BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#2076 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ovo što kaže @and je tacno...oni se zaista uzdaju u ovaj stadion i polažu dosta toga u atmosferu...ako se sjecate, odmah nakon Zenice su najavili da žele igrati revanš na stadionu slicnom B.Polju - a to je upravo ovaj koji dosta lici, bez atletske staze, nabijen, tribine odmah iznad glava gdje šošoni zavijaju i urlicu (što kaže Libero).
Ali ne vjerujem da im to može biti neka presudna prednost, ipak naši igraci igraju po evropi na mnogo vecim stadionima i navikli su na taj pritisak sa tribina...mislim da ce kvalitet na samom terenu biti presudan.
Ali ne vjerujem da im to može biti neka presudna prednost, ipak naši igraci igraju po evropi na mnogo vecim stadionima i navikli su na taj pritisak sa tribina...mislim da ce kvalitet na samom terenu biti presudan.
Last edited by LSD on 02/06/2011 20:20, edited 2 times in total.
- Edin H.
#2077 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
bosnovizija wrote:Barbarez: Remi bi bio kiks!
Kiks sebi ne smijemo dozvoliti. A, kiks bi po meni bio i remi, istakao je u Bukureštu za Scsport.ba Sergej Barbarez
Sergej Barbarez prilikom današnjeg dolaska u hotel Crowne Plaza
Ikona bh. fudbala optimista
Piše: Bakir Tiro
02.06.2011 u 14:28 sati.
Ovdje smo došli sa ambicijamom da pobijedimo. Svaki rezultat donosi određene kalkulacije. Pobjedom ih trebamo utišati, rekao je u Bukureštu za SCsport.ba Sergej Barbarez, ambasador bh. fudbala.
Naš ponajbolji fudbaler svih vremena kaže da iz objektivnih razloga trebamo jurišati na tri boda.
„Devedeset posto njihovog kadra je iz rumunske lige. Nepoznanica su, ali sigurno je da smo u ovom trenutku bolji od njih. Ipak, jedna utakmica nešto je posebno. Međutim, kako god bilo kiks sebi ne smijemo dozvoliti. A, kiks bi po meni bio i remi“, kazao je Barbarez koji se istinski nada da će naš državni tim na koncu kvalifikacija izboriti baraž za EURO „Ukrajina i Poljska 2012“.
Izvor: SCsport.ba
- and
#2078 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
evo kod rumuna i tekst o džeki.stavili su spisak najbolje plaćenih svjetskih igrača gdje je džeko na 19 mjestu.
izračunali su da će džeko za vrijeme koje će provesti u rumuniji dobiti 54.100 eura,a da nekakav njihov u steaui ima 120 000 godišnje.torje i marko antonio imaju 240 000 godišnje i njih kažu stigne za manje od 2 sedmice
http://www.prosport.ro/fotbal-extern/ca ... ni-8308664
izračunali su da će džeko za vrijeme koje će provesti u rumuniji dobiti 54.100 eura,a da nekakav njihov u steaui ima 120 000 godišnje.torje i marko antonio imaju 240 000 godišnje i njih kažu stigne za manje od 2 sedmice
http://www.prosport.ro/fotbal-extern/ca ... ni-8308664
Last edited by and on 02/06/2011 20:37, edited 1 time in total.
-
Timotije
#2079 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Naravno! Bod je fin, ali jedina prava stvar je 3 boda. Jedan konkurent manje, plus u igri smo i za prvo mjesto. Matematiika je egzaktna nauka, dok bodovno mozes stici, igraj da budes prvi....
P.S. Necu namjerno, zadnjih dana, o svojim strahovima....
P.S. Necu namjerno, zadnjih dana, o svojim strahovima....
- smoki_choko
#2080 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
POSLJEDNJI TRENING ZMAJEVA PRED UTAKMICU
- BHF_Manijak
#2081 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ma treba ici na pobjedu svakako, ali ne po svaku cijenu, jer mi ne gubimo nista "x-om", gubi Rumunija jer realno ispade iz svake kombinacije za drugo mjesto...Treba levate pustit da se zalete i puc jednu kontru i mars kuci, ha ya! Jedino zbog cega bi volio da ih "saslusamo" jeste sto ova Rumunija nije nikad slabija bila, tako da shvacam one koji zele da im tricu uvalimo, jer nije nemoguce, pa sjetite se ljudi moji da oni u Zenicu nisu 3 puta kako treba centra presli, jest da su nam ta sva tri puta na gol zarijetili ali to je vec neki drugi par carapa
To je do nase odbrane, ali generalno gledajuci, hala ekipa!
Uvjeren sam da ih mozemo dobiti, samo ako se zatvorimo ko sipak, sto bi bilo ravno samoubijstvu, jer za mene bi bio neuspjeh poraz od ovakve Rumunije!
