Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
sary

#2076 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by sary »

Gdje u SA mogu kupiti kvalitetno arganovo ulje???
Michun

#2077 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

sary wrote:Gdje u SA mogu kupiti kvalitetno arganovo ulje???
ne bi rekla da ima igdje
alica.k

#2078 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

probaj nazvati ovog dixona, ja sam NACULA da oni imaju, ali nisam ti 100% jer nisam provjeravala :)
ja bih svakako narucila online
nera18

#2079 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nera18 »

alica.k wrote:probaj nazvati ovog dixona, ja sam NACULA da oni imaju, ali nisam ti 100% jer nisam provjeravala :)
ja bih svakako narucila online
dajte link pliz
alica.k

#2080 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

ma sa feelunique :D
feelunique.co.uk :)
bez_ideje

#2081 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by bez_ideje »

salicylic acid ,mandelic acid,glycolic acid ? sta se od ovoga i u kojim procentima koristi za one whiteheads sitne bijele potkozne bubuljice ?

Argan sa felinique,koji je fazon sa brendovima.......jer su cijene totalno razlicite ? :-?
alica.k

#2082 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

os to sama muckat?

koliko znam to su sve AHA ili BHA kiseline (znaci nemoj mi vjerovat na rijec). procente za ove dvije ne znam, ali znam da se SA smije koristiti do 2% rastvor, nikako vise...mislim, mozes ti napravit i 50% ali ce ti izgristi kozu...

fushi sa feelunique je sasvim dobro ulje :)
Lounge Act

#2083 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Lounge Act »

bezidejna ja sam za to dobila preporuku dermatologa- promjena ishrane, ciscenje lica od eucerina micelarnom otopinom i dnevna i nocna krema isto eucerin za suhu kozu posto je kod mene suha, nista od toga nisam nasla u apotekama :lol: rekla jednoj da mi naruci i onami se javila kaze kontaktirala distributera i samo nocnu kremu moze narucit, ostalo nema :-?
ako sta saznas za to i van ovog foruma, molim te, javi :)
bez_ideje

#2084 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by bez_ideje »

Ma ne pada mi na pamet sama da muckam :lol: :lol: :lol: ,dva puta razmislim kad se hocu pocesat po licu jesu li mi ruke dezinfikovane ,da ponovo kakvu havariju ne napravim...Dobro je faca sad,ostale su mi samo flekice i ove bijele sitne.....pa guglam,vidim da se to rjesava kiselinama......ono AHA piling ,maska,sta vec.....
Pa ne znam sta da trazim kod nas,od toga svega.....rastvor,krema ,koja marka,apoteka u kojem omjeru....

@enisa,ja samo cistim avene-om za suhu i osjetljivu ,stavljam masku od meda i jojobino ulje.......i za sad to ne bi mijenjala,jer funkcionira,nema upala,crvenila ni novih bubuljica......
Vec sam pisala,da me sad krema panicno strah........jer mi je sve i jedna lose uticala na lice,pa vise ne vjerujem u tu vrstu preparata........ishrana mi je sasvim ok

@alica-super,ova cijena mi je totalno ok ! A vidim moze se i uzimati oralno..
alica.k

#2085 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

joj joj...necu sad da ti nesto pametujem, pa da budem ja kriva za kakav kurslus :), ono sto ja znam je da su aha i bha kiseline vocne kiseline, i da su hemijski piling.

u biti, svaki piling na kom pise da je AHA/BHA ti je to. AHA su inace ok u nekim procentima od 5 do 10% a BHA od 1 do 2% da se vidi neki efekat. al stvarno ne znam pise li to negdje u sastavu koliki su procenti...

imala sam ja od dermalogice one fazoncice sto se "nataknu" na prst, pa onda time ocistis lice, i spadne taj gornji mrtvi sloj koze...i super je to radilo posao, ali skuuuuupo.

http://www.acne.org/messageboard/index. ... bhas-ahas/
evo dobro citanje u vezi toga :)

po meni najbitniji dio
What retinoids, AHA, and BHA products have in common is that once you stop using them, your skin will revert to the way it was before. These products will not produce permanent change. The smooth exterior lasts only as long as you use them. But used together long-term, they are a formidable weapon in the battle against wrinkles and blemishes.
ne isplati se znaci
swirl

#2086 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

Michun wrote:
swirl wrote:
Michun wrote:sad ste me nafurale :D
kako mirise sweet pea
http://www.ebay.com/itm/THE-BODY-SHOP-S ... 500wt_1202
Ako hoces, mogu ti ja u radnji provjeriti kako mirise, pa ti sutra, ili prekosutra javiti?
ako budes setala - pomirisi pliz.
hvala, bas si krasna :D
Hej, Michun, sad sam bila u Body Shop-um ovaj Sweet Pea ti mirise kao cvijet bozura :) Ono, vuce na miris ruze, krema je roza boje. Eto, nadam se da sam ti pomogla. :)
Lounge Act

