većim iskušenjima pala, možda će pasti sdp, a i to koju godinu, jer poznato je da naš narod ima kratko pamćenje, a sklon je vjerovati praznim riječima, samo ako su lijepo rečene.
Molim te da mi se ne obraćaš. Povraća mi se od ljudi koji žele razje.ati moju domovinu na bilo koji način, a ti si jedan od onih koji suptilno poturaju tu ideju na forumu.
Banksy

#2097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

GRČKA: LAGUMDŽIJA NA SUSRETU SOCIJALDEMOKRATKIH LIDERA EVROPE U ATINI
05.03.2011.
Predsjednik SDP-a informirao je, tokom susreta socijaldemokratskih lidera, predsjednika SDP-a Hrvatske Zorana Milanovića i predsjednika Srbije Borisa Tadića o trenutnim aktivnostima u procesu implementacije izbornih rezultata, te o koracima koji će uslijediti.

(Fena)

Recite mi da sanjam :shock: :shock: :shock:
Upita li ga za gen Divjaka? ... bijednik onaj bijedni ...
nemam riječi.

edit: sad vidim ...

Genaral Jovan Divjak optužio SDP za majorizaciju Hrvata i kršenje njihovih prava
... zato juče nije bilo gradonačelnika i ostalih ... FUJ
plain vanilla

#2098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

jak kako ste spremni ici nisko..jadan onaj koga vi branite
Banksy

#2099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Da ponovim: FUJ

Nemam više šta dodati.
plain vanilla

#2100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

koristenje Divjaka za propagandu i antipropagandu jeste fuj :oops:
Locked