Pametno odigrati, u prvu postavu ubaciti brze igrace( a tu definitivno ne spada senjor Ibricic
), i na kontre ih derati, jer ce oni morati krenuti na sve ili nista, pa svejedno da li u 15-oj ili 70-oj minuti!
Moje vidjenje i razmisljanje veli da bi sutra treblo vezni red pojacati sa 5 igraca i Dzeku naprijed samog ostaviti, jest da Dzeko inace slabo funkcionise u formacijama kada je sam u napadu(citaj pod: pocetak McLarenove ere u Wolfsburgu i izbacivanje Grafitea!), ali vrijedi pokusati, u veznom redu stavit Misketa, Pjanica i Maletic, da dobro sam napiso, upravo njega, jer je sigurno brzi i od Stile i Senijada, moze prevagu na desnoj strani donijeti ako bi vec igrali na kontre! Dva zadnja vezna bi bili standardno Rahimic i Medunjanin, koji svakako moze i dati pas prema naprijed i ubrzati igru!
Kako god, sretno nasim momcima, vrijedi pokusati uzeti sav plijen jer ponavljam nismo slabiji od ove reprezentacije Rumunije i nema razloga za strah, a pobjedom bi strasan posao prema vrhu tabele napravili!
Uvjeren sam da ih mozemo dobiti, samo ako se zatvorimo ko sipak, sto bi bilo ravno samoubijstvu, jer za mene bi bio neuspjeh poraz od ovakve Rumunije!
Pametno odigrati, u prvu postavu ubaciti brze igrace( a tu definitivno ne spada senjor Ibricic
Moje vidjenje i razmisljanje veli da bi sutra treblo vezni red pojacati sa 5 igraca i Dzeku naprijed samog ostaviti, jest da Dzeko inace slabo funkcionise u formacijama kada je sam u napadu(citaj pod: pocetak McLarenove ere u Wolfsburgu i izbacivanje Grafitea!), ali vrijedi pokusati, u veznom redu stavit Misketa, Pjanica i Maletic, da dobro sam napiso, upravo njega, jer je sigurno brzi i od Stile i Senijada, moze prevagu na desnoj strani donijeti ako bi vec igrali na kontre! Dva zadnja vezna bi bili standardno Rahimic i Medunjanin, koji svakako moze i dati pas prema naprijed i ubrzati igru!
Kako god, sretno nasim momcima, vrijedi pokusati uzeti sav plijen jer ponavljam nismo slabiji od ove reprezentacije Rumunije i nema razloga za strah, a pobjedom bi strasan posao prema vrhu tabele napravili!
- pirmin
#2082 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
X ne dolazi u obzir, samo pobjeda od dva ili vise golova razlike.
Nema se tu sta kalkulisati.
- jutarnji
#2083 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
je tigana klosara, nasli neki stadioncic i kontaju nas na nase fore uzet
, pa stvarno su levati.
, vazda neke crnjake, ne znam kako ti ne dosadi.
kakvih 15? pa ti si clan od 2007cyprus wrote:Pih jebote, pred svaku utakmicu u ovih 15 godina ista priča
-
LSD
#2084 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
pirmin wrote:X ne dolazi u obzir, samo pobjeda od dva ili vise golova razlike.
- Impavidus
#2085 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
trcicu trceci wrote:eh pa to, i ovaj mi ______ doso i prica da nemamo zvjezde...dzeko ih moze sve kupiti, sta ti jeand wrote:evo kod rumuna i tekst o džeki.stavili su spisak najbolje plaćenih svjetskih igrača gdje je džeko na 19 mjestu.
izračunali su da će džeko za vrijeme koje će provesti u rumuniji dobiti 54.100 eura,a da nekakav njihov u steaui ima 120 000 godišnje.torje i marko antonio imaju 240 000 godišnje i njih kažu stigne za manje od 2 sedmice![]()
![]()
![]()
- Ronnie O'Sullivan
#2086 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Na Rumuniju pada kvota i to podobro...vidjecemo na sta ce ovo sve izaci 
- theunicate
#2087 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Sutra prijenos svih nacionalnih utakmica na ovom linku:
http://bihparty.do.am/index/svi_sportov ... uzivo/0-49
http://bihparty.do.am/index/svi_sportov ... uzivo/0-49
-
Frankyee
#2088 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Upravo mene brine to sto su Rumuni mogli dati dva gola iz tri sanse. Kad su pogodili to je bila greska Hasagica i Spahica a druga sansa pocetkom drugog poluvremena je bila kada je Hasagicu ispala lopta koju je pokusao uhvatiti.BHF_Manijak wrote:Ma treba ici na pobjedu svakako, ali ne po svaku cijenu, jer mi ne gubimo nista "x-om", gubi Rumunija jer realno ispade iz svake kombinacije za drugo mjesto...Treba levate pustit da se zalete i puc jednu kontru i mars kuci, ha ya! Jedino zbog cega bi volio da ih "saslusamo" jeste sto ova Rumunija nije nikad slabija bila, tako da shvacam one koji zele da im tricu uvalimo, jer nije nemoguce, pa sjetite se ljudi moji da oni u Zenicu nisu 3 puta kako treba centra presli, jest da su nam ta sva tri puta na gol zarijetili ali to je vec neki drugi par carapaTo je do nase odbrane, ali generalno gledajuci, hala ekipa!