#2087 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Lounge Act »

bez_ideje wrote:@enisa,ja samo cistim avene-om za suhu i osjetljivu ,stavljam masku od meda i jojobino ulje.......i za sad to ne bi mijenjala,jer funkcionira,nema upala,crvenila ni novih bubuljica......
Vec sam pisala,da me sad krema panicno strah........jer mi je sve i jedna lose uticala na lice,pa vise ne vjerujem u tu vrstu preparata........ishrana mi je sasvim ok
aha, super, hvala ti :kiss:
ja sam na pragu tridesetih, a bas imam dosta tih bijelih i strasno mi idu na zivce, drugih bubuljica nemam. mislila sam i da je do toga sto je koza previse suha pa se tako sama brani. sad koristim eucerin kremu za osjetljivu kozu kako nisam nasla te, a probat cu onda ciscenje s tim avene-ovim sto kazes da koristis
za masku jel koristis bas med ili neke maske na bazi meda, med nisam probala, a masku jesam, neku iz oriflamea i lice mi se osulo pa odustala

evo sta sam nasla o tome na netu
Image
As the sebum from the sebaceous gland and sloughed skin cells, also known as corneocytes, build up, they become compacted and thick. If the opening of the pore is narrow or closed, this becomes a closed comedone, also known as a whitehead.
As sebaceous material builds up, inflammation develops in the cells surrounding the pore. Whiteheads can be infected or not infected depending on whether the P. acnes bacteria have been able to infect the cells around the pore.

Medications that help at this stage include:

Over-the-counter benzoyl peroxide kills bacteria and helps prevent P. acnes from overgrowing.
Prescription tretinoin products like Retin-A, Retin-A Micro, and Avita reverse the "stickiness" of the skin cells allowing them to slough normally.
Over-the-counter salicylic acid 2% lotion is a beta hydroxy acid that also reverses the "stickiness" of the skin cells.
Prescription topical antibiotics kill the P. acnes bacteria and might be used if some of the whiteheads are infected.
Prescription oral antibiotics also kill the P. acnes bacteria and might be used if many whiteheads are infected or if there are infected papules or pustules.

po ovome salicilna kiselina 2%, a mene nesto strah petljat s tim da ne napravim jos gore :|
frfi.

#2088 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by frfi. »

@enisa, jesi probala zelenu glinu?
ako iko ima problema sa kozom-ja imam, akne-nema sa kojima nemam iskustva.. :-? dosad sam prilicno zadovoljna glinom isusi mi sve i ne pojavljuju se nove-tj bar ne u onoj mjeri kao prije a koristim glinu tek nekih 15ak dana... jedini problem je sto isusi malo kozu ali to se moze nadoknaditi fino hidratacijama raznim..
Lounge Act

#2089 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Lounge Act »

nisam nikad, ima li je u apotekama? cm, dm?

ja nasla ovo oko tih bijelih
http://www.medicainfo.com/how-to-remove ... -acne.html
ima svega samo nikako nebih preporucila ono istiskanje gdje se lice napari i sterilisanom iglom probije vrh pa se cvoric istisne,to sam probala prije par godina i sad iamm fleke na tim mjestima. neko mi ovdje rece da probam to izblijedit limunom i probala sam pa cinimi se da su malo izblijedile, ali ne jos posve
frfi.

#2090 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by frfi. »

najobicnija zelena glina u apoteci, 200g kosta oko 5 km. ako imas problema sa susenjem koze citala sam po forumima da je tada preporucljiva bijela glina, ali ona kao nema efekat koliko zelena. citala sam generalno da je pravo zdrava maska i po forumima sam vidjela da je dosta ljudi(cura :D ) zadovoljno.. ja sam isto dosad, ostaje mi sljedeci pms da vidim cirkus :roll: :-) valjda je dobra i za bore i za te flekice, za svasta, eh sad opet valjda zavisi od osobe do osobe...
Lounge Act

#2091 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Lounge Act »

bas je jeftina, vidjet cu odmah sutra da je kupim. kako je ti koristis - mijesa li se s vodom ili samo onako, koliko se drzi na licu, je li to za svaki dan ili manje?
joj pitanja :lol:
frfi.