Uvjeren sam da ih mozemo dobiti, samo ako se zatvorimo ko sipak, sto bi bilo ravno samoubijstvu, jer za mene bi bio neuspjeh poraz od ovakve Rumunije!![]()
Pametno odigrati, u prvu postavu ubaciti brze igrace( a tu definitivno ne spada senjor Ibricic), i na kontre ih derati, jer ce oni morati krenuti na sve ili nista, pa svejedno da li u 15-oj ili 70-oj minuti!
I Avudkic i Sehic su mozda bolje rjesenje od Hasagica, covjek je jednostavno spor i daleko najlosija karika naseg tima.
- Edin H.
#2089 Re: Rumunija-BiH
bosnovizija wrote:Sušić: Ibričić ili Ibišević
Piše: M. Dautbegović
Četvrtak, 02.06.11. 17:39.
Uoči sutrašnje utakmice Rumunije i Bosne i Hercegovine u Bukureštu je održana press konferencija, a selektor našeg nacionalnog tima, Safet Sušić, mišljenja je da utakmica neće završiti bez golova.
Selektor našeg nacionalnog tima na press konferenciji je istako da je pred njegovim izabranicima velika prilika da sutra eliminšu jednog konkurenta za drugu pozciju. "Imamo priliku da sutra eliminišemo jednog konkurenta za drugu poziciju. Imamo ekipu koja se ne zna braniti i uvjeren sam da meč neće završiti bez golova."
Sušić je istako da ima samo jednu dilemu što se tiče sastava koji će sutra istrčati na teren.
"Dilema mi je Ibričić ili Ibešević u prvom timu. Logika mi govori da bi to trebao biti Senijad, ali vidjet ću sutra. Mi smo kvalitetniji i mislim da ćemo pobijediti", istakao je Sušić.
Izvor: SportSport.ba
Ja sam za Ibričića !![]()
![]()
![]()
![]()
-
north
#2090 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Lagano se primiče tekma, i polako i mene hvata onaj stari poznati filing za repku.....Samo hladne glave ući u tekmu ne dozvoliti firaunima da se razmašu i da nas stisnu na našoj polovici, dakle preživiti prvih 20 minuta, zabiti gol i utišati ciganluk na tribinama.....
Nadam se da je vrijeme da prekinemo što je neko spominjao naš luzerski mentalitet koji smo godinama imali, pa mi jebo te od osamostaljenja imamo svega par jačih pobjeda u gostima: Danaska, Norveška, Belgija...jesam li koga zaboravio
? Dosta više nismo imali sreće i sl....vrijeme je za deranje guzova!!!
Uzeti ove vampire sutra i definitivno pokazati evropi da znamo i možemo, dosta je bilo povremenih bljeskova, vrijeme je za jedan duži niz i kontinuitet koji mora da ide do samog kraja, dakle do velikog takmičenja
Ranije sam govorio x, sada me samo pobjeda interesuje i tako se mora ući u utakmicu
!!!
Nadam se da je vrijeme da prekinemo što je neko spominjao naš luzerski mentalitet koji smo godinama imali, pa mi jebo te od osamostaljenja imamo svega par jačih pobjeda u gostima: Danaska, Norveška, Belgija...jesam li koga zaboravio
Uzeti ove vampire sutra i definitivno pokazati evropi da znamo i možemo, dosta je bilo povremenih bljeskova, vrijeme je za jedan duži niz i kontinuitet koji mora da ide do samog kraja, dakle do velikog takmičenja
Ranije sam govorio x, sada me samo pobjeda interesuje i tako se mora ući u utakmicu
-
LSD
#2091 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
S ovim boldiranim si sve rekao i to jasno govori o trenutnoj Hasagicevoj formi (necu ni da pominjem njegove hronicne probleme sa leđima)....ako još dodamo gol iz Tirane koji isto tako ide u velikoj mjeru na njegovu dušu, onda sa pravom možemo biti zabrinuti kad je naš prvi golman u pitanju.Frankyee wrote:Upravo mene brine to sto su Rumuni mogli dati dva gola iz tri sanse. Kad su pogodili to je bila greska Hasagica i Spahica a druga sansa pocetkom drugog poluvremena je bila kada je Hasagicu ispala lopta koju je pokusao uhvatiti.BHF_Manijak wrote:Ma treba ici na pobjedu svakako, ali ne po svaku cijenu, jer mi ne gubimo nista "x-om", gubi Rumunija jer realno ispade iz svake kombinacije za drugo mjesto...Treba levate pustit da se zalete i puc jednu kontru i mars kuci, ha ya! Jedino zbog cega bi volio da ih "saslusamo" jeste sto ova Rumunija nije nikad slabija bila, tako da shvacam one koji zele da im tricu uvalimo, jer nije nemoguce, pa sjetite se ljudi moji da oni u Zenicu nisu 3 puta kako treba centra presli, jest da su nam ta sva tri puta na gol zarijetili ali to je vec neki drugi par carapaTo je do nase odbrane, ali generalno gledajuci, hala ekipa!
Uvjeren sam da ih mozemo dobiti, samo ako se zatvorimo ko sipak, sto bi bilo ravno samoubijstvu, jer za mene bi bio neuspjeh poraz od ovakve Rumunije!![]()
Pametno odigrati, u prvu postavu ubaciti brze igrace( a tu definitivno ne spada senjor Ibricic), i na kontre ih derati, jer ce oni morati krenuti na sve ili nista, pa svejedno da li u 15-oj ili 70-oj minuti!
I Avudkic i Sehic su mozda bolje rjesenje od Hasagica, covjek je jednostavno spor i daleko najlosija karika naseg tima.
- BHF_Manijak
#2092 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ma Sehu na gol, kad vec nema Begovica, i to je to! Avdukica ne mogu komentarisati jer nisam covjeka gledo ove sezone, ali jesam Sehica, i siguran sam da bi sigurnije od Kene djelovo na golu! 
- dzeno123
#2093 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Hasagic je odbranio i cist go protiv Rumuna.
-
mnnnmnn
#2094 Re: Rumunija-BiH
and hvala much
- jutarnji
#2095 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Naravno, a kod primljenog nije mogao nista ni uraditi. Ista stvar u Albaniji, sinoc sam gledao taj famozni goldzeno123 wrote:Hasagic je odbranio i cist go protiv Rumuna.
zbog kojeg ga svi prozivaju, nidje veze, nije kriv ni za taj.
Jos dugo ce on biti nas najbolji golman.
- zeleni xy
#2096 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Uvjeren sam u pobjedu, sretno našim zmajevima, bitno je da ne bude povreda ili kartona (za one kojim prijeti suspenzija).
Volim te BiH

Volim te BiH
- pirmin
-
LSD
#2098 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Jest nakon što mu je ispala lopta iz ruku prije toga.dzeno123 wrote:Hasagic je odbranio i cist go protiv Rumuna.
- cyprus
#2099 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Zato ovo i pričam, zato što nakon svake utakmice koju ne pobjedimo čitam i slušam jedna te ista sranja, tj. crnjakejutarnji wrote:je tigana klosara, nasli neki stadioncic i kontaju nas na nase fore uzet, pa stvarno su levati.
kakvih 15? pa ti si clan od 2007cyprus wrote:Pih jebote, pred svaku utakmicu u ovih 15 godina ista priča, vazda neke crnjake, ne znam kako ti ne dosadi.
-
juventus
#2100 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Naravno da treba ići na pobjedu, kakav bi to bio navijač koji ne računa na to. Reprezentativci su nam za trećinu skuplji od njihovih, sa većim rejtingom od njihovih svakako, plus su oni u katastrofalnoj poziciji, praktično na koljenima, bilo bi blentavo ne pokušati to iskoristiti.
Ali ako nas lopta ne bude htjela, pa bude bod, naravno da ni to neće biti loše.
Čak i da se desi poraz, nije smak svijeta, idemo dalje, vjera u ovu reprezentaciju se ne gubi. Uz njih smo do smrti.
Euforija pred ovu utakmicu je opravdana, naravno. Ne možemo izgubiti koliko možemo dobiti. Plus smo bolji trenutno od njih, to će svaka budala potvrditi, da ne pričam za nekog ko se razumije u fudbal.
Idemo BiH!
Ali ako nas lopta ne bude htjela, pa bude bod, naravno da ni to neće biti loše.
Čak i da se desi poraz, nije smak svijeta, idemo dalje, vjera u ovu reprezentaciju se ne gubi. Uz njih smo do smrti.
Euforija pred ovu utakmicu je opravdana, naravno. Ne možemo izgubiti koliko možemo dobiti. Plus smo bolji trenutno od njih, to će svaka budala potvrditi, da ne pričam za nekog ko se razumije u fudbal.
Idemo BiH!