#2092 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by frfi. »

pise na uputstvu zamutiti u keramicku zdjelicu i dosuti pola cm do 1 cm vode iznad tog nivoa gline, ostaviti da odstoji sat dva i onda koristiti. ali to ne funkcionise-bar meni :-) bude smjesa skroooz zitka pa onda ja dodajem jos gline. ti to mozes koristiti dok imas te smjese, samo sto se ona stvrdne nekad(za dan dva), a kada se stvrdne ja dospem tople vode i onda samo malo promijesam i moze se dalje koristiti.. inace ja zamutim u soljicu od kafe-velicine fildzana :D i pravo dugo mi traje jer na lice ne treba stavljati predebeo sloj odnosno smjesa bi trebala biti zitka, ako stavis predebelo onda ti spada kamenje sa lica kad se glina osusi, cirkus :lol:

pise isto tako da se moze dodati ulja maslinovog i to, ali ja kad sam dodala nista se nije lijepilo na lice, aposlutno nikako :shock: tako da ja samo sa vodom zamutim a poslije toga stavim maslinovog da mi lice malo sebi dodje. ova maska dodje i kao piling, tako da sada rjedje radim piling lica-osjetim da mi nije potreban toliko :D

moja glina je u nekoj zeleno-bijeloj kartonskoj kutiji, 200g, pise "prirodom do zdravlja, zelena prirodna glina" i bla bla. bila je u apoteci i neka 10 km 100 g ali sam ja ovu uzela, mozda je ta bila i za unutrasnju upotrebu jer sam citala da se te neke gline valjda mogu i piti :shock:
Lounge Act

#2093 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Lounge Act »

aha, ma i ja cu onda tu jeftiniju, pravo mi idu na zivce ove male bijele bubuljice, da mi jednom kao zena rumenilo stavit :lol:
alica.k

#2094 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

joj u uputstvu jos pise da se glina treba rastvoriti sat il dva, pa tek onda stavljat.
ja to nikad ne radim.

a na licu drzim jedno pola sata, osim ako ne zaboravim. mada mislim da ni toliko nema potrebe...posto se svakako osusi na licu.

i da, dobro frfi kaze, nije bas nesto im uputstvo za rastvaranje, bude prezitko.

Image
ova je glina u pitanju. ja je bas sinoc stavljala.
bez_ideje

#2095 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by bez_ideje »

Joj sto mi alica razbi iluzije :( :lol: :lol: :lol:

A za glinu,koristila sam ja tu sto frfi navodi.....samo nisam stavljala nikakva ulja,meni maslinovo smrt za kozu,samo znaci voda i zamutim je da bude gustine kao tempera ili je zamutim rjedje i "dodajem slojeve" ....meni iskreno nije nesto pomogla sa licem ,isusi a ne otvori pore,ali jeste sa ramenima i ledjima.......pa sam je koristila za tijelo........majko mila,da je ko te eksperimente vidio ,ja u gacama zelena ko kamuflirani snajperista zalego u siprazju :-) :-) :-) :-) :-) i kako god okrenes kruni se ono blato za tobom.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a med ,koristim bas med med,ali domaci od porodicnog prijatelja sto ima kosnice ,pa nije skroz preciscen i ima onih komadica saca u njemu....pa to dodje i ko blagi piling....ostavim nekih pola sata i nakvasim ruke i malo to protrljam i isperem.....malo se faca bljesne
alica.k

#2096 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

meni se ledja i ramena ciste od nidje veze stvari.
onog eucerin sindeta za lice :-) pored svih silnih stvari, ova glupost od 10KM mi pomaze...i za lice isto.
presmijesno.
Lounge Act

#2097 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Lounge Act »

kakvog sindeta :shock:
alica.k

#2098 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

mah, to je sapun koji nije sapun :D "plocica za umivanje".
Lounge Act

#2099 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Lounge Act »

aha, ja kontam sta je :lol:
Mezopotamija

#2100 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Mezopotamija »

Ja imam premasno lice, znaci 2h nakon umivanja cjelokupno lice izgleda kao da je premazno najmasnijom kremom :(
Probala sam zelenu glinu(ovu sa alicine slike) ali meni ovo bas nista nije pomoglo, a u zadnje vrijeme mi se bas javljaju ove potkozne, mada nisam nikad imala vidljivih problema s tim, znaci ni to ni akne(cak ni u pubertetu :D ).

Ponekad sam isla na neke klasicne tretmane lica u Yves Roche fino se lice osvjezi, iscisti, i ako ono bude po koja aknica ili cak ova potkozna tete to fino srede bas kao sto navede enisa piling, parenje, sterilna igla, pa onda se ta mjesta premazu necim(ne bi znala), pa opet na kraju nekim uljem/kremom. To mi je bas prijalo, pa se kanim opet :)
Post Reply